George Soros försök att manipulera länder får mothugg

Den ungersk-amerikanske valutaspekulanten och miljardären George Soros och hans stiftelse Open Society Foundations anklagas i flera länder för att vilja störa den demokratiska processen, stödja subversiva grupper och finansiera organisationer som hjälper till att smuggla migranter över Medelhavet. I hans födelseland Ungern har regeringspartiet haft valaffischer där man lovar att stoppa Soros från att underminera nationalstaten. När han nu stödjer en kampanj för att upphäva Storbritanniens utträde ur EU, sällar den förre UKIP-ledaren Nigel Farage sig till kritikerna.

Open Society Foundations (OSF) har sedan sitt grundande 1993 blivit en kraft som utövar starkt inflytande över många länder, utan någon som helst demokratisk kontroll. Organisationen har officiellt runt 1 800 heltidsanställda, är etablerad i 37 länder och bedriver verksamhet i över 60. OSF ger ekonomiskt stöd till en stor mängd organisationer, bland annat svenska Expo, och har täta kontakter med politiker i inte minst EU.

Bara under 2016 hade OSF 42 möten med EU-kommissionen, och förra året publicerade stiftelsen en lista på 226 ledamöter i Europaparlamentet som man ser som ”pålitliga allierade”, bland and­ra förre talmannen Martin Schulz och Brexit-förhandlaren Guy Verhofstadt, liksom ett antal andra inflytelserika makthavare.

Genom sin stiftelse Open Society Foundations har George Soros försökt påverka politiken i en lång rad länder. År 2017 överförde han själv 18 miljarder dollar till stiftelsen, vilket motsvarar cirka tre gånger Sveriges hela försvarsbudget. Foto: Wikipedia

Nigel Farage kräver en utredning av Soros inblandning

Trots att Storbritannien har haft en folkomröstning, där en majoritet beslutade att landet skulle lämna EU genom det som kallas ”Brexit”, har George Soros överfört 500 000 pund (5,5 miljoner svenska kronor) till organisationen Best for Britain, som vill stoppa utträdet.

När den senaste donationen blev känd, påpekade Nigel Farage i radiostationen LBC den 8 februari:

– Det finns en person som heter George Soros därute, vars organisation Open Society inte har miljoner, eller tiotals miljoner, eller hundratals miljoner, utan miljarder. Än så länge över 20 miljarder, som man använder, spenderar och kampanjar för [i syfte att påverka] organisationer som EU, en kampanj för massinvandring.

Farage menade att denna inblandning behöver undersökas:

– Jag menar att om en utredning behövs, är det av i hur hög grad George Soros Open Society har försökt förändra det politiska klimatet, inte bara i Storbritannien, utan i hela västvärlden. Det är den utredning som behövs.

Rysk påverkan har varit ett populärt ämne i etablerad media, men Farage avvisade tanken:

– Jag tror att rysk inblandning är nästan försumbar. Det har lyfts fram som en ursäkt. Men jag har under en tid känt, faktiskt de senaste sex eller sju åren, att det fanns en stark global påverkan. Jag talar om ett massivt försök av en mycket rik man att påverka politiken i hela västvärlden och jag tog upp det i Europaparlamentet så sent som i november.

I dagstidningen The Telegraph berättade sociologen Frank Furedi den 8 februari om hur han deltagit vid en privat lunch med aktivister för OSF, som ogenerat skröt om hur de skulle störta regeringar. Angående Soros påstådda försök att störta den brittiska regeringen och skapa en ny folkomröstning för att stoppa Brexit sade Furedi:

– Soros tror att om folk röstade fel, har han rätt att sätta käppar i hjulet för de beslut de har tagit. Soros tror inte på gränsers existensberättigande eller nationella väljarkårers rätt att bestämma. Följaktligen tycker han sig ha rätt att påverka och om möjligt styra alla samhällens politiska öden i hela världen.

Furedi beskrev också hur unga rep­resentanter för Open Society stolt proklamerade hur de hade påverkat olika internationella händelser:

– Jag satt tyst och kände mig obekväm i en grupp av människor som så ledigt antog att de hade rätt att spela Gud över hela världen, förklarade han i artikeln.

Transport av migranter till Europa

Det som kanske skapat störst motstånd i Europa är Soros nätverks påverkans­operationer för att öka migrantinflödet till kontinenten, dels genom möten med EU-parlamentariker och premiär­ministrar, dels genom stöd till olika asylaktivister och de organisationer som hjälper människosmugglare att föra migranter över Medelhavet.

I januari 2017 uppmärksammade tankesmedjan Gefira att en rad hjälporganisationer under två månader hade smugglat nästan 40 000 migranter till Europa. Officiellt ägnade sig dessa organisationer åt att undsätta migranter i sjönöd, men dessa insatser skedde för varje år närmare den libyska kusten och ofta direkt utanför den, långt från Europa. I stället för att räddas tillbaka till Libyen förde dessa organisationer migranterna hela vägen till Europa, främst Italien.

Carmelo Zuccaro, överåklagare i Catania på Sicilien, berättade i juni 2017 för den italienska dagstidningen La Stampa hur organisationerna dessutom samarbetade med människosmugglare:

– Vi har bevis för att det finns direkta kontakter mellan diverse ickestatliga hjälporganisationer och människosmugglare i Libyen.

I november 2017 krävde David Miliband, tidigare minister i Storbritannien och nu ordförande för International Rescue Committee (IRC), i en intervju med nättidningen EUobserver att EU ska ta emot över en halv miljon av de migranter som i dag finns i flyktingläger utanför Europa. Miliband berättade att han nu utövar påtryckningar mot Bryssel för att 540 000 sådana migranter ska fördelas över Europa under de kommande åren, vilket kan jämföras med de 50 000 som EU-kommissionen redan aviserat ska tas från afrikanska länder.

