Nej till soros-regering. I mars 2017 demonstrerade tusentals människor i flera städer i Makedonien mot Soros försök att få en socialist-muslimsk koalition vald. Stillbild: YouTube

George Soros försök att manipulera länder får mothugg

Den ungersk-amerikanske valutaspekulanten och miljardären George Soros och hans stiftelse Open Society Foundations anklagas i flera länder för att vilja störa den demokratiska processen, stödja subversiva grupper och finansiera organisationer som hjälper till att smuggla migranter över Medelhavet. I hans födelseland Ungern har regeringspartiet haft valaffischer där man lovar att stoppa Soros från att underminera nationalstaten. När han nu stödjer en kampanj för att upphäva Storbritanniens utträde ur EU, sällar den förre UKIP-ledaren Nigel Farage sig till kritikerna.

Open Society Foundations (OSF) har sedan sitt grundande 1993 blivit en kraft som utövar starkt inflytande över många länder, utan någon som helst demokratisk kontroll. Organisationen har officiellt runt 1 800 heltidsanställda, är etablerad i 37 länder och bedriver verksamhet i över 60. OSF ger ekonomiskt stöd till en stor mängd organisationer, bland annat svenska Expo, och har täta kontakter med politiker i inte minst EU.

Bara under 2016 hade OSF 42 möten med EU-kommissionen, och förra året publicerade stiftelsen en lista på 226 ledamöter i Europaparlamentet som man ser som ”pålitliga allierade”, bland and­ra förre talmannen Martin Schulz och Brexit-förhandlaren Guy Verhofstadt, liksom ett antal andra inflytelserika makthavare.

Genom sin stiftelse Open Society Foundations har George Soros försökt påverka politiken i en lång rad länder. År 2017 överförde han själv 18 miljarder dollar till stiftelsen, vilket motsvarar cirka tre gånger Sveriges hela försvarsbudget. Foto: Wikipedia

Nigel Farage kräver en utredning av Soros inblandning

Trots att Storbritannien har haft en folkomröstning, där en majoritet beslutade att landet skulle lämna EU genom det som kallas ”Brexit”, har George Soros överfört 500 000 pund (5,5 miljoner svenska kronor) till organisationen Best for Britain, som vill stoppa utträdet.

När den senaste donationen blev känd, påpekade Nigel Farage i radiostationen LBC den 8 februari:

– Det finns en person som heter George Soros därute, vars organisation Open Society inte har miljoner, eller tiotals miljoner, eller hundratals miljoner, utan miljarder. Än så länge över 20 miljarder, som man använder, spenderar och kampanjar för [i syfte att påverka] organisationer som EU, en kampanj för massinvandring.

Farage menade att denna inblandning behöver undersökas:

– Jag menar att om en utredning behövs, är det av i hur hög grad George Soros Open Society har försökt förändra det politiska klimatet, inte bara i Storbritannien, utan i hela västvärlden. Det är den utredning som behövs.

Rysk påverkan har varit ett populärt ämne i etablerad media, men Farage avvisade tanken:

– Jag tror att rysk inblandning är nästan försumbar. Det har lyfts fram som en ursäkt. Men jag har under en tid känt, faktiskt de senaste sex eller sju åren, att det fanns en stark global påverkan. Jag talar om ett massivt försök av en mycket rik man att påverka politiken i hela västvärlden och jag tog upp det i Europaparlamentet så sent som i november.

I dagstidningen The Telegraph berättade sociologen Frank Furedi den 8 februari om hur han deltagit vid en privat lunch med aktivister för OSF, som ogenerat skröt om hur de skulle störta regeringar. Angående Soros påstådda försök att störta den brittiska regeringen och skapa en ny folkomröstning för att stoppa Brexit sade Furedi:

– Soros tror att om folk röstade fel, har han rätt att sätta käppar i hjulet för de beslut de har tagit. Soros tror inte på gränsers existensberättigande eller nationella väljarkårers rätt att bestämma. Följaktligen tycker han sig ha rätt att påverka och om möjligt styra alla samhällens politiska öden i hela världen.

Furedi beskrev också hur unga rep­resentanter för Open Society stolt proklamerade hur de hade påverkat olika internationella händelser:

– Jag satt tyst och kände mig obekväm i en grupp av människor som så ledigt antog att de hade rätt att spela Gud över hela världen, förklarade han i artikeln.

Transport av migranter till Europa

Det som kanske skapat störst motstånd i Europa är Soros nätverks påverkans­operationer för att öka migrantinflödet till kontinenten, dels genom möten med EU-parlamentariker och premiär­ministrar, dels genom stöd till olika asylaktivister och de organisationer som hjälper människosmugglare att föra migranter över Medelhavet.

