Skip to Content

Einár glorifierar i sina texter och videor den kriminella miljön, vilket fått många kommentatorer att se det som ironiskt att han själv nu har utsatts av dessa kretsar. Infälld bild: en av de bilder som spreds på nätet av förövarna och andra. Foton: Skärmavbild Youtube, Privat
INRIKES

Glorifierar kriminellt leverne – blev själv förnedringsrånad

PappersupplaganNya Tider v. 20

En mängd bilder där rapartisten ”Einár” fotograferades i förnedrande situationer spreds i början av maj på olika sociala nätverk på internet. Polisen har inlett en utredning om misstänkt människorov och grovt rån, men är i övrigt förtegen om fallet. Många kommentarer på nätet fokuserar på vad de ser som det ironiska i att en ung svensk man som glorifierar kriminellt leverne själv verkar ha blivit offer för riktiga kriminella.

Publicerad: 11 maj, 2020, 16:30

 • Svenska

Läs även

Den 4 maj började ett antal bilder spridas av olika konton på sociala medier, där en ung man såg ut att ha misshandlats och fotograferats under förnedrande former. Han hade blod i ansiktet och bland annat försetts med peruk och kvinnounderkläder.

På vissa av bilderna trycker någon ned hans huvud med sin fot. Offret visade sig vara den 17-årige Nils Grönberg, mer känd under artistnamnet Einár, en rappare som i sina texter glorifierar ett liv med vapen och droger, samt levererar dessa med utländsk brytning och försedd med framträdande guldsmycken.

Så snart bilderna dök upp började människor spekulera kring händelsen på olika nätfora. Några menade att riktiga kriminella helt enkelt irriterat sig på att en pursvensk pojke ur medelklassen spelade en sådan roll, medan and­ra misstänkte motiv som utpressning eller olika typer av konflikter med kriminella element.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Många försöker assimilera sig med den kultur som många invandrare har.
  De inser nog inte att de många gånger gör sig till nyttiga idioter som kommer att behandlas lika illa som andra när invandringen tagit överhanden.
  Den politik som då kommer att genomföras blir konvertering till islam och en ökning av de problem som vi redan idag tvingas leva med.

  De svenska kvinnorna kommer nog att ställas inför en rejäl förändring som inte kommer att gynna den feministiska rörelsen. De borde revidera sina åsikter om vad som händer i Sverige.
  Den politik som invandringen driver framför sig är varken demokratisk eller driven av medmänsklighet.
  Religionen är och förblir det viktigaste oavsett vad du tror. Den aktivism vi ser idag är fullständigt blind för de problem som vi importerar, totalt oförenlig med åsikterna som aktivisterna bär på.

  Om detta fortsätter så kommer det inte att sluta förrän Sveriges välfärd är borta.

 • Dacke

  Ja, man kan fråga sig när blev rap musik? Livet består av en lång rad samlade erfarenheter, men vet man sedan barnsben att söka efter det som är bäst inom alla konstarter, ja, då vet man vad som är bra, eller dåligt? Rapmusik tillhör det sämsta som producerats av en människa och kalla det inte för musik, utan för vad det är- skräp. När vi är barn lyssnar vi gärna på visor för barn, men varför skall vi tvingas lyssna på skräp som vuxen? Om folk vill förkovra sig lite, skulle sådana som Einar inte finnas av den anledningen att ingen gitter att lyssna på värdelöst trams?

 • belyst

  Blir jag arg eller förbannad som när det händer oskyldiga barn eller kvinnor? Kan inte påstå att jag blir. Predikar man för det får man också ta emot det med högburet huvud när det slår tillbaka.

 • RL, Vallentuna

  Ja Herregud !! Säga vad man vill om totalitära politiker —men dom insåg att ungdomar måste sysselsättas för att senare passa in i samhället…kommunisterna hade ju sina olika ungdomspionjärer ,med röd halsduk , Italien ,Portugal , Spanien hade bl.a. Svartskjortor , Tyskland hade H-jugend , sossarna har sina Unga Örnar ..
  Att sånt här ens får framföras i SR & SVT är oacceptabelt.
  Utlänningarna skall åka hem !!! och sådana som Nils Grönberg bör omplaceras som fosterbarn i en vettig familj…eller åtminstone skulle man försöka introducera Nisse för t.e.x Anton & Jonas som kunde ta med Nisse på träning och lära grabben vad som är rätt.
  Unga killar vill oftast ha någon äldre man som förebild –någon dom är imponerade av …det kan vara en t.e.x ” muskelknutte ” som The Golden One ” eller kampsportare som A&J , eller någon mer intellektuell som Markus J.
  Men killar vill ingå i en manlig gemenskap. Det visar fotbollsklubbarna.
  Detta feminiserade samhälle är direkt skadligt för alla.

