Skip to Content

Bild: Pxhere.
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

God jul!

PappersupplaganNya Tider v. 51-52

Med detta nummer avslutar vi ett år fullt av framgångar för alternativmedia och en synnerligen omvälvande utveckling för Sverige. Akuta frågor börjar nu på allvar att komma upp till ytan, och det är i många fall informationen från alternativmedia som varit avgörande.

Publicerad: 21 december, 2019, 13:11

  • Svenska

Läs även

Det sprids som en löpeld. Jag behöver inte ens räkna upp allt som händer i Sverige, men ofta hade det aldrig kommit till allmänhetens kännedom om inte alternativmedia hade publicerat nyheterna.

Hade det inte varit för alternativmedia hade politikerna fortsatt kunnat säga att ”vi tjänar på invandringen” eller till och med att ”Sverige klarar sig inte utan invandring”. Nu tvingas de i stället till ”vi har varit naiva”, ett halvhjärtat erkännande från Stefan Löfven, eller det lite mer självkritiska från moderatledaren Ulf Kristersson om invandringskritiker, att de förtjänar ”min och mitt partis förbehållslösa ursäkt”.

Men sådana medgivanden öppnar bara dammluckorna. Alternativmedia påminner genast att det var samme Kristersson som så sent som förra året i SVT kommenterade den stora ökningen av sexualbrott med: ”Exakt varför de ökar tror jag ärligt talat inte någon vet”. Något som han nu alltså plötsligt tycker är ”alldeles uppenbart”.

Det verkar som att varken Ulf Kristersson eller Stefan Löfven förstår att hundratusentals människor i dag läser alternativmedia. Informationen kommer fram i alla sociala medier. Även gammelmedia har tvingats börja ta upp problemet för att inte bli helt akterseglade.

Människor skrattar i dag åt politikerna, och det känns så befriande att glorian har fallit. Politikerna har länge kunnat utnyttja att det svenska folket varit så auktoritetstroget, men när de nu pladdrar helt substanslöst i tv-rutan och gång på gång lyckas med att motsäga sig själva, då blir de bara till allas åtlöje.

Inför nästa år kan mycket hända. Vad ska de gamla partierna göra för att inte helt försvinna? Liberalernas riksdagsplatser hänger på en skör tråd. Ska Moderaterna våga samarbeta med Sverigedemokraterna nu? SD har gått om Socialdemokraterna och är i dag störst i opinionsmätningarna.

En borgerlig regering vore möjlig. Men om Moderaterna säger att det är okej att prata med SD, då måste det väl också vara okej att rösta på partiet? Genom åren har man lyckats skrämma många väljare med att SD är oberörbart, men med en godkänt-stämpel från Moderaterna så faller den taktiken.

Moderaterna riskerar att tappa ännu fler väljare till SD. Hur man än vänder sig har man ändan bak …
I Tyskland har Alternativ för Tyskland flerdubblat sitt stöd på många håll och skriver nu historia som landets snabbast växande parti någonsin. I Frankrike, Italien, Österrike … överallt är det tydligt att européer vill ha en förändring. Och det ska de få.

Vi ses nästa år!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tysta dem!

KULTURDEBATTJag tror på den ensamma människan På henne som vandrar ensam Som inte hundlikt löper till sin vittring Som inte varglikt flyr för människovittring: På en gång människa och anti-människa

Konspirationsteoretiker betyder sanningssökare

KRÖNIKA

Plötsliga och förljugna reaktioner på våldet

DEBATTEtt antal kvinnomord under kort tid har väckt svenska mediers intresse, vilket har följts av politikernas intresse av att synas. Veckans debattör, journalisten Tobias Svensson, menar att politikernas plötsliga förfäran inför detta våld ekar något tomt, eftersom vi inte ser samma starka reaktioner vid annat våld i Sverige. Nu utmålas dessutom hela gruppen män som skyldiga, en paradoxal metod som vanligen används för att styra bort diskussionen från icke-svenskars överrepresentation. I denna våg av kvinnomord var fyra av fem icke-svenskar, vilket kan förklara varför användandet av ”män” och ”mäns våld mot kvinnor” blev starkare och än mer desperat än vanligt.

Jämlikhet i skolan uppnås inte genom att avskaffa ”rasistisk” matematik

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVirginia har beslutat att avskaffa högre kurser i matematik – för att bekämpa rasism. Precis som kommunisterna uppnådde ekonomisk jämlikhet genom att göra alla lika fattiga, vill vänsterliberalerna uppnå raslig jämlikhet genom att göra alla lika obildade.

Aborträttens demografiska konsekvens

OPINION: KARL H SANDINSamtidigt som 1,5 miljoner svenska barn sedan 1974 aldrig fick födas på grund av abort, har över en miljon invandrare, främst från Mellanöstern och Afrika, anlänt till vårt land bara under de senaste åren sedan migrantkrisen 2015. Veckans debattör, Karl H Sandin, pekar på att svenskt barnafödande nu också motarbetas med rent bisarra argument, som att barn från tredje världen har mer rätt till planeten än svenska barn.

Överdrivna klimathot skrämmer i onödan – den stora faran är kallare klimat

KRÖNIKATällberg Forums grundare Bo Ekman varnar i DN 20 april för att haven kan stiga upp till sex meter om isar i Arktis och på Grönland skulle smälta. Han menar att mer koldioxid skulle värma atmosfären så att havs- och landisar smälter.

Youtube får yttrandefrihetspris – som man själv sponsrar

LEDARE

GP-skribenter utanför åsiktskorridoren – ifrågasätter corona-statsmakten

KRÖNIKABjörn Werner på GP gör liknelser mellan Corona-Sverige och DDR – invånarna är medlöpare som tycker att inskränkningar av medborgliga friheter kan tolereras eftersom staten ger materiell välfärd, de har jobb, bostad och kan köpa saker. ”Vi kan aldrig ta för givet att statsmakten garanterat kommer att återbörda våra friheter”. Permanenta skador på demokratin blir arvet, enligt GP:s kulturchef.

Gå till arkivet

Send this to a friend