Skip to Content

Mike Moore verkar under pseudonymen ”Thomas Paine”, som också hans podcast är döpt efter. Moores avslöjanden av grova missförhållanden inom FBI och hans bok Hur vi demonterade FBI i våra pyjamasar från 2018 anses ha varit avgörande för att ha bromsat politiseringen av FBI, när Demokraterna i USA använde byrån som spionverktyg och slagträ mot president Donald Trump, både under presidenvalskampanjen 2016 och efter hans tillträde 2017. Flera av de som Moore pekat ut inom FBI är i dag under utredning. Moore har tidigare arbetat för FBI, DEA (USA:s federala polis för narkotikarelaterad brottslighet), Vita huset, flera andra utrednings- och informationsinsamlande myndigheter samt privata säkerhetsföretag. Han har vunnit det eftertraktade Gerald Loeb-priset för journalistik. Som certifierad bedrägeriutredare ledde Moore tidigare anti-penningtvättverksamhet för investmentbanken Citi. Han är expert på avlyssningssäker telekommunikation, kontraspionage, HUMINT (personbaserad underrättelseinhämtning) och OSINT (underrättelseinhämtning från öppna källor). Moore håller låg profil och är säkerhetsmedveten, han figurerar därför sällan på bild. Han använder normalt istället en målning av Thomas Paine, som levde 1737-1809 och var en brittisk-amerikansk radikal skriftställare och en av förgrundsgestalterna vid USA:s frigörelse från Storbritannien. Stillbild: bloviatingzeppelin.net, bild: Amazon. Bild höger: Bill Gates. Foto: Twitter.
UTRIKES

Gates säkrade avtal för kontaktspårning sex månader innan coronaviruspandemin

PappersupplaganNya Tider v. 34

Mångmiljardären och vaccinförespråkaren Bill Gates stiftelse förhandlade redan i augusti 2019 fram ett avtal för kontaktspårning värt 100 miljarder dollar med en kongressledamot från Demokraterna över ett halvår innan WHO klassade Covid-19 som pandemi och många månader innan det första virusutbrottet i Kina. Den inblandade kongressledamoten, Bobby L Rush, liksom stiftelsen Rockefeller Brothers Fund har inte bara vältajmat intresse för viruspandemier gemensamt, utan är också drivande klimatalarmister.

Publicerad: 19 augusti, 2020, 16:00

  • Svenska

Läs även

Bill och Melinda Gates Foundation hjälpte till att förhandla om vem som skulle få ett kontaktspårningskontrakt värt motsvarande nästan 900 miljarder kronor i statligt stöd redan i augusti 2019 – sex månader innan coronapandemin anlände till USA och fyra månader innan den svepte genom Kina.

Det chockerande avslöjandet gjordes av visselblåsarna John Moynihan och Larry Doyle under en poddsändning av Thomas Paine Podcast, som drivs av journalisten Mike Moore (inte att förväxla med den vänsterpopulistiske politiske aktivisten och filmaren Michael Moore). Finansutredarna John Moynihan och Larry Doyle blev kända då de under ett kongressförhör 2018 avslöjade de massiva skattebedrägerier som Clinton Foundation gjort sig skyldiga till.

De vittnade då i kongressen och beskrev i detalj hur de systematiska bedrägerierna gått till, som den politiska maktfamiljen Clinton sades ha använt sig av för att undvika att betala upp till 2,5 miljarder dollar eller motsvarande över 20 miljarder kronor i federala skatter.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Experter säger sig ha bevis – coronaviruset skapades i labb

UTRIKESTvå amerikanska experter har analyserat coronavirusets DNA och har hittat en unik gensekvens, CGG-CGG, som inte existerar hos naturligt förekommande coronavirus. Genkombinationen används som en sorts ”streckkod” av forskare. De amerikanska experterna är därför övertygade att slutsatsen bara kan vara en: Coronaviruset som härjar över jorden är artificiellt i sin natur och skapades av människor. Det stärker misstankarna om att virusets ursprung är Institutet för studier i virologi i Wuhan, Kina, där man forskade på coronavirus.

