Skip to Content

Hyllad. I en artikel i Arbetarbladet år 2010 tecknades ett porträtt av Sören Sundqvist som en samhällets stöttepelare. I dag riskerar han att dömas för vapenbrott efter att han glömt att förnya licensen på en ljuddämpare. Skärmavbild: arbetarbladet.se
INRIKES

Glömde förnya licens – nu utreds Sören, 79, för vapenbrott

PappersupplaganNya Tider v. 47

Sören Sundqvist, 79, kommunjägare i Ockelbo kommun, glömde att förnya licensen på en av sina ljuddämpare. Polisen agerade snabbt och kraftfullt – Sören utreds nu för vapenbrott.

Publicerad: 19 november, 2019, 09:04

 • Svenska

Läs även

– Jag tycker att det är bedrövligt alltihop, säger Sören Sundqvist till Nya Tider.

– Licensen gick ut på lördagen. På måndagen ringde någon som sade att han var vapenhandläggare hos polisen och att de har startat en utredning om olaga vapeninnehav, fortsätter han.

Vad som hänt var att Sören missat att förnya licensen på en av sina ljuddämpare som han använder när han skjuter skade­fåglar med sitt .22-kalibriga salongsgevär i tjänsten som kommunjägare. Redan följande arbetsdag, på måndagen, inledde alltså polisen en utredning om misstänkt vapenbrott.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Mappe

  Men att utreda gangsters för vapenbrott går inte. Man frikännde en man i malmö som gick på stan i bar överkropp spännde sig och bröt runt med en AK-47 klara sig undan då han påstod att den inte var hans och att han hade avbeväpnat en person därflr han hade den och gick halvnaken med den och showa på stan.

  Nej det är dem lagliga vapenägarna som skall straffas de kriminella bjuder vi på pizza.

 • Knutkalas

  varför är polisen så angnelägna att plocka av hedeligt folk sina vapen men låta skurkarna härja fritt med sina vapen

  • InqWiper

   För att deras chefer är Kapten Klänning och Dan Eliasson osv.

  • HandsomeHank

   För att de lever i symbios med skurkarna. I samhällen utan poliser är det oftast väldigt lugnt.

 • Futhark

  Her i Norge prøvde nettopp Stortinget å innføre en lov som forbyr semiautomatiske våpen. Det vil i praksis si nesten alle typer våpen. Heldigvis ble lovforslaget trukket tilbake, men det går nok ikke lang tid før de prøver igjen. De skyver Anders Behring Breivk og Utøya foran seg. En hendelse som de selv stod bak med sine false flag terror angrep.

 • Knutkalas

  samma sak gäller även åklagarmyndigheterna

  • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

   Absolut!

 • he adamson

  Detta är ju ett ytterst allvarligt brott och som begåtts av en Svensk till råga på allt. Läste just att straffskalan på detta brott skall enligt Justitieminister Lille-Mojen höjas kraftigt, med omedelbar verkan, han talar om att det kan bli upp till 16 års fängelse, någon utredning kommer ej att tillsättas, eftersom brottet alltså betecknas som ytterst allmänfarlig vårdslöshet och hög risk för rikets säkerhet.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend