Skip to Content

EU:s dataskyddslag och vad den innebär för Dig som kund

Den 25 maj började lagen GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla. Den ersätter den svenska personuppgiftslagen, PUL, styrt hur och vem som får hantera personuppgifter.

På Nya Tider och förlaget AlternaMedia har vi alltid haft högsta säkerhet vad gäller personuppgifter. Detta genom att vi helt enkelt aldrig lagrar personuppgifter på nätet. Enkelt och säkert.

Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB och har ett gemensamt kundregister. Det innebär att vare sig Du beställer böcker eller prenumererar, så sker ingen överflyttning av data.

Vi säljer aldrig Dina personuppgifter till tredje part. De som kan komma i kontakt med Dina personuppgifter är din bank, bankgirot, Swish, förmedlare av kortköp, Posten, vårt webbhotell och liknande som vi eller Du anlitar i kommunikationen med oss.

Enligt dataskyddslagstiftningen har Du bland annat följande rättigheter:

  • Du har rätt att få ett utdrag över uppgifter som rör Dig och som behandlas hos oss.
  • Du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade.
  • Du har rätt att under vissa omständigheter få dina uppgifter borttagna.
  • Du har rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter eller begära att behandlingen begränsas.

Du kan läsa mer om dataskyddslagstiftningen här.

Om Du skulle anse att vår behandling av Dina personuppgifter inte sker i enlighet med dataskyddslagstiftningen ber vi Dig att kontakta oss. Du har även rätt att klaga till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet.

Irakier attackerade AfS-möte – nu misstänkt för mordbrandserie

Alternativ för Sveriges återvandringsturné mellan 11 augusti och 7 september i år förlöpte huvudsakligen utan incidenter. På ett fåtal av turnéstoppen skedde dock oroligheter, där uteslutande unga invandrarkillar, påhejade av svenska vänsteraktivister, attackerade och störde mötena. Nya Tider kan nu avslöja att den invandrare som attackerade AfS partiledare Gustav Kasselstrand, genom att spotta mot honom under partiets sista vanliga torgmöte den 6 september i Nyköping, har ett digert brottsregister och tidigare suttit i fängelse. Nu är han anklagad för en våg av uppmärksammade mordbränder i Södermanland under sensommaren.

Migranternas krav på Trump: “Släpp in oss eller ge oss 50 000 dollar var”

Representanter för de centralamerikanska migranter som befinner sig vid USA:s gräns mot Mexiko marscherade på tisdagen till USA:s konsulat i Tijuana för att bland annat ge regeringen Trump ett ultimatum: Släpp in oss i ert land eller ge oss 50 000 dollar var.

Efter terrorn – om medlöperi och uppror

KULTURI Katerina Janouchs nya roman Budbärarinnan möter läsaren Cecilia Lund, vars liv förändras för alltid när hon, efter ett brutalt terrorattentat, tar bladet från munnen och skriver en skarp krönika. Man får även stifta bekantskap med den unga invandrarflickan Leyla som ska giftas bort mot sin vilja, och läsaren får följa hur de två kvinnornas vägar till sist korsas. Denna gripande berättelse om priset att stå för sanningen i ett korrupt samhälle är oförglömlig.

Lufthansa skall bekämpa alla nationalistiska tendenser

I Lufthansas novembermagasin för flygresenärer förklarar verkställande direktören och styrelseordföranden Carsten Spohr krig mot nationalismen. I ledartexten ”Välkommen ombord” berättar Spohr om ”flygbolagets insatser för mångfald och demokrati”. När Nya Tider kontaktar flygbolagets pressavdelning vägrar de att svara på frågor om det kontroversiella uttalandet.

Nya Tider får rätt mot Sala kommun

LEDAREKammarrätten ger Nya Tider rätt i en del av tidningens överklagande. Nu tvingas Sala kommun att lämna ut intern korrespondens som handlar om hur man resonerat när man avslagit tidningens begäran att få ta del av allmänna handlingar.

Terroristen från Strasbourg ihjälskjuten

Den misstänkta gärningsmannen från terrordådet i Strasbourg som kostat tre människor livet och skadat ytterligare 13 personer har hittats och skjutits ihjäl av polisen.

Svensk framtidspoesi

RECENSIONSka man tjäna pengar på böcker ska man inte ge ut diktsamlingar. Och att därtill ge dem etiketten ”science fiction” bättrar inte på oddsen. Men förlaget Svensk Sci-Fi har trotsat tingens ordning och verkligen gett ut Teodor Werelius spekulativa framtidsdikt Noll plus noll. Lennart Svensson ger verket högt betyg – trots allt.