IRC tar inte bara emot pengar från OSF, utan har av Soros också valts ut som en av de organisationer som ska ”skapa principer” för hur den satsning på totalt 500 miljoner dollar som miljardären 2016 tillkännagav för projekt kopplade till migranter ska utföras.

Dessa organisationer har också kritiserats av Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz, från kristdemokratiska ÖVP. När han i mars 2017 som utrikesminister besökte EU:s gräns- och kustbevakningsmyndighet Frontex på Malta förespråkade han att båtarna skulle stoppas och tvingas till flyktingcentra utanför EU:

– När man fått klart för sig att man kommer att stoppas innan man nått öar som Lampedusa eller Lesbos, då kommer inom bara några veckor ingen längre vilja ge sig ut på den vägen.

Han ville därför också se att Frontex fick ett starkare mandat:
– Det måste vara möjligt att tvinga tillbaka båtar. Båtar måste kunna förstöras och man måste mer aktivt motarbeta smugglarna.

Tidigare Soros-medarbetare kritiserar Sverige för åldersbedömningar

Den 16 februari uppmärksammade flera medier att Sverige hade fått kritik av en Nils Muižnieks, som nyligen besökt landet. Vi fick beröm för att Sverige varit ”ledande på migrationsområdet” och särskilt för rekordantalet asylsökande 2015, men kritik för att medicinska åldersbedömningar använts, även om dessa fortfarande är frivilliga.

Kommentarerna från Muižnieks kom att spridas bland de aktivister som nu strider för att ingen av de huvudsakligen afghanska män som klassats som ”ensamkommande” ska utvisas, och för att ge kritiken särskild tyngd sattes som rubrik ”Europarådet kritiserar Sverige för åldersbedömningarna”.

USA-födde Nils Muižnieks är ”kommissionär för mänskliga rättigheter” vid en organisation som mycket riktigt heter ”Europarådet”, men som inte har någonting med EU att göra, och inte ska förväxlas med Europeiska rådet, som utgörs av stats- eller regeringscheferna i EU:s medlemsstater, eller Europeiska unionens råd, som är EU:s ena lagstiftande institution.

När han utsågs till kommissionär 2012 var han programdirektör för Soros-stiftelsen i Lettland.

Europarådets kommissionär Nils Muižnieks, som kommer från Soros stiftelse, berömde Sverige för ett stort asylinflöde, men kritiserade åldersbedömningarna av ’ensamkommande’. Foto: Europarådet

 

Även Israel tröttnar

Ofta bemöts kritik mot Soros förehavanden med anklagelser om ”antisemitism”, oavsett om kritikern berört dennes etnicitet eller ej. Så skedde också efter att Kent Ekeroth (SD), för övrigt själv med judisk bakgrund, i riksdagen den 15 februari hyllade Ungern, som han bland annat menade står för:

– … sunt förnuft, värnandet av sin egen kultur, sitt eget folk och skyddandet av Europas gränser. Landet har stått upp trots attacker från EU och USA. De har stått upp trots omfattande kampanjer från så kallade ”NGO:s”, med mångmiljardären Soros i spetsen.

Ekeroths inlägg fick direkt Svenska kommittén mot antisemitism att på Twitter skriva:
”Kent Ekeroths uttalanden om Soros och Ungern speglar SD:s flexibla hållning till antisemitism.”

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

🟠 Internationell demografikonferens hölls i Ungern Den 23-24 september hölls en banbrytande konferens i Ungern som lockade många utländska dignitärer. Politiska och religiösa ledare, vetenskapsmän och representanter för näringsliv och media träffades för att diskutera västerlandets misslyckande med att skapa stabila familjer som håller uppe barnafödandet – och vad som kan göras för att ändra på det. Viktor Orbán förklarade att Ungern kommer att ta kampen mot Bryssel, som vill tvinga alla medlemsländer att ersätta sina befolkningar med invandrare istället för att föda fler barn.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

🟠 Internationell demografikonferens hölls i Ungern Den 23-24 september hölls en banbrytande konferens i Ungern som lockade många utländska dignitärer. Politiska och religiösa ledare, vetenskapsmän och representanter för näringsliv och media träffades för att diskutera västerlandets misslyckande med att skapa stabila familjer som håller uppe barnafödandet – och vad som kan göras för att ändra på det. Viktor Orbán förklarade att Ungern kommer att ta kampen mot Bryssel, som vill tvinga alla medlemsländer att ersätta sina befolkningar med invandrare istället för att föda fler barn.

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

🟠 UTRIKES En muslimsk konvertit, Espen Andersen Bråthen, 37, står nu misstänkt för att ha dödat fem personer och skadat ytterligare två med en pilbåge som vapen i norska Kongsberg under gårdagen. Nu höjs frågor om den norska polisens agerande under händelsen, den viktigaste av dem alla: Kunde Espen, som konfronterades av polisen innan morden begicks, ha stoppats?

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

🟠 Kallaste vinterhalvåret på Antarktis någonsin. Meteorologer varnar för en extremt kall och snörik vinter. Den globala medeltemperaturen har sjunkit de senaste fem åren och trenden för nederbörd i form av snö är stigande. Energikrisen som drabbat Europa och stora delar av världen hårt riskerar att allvarligt förvärras om det nu dessutom blir en ovanligt kall vinter.

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

🟠 UTRIKES Frankrikes president Emmanuel Macron har i stort ignorerade honom. Högerpartiledaren Marine Le Pen är nervös. Vem exakt är den märklige ”icke-kandidaten” Éric Zemmour, som stiger i de franska opinionsmätningarna och hotar de etablerade kandidaterna?

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.