Gary Cohen, Donald Trump.

Globalistisk bankir utformar nu Trumps politik

Gary Cohn från Demokraterna, tidigare Goldman Sachs bankir, styr för närvarande i Vita Huset med Donald Trumps välsignelse, rapporterar Reuters.

USA:s president Donald Trump talar om sin nya favoritperson, direktören inom the National Economic Council (NEC), som ”ett av mina genier”, enligt en källa som står nära Cohn.

Nyhetsbyrån Reuters har avslöjat att Cohn har blivit en av de mäktigaste globalistiska spelarna för utformningen av den amerikanska ekonomiska politiken, trots att han aldrig har röstat republikanskt eller varit en del av Trumps republikanska kampanj.

Trump har nu, efter Cohns råd, gjort sig av med alla sina konservativa republikanska rådgivare, inklusive Steve Bannon.

Adam Brandon, ordföranden för den konservativa gruppen FreedomWorks, säger att den huvudsakliga ekonomiska återhämtningsplan som Trump hade lagt fram under sin kampanj, som skulle skära ned skatterna för företag och rika individer, helt kastats åt sidan. Planen hade tänkts ut av Stephen Moore, en expert inom konservativ ekonomisk politik och medlem av den prestigefyllda Heritage Foundation.

Den amerikanske presidenten twittrade följande i förra veckan: ”Vår militär byggs upp och blir snabbt starkare än någonsin tidigare. Uppriktigt sagt har vi inget val.” I mars bad Trump USA:s lagstiftare att höja Pentagons budget med 54 miljarder dollar för att återuppbygga Amerikas ”utarmade militär” och de styrande lovade statsmedel för att utkämpa krig istället för att bygga infrastruktur.

Trump, Cohn och Trumps svåger Kuschner.
Trump, Cohn och Trumps svåger Kuschner.

Brasilien, Ryssland, Indien och Sydafrika har sedan dess utfärdat ett gemensamt BRICS-uttalande som fördömer USA:s militära aktion i Syrien som inte godkänts av FN. Uttalandet kräver även respekt för internationell lag, territoriell integritet och suveränitet.

Samtidigt har Thomas L. Friedman, kolumnist i New York Times, öppet argumenterat för att Trump ska stödja Islamiska staten (IS) i Syrien: ”Vi skulle helt enkelt backa ur den territoriella kampen mot IS i Syrien och göra det helt och hållet till ett problem för Iran, Ryssland, Hizbollah och Assad. Det är trots allt de som ställer till med problem i Syrien och inte vi. Få dem att utkämpa ett tvåfrontskrig – de moderata rebellerna på den ena sidan och IS på den andra. Om vi besegrar territoriella IS i Syrien nu, minskar vi bara pressen på Assad, Iran, Ryssland och Hizbollah, och möjliggör för dem att ägna alla sina resurser till att krossa de sista moderata rebellerna i Idlib, inte att dela makt med dem.”

Det uppfattas allmänt att Friedman är nära förbunden med Cohn.

På CNN:s ”Trovärdiga källor” noterade före detta CBS ”Evening News” ankaret Dan Rather att Trump inte har någon rak politisk linje och liknade honom vid en groda:

Rather sade att ”När det gäller politiken, inklusive utrikespolitiken, har president Trump hoppat omkring likt en groda i en het kastrull. Han har gjort helt om i ett antal frågor. Han ifrågasatte Nato och nu är han helt för Nato. Han sade att den amerikanska militären är en katastrof under kampanjen och nu är han för militären. Han ifrågasatte Federal Reserve (USA:s privatägda centralbank) och nu återinsätter han kanske chefen för Federal Reserve. Listan kan göras lång. Kinesisk valuta, först sade han att Kina manipulerar valuta. Nu säger han att de inte manipulerar valuta. Det är mycket som pågår bakom kulisserna. Att hoppa runt så här, att vara oförutsägbar, kan vara till fördel för en ledare. Men om man är såhär oförutsägbar riskerar man att föra ett dysfunktionellt presidentskap. Det är vad Donald Trump kämpar med för stunden.”