I januari 2017 uppmärksammade tankesmedjan Gefira att en rad hjälporganisationer under två månader hade smugglat nästan 40 000 migranter till Europa. Officiellt ägnade sig dessa organisationer åt att undsätta migranter i sjönöd, men dessa insatser skedde för varje år närmare den libyska kusten och ofta direkt utanför den, långt från Europa. I stället för att räddas tillbaka till Libyen förde dessa organisationer migranterna hela vägen till Europa, främst Italien.

Carmelo Zuccaro, överåklagare i Catania på Sicilien, berättade i juni 2017 för den italienska dagstidningen La Stampa hur organisationerna dessutom samarbetade med människosmugglare:

– Vi har bevis för att det finns direkta kontakter mellan diverse ickestatliga hjälporganisationer och människosmugglare i Libyen.

I november 2017 krävde David Miliband, tidigare minister i Storbritannien och nu ordförande för International Rescue Committee (IRC), i en intervju med nättidningen EUobserver att EU ska ta emot över en halv miljon av de migranter som i dag finns i flyktingläger utanför Europa. Miliband berättade att han nu utövar påtryckningar mot Bryssel för att 540 000 sådana migranter ska fördelas över Europa under de kommande åren, vilket kan jämföras med de 50 000 som EU-kommissionen redan aviserat ska tas från afrikanska länder.

IRC tar inte bara emot pengar från OSF, utan har av Soros också valts ut som en av de organisationer som ska ”skapa principer” för hur den satsning på totalt 500 miljoner dollar som miljardären 2016 tillkännagav för projekt kopplade till migranter ska utföras.

Dessa organisationer har också kritiserats av Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz, från kristdemokratiska ÖVP. När han i mars 2017 som utrikesminister besökte EU:s gräns- och kustbevakningsmyndighet Frontex på Malta förespråkade han att båtarna skulle stoppas och tvingas till flyktingcentra utanför EU:

– När man fått klart för sig att man kommer att stoppas innan man nått öar som Lampedusa eller Lesbos, då kommer inom bara några veckor ingen längre vilja ge sig ut på den vägen.

Han ville därför också se att Frontex fick ett starkare mandat:
– Det måste vara möjligt att tvinga tillbaka båtar. Båtar måste kunna förstöras och man måste mer aktivt motarbeta smugglarna.

Tidigare Soros-medarbetare kritiserar Sverige för åldersbedömningar

Den 16 februari uppmärksammade flera medier att Sverige hade fått kritik av en Nils Muižnieks, som nyligen besökt landet. Vi fick beröm för att Sverige varit ”ledande på migrationsområdet” och särskilt för rekordantalet asylsökande 2015, men kritik för att medicinska åldersbedömningar använts, även om dessa fortfarande är frivilliga.

Kommentarerna från Muižnieks kom att spridas bland de aktivister som nu strider för att ingen av de huvudsakligen afghanska män som klassats som ”ensamkommande” ska utvisas, och för att ge kritiken särskild tyngd sattes som rubrik ”Europarådet kritiserar Sverige för åldersbedömningarna”.

USA-födde Nils Muižnieks är ”kommissionär för mänskliga rättigheter” vid en organisation som mycket riktigt heter ”Europarådet”, men som inte har någonting med EU att göra, och inte ska förväxlas med Europeiska rådet, som utgörs av stats- eller regeringscheferna i EU:s medlemsstater, eller Europeiska unionens råd, som är EU:s ena lagstiftande institution.

När han utsågs till kommissionär 2012 var han programdirektör för Soros-stiftelsen i Lettland.

Europarådets kommissionär Nils Muižnieks, som kommer från Soros stiftelse, berömde Sverige för ett stort asylinflöde, men kritiserade åldersbedömningarna av ’ensamkommande’. Foto: Europarådet

 

Även Israel tröttnar

Ofta bemöts kritik mot Soros förehavanden med anklagelser om ”antisemitism”, oavsett om kritikern berört dennes etnicitet eller ej. Så skedde också efter att Kent Ekeroth (SD), för övrigt själv med judisk bakgrund, i riksdagen den 15 februari hyllade Ungern, som han bland annat menade står för:

– … sunt förnuft, värnandet av sin egen kultur, sitt eget folk och skyddandet av Europas gränser. Landet har stått upp trots attacker från EU och USA. De har stått upp trots omfattande kampanjer från så kallade ”NGO:s”, med mångmiljardären Soros i spetsen.

Ekeroths inlägg fick direkt Svenska kommittén mot antisemitism att på Twitter skriva:
”Kent Ekeroths uttalanden om Soros och Ungern speglar SD:s flexibla hållning till antisemitism.”

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

🟠 Systemmedia i hela världen ljög Våren 2021 sände en makaber nyhet en ”chockvåg” över Kanada och världen, eller så skrev i alla fall systemtrogen västmedia. Det påstods att en massgrav med över 200 barn tillhörande ursprungsbefolkningen hade hittats vid en katolsk skola i sydvästra Kanada. Landssorg utlystes. Kort efter att premiärminister Justin Trudeau krävde en ursäkt från påven och katolska kyrkan brann flera kyrkor ner i anlagda bränder. Nu, drygt åtta månader senare, framkommer det att den ”chockerande upptäckten” av barnlik var rent påhitt, liksom hela historien kring den. Det fanns inte ett enda lik. Men när sanningen äntligen uppdagats tiger dessa politiker och medier som muren.

