Skip to Content

Hyllad. I en artikel i Arbetarbladet år 2010 tecknades ett porträtt av Sören Sundqvist som en samhällets stöttepelare. I dag riskerar han att dömas för vapenbrott efter att han glömt att förnya licensen på en ljuddämpare. Skärmavbild: arbetarbladet.se
INRIKES

Glömde förnya licens – nu utreds Sören, 79, för vapenbrott

PappersupplaganNya Tider v. 47

Sören Sundqvist, 79, kommunjägare i Ockelbo kommun, glömde att förnya licensen på en av sina ljuddämpare. Polisen agerade snabbt och kraftfullt – Sören utreds nu för vapenbrott.

Publicerad: 19 november, 2019, 09:04

 • Svenska

Läs även

– Jag tycker att det är bedrövligt alltihop, säger Sören Sundqvist till Nya Tider.

– Licensen gick ut på lördagen. På måndagen ringde någon som sade att han var vapenhandläggare hos polisen och att de har startat en utredning om olaga vapeninnehav, fortsätter han.

Vad som hänt var att Sören missat att förnya licensen på en av sina ljuddämpare som han använder när han skjuter skade­fåglar med sitt .22-kalibriga salongsgevär i tjänsten som kommunjägare. Redan följande arbetsdag, på måndagen, inledde alltså polisen en utredning om misstänkt vapenbrott.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mappe

  Men att utreda gangsters för vapenbrott går inte. Man frikännde en man i malmö som gick på stan i bar överkropp spännde sig och bröt runt med en AK-47 klara sig undan då han påstod att den inte var hans och att han hade avbeväpnat en person därflr han hade den och gick halvnaken med den och showa på stan.

  Nej det är dem lagliga vapenägarna som skall straffas de kriminella bjuder vi på pizza.

 • Knutkalas

  varför är polisen så angnelägna att plocka av hedeligt folk sina vapen men låta skurkarna härja fritt med sina vapen

  • InqWiper

   För att deras chefer är Kapten Klänning och Dan Eliasson osv.

  • HandsomeHank

   För att de lever i symbios med skurkarna. I samhällen utan poliser är det oftast väldigt lugnt.

 • Futhark

  Her i Norge prøvde nettopp Stortinget å innføre en lov som forbyr semiautomatiske våpen. Det vil i praksis si nesten alle typer våpen. Heldigvis ble lovforslaget trukket tilbake, men det går nok ikke lang tid før de prøver igjen. De skyver Anders Behring Breivk og Utøya foran seg. En hendelse som de selv stod bak med sine false flag terror angrep.

 • Knutkalas

  samma sak gäller även åklagarmyndigheterna

  • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

   Absolut!

 • he adamson

  Detta är ju ett ytterst allvarligt brott och som begåtts av en Svensk till råga på allt. Läste just att straffskalan på detta brott skall enligt Justitieminister Lille-Mojen höjas kraftigt, med omedelbar verkan, han talar om att det kan bli upp till 16 års fängelse, någon utredning kommer ej att tillsättas, eftersom brottet alltså betecknas som ytterst allmänfarlig vårdslöshet och hög risk för rikets säkerhet.

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Regeringen flyger hem utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Gå till arkivet

Send this to a friend