Skip to Content

GLOBAL KLIMATSPÅRNING. Projektet som Al Gore kan ses som ambassadör för heter Climate TRACE. Det ska med hjälp av AI och satelliter ”globalt, i stor detalj och i realtid” spåra nästan all mänsklig aktivitet som leder till utsläpp av växthusgaser och då främst koldioxid. Illustrationen visar MethaneSAT, som globalt ska kartlägga och mäta mänskliga utsläpp av metanföroreningar. Bild: Environmental Defense Fund, Infällda foton: Medium
KLIMAT

Global klimatkoalition ska övervaka hela världen i realtid med AI och satelliter – ”Klimatledaren” Al Gore lanserar Climate TRACE

PappersupplaganNya Tider v. 41

Den före detta amerikanske vicepresidenten Al Gore har efter en lång tids tystnad lanserat ett ”banbrytande initiativ” för global och total klimatspårning. Det ska genomföras av en koalition av utvalda teknikföretag och klimatorganisationer med spetskompetens inom satellitbildbehandling, artificiell intelligens och maskininlärning. Med hjälp av data från satelliter, mark- och sjöbaserade sensorer ska ”alla hörn av planeten” övervakas i realtid och ”med oöverträffade nivåer av detaljer och hastighet”. Precis som med kontaktspårning så dyker Bill Gates namn upp även här. Klimatspårning kräver också, liksom kontaktspårning, ny avancerad teknik och omfattande övervakning.

Publicerad: 9 oktober, 2020, 17:23

  • Svenska

Läs även

Den 15 juli tillkännagav USA:s tidigare vicepresident Al Gore något som han menar kommer att förändra vår värld. Det så kal­la­de ”banbrytande initiativet” ska använda satelliter, land- och sjöbaserade sensorer samt artificiell intelligens (AI), maskininlärning, avancerad bildbehandling och annan teknik för fjärranalys som spänner över hela världen för att övervaka utsläpp av växthus­gaser, vilka påstås skapa global uppvärmning. Detta ”oöverträffade samarbete”, som de själva beskriver det, mellan teknikföretag och ideella klimatgrupper syftar till att spåra alla utsläpp från mänsklig aktivitet till specifika ”källor” eller ”utsläppare” i realtid. Det globala projektet kommer att gå under namnet Climate TRACE (Tracking Real-Time Atmospheric Carbon Emissions).

Al Gore är en amerikansk affärsman och demokratisk politiker som varit USA:s vicepresident. Han gjorde sig känd som toppolitikern som kickstartade teorin om global uppvärm­ning och det påstådda hotet från koldioxid och växthus­gaser. Det skedde i maj 2006 då han lanserade dokumentärfilmen En obekväm sanning, som blandade selekterad och förvanskad vetenskap med rena lögner (se faktarutan om Al Gore).

Filmen spreds snabbt globalt med hjälp av en då exempellös kampanj i system­media och var obligatorisk att se för bland annat skolbarn i stora delar världen över. År 2007 tilldelades Al Gore Nobels fredspris tillsammans med FN:s hårt kritiserade klimatpanel IPCC. Han har inte synts till på många år, men när coronapandemin drog igång har krafterna bakom Al Gore dammat av honom för att nu propagera för global och total övervakning av all mänsklig aktivitet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Alla företag som är involverade i projektet är noga utvalda av Al Gore och Bill Gates. Det finns naturligtvis en agenda för det och som är att manipulera resultat som går emot tänkta sådana? Vid det här laget är vi vana vid att FN:s klimatpanel IPCC gör det allt som oftast. Det är bara att ställa sig frågan om vilket syfte har Al Gore och Bill Gates med det här? Självklart vill de påvisa att människan orsakar klimatförändringar? Att vår jord blivit grönare de senaste 100 åren betvivlar väl ingen och likaså att öknarna minskar i storlek? Käpphästen för dessa malthusianer är CO2 och att minska befolkningen i u-länder vilket både Al Gore och Bill Gates inte stuckit under stol med sedan 40 år.

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

INRIKESNär Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Förälder misshandlade pedofil – döms till samhällstjänst

INRIKESEn 33-åring sökte upp en pedofil i dennes hem och misshandlade och hotade honom till livet. Pedofilen hade begått övergrepp på den förskola där 33-åringens son gick. För dessa brott döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

Utökade restriktioner

INRIKESUnder dagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att Sverige kommer införa utökade restriktioner för att bekämpa coronapandemin och den ökade smittspridningen av viruset. En av åtgärderna kan innebära svåra problem för nattklubbarna i landet – en begränsning av antalet gäster till maximalt 50.

Planerad koranbränning utanför riksdagen – en hyllning till Samuel Paty

INRIKESPå fredagen den 23 oktober kommer en islamkritisk demonstration att äga rum, där arrangören planerar att bränna koranen, allt som en hyllning till den mördade franske läraren Samuel Paty. Det skriver Samhällsnytt på morgonen den 22 oktober.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gå till arkivet

Send this to a friend