Skip to Content

Många segrar under året. Den alternativa bokmässan i Stockholm blev en succé, med talare som Runar Sögaard och Karl Hedin. Foto: E4F
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gott nytt år till alla våra trogna läsare!

PappersupplaganNya Tider v. 01-02

Publicerad: 6 januari, 2021, 15:38

  • Svenska

Läs även

År 2021 är här och vi kan se tillbaka på ett händelserikt år som på många sätt dominerats av covid-19-pandemin.

I början av utbrottet låg vårt fokus främst på att lyfta fram Sveriges dåliga krisberedskap och myndigheternas handfallenhet. Allt eftersom tiden gick stod det allt mer klart att sjukdomen inte var så farlig som den verkat, men framförallt att myndigheter och globalistiska finansmoguler använde pandemin som ursäkt för att införa frihetsbegränsande åtgärder. Lockdowns och restriktioner har på många håll i världen orsakat mycket värre skador på människors liv än pandemin i sig, och hotar allas vår frihet.

Framväxten av det totala övervakningssamhället har varit ett återkommande tema. ”Google och Apple samarbetar för att skapa ett massivt globalt övervakningssystem” (NyT v.21). I delar av Australien har man infört vad som närmast liknar en dystopisk polisstat i det påstådda syftet att bekämpa pandemin (NyT v.34). I NyT v.41 berättade vi om hur USA:s tidigare vicepresident Al Gore lanserat en koalition av utvalda teknikföretag för att övervaka ”alla hörn av planeten” i det förmenta syftet att förhindra utsläpp av växthusgaser. Kina föregår med ”gott” exempel för västvärlden genom att i snabb takt införa ansiktsigenkänning och realtidsövervakning i hela samhället (NyT v.51-53).

Om denna globala utveckling tillåts fortsätta finns en uppenbar risk att vi hamnar i en situation som påminner om Orwells 1984 där Storebror övervakar varje steg du tar.

Allt har dock inte handlat om covid-pandemin och de krafter som utnyttjar den.

Nya Tiders devis är ”Nya medier tar vid där gamla sviker”, och det är också vad vi försökt göra under det gångna året: peka ut när systemmedierna ljuger, mörkar eller förvränger och istället lyfta fram sanningen.

Under de raskravaller som bröt ut i USA efter George Floyds död den 25 maj förteg systemmedierna viktiga nyckelfakta. Nya Tider berättade hur det verkligen förhöll sig med själva dödsfallet, kravallerna, Black Lives Matter-rörelsen och andra upploppsmakare, fakta och statistik kring polisskjutningar med mera.

I Sverige fortsätter det stora folkutbytet, något som finländske docenten Kyösti Tarvanen lyfte fram i en intervju (NyT v.38). Hur många gånger vi under året skrivit om våldtäkter, förnedringsrån, mord och andra tragiska händelser kopplade till massinvandringen orkar vi inte räkna. Sprängningar och gängskjutningar gör att våldtäktsfall läggs på hög för att polisen inte har resurser att utreda dem. Systemmedia gör oftast som man alltid gjort: tiger och mörkar för att inte rubba ”Sverigebilden” eller råka avslöja sambanden för medborgarna.

Nya Tider avslöjade exempelvis (NyT v.6) att Aram Mahmoud, tjänsteman på Migrationsverket och riksdagskandidat för (L), dömts till ett långt fängelsestraff för att ha langat knark och vapen till gängen i Malmö – vapen som i ett fall tycks ha använts i ett trippelmord. Systemmedia skrev varken ut hans namn, hans etnicitet eller hans partitillhörighet. Gissa själv hur de agerat om han varit en etniskt svensk sverigedemokrat istället.

Ett annat fall där censuren var särskilt uppenbar var mordet på Tommie Lindh, en 19-årig patriot som mördades när han försökte hindra en somalier från att våldta en ung svensk kvinna. Somaliern högg i ett obevakat ögonblick ihjäl Tommie och våldtog sedan kvinnan i hans blod. När svenska patrioter och systemkritiker började skriva om den groteska händelsen gick kammaråklagare Stina Sjöqvist ut och blåljög om vad som hänt, och fick genast uppbackning av systemmedierna som smutskastade offret Tommie och alternativa medier – allt för att händelsen inte skulle ”utnyttjas” för att ifrågasätta den förda politiken. Vi berättade om de olika turerna i fallet i NyT v.21, 23, 40 och 44.