Läs även:

World Economic Forums årsmöte i Davos 2023

World Economic Forums årsmöte i Davos 2023

🟠 Eliten kom med privatflyg för att diktera klimatåtgärder. Världens politiska och ekonomiska elit träffas en vecka i Schweiz för att utanför mediernas ljus och demokratins insyn omforma och diktera framtiden för 8 miljarder människor. Det sker under lyxiga former som står i bjärt kontrast till kraven på att vanliga människor ska sänka sin levnadsstandard. Toppolitiker från över hundra nationer deltog och deras skattebetalare fick betala de mycket höga inträdes- och medlemskapsavgifterna. WEF-chefen Klaus Schwab lovade deltagarna att de under hans ledning skulle ”bemästra framtiden”. På de privata stängda mötena planeras denna framtid som sedan världens regeringar genomför.

”En perfekt storm för hela livsmedelssystemet just nu”

”En perfekt storm för hela livsmedelssystemet just nu”

🟠 UTRIKES Ukrainakriget rubbade den globala ekonomin på många sätt. Energimarknaderna har varit bland de mest drabbade, med minskad rysk olje- och naturgasexport till Väst som utlöst en dominoeffekt av bränslekriser över stora delar världen. Men kriget har också drabbat en annan kritisk aspekt av den globala ekonomin: mat. Ett av världens största gödselföretag varnar nu för att alla länder – även de i Europa – står inför en livsmedelskris.

Nyhetsdygnet

Nordangård: Världshjärnan och den ultimata planekonomin

🟠 Strax före jul i fjol släppte Jacob Nordangård sin senaste bok, Den digitala världshjärnan. Där fortsätter han granskningen från sina tidigare böcker, Rockefeller – en klimatsmart historia och Den globala statskuppen, av hur de allra rikaste och mäktigaste, aldrig valda, styr världssamfundet mot ett teknokratiskt elitstyre som de själva kontrollerar. Det hela sker med föregivet goda föresatser att rädda världsbefolkningen från sjukdomar, utrota fattigdom och rädda planetens livsuppehållande natursystem. Metoden är genomgående att övervaka, beräkna och styra allt i detalj med hjälp av artificiella intelligenser.

Avatars förtrollande katarsis

🟠 Filmrecension. Avatar: The Way of Water, som hade premiär i december, har dragit stor biopublik, medan mottagandet bland kulturkritikerna varit svalt. En som höjer filmen till skyarna är Jüri Lina, själv filmregissör. I denna recension menar han att Avatar förmedlar avgörande vishet på ett fulländat sätt och jämför med andra storverk ur filmhistorien.

När Sverige faller

🟠 Intervju. Under hösten träffade Nya Tider en av grundarna av författarkollektivet Laegrimal. Namnet är en blinkning till den nordiska gudasagan Hávamál som betyder ”den höges sång”. Men novellerna som återkommande publiceras på kollektivets domän handlar inte om höga gudar, utan om oss – de lägre stående jordvarelserna. Laegrimal blir alltså ”den låges sång”. I det framtida Sverige väntar oss ett blodigt kaos framfött ur decennier av tanklös massinvandring och kulturellt självhat, enligt dessa författare.

Dumpen hänger ut pedofiler

🟠 De trålar och konfronterar fula fiskar för att skydda barn. Att hänga ut pedofiler på nätet har blivit Dumpens allmänna kännetecken. Själva ser de sig som barnrättsaktivister och de enda som egentligen arbetar förebyggande. Nya Tider har träffat grundarna Sara Nilsson och Patrik Sjöberg som har många års erfarenhet på området.

En svensk prins i exil

🟠 HISTORIA Gustaf skulle ha blivit kung av Sverige, men efter att hans far, Gustaf IV Adolf, blivit avsatt år 1809 miste han rätten till tronen. Sveriges forna kungafamilj drevs i exil. Gustaf var betydelsefull bland gustavianerna i Sverige och Danmark, men även i Frankrike sågs han som en potentiellt viktig spelbricka.

Två professorer om Sveriges stormaktstid

🟠 Bokrecension. Dick Harrison är aktuell med en bok som tar sig an Sveriges stormaktstid. Historieprofessorn lyckas få med många av de nyanser som nyare forskning kastar över denna period, även om han också tvingas sålla mycket. Tio år tidigare hade finlandssvenske professorn i nordisk historia, Nils Erik Villstrand, givit ut sin version av Sveriges stormaktstid. Båda har sina förtjänster och beskriver delvis olika aspekter av denna för Sverige så intressanta tid.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Senaste numret

NyT05web-thumbnail
Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.