Skip to Content

Hyllad. I en artikel i Arbetarbladet år 2010 tecknades ett porträtt av Sören Sundqvist som en samhällets stöttepelare. I dag riskerar han att dömas för vapenbrott efter att han glömt att förnya licensen på en ljuddämpare. Skärmavbild: arbetarbladet.se
INRIKES

Glömde förnya licens – nu utreds Sören, 79, för vapenbrott

PappersupplaganNya Tider v. 47

Sören Sundqvist, 79, kommunjägare i Ockelbo kommun, glömde att förnya licensen på en av sina ljuddämpare. Polisen agerade snabbt och kraftfullt – Sören utreds nu för vapenbrott.

Publicerad: 19 november, 2019, 09:04

 • Svenska

Läs även

– Jag tycker att det är bedrövligt alltihop, säger Sören Sundqvist till Nya Tider.

– Licensen gick ut på lördagen. På måndagen ringde någon som sade att han var vapenhandläggare hos polisen och att de har startat en utredning om olaga vapeninnehav, fortsätter han.

Vad som hänt var att Sören missat att förnya licensen på en av sina ljuddämpare som han använder när han skjuter skade­fåglar med sitt .22-kalibriga salongsgevär i tjänsten som kommunjägare. Redan följande arbetsdag, på måndagen, inledde alltså polisen en utredning om misstänkt vapenbrott.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mappe

  Men att utreda gangsters för vapenbrott går inte. Man frikännde en man i malmö som gick på stan i bar överkropp spännde sig och bröt runt med en AK-47 klara sig undan då han påstod att den inte var hans och att han hade avbeväpnat en person därflr han hade den och gick halvnaken med den och showa på stan.

  Nej det är dem lagliga vapenägarna som skall straffas de kriminella bjuder vi på pizza.

 • Knutkalas

  varför är polisen så angnelägna att plocka av hedeligt folk sina vapen men låta skurkarna härja fritt med sina vapen

  • InqWiper

   För att deras chefer är Kapten Klänning och Dan Eliasson osv.

  • HandsomeHank

   För att de lever i symbios med skurkarna. I samhällen utan poliser är det oftast väldigt lugnt.

 • Futhark

  Her i Norge prøvde nettopp Stortinget å innføre en lov som forbyr semiautomatiske våpen. Det vil i praksis si nesten alle typer våpen. Heldigvis ble lovforslaget trukket tilbake, men det går nok ikke lang tid før de prøver igjen. De skyver Anders Behring Breivk og Utøya foran seg. En hendelse som de selv stod bak med sine false flag terror angrep.

 • Knutkalas

  samma sak gäller även åklagarmyndigheterna

  • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

   Absolut!

 • he adamson

  Detta är ju ett ytterst allvarligt brott och som begåtts av en Svensk till råga på allt. Läste just att straffskalan på detta brott skall enligt Justitieminister Lille-Mojen höjas kraftigt, med omedelbar verkan, han talar om att det kan bli upp till 16 års fängelse, någon utredning kommer ej att tillsättas, eftersom brottet alltså betecknas som ytterst allmänfarlig vårdslöshet och hög risk för rikets säkerhet.

Penningpolitiken spetsas till – räntan kan höjas till 0 procent

ANALYSDen 18 december har Riksbankens direktion sitt nästa penningpolitiska möte. Sannolikt avslutas då det ganska oortodoxa och outredda vågspelet med negativ reporänta i Sverige. Många finansstrateger på de svenska storbankerna uttalade sig tämligen tvärsäkert om att vi inte skulle få någon höjning av räntan i år, efter det förra penningpolitiska mötet i september, då Riksbanken behöll minusräntan på -0,25 procent. På senare tid har dock tonläget ändrats påtagligt och allt fler börjar svänga i retoriken inför det beslut som kommer nästa vecka.

Pojke HMF-åtalad för Spotifylista

INRIKESEn pojke åtalas för hets mot folkgrupp på grund av en Spotifylista med namnet ”Vit makt, n*gerslakt”. Listan namngav han 2018, då han var 15 år gammal. Det är första gången som någon åtalas på grund av en titel på en musiklista på streaming­tjänsten. Spotify, som inte säger sig censurera sin tjänst även om visst material skulle kunna uppfattas som stötande, har trots det genom åren raderat många artister och podcasts på just de grunderna.

Hultqvist: Folket ska lita på statsmakten – vill ha ny myndighet för psykologiskt försvar

INRIKESFörsvarsminister Peter Hultqvist (S) vill att Sverige inför en ny myndighet för psykologiskt försvar för att skydda sig från aktivitet i sociala medier och förkunna för medborgarna ”vad som gäller”. Det säger han i en intervju med SR Ekot.

Stockholms domprost stöttar böneutrop i norrländsk landsortskyrka – gillar även islamister på Facebook

INRIKESLördagen den 7 december hölls en interreligiös konsert i en kyrka i Korpilombolo i Norrbotten. Konserten innehöll bland annat muslimska böneutrop, något som den lokale prästen såg som en viktig värdemarkör i kyrkans mångfaldsarbete. Konserten fick dessutom moralisk uppbackning av Stockholms domprost Hans Ulfvebrand, som efter granskning från Nya Tider visar sig gilla den islamistiska organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa, ledd av den kvinnofientlige islamisten tillika före detta miljöpartisten Yasri Khan.

Inget veto mot förslagen chock­höjning av Sveriges EU-avgift

INRIKESNär EU beslutar om unionens långtidsbudget för 2021-2027 förväntas en radikal höjning av Sveriges EU-avgift. Förslaget är att Sveriges EU-avgift ökar med omkring 15 miljarder, vilket är en höjning med 40 procent. Den nya rekordstora EU-avgiften förväntas vara omkring 55 miljarder kronor per år.

”Elever och föräldrar är respektlösa mot lärarna”

UTBILDNINGRespektlösa elever och föräldrar som är oförskämda kravmaskiner. Det är rektorn Mikael Hakolas dom rörande arbetsmiljön för svenska lärare och rektorer. För Nya Tider berättar han nu om den chock som mötte honom när han som finsk rektor flyttade till Sverige för att arbeta. Dessutom framhäver han gärna läropliktens fördelar jämfört med skolplikt.

ABBA-Björn bakom politisk påverkanskampanj riktad mot Sveriges gymnasieungdomar

INRIKESDen gamla ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus riktar in sig mot gymnasieelever genom en politisk påverkanskampanj i kampen mot fejknyheter och alternativa fakta. Hans förlag ger ut en politisk stridsskrift som kan beställas av lärare inför jul. Filosofiprofessorn Åsa Wikforss, som gjort sig känd som ivrig motståndare till alternativa perspektiv, är författare till boken.

Stora skillnader i skolresultat beroende på bakgrund

UTBILDNINGFinland placerar sig återigen i absoluta toppen vad gäller skolresultat, på andra plats bland de europeiska länderna, när PISA-mätningen för 2018 presenterades den 3 december. Bäst skolresultat i Europa uppvisar eleverna i Estland. Sverige klättrar något och är nu på femte plats i Europa.

Gå till arkivet

Send this to a friend