En granskning i Nya Tider v.20 visade att nästan inga invandrare som begår grova brott faktiskt blir utvisade ur Sverige. Förutom att bara en liten del döms till utvisning – exempelvis 19 procent av våldtäktsmännen – var dessutom hälften av de som dömts att utvisas kvar i landet fem år senare, trots domen.

Förutom att lyfta fram händelser som systemmedia förteg eller ljög om, satte vi förstås även sagda medier under luppen på andra sätt. I NyT v.22 granskade vi exempelvis SVT:s politiska vinkling under deras välavlönade vd Hanna Stjärne, som har gjort en mängd politiskt korrekta rekryteringar till nyckelposter.

I NyT v.39 kunde vi, tack vare sajten Avmaskerat, redogöra för en direkt koppling mellan DN och våldsvänstern: DN-journalisten Kristina Lindquist, en av de mest framträdande motståndarna mot att Nya Tider skulle få delta på Bokmässan, har gift sig med en drivande medlem i Antifa/AFA, en organisation som för elva år sedan överföll Nya Tiders chefredaktör i vad polisen klassar som ett mordförsök. Lindquist skriver bokstavligen för DN under samma tak som hennes make Mats Runvall framställer AFA-propaganda. Detta extremt talande faktum har inte nämnts med en enda rad i någon av de övriga stora medierna – vilket visar på varför vi ofta kollektivt kal­lar dem ”systemmedia”.

Vi har erbjudit en plattform för många som annars har svårt att få komma till tals i den offentliga debatten. Förutom många opinionsbildare som skrivit på tidningens debattsida har vi även gjort ett antal intervjuer med intressanta personer, exempelvis artisten och politikern Alexander Bard, skriftställaren Jan Gillberg, docenten Kyösti Tarvanen, artisten och författaren Runar Sögaard, den stridbare skogsägaren Karl Hedin och professor Helmuth Nyborg.
En av de mest glädjande sakerna under året var de alternativa mediernas fortsatta utveckling.

I slutet av 2018 startade Nya Tiders viceredaktör Sanna Hill, tillsammans med Erik Almqvist och Markus Jonsson från Samtiden och Samhällsnytt, den nya filmkanalen Exakt24 som under året hunnit publicera mängder av intressanta reportage från den svenska verkligheten.

En annan succé var den alternativa bokmässan som gick av stapeln lördagen den 26 september. Den samlade en lång rad namnkunniga journalister, författare, debattörer, företagare, konstnärer och musiker som ifrågasätter den kurs Sverige tagit och därför inte längre är välkomna i den offentliga debattens finrum. Förutom Nya Tiders egen chefredaktör Vávra Suk kan man exempelvis nämna Mats Dagerlind, Mikael Willgert, Peter Springare, Karl Hedin, Katerina Janouch, Runar Sögaard, Jan Tullberg, Arne Weinz, Ingrid Carlqvist, Jan Sjunneson, Jonas Nilsson och Lennart Matikainen.

Det kan konstateras att denna mässa aldrig hade kunnat hållas för några år sedan, och kanske den största faktorn som gjort den möjlig är att folk slutat låta sig pressas till avståndstaganden från varandra. Trots att både vänsterextrema Expo och deras vapendragare i de stora medierna har försökt pressa Runar Sögaard, Karl Hedin och andra att ta avstånd genom att påtala att andra deltagare minsann är ”högerextrema”, har ”kopplingar” till ditten eller ”en bakgrund inom” datten, har de inte vikt ner sig. Istället har de sagt att människor faktiskt får ha vilka åsikter de vill och att man inte behöver tycka exakt likadant om allting för att respektera och ha ett utbyte med varandra.

Det kan också konstateras att allt fler vill göra sin röst hörd i alternativa medier och inte längre oroar sig över ”kopplingar”. Under de första åren med Nya Tider fick vi varje vecka jaga skribenter som kunde tänka sig att skriva på vår debattsida. Numera jagar skribenterna oss och vi har inte plats för alla som vill vara med.