På ”Fox News Sunday” anklagar värden Chris Wallace Trump för att tycka att ”klarhet är överskattat”. Under paneldiskussionen om nyheterna att Vita Huset inte kommer att släppa besöksloggar och att president Donald Trump inte släpper sina skattedeklarationer var Wallace inte nöjd.

”Det skedde en annan förändring av presidenten den här veckan, inte en ändring av hans politik, men från de tidigare presidenterna”, sade Wallace. ”Han säger nu att Vita Huset inte längre kommer att rutinmässigt släppa besöksloggar som visar vilka som kommer till Vita Huset och vem de möter, som president Obama gjorde. Och en annan intressant utveckling den här helgen är att det förekom stora marscher över hela landet av protesterande människor. Dessa kallas skattemarscher. Folket kräver att president Trump ska släppa sina skattedeklarationer, som presidenter gjort rutinmässigt sedan Jimmy Carter. Och det var ämnet i en tweet den här morgonen från president Trump. Låt oss lägga upp den på skärmen. Presidenten gillar uppenbarligen inte dessa marscher. Han säger: ’Jag gjorde vad som nästan är en omöjlig sak för en republikan att göra, jag vann lätt Elektorskollegiet. Och nu tas skattedeklarationerna igen?’ Den här presidenten tycker uppenbarligen att klarhet är överskattat.”

Amerikanska myndigheten för regeringsetik (OGE), upprättad 1978 som ett svar på skandalerna inom Nixon-administrationen, har gått ut och kritiserat Trumps beslut att hålla kvar sitt ägandeskap av sin globala affärsverksamhet under sin ämbetstid som president, fastän direktören för OGE, Walter M. Shaub, varnat Trump för behovet att avyttra helt.

”Planen uppfyller inte den standard som de bästa av hans nominerade fyller och som varje president har fyllt under de senaste fyra årtiondena”, sade Shaub i ett tal vid Brookings Institution i januari.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

No Content Available
Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Fladdermusen som flög iväg

Fladdermusen som flög iväg

🟠 UTRIKES Främst gamla och mycket sjuka har dött i pandemin som har skakat världen i snart två år. Det har funnits en anmärkningsvärd trend att främja iatrogen behandling (där botemedlet är värre än sjukdomen) inklusive överdriven användning av invasiva mekaniska respiratorer och dyra läkemedel med diskutabel effektivitet, som Remdesivir, för att behandla en pandemi som påstås ha skapats av en fladdermus från Wuhan i Kina.

Känd konservativ britt mellan- ­­landade på Arlanda – deporterades

Känd konservativ britt mellan- ­­landade på Arlanda – deporterades

🟠 Nya Tider granskar Kommer du från Storbritannien och har inte gjort PCR-test? Då deporteras du tillbaka – och det spelar ingen roll om du är dubbelvaccinerad och bara ska mellanlanda på väg till ett EU-land som är öppet för dig. Så var det i alla fall tills nyligen då Sverige ändrade reglerna. En av dem som råkat illa ut är den kände brittiske konservative förgrundsgestalten Gregory Lauder-Frost, 70, som skulle resa från Skottland till Litauen, dit han var inbjuden av landets parlament Seimas. I Sverige beslagtogs hans pass och han var inlåst i terminalen i 19 timmar utan mat eller sovplats. ”Jag var svimfärdig”, berättar 70-åringen, som till slut sattes på ett plan till London, 60 mil från Edinburgh.

Facebooks ”svarta lista” har läckt

Facebooks ”svarta lista” har läckt

🟠 Den sociala mediejätten Facebook har en längre tid använt sig av en ”svart lista” för att kunna stänga av, eller skuggbanna, användare som på olika sätt interagerar med de svartlistade organisationerna eller individerna. Ett 20-tal svenska organisationer finns med på listan, men nästan samtliga utgörs av musikgrupper med nationalsocialistisk profil som lagt ned för flera decennier sedan.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.