Skip to Content

Chefredaktör Vávra Suk. Foto: Nya Tider
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

God jul!

PappersupplaganNya Tider v. 51-53

Med detta extra tjocka dubbelnummer tackar redaktionen för året 2020 och ser fram emot ett spännande 2021. Medan regeringen försöker smyga igenom ytterligare ökningar av invandringen och flytta över mer makt till Bryssel, är det allt fler som säger ifrån och alternativmedierna växer som aldrig förr.

Publicerad: 18 december, 2020, 15:08

  • Svenska

Läs även

Sverige är galet på många sätt. Mina vänner i utlandet skrattar gott när jag berättar om något från den svenska politiken, för att strax därefter fråga: ”Vänta, är det på riktigt?” Ta bara exemplet med Ylva Johansson nedan. Det går inte ens att göra en parodi på hennes uttalanden, det går inte att hitta på något mer förvirrat och absurt.

Samtidigt har just den absurda politiken och politiska korrektheten i debatten skapat en enorm törst efter sanna och objektiva nyheter. Vare sig man håller med regeringen eller inte, så vill alla veta vad som händer. Och alla vet också att de systemtrogna medierna inte kommer att berätta sanningen.

Nu växer alternativmedia så det knakar. Nya Tider har passerat 7 000 prenumeranter och kommer med största sannolikhet att uppnå en ny nivå av presstöd, vilket ger oss möjlighet att utöka vår bevakning, intensifiera vår granskning av makthavarna och anlita fler reportrar. Det som vi främst vill bygga ut är att vara på plats i högre utsträckning. I dag är Nya Tider den enda alternativmedia som regelbundet bevakar rättegångar – ofta är vi inte bara enda alternativmedia på plats, utan enda media över huvud taget. Nu vill vi ställa makthavarna mot väggen, finnas där med vassa frågor på pressmöten och vid olika offentliga träffar och frågestunder. De ansvariga ska aldrig mer kunna vara säkra på att de bara får timida frågor från de maktlojala journalisterna – nu ska de sättas under luppen.

En annan alternativmedia som vuxit snabbt är den nya tv-satsningen Exakt24, som startades i samarbete med Nya Tider för bara ett år sedan. I dag är det en av de största svenska alternativmedierna på Youtube och Facebook, och detta mycket tack vare stödet från Nya Tiders läsare. Stort tack för det!

Med en levande och nyfiken alternativmedia kan inte politikerna längre dölja konsekvenserna av sin politik, som de kunde göra förr. Det är många i dag som följer Nya Tider och Exakt24 för att få reda på vad som händer, och kanske ännu viktigare, för att förstå varför det händer. Det är genom korrekt information som når ut till fler och fler som vi kan återskapa en levande och allsidig samhällsdebatt och återerövra demokratin.

Och det är ni, läsare, som genom ert stöd gör detta möjligt.
Vi ses igen runt den 7 januari med nya spännande nummer och nya avslöjanden!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ordningen återställd?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETBiden öppnar gränserna och en mångkulturell feminist blir vicepresident. Etablissemanget har lyckats kväsa frihetsupproret och återanträtt marschen mot en globalistisk värld utan nationer eller folkslag. Men repression skapar motstånd, och hundratals miljoner människor i västvärlden har nu sett att det är möjligt att besegra etablissemanget.

Ovetande miljöekonom

KRÖNIKA”Sanningen är helt enkelt att vi inte vet.” Så sammanfattar den amerikanska miljöekonomen Koko Warner hur påstådd global uppvärmning kan påverka hur människor bor och lever.

Ett brott är begånget mot det svenska folket

DEBATTMassinvandringen från Mellanöstern, Afrika och Centralasien har skett mot det svenska folkets vilja. Genom att mörklägga, desinformera och vinkla har politiker och medier vilselett det svenska folket på ett sätt som bara kan beskrivas som en komplott. Veckans debattör, entreprenören Arne Weinz, menar att det är dags att börja föra en diskussion om hur de som bär ansvaret för vårt samhälles ödeläggelse ska straffas.

Den djupa statens hämnd

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Klimatdebatten

KRÖNIKAVi har nu hört dem i flera år, dessa högljudda människor som säger att vi bara har några år på oss innan klimatet löper amok och leder till en katastrof för mänskligheten.

EU:s stödpaket

KRÖNIKAEU:s så kallade stödpaket på sjuhundrafemtiotusen miljarder euro för att finansiera förlusterna efter Covid-19 epidemin antogs i somras av Europaunionens samtliga ledare, även av vår egen statsminister Stefan Löfven. Men som vi alla vet har EU inga egna pengar att så frikostigt punga ut med som det verkar i EU:s annonser. Därför måste hela, eller åtminstone större delen av, den enorma summan lånas på den internationella marknaden och resten troligtvis, kort och gott, genom att trycka flera sedlar och därmed riskera en rejäl nedskrivning av värdet för euron.

Bulletin – när etablissemanget vill leka alternativmedia

OPINION: MAGNUS STENLUNDDen nystartade nättidningen Bulletin för fram kritik mot etablerade medier om att dessa stoppar samhällsdebatten med genmälen som ”islamofob” och ”högerextrem”, men nämner själva till exempel nästan aldrig känsligare frågor som Sverigedemokraterna. Man vill tävla om samma läsarkrets som alternativmedia, samtidigt som man vill framställa sig som finare än riktiga alternativmedier. Författaren och programledaren Magnus Stenlund granskar Bulletins rapportering om att Youtube släckt ned Swebbtv:s kanal.

Miljardböter pressar biltillverkare

KRÖNIKAEuropeiska biltillverkare får betala höga EU-böter om deras bilar släpper ut koldioxid över vissa gränser. Dessa räknas i gram koldioxid per bil och körd kilometer.

Gå till arkivet

Send this to a friend