Skip to Content

Det enda inslag som kritiseras av Granskningsnämnden - för att vara för opartiskt.
MEDIA

Granskningsnämnden kritiserar SVT:s inslag där Vávra Suk fick uttala sig

Digital utgåva

Granskningsnämnden anser att Vávra Suks medverkan i SVT:s Aktuellt i samband med Bokmässan förra året inte levde upp till kravet på opartiskhet – programledaren borde inte ha varit så opartisk utan mer ifrågasättande. Beslutet offentliggjordes i dag.

Publicerad: 2 maj, 2017, 23:38

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Granskningsnämnden har valt sida och det är lägligt ett år före valet! Det här betyder förstås att alla som har en annan uppfattning än msm, inte är behörig att uttala sig, varken i debattprogram, eller i nyhetssändning?
  Det synes som om cirkeln är sluten och ogenomtränglig?

 • Bengt

  Lägg ner granskningsnämnden, den har blivit ett stort skämt.

 • Bertil Andersson

  Alternativ media gör ett oerhört bra jobb med berätta om verkligheten. Till MSM;s stora förtret.
  Hittade en länk till vem som sitter i granskningsnämnden.
  De politiska färgerna fanns inte med. Märkligt
  .http://www.mprt.se/sv/att-anmala/granskningsnamnden/

 • Parsifal

  I en artikel i Axess nr 4/2017 med rubriken “Staten det är vi” av Gunilla Kindstrand som ta upp boken Det blinda Sverige av Roland Huntford och hans kritik av Sverige återfinns bl.a. följande citat från boken:
  “Av massmedia att döma förefaller Sverige styras av en totalitär diktatur. Press, radio och TV uppvisar en förvånansvärd likhet, som om de vore styrda av ett Propagandaministerium.”
  “Hela den svenska maffian av massinformatörer, kommentatorer, vägledare och uppfostrare uppträder som en kollektiv enhet och följer ögonblickets tendenser. De är konformister till övermått och önskar bara att befordra det allmänna samförståndet.”
  “Samförståndets princip styr allting: den privata konversationen, det intellektuella livet och statens regerande”.
  Artikeln är en av de bästa och mest skrämmande jag läst på år och dag och förklarar mycket av tillståndet i det semi-totalitära Sverige. Den rekommenderas varmt till läsning!

 • Perq Elest

  Granskningsnämnden borde kräva opartiskhet. Nämnden är en Censurenhet eller liknande som man kan förvänta sig i diktaturer. Borde inta vara så här.

 • Nisse i Hökarängen

  Själv kritiserar jag att Granskningsnämnden överhuvudtaget får uttala sig på det här sättet. Sverige och svenska folket skulle därför må mycket bättre i ett samhälle där inte massmedia har så stort inflytande som de har idag.

 • en åsikt

  1/4

 • RMG49

  Granskningsnämnden är ett politiskt verktyg och lyder under politiska order och riktlinjer. Rättvisa och objektivitet är inget man bryr sig om i den församlingen. Deras agerande ligger i klass med Nobelkommitens medlemmar som delar ut fredspris till krigsförbrytare. Det ser illa ut för landet Sverige som snart inte finns längre.

 • jäst

  Man baxnar!!

  Men så återigen.. Det är ju svensk TV. En genomrutten indoktrineringsorganisation i ledband med de som just nu leder Sverige rätt ner i källaren. Så det är förväntat där GN bara är en av alla marionetter.

Corona-pandemin riskerar leda till upplopp

ANALYSCoronaviruset har chockat världen. De ekonomiska effekterna är redan högst påtagliga, med hela branscher som stänger ner sin verksamhet. Flyget står stilla i stor utsträckning, besöksnäringen har tagit time-out. Industrin permitterar och samhället står inför en allvarlig kris. Vissa aktörer pekar på en ökad risk för både upplopp och plundring när privatekonomin raseras för allt fler.

Hessens finansminister begick självmord – fruktade för coronasmittans följder

TYSKLAND

Hemlöse Lars är död: ”Var patriot ända ut i fingerspetsarna”

REPORTAGELars Bick, som var hemlös i Gamla stan, är död. I flera år arbetade han för att uppmärksamma svenska hem­lösas situation. När Sverigedemokraterna hyrde säng­platser till hemlösa i Stockholm blev Lars en informell talesperson för gruppen. Flera gånger medverkade han också i både alternativmedier och gammelmedier. Nya Tider har talat med bröderna Anders och Johan Hesselbäck, som under sitt arbete som guider i Gamla stan lärde känna Lars. Nu vill de berätta om hans öde för att uppmärksamma de hemlösas situation. ”Det är vad Lars skulle ha velat att vi gjorde”, säger de.

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Regeringen flyger hit utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Gå till arkivet

Send this to a friend