Vaccinforskare slår larm: ”Vi injicerar dem av misstag med ett giftigt ämne”

COVID-19Immunologen och vaccinforskaren Byram Bridle slår nu larm om ”skrämmande” upptäckter i nyligen gjorda och referensgranskade forskningsstudier. Det handlar om att spikproteinet på coronaviruset, som Covid-19-vaccinen skapar, tar sig in i blodomloppet och alstrar sjukdom på samma sätt som Covid-19. Det var tidigare okänt och tros förklara allvarliga biverkningar som blodproppar och hjärtinflammationer, vilka drabbar de som låtit sig injiceras med de nya vaccinen. Bridle säger att vaccinforskarna ”gjorde ett stort misstag” som de ”inte insåg ... tills nu”. Nu kräver flera läkare och forskare att rådande vaccinations-riktlinjer för ammande mödrar och lågrisk­grupper omprövas.

Majoriteten av fransmännen vill att utlänningar dömda i Frankrike ska sitta fängslade i sina egna länder

UTRIKESEnligt en undersökning från opinionsinstitutet CSA utförd för nyhetskanalen CNews den andra juni anser en majoritet av fransmännen att utländska brottslingar bör avtjäna sina fängelsestraff i sina egna länder om de befinns skyldiga i Frankrike. Marine Le Pen gjorde förslaget i kanalen dagen innan undersökningen.

Oväntade utfall i valet i Sachsen-Anhalt

UTRIKESPå samma datum som den svenska nationaldagen hölls val till delstatsparlamentet i Sachsen-Anhalt, tidigare en del av Östtyskland. Många hade sett fram mot valet i denna delstat som ett förebud om hur det kommer att gå i hela Tysklands förbundsdagsval i höst. Resultatet i delstaten blev dock inte enligt förväntningarna: Kristdemokraterna (CDU) gick rejält framåt, medan vänsterpartiet Linke förlorade, nästan dubbelt så mycket som Alternativ för Tyskland, som också backade. Och de Gröna ökade enbart obetydligt.

Trump funderar på comeback 2024 trots – eller tack vare – Facebooks avstängning

UTRIKESDen tidigare presidenten Donald Trump avslöjade på måndagen att han överväga att dumpa Mike Pence som sin vicepresidentkandidat 2024 och istället fråga Floridas guvernör Ron DeSantis. Nyheten kommer några dagar efter att Facebook offentliggjort att Donald Trumps avstängning sätts till minst två år.

Varningen: EU vill importera 70 miljoner afrikaner

UTRIKESDet är den tyske europaparlamentarikern Gunnar Beck som kommer med den skrämmande varningen: Att EU på allvar diskuterar möjligheterna att kraftigt öka massinvandringen från Afrika. Den så kallade migrationspakten, om den genomförs, skulle leda till att 70 miljoner afrikaner svärmar över EU:s gränser till 2035, varnar Beck.

Danmark lägger asylprocessen i Afrika

DANMARKDanmark tar ett historiskt steg då man som första europeiska land bestämt sig att förlägga hela asylprocessen i ett afrikanskt land istället för på dansk mark. Beslutet röstades igenom av en stor majoritet i folketinget och öppnar för ett avtal med något av de länder man förhandlar med. Antalet asylinvandrare som söker sig till Danmark ska snart hamna på noll, säger danska politiker till Nya Tider.

Valet i Sachsen-Anhalt kan ge stor psykologisk effekt inför höstens Förbundsdagsval

UTRIKESNågra dagar inför valet i Sachsen-Anhalt varnar näringslivets organisationer för konsekvenser om AfD blir för stora. Man anser att en valframgång i delstaten den 6 maj mycket väl kan bryta psykologiska barriärer och ge AfD en skjuts i väljaropinionen över hela Tyskland,, som väljer ny Förbundsdag i september.

Gå till arkivet

Send this to a friend