Skip to Content

Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) och Göteborgs kommunstyrelse tycker att det räcker att kartlägga "radikalnationalister", oklart om till exempel folkdansföreningar omfattas av begreppet. Foto: Socialdemokraterna/Nya Tider
INRIKES

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

Digital utgåva

Socialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Publicerad: 17 september, 2020, 18:04

 • Svenska

Läs även

I yrkandet, som undertecknades av Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna,

Centerpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, föreslogs Social resursnämnd få i uppdrag att återkomma till kommunstyrelsen med ”en

aktuell lägesanalys av hotbilden från den radikalnationalistiska miljön mot

invånare i Göteborg”. Nämnden skall också ”föreslå skyddsåtgärder för att skydda invånare i Göteborg som riskerar att utsättas för hot eller våld från den radikalnationalistiska miljön”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Att vilja skydda sitt land och sitt folk är det naturliga. Det som 7 klövern sysslat med strider mot naturens lagar.
  Det är fullkomligt perverst. Att jaga den som protesterar med HMF är så vidrigt att jag inte finner ord som passar här.

 • BigMan

  Extremism ska bekämpas i alla läger.
  Men om högerextremism vore det stora problemet så skulle brottslingar och hatare namnges i varenda blaska. Nu är det inte så och uthängningarna uteblir.

  Slag i luften kallas denna politik som syftar till att dölja vilka som är orsaken till problemen. Det visar också att sjuklövern inte är bättre än andra vänsterliberaler och att de egentligen inte vill lösa problemen.
  Man kan fråga sig om dem som utsätts för den brottslighet, som drivs av invandringen, tycker att det känns bättre att bli nerslagen av någon med vänsterextrem ideologi? Är det mer nobelt att bli nerslagen av någon som sägs vara ”socioekonomiskt” utsatt och är det medkänsla att inte anmäla då?
  Problemet är att nästa offer kan vara en familjemedlem, eller någon som inte har samma enögdhet inför våldet.

 • BigMan

  Jo man kan hoppas.
  Men politiken som yrke snarare än resultatet av den, verkar vara det som lockar de flesta.

  Har själv haft många politiska uppdrag och har sett den oförmåga och rädsla som finns. Min ledstjärna har alltid varit väljarnas vilja och inte vad partier och andra politiker tror är möjligt.
  Den inställning skulle behövas inom fler organisationer, bl.a facket.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Hemkonservering – en värdefull kunskap som borde återerövras

HEM & HUSHÅLLI vårt moderna tidevarv har vi ofta föraktat och skrattat åt gamla tiders metoder och utrustning. När de moderna spisarna kom, försvann vedspisarna från köken. När kylskåp och frys gjorde sitt inträde i hemmen glömdes de gamla metoderna med bland annat kokkonservering bort. Det var ju så gammaldags och omodernt. Men faktum är att den gamla kunskapen när det gällde att förvara sin mat under en väldigt lång tid slår våra frysmetoder med hästlängder.

Nybyggda lägenheter skall gå till bidragstagare – svenskar skall betala

INRIKESKommunstyrelsen i Malmö har beslutat om att var femte nybyggd hyresrätt i staden skall öronmärkas för personer med försörjningsstöd eller gå direkt till bostadssociala insatser. Resultatet väntas bli mer invandrare i nybyggda områden vilket antas främja integrationen.

Gå till arkivet

Send this to a friend