Vecka 44 gick vi ut med ett upprop till läsarna om att hjälpa oss att ”komma över mållinjen” till 7 000 prenumeranter och ett högre presstöd – eller mediestöd som det heter numera. Och ni, kära läsare, hörde vår bön och gjorde det lilla extra som behövdes för att lyckas. Det står nu klart att vi nått den högre nivån, vilket kommer att hjälpa oss att förbättra vår verksamhet ännu mer.

En annan positiv sak är att vi inte längre är ensamma om att få mediestöd – även Samhällsnytt, Exakt24 och SwebbTV har ansökt om och beviljats stöd, vilket underlättar för dem att avlöna medarbetare och bli än mer professionella. En konkurrens vi på Nya Tider välkomnar!

Vi på Nya Tider ser fram emot ett gott nytt år och önskar alla våra läsare detsamma. Särskilt alla ni som nu är prenumeranter – vi vore ingenting utan er.

Tack och gott nytt år!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ordningen återställd?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETBiden öppnar gränserna och en mångkulturell feminist blir vicepresident. Etablissemanget har lyckats kväsa frihetsupproret och återanträtt marschen mot en globalistisk värld utan nationer eller folkslag. Men repression skapar motstånd, och hundratals miljoner människor i västvärlden har nu sett att det är möjligt att besegra etablissemanget.

Endast 17 procent av äldre som dött ”med” Covid-19 dog ”av” Covid-19

COVID-19Av 228 avlidna äldre på Stockholms regions Särskilda boenden för äldre (SÄBO) avled endast 36 stycken, eller 17 procent, med Covid-19 som ”dominerande dödsorsak”. För 159 av fallen, 75 procent, anges Covid-19 vara ”bidragande dödsorsak”, tillsammans med skörhet och multisjuklighet. För 17 personer, motsvarande 8 procent av fallen, anges ”sannolikt annan dödsorsak”.

Ovetande miljöekonom

KRÖNIKA”Sanningen är helt enkelt att vi inte vet.” Så sammanfattar den amerikanska miljöekonomen Koko Warner hur påstådd global uppvärmning kan påverka hur människor bor och lever.

Ett brott är begånget mot det svenska folket

DEBATTMassinvandringen från Mellanöstern, Afrika och Centralasien har skett mot det svenska folkets vilja. Genom att mörklägga, desinformera och vinkla har politiker och medier vilselett det svenska folket på ett sätt som bara kan beskrivas som en komplott. Veckans debattör, entreprenören Arne Weinz, menar att det är dags att börja föra en diskussion om hur de som bär ansvaret för vårt samhälles ödeläggelse ska straffas.

Den djupa statens hämnd

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Klimatdebatten

KRÖNIKAVi har nu hört dem i flera år, dessa högljudda människor som säger att vi bara har några år på oss innan klimatet löper amok och leder till en katastrof för mänskligheten.

EU:s stödpaket

KRÖNIKAEU:s så kallade stödpaket på sjuhundrafemtiotusen miljarder euro för att finansiera förlusterna efter Covid-19 epidemin antogs i somras av Europaunionens samtliga ledare, även av vår egen statsminister Stefan Löfven. Men som vi alla vet har EU inga egna pengar att så frikostigt punga ut med som det verkar i EU:s annonser. Därför måste hela, eller åtminstone större delen av, den enorma summan lånas på den internationella marknaden och resten troligtvis, kort och gott, genom att trycka flera sedlar och därmed riskera en rejäl nedskrivning av värdet för euron.

Många republikaner stödjer stormningen av Kapitolium

USATrumpanhängare ockuperade USA:s parlament Kapitolium i Washington DC den 6 januari, medan andra ropade att dessa var Antifa och provokatörer. Nu använder hela det politiska etablissemanget, massmedia och IT-jättarna det hela som en förevändning för att dra åt tumskruvarna mot Trumps anhängare, och presidenten själv ska ställas inför riksrätt därför att han påstås ha uppviglat till händelsen genom att försöka bevisa att omfattande valfusk förekommit.

Gå till arkivet

Send this to a friend