Skip to Content

Einár glorifierar i sina texter och videor den kriminella miljön, vilket fått många kommentatorer att se det som ironiskt att han själv nu har utsatts av dessa kretsar. Infälld bild: en av de bilder som spreds på nätet av förövarna och andra. Foton: Skärmavbild Youtube, Privat
INRIKES

Glorifierar kriminellt leverne – blev själv förnedringsrånad

PappersupplaganNya Tider v. 20

En mängd bilder där rapartisten ”Einár” fotograferades i förnedrande situationer spreds i början av maj på olika sociala nätverk på internet. Polisen har inlett en utredning om misstänkt människorov och grovt rån, men är i övrigt förtegen om fallet. Många kommentarer på nätet fokuserar på vad de ser som det ironiska i att en ung svensk man som glorifierar kriminellt leverne själv verkar ha blivit offer för riktiga kriminella.

Publicerad: 11 maj, 2020, 16:30

 • Svenska

Läs även

Den 4 maj började ett antal bilder spridas av olika konton på sociala medier, där en ung man såg ut att ha misshandlats och fotograferats under förnedrande former. Han hade blod i ansiktet och bland annat försetts med peruk och kvinnounderkläder.

På vissa av bilderna trycker någon ned hans huvud med sin fot. Offret visade sig vara den 17-årige Nils Grönberg, mer känd under artistnamnet Einár, en rappare som i sina texter glorifierar ett liv med vapen och droger, samt levererar dessa med utländsk brytning och försedd med framträdande guldsmycken.

Så snart bilderna dök upp började människor spekulera kring händelsen på olika nätfora. Några menade att riktiga kriminella helt enkelt irriterat sig på att en pursvensk pojke ur medelklassen spelade en sådan roll, medan and­ra misstänkte motiv som utpressning eller olika typer av konflikter med kriminella element.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Många försöker assimilera sig med den kultur som många invandrare har.
  De inser nog inte att de många gånger gör sig till nyttiga idioter som kommer att behandlas lika illa som andra när invandringen tagit överhanden.
  Den politik som då kommer att genomföras blir konvertering till islam och en ökning av de problem som vi redan idag tvingas leva med.

  De svenska kvinnorna kommer nog att ställas inför en rejäl förändring som inte kommer att gynna den feministiska rörelsen. De borde revidera sina åsikter om vad som händer i Sverige.
  Den politik som invandringen driver framför sig är varken demokratisk eller driven av medmänsklighet.
  Religionen är och förblir det viktigaste oavsett vad du tror. Den aktivism vi ser idag är fullständigt blind för de problem som vi importerar, totalt oförenlig med åsikterna som aktivisterna bär på.

  Om detta fortsätter så kommer det inte att sluta förrän Sveriges välfärd är borta.

 • Dacke

  Ja, man kan fråga sig när blev rap musik? Livet består av en lång rad samlade erfarenheter, men vet man sedan barnsben att söka efter det som är bäst inom alla konstarter, ja, då vet man vad som är bra, eller dåligt? Rapmusik tillhör det sämsta som producerats av en människa och kalla det inte för musik, utan för vad det är- skräp. När vi är barn lyssnar vi gärna på visor för barn, men varför skall vi tvingas lyssna på skräp som vuxen? Om folk vill förkovra sig lite, skulle sådana som Einar inte finnas av den anledningen att ingen gitter att lyssna på värdelöst trams?

 • belyst

  Blir jag arg eller förbannad som när det händer oskyldiga barn eller kvinnor? Kan inte påstå att jag blir. Predikar man för det får man också ta emot det med högburet huvud när det slår tillbaka.

 • RL, Vallentuna

  Ja Herregud !! Säga vad man vill om totalitära politiker —men dom insåg att ungdomar måste sysselsättas för att senare passa in i samhället…kommunisterna hade ju sina olika ungdomspionjärer ,med röd halsduk , Italien ,Portugal , Spanien hade bl.a. Svartskjortor , Tyskland hade H-jugend , sossarna har sina Unga Örnar ..
  Att sånt här ens får framföras i SR & SVT är oacceptabelt.
  Utlänningarna skall åka hem !!! och sådana som Nils Grönberg bör omplaceras som fosterbarn i en vettig familj…eller åtminstone skulle man försöka introducera Nisse för t.e.x Anton & Jonas som kunde ta med Nisse på träning och lära grabben vad som är rätt.
  Unga killar vill oftast ha någon äldre man som förebild –någon dom är imponerade av …det kan vara en t.e.x ” muskelknutte ” som The Golden One ” eller kampsportare som A&J , eller någon mer intellektuell som Markus J.
  Men killar vill ingå i en manlig gemenskap. Det visar fotbollsklubbarna.
  Detta feminiserade samhälle är direkt skadligt för alla.

 • RL, Vallentuna

  Nisse Grönberg bor med 2 andra som jag misstänker är en bror och mor , i en BR , på eftertraktade söder i Stockholms innerstad. I en lägenhet som kostar många miljoner.
  Personligen tror jag att dom äkta gangsterna inte uppskattade konkurrensen från en svensk.
  (Killen är bara 17 , så jag vill inte skriva att han är patetisk och att lägga sig till med främlingars och våldsmäns tal..är att bete sig som en strykrädd hund. )
  Så jag säger bara att det är ” ungdomligt oförstånd ” och till Nisse ; ” Vänd om ” Sök reda på AfS så får du trevliga kompisar.
  Sven-Olof Lindholms ”Friheten Leve ” spelad högt ute (googla) är tillräckligt för att stentuffa poliser skall slå ner dig och gripa dig för HMF …men sånt här är OK !!!!
  Tvi Vale !! Tala om helsjukt land !!!

 • Swatch

  Som sagt var, svenskarna, speciellt den yngre generartionen, är inte den vassaste kniven i lådan.
  Resultat av medvetet och långvarig avsaknaden av allt som är värd namnet utbildning.
  Kristallklar sosse strategi: ett dumt och rädd folk är lätt att styra.

 • Börje

  Alla problems moder är migrationspolitiken av bidragsmigranter av invasiva.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Ett besök i den gamla snapphane-gården Sporrakulla

HISTORIAHär får vi följa med Alf Ronnby på en härlig utflyktstur en dag i maj. Färden går till Kullaskogen, som ligger i nordöstra Skåne. Djupt inne i Kullaskogen ligger en gammal snapphanegård som har klarat sig undan svenskarnas härjningar.

Gå till arkivet

Send this to a friend