Skip to Content

Mike Moore verkar under pseudonymen ”Thomas Paine”, som också hans podcast är döpt efter. Moores avslöjanden av grova missförhållanden inom FBI och hans bok Hur vi demonterade FBI i våra pyjamasar från 2018 anses ha varit avgörande för att ha bromsat politiseringen av FBI, när Demokraterna i USA använde byrån som spionverktyg och slagträ mot president Donald Trump, både under presidenvalskampanjen 2016 och efter hans tillträde 2017. Flera av de som Moore pekat ut inom FBI är i dag under utredning. Moore har tidigare arbetat för FBI, DEA (USA:s federala polis för narkotikarelaterad brottslighet), Vita huset, flera andra utrednings- och informationsinsamlande myndigheter samt privata säkerhetsföretag. Han har vunnit det eftertraktade Gerald Loeb-priset för journalistik. Som certifierad bedrägeriutredare ledde Moore tidigare anti-penningtvättverksamhet för investmentbanken Citi. Han är expert på avlyssningssäker telekommunikation, kontraspionage, HUMINT (personbaserad underrättelseinhämtning) och OSINT (underrättelseinhämtning från öppna källor). Moore håller låg profil och är säkerhetsmedveten, han figurerar därför sällan på bild. Han använder normalt istället en målning av Thomas Paine, som levde 1737-1809 och var en brittisk-amerikansk radikal skriftställare och en av förgrundsgestalterna vid USA:s frigörelse från Storbritannien. Stillbild: bloviatingzeppelin.net, bild: Amazon. Bild höger: Bill Gates. Foto: Twitter.
UTRIKES

Gates säkrade avtal för kontaktspårning sex månader innan coronaviruspandemin

PappersupplaganNya Tider v. 34

Mångmiljardären och vaccinförespråkaren Bill Gates stiftelse förhandlade redan i augusti 2019 fram ett avtal för kontaktspårning värt 100 miljarder dollar med en kongressledamot från Demokraterna över ett halvår innan WHO klassade Covid-19 som pandemi och många månader innan det första virusutbrottet i Kina. Den inblandade kongressledamoten, Bobby L Rush, liksom stiftelsen Rockefeller Brothers Fund har inte bara vältajmat intresse för viruspandemier gemensamt, utan är också drivande klimatalarmister.

Publicerad: 19 augusti, 2020, 16:00

  • Svenska

Läs även

Bill och Melinda Gates Foundation hjälpte till att förhandla om vem som skulle få ett kontaktspårningskontrakt värt motsvarande nästan 900 miljarder kronor i statligt stöd redan i augusti 2019 – sex månader innan coronapandemin anlände till USA och fyra månader innan den svepte genom Kina.

Det chockerande avslöjandet gjordes av visselblåsarna John Moynihan och Larry Doyle under en poddsändning av Thomas Paine Podcast, som drivs av journalisten Mike Moore (inte att förväxla med den vänsterpopulistiske politiske aktivisten och filmaren Michael Moore). Finansutredarna John Moynihan och Larry Doyle blev kända då de under ett kongressförhör 2018 avslöjade de massiva skattebedrägerier som Clinton Foundation gjort sig skyldiga till.

De vittnade då i kongressen och beskrev i detalj hur de systematiska bedrägerierna gått till, som den politiska maktfamiljen Clinton sades ha använt sig av för att undvika att betala upp till 2,5 miljarder dollar eller motsvarande över 20 miljarder kronor i federala skatter.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

UTRIKESPå onsdagsmorgonen den 13 januari meddelade den estniske premiärministern Jüri Ratas (Centerpartiet) att han avgår i svallvågorna av en misstänkt muthärva som berör hans eget parti. Därmed faller regeringen som hittills har bestått av Centerpartiet, det värdekonservativa Isamaa (Fosterlandet) samt det nationalkonservativa EKRE.

Big Tech konsoliderar sin makt genom att angripa motståndare

UTRIKESFlera av de största internetföretagen har gått samman för att försöka krossa en snabbväxande konkurrent till dem under förespeglingen att man motverkar ”uppmaningar till våld”. Det rör sig om den sociala medieplattformen Parler. Medan Amazon stängde ner deras servrar plockade Google och Apple bort appen från sina tjänster. Kritiker till agerandet menar att det sker för att behålla en monopolställning bland sociala medier, som alla gör stora inskränkningar av yttrandefriheten baserat på användarens politiska åsikter. Parler tar däremot tydlig ställning för yttrandefrihet och används främst av konservativa i USA.

Tyskland fortsatt nedstängt

UTRIKESFörbundskansler Angela Merkel beslutade häromdagen att utvidga och förlänga nedstängningen av det tyska samhället, då regeringens test-strategi visat att coronaviruset, trots den stränga restriktionspolitiken, fortsatt breder ut sig.

Zimbabwe vill betala kompensation till fördrivna vita farmare

UTRIKESZimbabwes regering säger sig nu vilja kompensera de vita farmare som fördrevs från sina ägor under den förre presidenten Robert Mugabes styre. Landet har dock inte råd att betala utan kommer att vända sig till internationella finansiärer för att få ihop pengarna.

Påven: Rätten att äga privat egendom saknar stöd i kristen tradition, WEF: ”Du kommer ingenting äga och du kommer att vara lycklig”

UTRIKESI månadsskiftet november-december gjorde påven ett utspel som beskrivits som chockerande av många. Han hävdade att kristendomen inte stödjer rätten till att äga ett eget hem. Det ledde till förvånade och upprörda reaktioner, där flera påtalade att den som tvingas hyra eller tigga tak över huvudet aldrig kan vara fri. Nya Tider kan här avslöja att påvens uttalande ligger i linje med de planer globalisteliten sedan länge diskuterat och även mer eller mindre tydligt kommunicerat med allmänheten, något som gått de flesta förbi. Vi presenterar bland annat World Economic Forums 8-punktsvison för 2030. Dessa världsomvälvande planer börjar på olika sätt materialisera sig nu, bland annat i Kina.

Facebook ska radera hat mot svarta, men inte mot vita eller män

CENSURFöretaget Facebook, som länge har använt maskininlärning och artificiell intelligens för att automatiskt identifiera och radera vissa uttalanden på sin sociala plattform, ska hädanefter göra ett undantag för kränkningar som riktas mot män eller vita. Som skäl uppges att hat som riktas mot andra grupper är mer skadligt.

Vårdpersonal vägrar Covid-19-vaccination

UTRIKESKaliforniens hälso- och sjukvårdspersonal är inte särskilt entusiastiska över de nya Coronavaccinerna – mer än hälften av den behandlande medicinska personalen på ett sjukhus har sagt ”nej”. Även i Tyskland och Frankrike kan liknande fenomen observeras.

Wikileaks grundare Julian Assange utlämnas inte till USA – för tillfället

UTRIKESWikileaks grundare Julian Assange kan inte utlämnas till USA, har en domstol i London beslutat. Domaren blockerade begäran på grund av oro över Assanges psykiska hälsa och risken för självmord i USA. USA har meddelat domstolen sin avsikt att överklaga beslutet.

Gå till arkivet

Send this to a friend