Generaler tar över Trumps Vita huset

Vita husets nye stabschef general John Kelly utnämndes för att "skapa ordning" i Vita huset och den amerikanska administrationen. New York Times rapporterade att Kelly "klargjorde" att han skulle införa en strikt befälsordning.

Utnämningen av Kelly har dock understrukit ett hittills oöverträffat militärt inflytande i president Trumps administration. Kelly blir nu den tredje generalen, tillsammans med James Mattis och Herbert Raymond McMaster, i den amerikanska regeringens maskinrum. Presidentens mest betrodde tyngre minister, försvarsminister Mattis, är general, liksom nu hans stabschef och hans nationelle säkerhetsrådgivare.

Med en referens till Stanley Kubricks berömda domedagssatir om kalla kriget från 1964, anklagade den konservativa skribenten Ann Coulter Pentagons generaler för att bete sig som kusliga karaktärer från ”Dr Strangelove” vid ett framträdande med Tucker Carlson på kanalen Fox News. Coulter menade att regimbyte, som har mött bakslag över Mellanöstern när USA har försökt införa sådana med våld, är motsatsen till vad USA röstade för. På Twitter har hon också hävdat att generalerna är mer engagerade i ”mångfald”, ”transpersoner” och homosexualitet.

Kellys utnämning kommer bara timmar efter att kongressen tvingade Trump att underteckna nya sanktioner mot Ryssland, vilket skapade ett häftigt energikrig i Europa. Samtidigt har amerikanska trupper flyttats till Rysslands gränser. Vissa har rentav kallat kongressens agerande för en statskupp och en grov kränkning av de principer för maktdelning som är grundläggande i det amerikanska politiska systemet. Intressant nog gjorde kongressen inga sådana manövrar när den förre presidenten gick förbi dem för att starta krig i Mellanöstern utan det sedvanliga godkännandet.

I Ryssland är ingen av topptjänstemännen eller de permanenta medlemmarna av säkerhetsrådet militärer. Det inkluderar general Sergej Shojgu, som trots sin militära grad egentligen är civilingenjör. I programmet Crosstalk på den ryska kanalen RT hävdade värden Peter Lavelle att generaler historiskt sett har varit bättre på att utföra politik än att skapa den. Militärer är ofta sämre politiker. Ingen amerikansk general har i sina senare krig lyckats utropa seger och deras väg till makten kan därför ses som oförtjänt.

Vita husets oberäkneliga och kaotiska tillstånd verkar vara en del av oppositionens drag för att bli av med Trump. Den amerikanske radioprataren Rush Limbaugh sade nyligen att han tror att etablissemanget i Washington, både demokrater och republikaner, är inblandade i en ”tyst kupp” mot presidenten.

General Kelly är antagligen denna administrations bästa och sista chans att göra motstånd mot intrigmakarna, då Kelly ersätter Vita husets kommunikationsansvarige Anthony Scaramucci, som utsågs bara tio dagar tidigare och nu är arbetslös.

Enligt New York Times skedde avskedandet av Scaramucci på order av Kelly, som har tagit på sig uppgiften att få ordning på bångstyriga element och personer som läcker uppgifter. Enligt Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders tyckte presidenten att vissa vulgära kommentarer som gjorts av Scaramucci i en tidigare intervju var ”olämpliga”:
– Presidenten tyckte definitivt att Anthonys kommentarer var olämpliga för en person i den rollen och han ville inte belasta general Kelly.

Scaramucci, som arbetade på investmentbanken Goldman Sachs, är också medlem av det globalistiska Council of Foreign Relations och skulle ersätta Sean Spicer som Vita husets kommunikationsansvarige. Samtidigt har besvärande uppgifter om Scaramuccis försäljning av sin hedgefond, SkyBridge Capital, till kinesiska HNA Group i januari, skapat uppmärksamhet. HNA Group har kopplingar till både Goldman Sachs och Blackstone Group, två investeringsgiganter på Wall Street.

Trumps svärson Jared Kushner och Blackstone Groups ordförande Stephen Schwarzmann har, liksom Scaramucci, koppling till HNA, som i sin tur har kopplingar till den globalistiske finansmannen George Soros. New American rapporterade tidigare i år:
”HNA:s ordförande, miljardären Chen Feng, kom på banan 1995 med hjälp av en investering värd 25 miljoner dollar från Soros, som han har behållit kontakten med.”

New American uppmärksammade också en mystisk kinesisk välgörenhetsorganisation i New York:
”Med tanke på Kinas direkta ansträngningar för att få in sina agenter på politiska topposter, borde den massiva gåvan från kinesiska HNA Group till Hainan Cihang Charity Foundation få varningsklockor att ringa överallt, och borde leda till utredningar av stad, delstat och federala myndigheter, inklusive vederbörliga utskott i kongressen.”

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

🟠 UTRIKES Den förre amerikanske presidenten Donald Trump kommer under november att lansera en egen plattform bland de sociala medierna, som han säger ska kunna konkurrera med de ”liberala techjättarna”. Plattformens namn kommer att bli TRUTH Social, rapporterar bland annat den amerikanske TV-kanalen CNBC.

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

🟠 Energi- och logistikkrisen förvärras: Den globala energikrisen med höjda el- och bränsle­priser förvärras för var vecka. Samtidigt börjar konsekvenserna av en i praktiken kollapsad försörjningskedja göra sig gällande på allvar med tomma hyllor i allt fler butiker världen över. Indiens kollager är på väg att helt ta slut och Kina har återigen drabbats av översvämningar som ödelägger både jordbruk och industrier. Vattenmassorna har slagit ut produktionen hos nästan tio procent av Kinas kolgruvor. Ovanlig köld världen över förebådar en kall vinter.

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

🟠 UTRIKES Bangladeshs biträdande informationsminister Murad Hassan sade att ett lagändringsförslag snart kommer att läggas fram i parlamentet och sannolikt kommer att antas utan motstånd. Om beslutet blir verklighet kommer islam inte längre att vara det muslimska landets statsreligion. Islam gjordes till statsreligionen vid en konstitutionell ändring under general HM Ershads regeringstid i slutet av 80-talet. Murad Hassans utspel kom samma dag som Bangladesh drabbades av en mängd våldsamma islamistiska attacker mot hinduiska tempel.

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

🟠 UTRIKES Colin Powell, tidigare utrikesminister i USA, har avlidit efter sviterna av Covid-19 trots att han var fullvaccinerad. Powell blev 84 år gammal. Han var internationellt känd för att ha ljugit inför FN med påståenden om att Irak hade massförstörelsevapen vilket ledde till den amerikanska invasionen av landet – och över en miljon döda.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.