Skip to Content

GEORGE SOROS, 86, medlem i Bilderberggruppen och en av världens mest inflytelserika finansmän, bedriver ”filantropisk” verksamhet över hela världen. Slutresultatet av hans inblandning är alltid att främja hans egen globalistiska agenda. Den ungerske premiärministern Viktor Orbán har sagt att Soros är ”kanske det tydligaste exemplet på sådana som stöder vad som helst som försvagar nationalstater, stöder allt som motverkar den traditionella europeiska kulturen”. Bilden är från Majdan, torget i centrala Kiev, under den västunderstödda statskuppen i Ukraina 2014. Foto Soros: Wiki. Stora bilden: Nya Tider

George Soros: Europas fiende nummer ett?

Vi har redan berättat om finansmannen George Soros stöd till Black Lives Matter, men vem är han egentligen och vilka andra grupper stöder han? Soros är en av världens mest omstridda personligheter, mäktigare än många statschefer. I större västerländska massmedier framställs han ofta som en välmenande filantrop som använder sin förmögenhet för att göra världen bättre. Men trots all positiv PR gör han sig allt mer avskydd och skaffar sig allt fler motståndare i allt fler länder.

Publicerad: 12 september, 2016, 20:55

 • Svenska

Läs även

Han har kallats ”finansterrorist”, ”oligarken som äger vänstern” och rentav ”världens ondaste man”. För många kritiker förkroppsligar George Soros problemet med att superrika privatpersoner använder sina finansiella muskler för att påverka den politiska utvecklingen. För att citera Richard Miniter på den ansedda tidskriften Forbes är Soros avskydd ”därför att många östeuropéer och centralasiater anser att han använder sina pengar för att undergräva deras politiska system”.

Undergrävande verksamhet beskriver ganska väl vad Soros ägnar sig åt − i synnerhet undergräver han nationalstater som uppvisar tecken till självständighet och traditionella värderingar. Regeringarna i flera östeuropeiska länder har därför börjat reagera mot Soros verksamhet. I västvärlden tenderar regeringarna att själva stöda Soros linje att motverka nationalstaternas oberoende, främja överstatliga strukturer och öka invandringen. De negativa reaktionerna mot Soros verksamhet kommer därför främst från publikationer på den konservativa högerkanten.

Även i väst växer dock kritiken efter avslöjandena om att Soros finansierar Black Lives Matter (se NyT v.34) och i takt med att omfattningen av hans stöd till andra subversiva rörelser blivit allt tydligare. Judiska grupper som tidigare försvarat Soros och anklagat hans kritiker för antisemitism har dessutom börjat distansera sig, och vissa judar anklagar till och med Soros själv för antisemitism, efter att det framkommit att han ger omfattande stöd till minoritetsfrämjande, antinationella och kulturmarxistiska verksamheter även i Israel.

Valutaspekulanten

George Soros blev känd för den svenska allmänheten 1992 då han spekulerade sönder det brittiska pundet. Han gick till historien som ”mannen som knäckte Bank of England” och tjänade mellan en och två miljarder dollar på kuppen.
Kort därefter gjorde han samma sak mot den svenska kronan, som då var knuten till Ecun. När Riksbanken till slut tvingades överge den fasta växelkursen rasade kronan i värde med 40 procent mot dollarn. Det försvårade finanskrisen i Sverige kraftigt, vilket ledde till ökad arbetslöshet och en kostnad på cirka 500 miljarder kronor som svenska skattebetalare fick stå för. Soros tjänade i runda tal ytterligare en miljard dollar.

Under de närmast följande åren skulle George Soros och hans hedgefondbolag Quantum Group också pekas ut som ansvariga för ekonomiska kriser i Thailand, Malaysia, Indonesien, Japan och Ryssland. År 2005 dömdes han för insiderbrott i Frankrike till böter på 940 000 Euro − en summa som knappast avskräckte Soros, som i dag uppskattas ha en nettoförmögenhet på 24 900 000 000 dollar, motsvarande 209 miljarder kronor.

DAVOS/SWITZERLAND, 27JAN11 - George Soros, Chairman, Soros Fund Management, USA, is captured during the session 'Redesigning the International Monetary System: A Davos Debate' at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 27, 2011. Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Michael Wuertenberg

GEORGE SOROS på World Economic Forums årliga möte i Davos, Schweiz. Detta år förutspådde han bland annat att den kinesiska ekonomin skulle ”få en hård landning”. Kinesiska myndigheter och medier tolkar det som ett försök att skapa pessimism och därmed underminera den kinesiska valutan. Foto: World Economic Forum

Soros är förstås inte den ende storspekulanten på valutamarknaderna, men har blivit beskylld för att medvetet förstöra hela ekonomier för att tjäna pengar − att själv orsaka kriser snarare än att bara göra profit på redan existerande sådana. Många kritiker har dessutom pekat på att även Soros finansiella verksamhet på ett suspekt sätt sammanfaller med hans öppet globalistiska agenda: I hans kölvatten kommer Internationella valutafonden IMF in med så kallade nödhjälpspaket, som ofelbart innehåller krav på att landets marknader öppnas upp för utländskt ägande – det vill säga Soros och hans gelikar – och att det nationella självbestämmandet beskärs på olika sätt, något som exempelvis drabbade Thailand 1997.

− Jag tycker att jag blivit beskylld för allting. Jag är i grund och botten där för att tjäna pengar. Jag kan inte, ser inte till de sociala konsekvenserna av vad jag gör, förklarade Soros när han intervjuades av tv-programmet 60 Minutes år 1998.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Perq Elest

  Om man skall tro artikeln så verkar det som om man beskriver en terrorist likt Usama Bin Ladin med mycket pengar att köpa in sig med och stödja virrhjärnor som tror att de gör något gott när de endast gör ont.
  Blir det bättre motstånd ifall Trump vinner valet?

