Skip to Content

Bild: Pxhere.
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

God jul!

PappersupplaganNya Tider v. 51-52

Med detta nummer avslutar vi ett år fullt av framgångar för alternativmedia och en synnerligen omvälvande utveckling för Sverige. Akuta frågor börjar nu på allvar att komma upp till ytan, och det är i många fall informationen från alternativmedia som varit avgörande.

Publicerad: 21 december, 2019, 13:11

 • Svenska

Läs även

Det sprids som en löpeld. Jag behöver inte ens räkna upp allt som händer i Sverige, men ofta hade det aldrig kommit till allmänhetens kännedom om inte alternativmedia hade publicerat nyheterna.

Hade det inte varit för alternativmedia hade politikerna fortsatt kunnat säga att ”vi tjänar på invandringen” eller till och med att ”Sverige klarar sig inte utan invandring”. Nu tvingas de i stället till ”vi har varit naiva”, ett halvhjärtat erkännande från Stefan Löfven, eller det lite mer självkritiska från moderatledaren Ulf Kristersson om invandringskritiker, att de förtjänar ”min och mitt partis förbehållslösa ursäkt”.

Men sådana medgivanden öppnar bara dammluckorna. Alternativmedia påminner genast att det var samme Kristersson som så sent som förra året i SVT kommenterade den stora ökningen av sexualbrott med: ”Exakt varför de ökar tror jag ärligt talat inte någon vet”. Något som han nu alltså plötsligt tycker är ”alldeles uppenbart”.

Det verkar som att varken Ulf Kristersson eller Stefan Löfven förstår att hundratusentals människor i dag läser alternativmedia. Informationen kommer fram i alla sociala medier. Även gammelmedia har tvingats börja ta upp problemet för att inte bli helt akterseglade.

Människor skrattar i dag åt politikerna, och det känns så befriande att glorian har fallit. Politikerna har länge kunnat utnyttja att det svenska folket varit så auktoritetstroget, men när de nu pladdrar helt substanslöst i tv-rutan och gång på gång lyckas med att motsäga sig själva, då blir de bara till allas åtlöje.

Inför nästa år kan mycket hända. Vad ska de gamla partierna göra för att inte helt försvinna? Liberalernas riksdagsplatser hänger på en skör tråd. Ska Moderaterna våga samarbeta med Sverigedemokraterna nu? SD har gått om Socialdemokraterna och är i dag störst i opinionsmätningarna.

En borgerlig regering vore möjlig. Men om Moderaterna säger att det är okej att prata med SD, då måste det väl också vara okej att rösta på partiet? Genom åren har man lyckats skrämma många väljare med att SD är oberörbart, men med en godkänt-stämpel från Moderaterna så faller den taktiken.

Moderaterna riskerar att tappa ännu fler väljare till SD. Hur man än vänder sig har man ändan bak …
I Tyskland har Alternativ för Tyskland flerdubblat sitt stöd på många håll och skriver nu historia som landets snabbast växande parti någonsin. I Frankrike, Italien, Österrike … överallt är det tydligt att européer vill ha en förändring. Och det ska de få.

Vi ses nästa år!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Kasper K

  Så sant. Utan ögonöppnaren alternativmedia hade vi levt i ett fortsatt informationsmörker.
  Så länge den lever, lever hoppet om folkets befrielse också i den annars så förlamande effektiva demokraturen Sverige.
  God Jul o Gott Nytt År till alla hjältar i fronten för den kampen.

 • Dacke

  “Invandringen kommer att löna sig”! När vi först hörde dessa ord var över 40 år sedan och dessa ord har upprepats med jämna mellanrum under årens lopp. Idag har de flesta av oss hört valsen, så många gånger att vi knappt reagerar på det? Nu börjar sanningen nafsa sossarna i bakhasorna och resultatet ser vi i sjunkande siffror för sossarna, som snart ligger på samma nivå som C och V d.v.s. runt 7-8%. Både Mp och L gör snart sorti från riksdagen och lär nog inte komma igen inom överskådlig tid? Ute i Europa blåser förändringens vindar, även om vår pk-press undanhåller det för svenne, men däremot inte våra alternativa medier! Bonniermedia och Schibsted fortsätter med sina lögner, men svenska folket har sedan länge genomskådat Bonniers agenda som är en förlängning av Bilderberggruppens och Wallenbergarnas planer på en upplösning av arbetsrätten. Vilket ger ett fritt tillträde av billig arbetskraft för t.ex.H&M.o.dy. Med ett nytt enat Europa kan dessa globalister ställas mot väggen för att använda sig av ett uttalande som Greta “väderexperten” Thunberg nyligen kläckte ur sig!