 • RL, Vallentuna

  Nisse Grönberg bor med 2 andra som jag misstänker är en bror och mor , i en BR , på eftertraktade söder i Stockholms innerstad. I en lägenhet som kostar många miljoner.
  Personligen tror jag att dom äkta gangsterna inte uppskattade konkurrensen från en svensk.
  (Killen är bara 17 , så jag vill inte skriva att han är patetisk och att lägga sig till med främlingars och våldsmäns tal..är att bete sig som en strykrädd hund. )
  Så jag säger bara att det är ” ungdomligt oförstånd ” och till Nisse ; ” Vänd om ” Sök reda på AfS så får du trevliga kompisar.
  Sven-Olof Lindholms “Friheten Leve ” spelad högt ute (googla) är tillräckligt för att stentuffa poliser skall slå ner dig och gripa dig för HMF …men sånt här är OK !!!!
  Tvi Vale !! Tala om helsjukt land !!!

 • Swatch

  Som sagt var, svenskarna, speciellt den yngre generartionen, är inte den vassaste kniven i lådan.
  Resultat av medvetet och långvarig avsaknaden av allt som är värd namnet utbildning.
  Kristallklar sosse strategi: ett dumt och rädd folk är lätt att styra.

 • Börje

  Alla problems moder är migrationspolitiken av bidragsmigranter av invasiva.

Inhyrda migrantarbetare slog ihjäl hönor på Sveriges största äggproducent

INRIKESDen 6 augusti publicerade organisationen Djurrättsalliansen filmmaterial som visar hur hönor plågas till döds med hugg och slag av arbetare i en av stallarna på Sveriges största äggproducent CA Cedergren i Mönsterås. Åtminstone en av de arbetare som går lös på de försvarslösa djuren är afrikan. Ansvarig chef för djurfrågor på Länsstyrelsen säger att företag som CA Cedergren borde ge alla sina medarbetare grundlig utbildning i svensk djuretik och lagstiftning, även anställda som på något sätt är inhyrda.

Det fria Sverige överklagar bygglov för moské i Karlstad

INRIKESFöreningen Det fria Sverige, som lanserat sig som en intresseförening för etniska svenskar, överklagar nu det beviljade bygglovet för en stor moské i Karlstad.

802 000 kronor till projekt om maskulina normers påverkan på klimatpolitiken

INRIKESSedan sin tillkomst för drygt två år sedan har Jämställdhets­myndigheten delat ut miljoner till olika organisationer och projekt, vars syften lär te sig märkliga eller obegripliga för den vanlige skattebetalaren. Samtidigt är myndigheten själv långtifrån jämställd, med en ledning som helt består av kvinnor.

”Nu ska jag döda dig!” – Gymnasie­afghanen Sayed, 20, får nästan inget straff för överfall på kvinnor och buss-onani

UTRIKESSayed Muhammad Husseini, 20, fick stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som regeringen drev igenom 2018 – trots att han då redan var dömd för bland annat sexuellt ofredande. Nyligen dömdes han för att bland annat ha anfallit tre kvinnor med en flaska medan han hotade att döda dem, och för att ha onanerat på en buss inför en flicka. Han fick tre månaders fängelse och åklagaren yrkade inte på utvisning.

SD-politiker från Värmland tvingas lämna partiet efter påstått rasistiskt inlägg på Facebook

INRIKESUlf Björk, som sedan valet 2018 suttit som fullmäktigeledamot i Grums kommun, tvingas nu lämna partiet efter påtryckningar från partidistriktet, detta efter att han i en statusuppdatering på Facebook benämnde kriminella invandrare som ”svartingar”. Nu blir han politisk vilde i sin hemkommun. När Nya Tider frågar Runar Filper, distriktsordförande för SD i Värmland om Ulf Björks inlägg verkligen var lika rasistiskt som exempelvis BLM-aktivisters och hiphopartisters hat mot vita, påstår han sig inte kunna jämföra situationerna.

Sveriges Radio publicerar test om ”vitt privilegium”

INRIKESDen 6 augusti publicerade P4 Gävleborg på sin Facebooksida ett test där man själv kunde ta reda på hur privilegierad man är på grund av sin hudfärg. I texten som följer testet görs det klart att hudfärgen som skall undersökas är vit, och att den automatiskt innebär ett privilegium. Testet uppmärksammades av alternativa medier, vilket ledde till kraftig kritik på kanalens plattformar, varpå P4 Gävleborg valde att helt ta bort det aktuella inlägget.

Nekas torgmöte – för många våldsbenägna muslimer

INRIKESDen danske politikern Rasmus Paludan hade planerat att tillsammans med den kontroversielle svenske konstnären Dan Park genomföra en koranbränning under ett torgmöte i Rosengård i slutet av augusti. Men den svenska polisen nekade som väntat tillståndet till torgmötet med motiveringen att det finns ”för många våldsbenägna muslimer” i området.

Soros ger 52 miljoner dollar för att påverka USA-valet

USAFinansmiljardären George Soros, 89, skänker rekordsumman 52 miljoner dollar, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor, till verksamheter knutna till Demokratiska partiet inför presidentvalet. Samtidigt stöder Soros även kampanjer för poströstning, något som anses gynna Demokraterna och som republikaner fruktar kommer att leda till omfattande valfusk, samt kampanjer för att få fler icke-vita väljare till valurnorna vilket även det gynnar Demokraterna.

Gå till arkivet

Send this to a friend