Skip to Content

GLOBAL KLIMATSPÅRNING. Projektet som Al Gore kan ses som ambassadör för heter Climate TRACE. Det ska med hjälp av AI och satelliter ”globalt, i stor detalj och i realtid” spåra nästan all mänsklig aktivitet som leder till utsläpp av växthusgaser och då främst koldioxid. Illustrationen visar MethaneSAT, som globalt ska kartlägga och mäta mänskliga utsläpp av metanföroreningar. Bild: Environmental Defense Fund, Infällda foton: Medium
KLIMAT

Global klimatkoalition ska övervaka hela världen i realtid med AI och satelliter – ”Klimatledaren” Al Gore lanserar Climate TRACE

PappersupplaganNya Tider v. 41

Den före detta amerikanske vicepresidenten Al Gore har efter en lång tids tystnad lanserat ett ”banbrytande initiativ” för global och total klimatspårning. Det ska genomföras av en koalition av utvalda teknikföretag och klimatorganisationer med spetskompetens inom satellitbildbehandling, artificiell intelligens och maskininlärning. Med hjälp av data från satelliter, mark- och sjöbaserade sensorer ska ”alla hörn av planeten” övervakas i realtid och ”med oöverträffade nivåer av detaljer och hastighet”. Precis som med kontaktspårning så dyker Bill Gates namn upp även här. Klimatspårning kräver också, liksom kontaktspårning, ny avancerad teknik och omfattande övervakning.

Publicerad: 9 oktober, 2020, 17:23

  • Svenska

Läs även

Den 15 juli tillkännagav USA:s tidigare vicepresident Al Gore något som han menar kommer att förändra vår värld. Det så kal­la­de ”banbrytande initiativet” ska använda satelliter, land- och sjöbaserade sensorer samt artificiell intelligens (AI), maskininlärning, avancerad bildbehandling och annan teknik för fjärranalys som spänner över hela världen för att övervaka utsläpp av växthus­gaser, vilka påstås skapa global uppvärmning. Detta ”oöverträffade samarbete”, som de själva beskriver det, mellan teknikföretag och ideella klimatgrupper syftar till att spåra alla utsläpp från mänsklig aktivitet till specifika ”källor” eller ”utsläppare” i realtid. Det globala projektet kommer att gå under namnet Climate TRACE (Tracking Real-Time Atmospheric Carbon Emissions).

Al Gore är en amerikansk affärsman och demokratisk politiker som varit USA:s vicepresident. Han gjorde sig känd som toppolitikern som kickstartade teorin om global uppvärm­ning och det påstådda hotet från koldioxid och växthus­gaser. Det skedde i maj 2006 då han lanserade dokumentärfilmen En obekväm sanning, som blandade selekterad och förvanskad vetenskap med rena lögner (se faktarutan om Al Gore).

Filmen spreds snabbt globalt med hjälp av en då exempellös kampanj i system­media och var obligatorisk att se för bland annat skolbarn i stora delar världen över. År 2007 tilldelades Al Gore Nobels fredspris tillsammans med FN:s hårt kritiserade klimatpanel IPCC. Han har inte synts till på många år, men när coronapandemin drog igång har krafterna bakom Al Gore dammat av honom för att nu propagera för global och total övervakning av all mänsklig aktivitet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Samtal med kommunisten Joe Nilsson: ”Invandringen slår sönder samhällskontraktet”

INTERVJUJoe Nilsson ser sig fortfarande som kommunist, men menar att vänstern allt mer kommit att präglas av sekterism och identitetspolitik med fokus på ras och kön. Framför allt anser han att denna vänster har varit helt oförmögen att hantera migrationsfrågan, vilket blev den utlösande faktorn som fick honom att lämna Kommunistiska partiet. Till Nya Tider säger han att vänstern har blivit ”globalisternas lydiga och omedvetna springpojkar”.

Etablissemangets angrepp på svenskt nationaldagsfirande får folkligt mothugg

INRIKESInför den 6 juni, Sveriges nationaldag, brukar det ofta komma opinionsmässiga angrepp på firandet från vänsterliberala proffstyckare. 2021 blev inget undantag. Nya Tider gör här ett kort sammandrag av svenskfientliga tweets och debattartiklar, men också det folkliga motstånd som blev resultatet.

Språktest införs för att få jobb inom Ronneby kommun

INRIKESDet är Sverigedemokraterna och Liberalerna som var för sig inkommit med förslag om att invandrare måste kunna visa att de kan svenska om de vill jobba inom äldrevården eller skolan. Den 27 maj klubbades förslaget igenom av kommunfullmäktige med knapp majoritet.

Hundratals tågade genom Stockholm på nationaldagen

VIDEOUnder parollen ”För frihet och sanning” samlades hundratals personer i Stockholm på nationaldagen den 6 juni ”för att säga nej till frihetsfientliga angrepp och lögner”. Demonstranterna tågade genom Östermalm, från Berzelii park till Gärdet. Precis som vid de tidigare manifestationerna arrangerade av Frihetsrörelsen, valde polisen att upplösa denna sammankomst och fysiskt avlägsna ett antal personer.

Brutal misshandel på skola i Skövde – Vittne: Konflikt mellan svenskar och invandrare

INRIKESDen 10 maj rapporterade flera tidningar i Skaraborg, bland annat Skövde Nyheter, Mariestadstidningen och Skaraborgs allehanda, att en elev blivit brutalt misshandlad av sju till åtta andra elever på Vasa­skolan i Skara. Nu kan Nya Tider avslöja att det rör sig om en pågående konflikt mellan svenska elever och invandrarelever från Skövdes ghetto Södra Ryd.

FBI lurade kriminella att använda ”säker” chatt – 150 gripna bara i Sverige

Krypterings-appen anom.io för säker kommunikation var i själva verket ett lockbete från amerikanska FBI. Flera hundra kriminella nätverk har lurats att använda den ”säkra” kommunikationen, och i natt gjordes hundratals razzior och gripanden runt om i världen, varav cirka 150 i Sverige. Stora mängder narkotika, vapen och sedlar beslagtogs.

AfS-ledamot tystad i fullmäktige

INRIKESOrdföranden i Växjös kommunfullmäktige, Bo Frank (M) stängde av mikrofonen för Alternativ för Sveriges (AfS) ledamot Gustav Pettersson för att denne skulle ha använt ett olämpligt språkbruk. Frågan gällde Palestina-demonstrationer som bryter mot coronaregler, och det är inte första gången som Bo Frank har velat tysta Gustav under diskussioner som berör migration och migranter. Till Nya Tider säger Gustav att han kommer att fortsätta ”kalla en spade för en spade” och att ”det kommer Bo Frank att få höra många gånger om”.

Ung kvinna gruppvåldtagen

INRIKESEn ung kvinna misstänks ha blivit gruppvåldtagen i Farsta. Polisen har ännu inte kunnat gripa några av gärningsmännen.

Gå till arkivet

Send this to a friend