Skip to Content

Bild: Pxhere.
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

God jul!

PappersupplaganNya Tider v. 51-52

Med detta nummer avslutar vi ett år fullt av framgångar för alternativmedia och en synnerligen omvälvande utveckling för Sverige. Akuta frågor börjar nu på allvar att komma upp till ytan, och det är i många fall informationen från alternativmedia som varit avgörande.

Publicerad: 21 december, 2019, 13:11

  • Svenska

Läs även

Det sprids som en löpeld. Jag behöver inte ens räkna upp allt som händer i Sverige, men ofta hade det aldrig kommit till allmänhetens kännedom om inte alternativmedia hade publicerat nyheterna.

Hade det inte varit för alternativmedia hade politikerna fortsatt kunnat säga att ”vi tjänar på invandringen” eller till och med att ”Sverige klarar sig inte utan invandring”. Nu tvingas de i stället till ”vi har varit naiva”, ett halvhjärtat erkännande från Stefan Löfven, eller det lite mer självkritiska från moderatledaren Ulf Kristersson om invandringskritiker, att de förtjänar ”min och mitt partis förbehållslösa ursäkt”.

Men sådana medgivanden öppnar bara dammluckorna. Alternativmedia påminner genast att det var samme Kristersson som så sent som förra året i SVT kommenterade den stora ökningen av sexualbrott med: ”Exakt varför de ökar tror jag ärligt talat inte någon vet”. Något som han nu alltså plötsligt tycker är ”alldeles uppenbart”.

Det verkar som att varken Ulf Kristersson eller Stefan Löfven förstår att hundratusentals människor i dag läser alternativmedia. Informationen kommer fram i alla sociala medier. Även gammelmedia har tvingats börja ta upp problemet för att inte bli helt akterseglade.

Människor skrattar i dag åt politikerna, och det känns så befriande att glorian har fallit. Politikerna har länge kunnat utnyttja att det svenska folket varit så auktoritetstroget, men när de nu pladdrar helt substanslöst i tv-rutan och gång på gång lyckas med att motsäga sig själva, då blir de bara till allas åtlöje.

Inför nästa år kan mycket hända. Vad ska de gamla partierna göra för att inte helt försvinna? Liberalernas riksdagsplatser hänger på en skör tråd. Ska Moderaterna våga samarbeta med Sverigedemokraterna nu? SD har gått om Socialdemokraterna och är i dag störst i opinionsmätningarna.

En borgerlig regering vore möjlig. Men om Moderaterna säger att det är okej att prata med SD, då måste det väl också vara okej att rösta på partiet? Genom åren har man lyckats skrämma många väljare med att SD är oberörbart, men med en godkänt-stämpel från Moderaterna så faller den taktiken.

Moderaterna riskerar att tappa ännu fler väljare till SD. Hur man än vänder sig har man ändan bak …
I Tyskland har Alternativ för Tyskland flerdubblat sitt stöd på många håll och skriver nu historia som landets snabbast växande parti någonsin. I Frankrike, Italien, Österrike … överallt är det tydligt att européer vill ha en förändring. Och det ska de få.

Vi ses nästa år!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommer 30-talet tillbaka?

OPINION: KATERINA JANOUCH”Det var så här det började på 30-talet”. Du har säkert hört frasen, den har ältats till leda av det politiskt korrekta etablissemangets röster så snart debatten kommit att handla om migrationskritik och minsta ifrågasättande av okontrollerad, kravlös invandringspolitik. Veckans debattör Katerina Janouch menar att vi idag kan se en skugga av 30-talet ta form igen, men på ett helt annat sätt än det hittills har använts i media.

Skyll dig själv om du blir vaccinskadad?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är svårt att förstå Australiens premiärminister på annat sätt. Han pratar om att alla gett sitt ”informerade samtycke” och därmed accepterat riskerna. Men stämmer det verkligen att alla är informerade, när svenska hälsomyndigheter skriver att ”det är inte farligt att ta vaccin”?

Varningar för översvämning togs inte på allvar

KRÖNIKASvåra översvämningar i östra Europa år 2002 fick EU att skapa systemet EFAS för att i framtiden förutse och varna för hotande översvämningar. Systemet hjälpte Bosnien, Kroatien och Serbien att lindra följderna av översvämningar år 2014.

När avloppslögnen blir sanning

KRÖNIKANär en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den sanning. Det vanligaste argumentet från avloppsinspektörer är: ”Trots att det endast är 10 procent av befolkningen som har enskilt avlopp, så svarar de för lika stora föroreningar som resten av befolkningen.”

Kvinnofriden i världens modernaste land

OPINION: KARL H SANDIN

Är det verkligen ”för vårt bästa” att vi inte får veta hårda fakta?

LEDAREI massmedia, på Facebook, ja även från myndigheter ser man försök att sopa fakta under mattan, stoppa diskussion och svartmåla budbärare av obekväma uppgifter. Detta gäller inte längre bara invandring, utan flera andra områden.

Världen behöver mer koldioxid

KRÖNIKAKoldioxid är växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre. Varma hav gasar ut, och kalla hav absorberar koldioxid. Mer värme och koldioxid gynnar växtlighet och grödor. Sedan Lilla istiden gasar varmare hav ut mer koldioxid. Trots detta handlar debatten i media om att man måste minska utsläppen.

Olympiska kommitténs märkliga prioriteringar

De Olympiska spelen var tänkta att främja fred i världen genom sport, så att rivalitet mellan länder kanaliserades på ett fredligt sätt. Denna tanke undermineras nu genom beslutet att förbjuda de ryska atleterna att tävla under sin nations flagga. I tider av ökade spänningar hotas de Olympiska spelens själva grundval, just när de behövs som mest.

Gå till arkivet

Send this to a friend