Skip to Content

Hyllad. I en artikel i Arbetarbladet år 2010 tecknades ett porträtt av Sören Sundqvist som en samhällets stöttepelare. I dag riskerar han att dömas för vapenbrott efter att han glömt att förnya licensen på en ljuddämpare. Skärmavbild: arbetarbladet.se
INRIKES

Glömde förnya licens – nu utreds Sören, 79, för vapenbrott

PappersupplaganNya Tider v. 47

Sören Sundqvist, 79, kommunjägare i Ockelbo kommun, glömde att förnya licensen på en av sina ljuddämpare. Polisen agerade snabbt och kraftfullt – Sören utreds nu för vapenbrott.

Publicerad: 19 november, 2019, 09:04

 • Svenska

Läs även

– Jag tycker att det är bedrövligt alltihop, säger Sören Sundqvist till Nya Tider.

– Licensen gick ut på lördagen. På måndagen ringde någon som sade att han var vapenhandläggare hos polisen och att de har startat en utredning om olaga vapeninnehav, fortsätter han.

Vad som hänt var att Sören missat att förnya licensen på en av sina ljuddämpare som han använder när han skjuter skade­fåglar med sitt .22-kalibriga salongsgevär i tjänsten som kommunjägare. Redan följande arbetsdag, på måndagen, inledde alltså polisen en utredning om misstänkt vapenbrott.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mappe

  Men att utreda gangsters för vapenbrott går inte. Man frikännde en man i malmö som gick på stan i bar överkropp spännde sig och bröt runt med en AK-47 klara sig undan då han påstod att den inte var hans och att han hade avbeväpnat en person därflr han hade den och gick halvnaken med den och showa på stan.

  Nej det är dem lagliga vapenägarna som skall straffas de kriminella bjuder vi på pizza.

 • Knutkalas

  varför är polisen så angnelägna att plocka av hedeligt folk sina vapen men låta skurkarna härja fritt med sina vapen

  • InqWiper

   För att deras chefer är Kapten Klänning och Dan Eliasson osv.

  • HandsomeHank

   För att de lever i symbios med skurkarna. I samhällen utan poliser är det oftast väldigt lugnt.

 • Futhark

  Her i Norge prøvde nettopp Stortinget å innføre en lov som forbyr semiautomatiske våpen. Det vil i praksis si nesten alle typer våpen. Heldigvis ble lovforslaget trukket tilbake, men det går nok ikke lang tid før de prøver igjen. De skyver Anders Behring Breivk og Utøya foran seg. En hendelse som de selv stod bak med sine false flag terror angrep.

 • Knutkalas

  samma sak gäller även åklagarmyndigheterna

  • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

   Absolut!

 • he adamson

  Detta är ju ett ytterst allvarligt brott och som begåtts av en Svensk till råga på allt. Läste just att straffskalan på detta brott skall enligt Justitieminister Lille-Mojen höjas kraftigt, med omedelbar verkan, han talar om att det kan bli upp till 16 års fängelse, någon utredning kommer ej att tillsättas, eftersom brottet alltså betecknas som ytterst allmänfarlig vårdslöshet och hög risk för rikets säkerhet.

Förnedringsrån mot 18-årig svensk

INRIKESLiam, 18, överfölls av två afrikaner när han var på väg från jobbet. De tvingade honom att följa med dem i två timmar för att försöka ta ut pengar åt dem. Sedan misshandlade de honom brutalt, urinerade på honom och tvingade honom att klä av sig naken medan de kallade honom ”vidrig svenne”. De filmade övergreppet och spred det själva på Snapchat.

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Bråk på campingplats framställdes som politisk attack mot socialdemokratiskt kommunalråd

FALSKA NYHETERDet socialdemokratiska kommunalrådet Marie Pettersson (tidigare Larsson) blev överfallen i sitt hem på grund av sitt politiska engagemang, förkunnade samtliga stora medier, en rapportering som snabbt plockades upp av välkända politiker. Den knapphändiga informationen kom dock endast från Pettersson själv, som därefter inte svarade på några frågor. Till Nya Tider säger Polisen att händelsen inträffade på en campingplats under ett bråk mellan Pettersson, hennes sambo och en inbjuden gäst, och ser i nuläget inget politiskt motiv.

Regeringen vägrar utvisa utvisningsdömd etiopier

INRIKESDen HIV-smittade etiopiske mannen dömdes 2005 till sluten rättspsykiatrisk vård och utvisning efter att ha begått en brutal överfallsvåldtäkt mot en svensk kvinna. Mannen har till dags dato kostat skattebetalarna över 27 miljoner kronor och han har nu begärt att få återvända till sitt hemland Etiopien. De etiopiska myndigheterna är beredda att ta emot honom samt har begärt att Sverige utvisar mannen – men regeringen vägrar.

Migrationsverkets generaldirektör i hård attack mot slappa regler för terrormisstänkta asylsökande

INRIKESMigrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik går i en artikel på DN Debatt till hård attack mot vad han anser vara en slapp lagstiftning när det gäller terrormisstänkta som söker asyl i Sverige. Regeringen duckar och vägrar kommentera kritiken när Nya Tider försöker ringer upp.

Förre kommuntoppen friad från islamisters anklagelser

INRIKESDe båda muslimska aktivisterna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil anmälde Göteborgs dåvarande ordförande för kommunstyrelsen Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal. Skälet var att Hermansson utmålat de båda som extremister. Den 11 februari avhandlades målet i Göteborgs tingsrätt och Hermansson friades. Domstolen fann bland annat att det fanns skälig grund för påståendet att de båda anmälarna försvarat terrorister.

Invandrad serievåldtäktsman härjar

INRIKESEfter ett flertal fall av brutala överfall där kvinnor först slagits ner med kraftigt våld mot huvudet och sedan släpats in i skogar och våldtagits i södra Stockholm har polisen valt att gå ut med ett signalement på förövaren som härjat under hösten och vintern: Illaluktande, kraftigt byggd man som talar på bruten svenska.

Polisen drönarövervakar Uppsala

INRIKESTill följd av den ökade kriminaliteten i Uppsala väljer polisen att sätta in drönare som skall bevaka och spana i de centrala delarna av staden. Det övergripande syftet med kamerabevakningen är att, i realtid, kunna förhindra och upptäcka brottslig verksamhet, främst kopplat till narkotikabrottslighet, skriver polisen i ett officiellt uttalande.

Gå till arkivet

Send this to a friend