Konsumentmakt kan lyfta det svenska kulturarvet

OPINION: ERIK ALMQVIST

Svartägd bank med kopplingar till presidenten plundrad

SYDAFRIKADen första svartägda banken i Sydafrika har plundrats – av ägarna själva. VBS Mutual Bank tog emot skattepengar via mutade offentliga tjänstemän och politiker, bland annat från några av de fattigaste kommunerna i landet. Bedrägeriet kopplas till toppskiktet i stammen Venda, till vilken även presidenten Cyril Ramaphosa hör. Vendastammens kung Toni Mphephu Ramabulana misstänks ha tillskansat sig motsvarande uppåt en miljard kronor.

Allt fler oskyldiga drabbas av gängvåld

INRIKESEnligt polisdokument som Metro säger sig ha tagit del av ökar risken för att oskyldiga ska skadas eller dödas i gängkriminellas skjutningar. Som förklaringar pekar polisen på ”unga män med dålig impulskontroll” och stor tillgång på illegala vapen. Sverige skiljer ut sig i förhållande till jämförbara länder, och antalet dödsskjutningar bland kriminella ökar från år till år.

Mer protester mot FN-avtal

Den 10 december skrev FN:s medlemsstater under ett avtal om globalt samarbete för att underlätta migration i Marrakech i Marocko: ”Global Compact on Safe, Orderly and Regular Migration”. Nya Tider rapporterade om demonstrationen mot avtalet på Mynttorget söndag 2/12. Demonstrationer har hållits också förra helgen. Lördag den 8 december var det mer än 500 samlade, och på söndagen den 3 december var det cirka 300. Många hade tagit på sig gula västar som en sympatiyttring med fransmännen som sedan veckor högljutt demonstrerat mot maktens arrogans i Paris.

Stora skillnader på beviskrav

OPINION

”Kulturprofilen” Jean-Claude Arnault dömd i hovrätten

INRIKESJean-Claude Arnault har kal­lats ”den nittonde ledamoten i Akademin”. Nu kommer 72-åringen att få sitta på kriminalvårdsanstalt till maj 2020. Nya Tider var på plats under rättegången i Svea hovrätt i Stockholm.

Ny dom ger Nya Tider rätt

I samband med rapportering om muslimer som ockuperade ett klassrum i en skola i Västmanlands län, nekades Nya Tider av en kommunal handläggare att ta del av det material som tidningen efterfrågade för att kunna ge en fullständig bild av det inträffade. Nu får kommunen bakläxa i kammarrätten.

Skottlossning mot julmarknad – minst två döda och elva skadade

Minst två personer har dödats och elva skadats när en gärningsman började skjuta mot besökare på en julmarknad i franska Strasbourg. En stor polisinsats är pågående för att fånga gärningsmannen som ännu är på fri fot.

”Endast amerikaner tjänar på det kontantlösa samhället”

Ännu ligger Tyskland bland de länder som har högst andel kontantbetalningar, men en förändring sker raskt. Norbert Häring på tyska Handelsblatt varnar dock för att det är USA som styr och deras plan är att dominera världens penningomsats.

Staffan Stalledräng – martyren som blev stjärngosse

KULTURDen 13 december firar vi Lucia i Sverige. Det är en mycket uppskattad tradition, och otaliga Luciatåg kommer att framföra sina stämningsfulla uppträdanden den dagen även i år. De välkända Luciasångerna berör oss på ett särskilt sätt, och de flesta av oss kan säkert flera av dessa sånger utantill. En sång som sägs ha fastnat i minnet hos många är ”Staffan var en stalledräng” som sjungs av stjärngossarna i Luciatåget. Men vem är egentligen Staffan och var kommer hans hästar in i sammanhanget?

Tid för förändring!

OPINION

Över 80 procent som åtalas för fusk på högskoleprovet är invandrare

INRIKESEkobrottsmyndigheten kunde i våras slå till mot fem personer som organiserat ett omfattande fusk på högskoleprovet. Utöver dessa åtalas även 23 personer för att ha fuskat på provet. Nya Tider kan avslöja att över 80 procent av de misstänkta fuskarna är invandrare, medan de som ingick i ligan som organiserade fusket har svenska namn.

M-SD-KD-regering populäraste alternativ i Inizio-mätning

INRIKESAlternativet SD-M-KD är det populäraste regeringsalternativet bland de alternativ som Aftonbladet har låtit opinionsinstitutet Inizio fråga sina paneldeltagare om.

Gå till arkivet