 • clareal

  Soros är stor bidragsgivare till Hillary Clinton. Men de pengarna har nog George kastat i sjön, då det nu står klart att häxan Hillary är allvarligt sjuk i Parkinsons syndrom. Hon kollapsade ju i söndags i New York efter att i förtid ha tvingats lämna Elfte-September minnesstunden vid Ground Zero. Kort sagt, så är Hillary fysiskt sätt, helt oförmögen att axla presidentämbetet. Vilket i och för sig är rent akademiskt, då många i USA nu gör allt för att få henne att hamna i kurran för alla sina olagliga e-mail affärer, samt även att nogsamt skärskåda hennes och Bill’s “Foundation”, en kriminell organisation, som beskrivs som en inverterad Robin Hood-aktivitet.
  Soros intervjuades för nån’ vecka sen’ (finns på nätet) och där han av den kvinnliga reportern utfrågades om sin syn på de båda presidentkandidaternas chanser. Det blir “a land-slide victory for Trump. He will take the popular votes, but Clinton will be president; it’s a done deal”. Soros menar uppenbarligen att (köpta) elektorsröster ger Hillary segern. (En Pyrrhus-seger, se ovan). Som sagt, “America, the best democrazy money can buy”!
  Assange’s Wikileak släppte för en kort tid sedan ett omfattande material över Soros’ undergrävande verksamhet. Sida upp och sida ned av tabeller över vem som fått “bidrag” från “Open Society”. Bland annat kunde man där se att inför valet 2014 härstädes, så hade organisationer som stöder “invandring och multikulti” erhållit bidrag. MSM, SR och SVT tiger, förstås.

 • Dacke

  En alldeles riktig beskrivning av mänsklighetens fiende nr 1! Vi får aldrig glömma att Soros började sin bana som kollaboratör och hjälpte nazisterna under de sistlidna två krigsåren med att plundra döda på Budapest gator. Soros själv har sagt att det var hans lyckligaste tid. Förutom likplundrare, judehatare, jude, USA-hatare, Israel-hatare är han en parasit som aldrig gjort något för mänskligheten, såvida han inte först tjänat en förmögenhet.
  Vi minns att han var nära att knäcka både Italien och Sverige genom sina omoraliska valutaspekulationer. Likaså när han infiltrerade EU,s kampanj emot droger, så att det istället blev en för droger. (Som förresten avslöjades av en svensk)
  Det är även Soros som ligger bakom och finansierar flyktingströmmen till Europa och som egentligen har två syften dels att utarma dessa länder (främst Afrika) på kompetens, dels att undergräva Europas ekonomi. Soros som vill framträda som en “hjälpande hand” åt emigranterna är i själva verket medveten att droghandeln i Europa kommer att öka drastiskt och det är inte för inte Soros är egendomar som är lika stor som många länder och det är knappast potatis han tänker odla? Under 90 talet stod han dessutom bakom en kampanj för att legalisera marijuana. Vi vet att det även var Soros som lanserade Obama och resultatet ser vi nu i USA där stat efter stat genom Obamas (Soros) liberala synsätt placerat USA på det lutande planet.
  Soros har plöjt ner stora summor för att Hillary Clinton skall bli nästa president i den förhoppningen att hon skall gå i Obamas (Soros) upplöjda spår.

  • KirunaKillen

   Om soros var nazist varför är han imot NMR då ?

   • Thinktank

    Han är bara nazist när han kan tjäna pengar på det

 • Svea

  Alla borde se den här. Han har försökt att stoppa den här dokumentären på alla sätt.
  https://www.youtube.com/watch?v=pPLm0-uAZbs

 • Saarinen Henry

  György förstör världen med makten av pengar.

 • Thinktank

  Han kan stödja allt som det i förlängningen går att tjäna pengar på. Nu har Sverige en halv miljon sysslolösa araber att försörja, helt enligt Soros önskemål. Och kronan faller som en sten. Någon som tror att valutaspekulanten och dömde insiderbrottslingen Soros är inblandad? Det tror jag.

  • KirunaKillen

   Mm han borde bli registrerad som terrorist-stödjare han stödjer ju förfan isis

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Brinkemo om kriminella klannätverk: ”Klart det är kopplat till invandringen”

INTERVJUVice rikspolischef Mats Löfving bekräftade i början av månaden att den organiserade brottsligheten i Sverige till stor del styrs av invandrade klaner, men statsminister Stefan Löfven säger att han ändå inte vill göra en koppling till någon etnicitet. Per Brinkemo, som studerat klanstrukturer och speciellt somaliska klaner i Sverige, säger till Nya Tider att man i Sverige varit naiv och tolkar Löfvens uttalande som att statsministern måste vara rädd för att förlora ansiktet.

Berättelser om Sveriges förfall och absurditeter

BOKRECENSIONKaterina Janouch gjorde sig först ett namn som sexolog, men är sedan några år en välkänd systemkritiker. Det är som sådan hon i boken Flykten från folkhemmet, en tredje del i hennes serie om det samtida Sverige, gör nedslag i ett land som frenetiskt raserar sin egen välfärd och vill byta ut den befolkning som skapat ett en gång framgångsrikt land.

Somalier i Norge satte eld på kyrkor som hämnd för koranbränning

NORGEDen 19 augusti ställdes en somalisk man inför Nord-Gudbrandsdals tingsrätt för att ha tänt eld på två kyrkor tidigare i år. Som motiv angavs ilska över en händelse förra året där en koran brändes. Kyrkan i Dombås fick skador motsvarande 20 miljoner norska kronor.

Magna Gothica

Gå till arkivet

Send this to a friend