  • RL, Vallentuna

   Blomman-pengarna var miljarder för många år sedan ….Blomberg dog i en olycka eller hastigt på ngt sätt. Nåja..miljarder och åter miljarder i oräkneliga summor har förskingrats från oss. Detta vansinne har pågått i 40 år. Jag är rejält sur på dessa tokar som fortsätter rösta på förfall och förskingring.

  • plexgear

   Invandringen var lönsam fram till början av 70-talet då utbildad arbetskraft i stort sett gick rakt in i produktionen utan att ha kostat något i utbildning. Från 80-talet har invandringen kostat betydliga summor och på 2000-talet är den utomeuropeiska invandringen en samhällsekonomisk katastrof.

Både Löfven och Sjöstedt kastar sten i glashus

OPINION: TOMMY ULMNÄSTommy Ulmnäs skrev redan år 1997 en varnande bok med titeln Sverige: Från välfärdsstat till fattigland, där han beskrev hur Sverige skulle bli om den politiska kursen inte lades om. I dag har han fått rätt, vilket han också skriver i en uppdaterad version av boken som gavs ut förra året. Ulmnäs har varit Moderaternas ordförande i Leksand, kommundirektör i två kommuner och har 35 års erfarenhet som kommunjurist. Han är kritisk till hur Socialdemokraterna i dag kan skylla på att de ”varit naiva”.

Terror- eller antiterror-general?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUSA:s lönnmord i Irak på Irans ikoniske general Qassem Soleimani har inte bara sänt chockvågor genom Mellanöstern och betecknats som en ”Game changer”, utan även splittrat delar av den invandringskritiska rörelsen i Sverige. Så vad anklagas han egentligen för och av vem?

Till minne av Sir Roger

DÖDSRUNA

Politisk vendetta

OPINION

En Ketchup-effekt?

OPINION: JAN TULLBERGI TV-programmet Agenda den 17 november 2019 intervjuades Stefan Löfven av Anders Holmberg om gängbrottslighet och utanförskapet. Statsministern hävdar då i den förinspelade intervjun att segregationen inte har med invandringen att göra, samt att om fattiga svenskar bosatt sig i dessa förorter så hade de också bildat samma typ av våldsamma gäng. Löfvens insats blev i efterhand hårt kritiserad, inte minst i de egna leden. Veckans debattskribent, Jan Tullberg som är docent i företagsekonomi, menar att intervjun blottlägger den offentliga lögnen.

Dubbla måttstockar i hetslagstiftningen

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om Åsa Westerberg som blivit dömd för hets mot folkgrupp efter att ha skrivit illa om muslimer på grund av Islamiska statens härjningar. Även om hon uttryckt sig grovt visar fallet hur viktigt det är för makthavarna att tysta kritik av det mångkulturella projektet.

Mannens tre åldrar – och varför patriarkatet är lösningen på dagens problem

OPNION: FREDRIK LARSONÄldre stabila män behövs för att vägleda unga vilsna killar. Patriarkatet är alltså inte ett problem, utan snarare lösningen på dagens problem. Det menar Fredrik Larson, som är låtskrivare och sångare som gör folkrock med svenska texter. Han menar att det behövs en fast hand för att fostra unga män – inte några feminister.

Regeringen vid vägs ände

KRÖNIKAMellan mars 1986 och maj 1988 upplevde Frankrike en likadan situation av låst polarisering som Sverige i dagens läge, då med en socialist som statschef och en borgerlig regering. Fenomenet kallades ”la première cohabitation”, fritt översatt till svenska ”det första tvångsäktenskapet”.

Gå till arkivet

Send this to a friend