Skip to Content

Gene Simmons. Foto: Wikipedia/Alberto Cabello
UTRIKES

Gene Simmons i KISS ser oliktänkande som kackerlackor – bör hängas ut och sparkas från jobb

Digital utgåva

Rockstjärnan Gene Simmons i gruppen KISS är stolt när han berättar om hur han krossade näsan på en person som angrep honom med antisemitiska påhopp. Personer han bedömer som rasister är bara kackerlackor. Han vill se dem offentligt förnedrade och sparkade från sina jobb. Den judiske musikern har just blivit medlem i den nyligen grundade Black-Jewish Entertainment Alliance (BJEA). Organisationen beskriver sig som ett initiativ mellan svarta och judiska yrkesarbetande inom underhållningsindustrin vilka är hängivna motståndare till det de betecknar som rasism och antisemitism.

Publicerad: 10 mars, 2021, 00:10

  • Svenska

Läs även

”Identifiera dem, gör deras liv outhärdliga – med lagens hjälp. Sätt strålkastaren på den där kackerlackan”, säger Simmons om de människor han hatar.

Gene Simmons 2012. Foto: Wikipedia/Toglenn

Det är i en intervju i brittiska Daily Mail, publicerad den 10 februari, som 71-åringen broderar ut sina samhällsvisioner. Simmons berättar att han drömmer om ett mer systematiskt åsiktsförtryck baserat på en raslig doktrin. Han motiverar sina samhällsvisioner med egna minnen av hur han misshandlat dem han ser som mindervärdiga människor.

Gene Simmons, som är av judisk börd, har just blivit medlem i en organisation som har som målsättning att ideologiskt renodla underhållningsbranschen utifrån en rasideologi som främst gynnar svarta och judiska människor. Organisationen kallar sig the Black-Jewish Entertainment Alliance och grundades den 1 februari.

Påtalar statligt subventionerat våld som metod – socialt, ekonomiskt och fysiskt

I intervjun återkommer Simmons till ett minne från sin tonårstid då han var på YMCA. Han konfronterades med jämnåriga som ifrågasatte att han badade i samma pool som dem. De gillade inte att han var jude.

”Jag minns att jag kom upp ur poolen och de här två killarna stod framför mig. En av dem sade ’Vad gör du här? Du är judisk’”.

Simmons, vars mor skall ha överlevt Förintelsen, minns att antagonisten därpå börjat prata om nazister. Då hade han själv börjat tänka på sin mor. Det blev för mycket.

Simmons skallade pojken rakt på näsan.

”Självklart började han blöda och ramlade ner i poolen”, minns Simmons som därpå kastades ut ur YMCA.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Polistillslag mot NPD-kontor i Berlin dagar innan valet

UTRIKESBara några dagar före Förbundsdagsvalet och det för NPD viktiga delstatsvalet till Berlins representanthus Abgeordnetenhaus, misstänks en partifunktionär för sexualbrott och polisrazzior genomfördes mot partikontoret. NPD försvarar sin medlem mot anklagelserna vilka ses som falska.

”Politisk konst” både bredare och friare i Polen än i Sverige

KULTUR

Norge klassar om Covid-19: Inte farligare än vanlig influensa

UTRIKESI Sverige behandlas Covid-19 i massmedierna som en mycket farlig sjukdom inför vilken massvaccinering och kraftiga restriktioner för hela samhället applåderas trots få döda bortom riskgrupperna. Men i Norge har man nu beslutat sig att behandla den som andra luftvägssjukdomar, likt influensa och RS-virus, eftersom den enligt norska folkhälsoinstitutet inte längre är farligare än dessa.

Biden vill tvinga amerikaner att vaccinera sig: ”Vårt tålamod är på upphällningen”

USAI ett tal den 10 september utmålade USA:s president Joe Biden ovaccinerade amerikaner som ett hot mot de vaccinerade och förkunnade att uppemot 100 miljoner amerikaner nu ska tvingas att ta sprutan, annars hotar han att straffa dem. Talet har kal­lats ”skrämmande” och har fått oppositionen att sluta sig samman för att bekämpa vad man menar är diktatoriska åtgärder.

Ny dansk lag: 25 kriminella utlänningar har snabbutvisats ur Danmark

UTRIKESMed stöd av den danska regeringens nya repatrieringspolitik har myndigheterna fått bättre möjligheter att omedelbart deportera utvisningsdömda utlänningar som avtjänar ett kort straff. Det har lett till 25 snabbutvisningar på drygt tre månader.

CNN: ”Vita rasister” kan inspireras av talibanerna

USAEfter talibanernas seger i Afghanistan hävdar nu CNN att ”vita rasister” i USA hejar på talibanerna och hoppas på att kunna göra något liknande på hemmaplan. I sin senaste uppdatering av hotbilden hävdar USA:s departement för inrikes säkerhet (DHS) att ”inhemsk extremism” i form av vaccinskeptiker och de som tror att Donald Trump förlorade valet på grund av valfusk utgör ett större hot än islamister.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Gå till arkivet

Send this to a friend