Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Det enda inslag som kritiseras av Granskningsnämnden - för att vara för opartiskt.
MEDIA

Granskningsnämnden kritiserar SVT:s inslag där Vávra Suk fick uttala sig

Digital utgåva

Granskningsnämnden anser att Vávra Suks medverkan i SVT:s Aktuellt i samband med Bokmässan förra året inte levde upp till kravet på opartiskhet – programledaren borde inte ha varit så opartisk utan mer ifrågasättande. Beslutet offentliggjordes i dag.

Publicerad: 2 maj, 2017, 23:38

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Granskningsnämnden har valt sida och det är lägligt ett år före valet! Det här betyder förstås att alla som har en annan uppfattning än msm, inte är behörig att uttala sig, varken i debattprogram, eller i nyhetssändning?
  Det synes som om cirkeln är sluten och ogenomtränglig?

 • Bengt

  Lägg ner granskningsnämnden, den har blivit ett stort skämt.

 • Bertil Andersson

  Alternativ media gör ett oerhört bra jobb med berätta om verkligheten. Till MSM;s stora förtret.
  Hittade en länk till vem som sitter i granskningsnämnden.
  De politiska färgerna fanns inte med. Märkligt
  .http://www.mprt.se/sv/att-anmala/granskningsnamnden/

 • Parsifal

  I en artikel i Axess nr 4/2017 med rubriken “Staten det är vi” av Gunilla Kindstrand som ta upp boken Det blinda Sverige av Roland Huntford och hans kritik av Sverige återfinns bl.a. följande citat från boken:
  “Av massmedia att döma förefaller Sverige styras av en totalitär diktatur. Press, radio och TV uppvisar en förvånansvärd likhet, som om de vore styrda av ett Propagandaministerium.”
  “Hela den svenska maffian av massinformatörer, kommentatorer, vägledare och uppfostrare uppträder som en kollektiv enhet och följer ögonblickets tendenser. De är konformister till övermått och önskar bara att befordra det allmänna samförståndet.”
  “Samförståndets princip styr allting: den privata konversationen, det intellektuella livet och statens regerande”.
  Artikeln är en av de bästa och mest skrämmande jag läst på år och dag och förklarar mycket av tillståndet i det semi-totalitära Sverige. Den rekommenderas varmt till läsning!

 • Perq Elest

  Granskningsnämnden borde kräva opartiskhet. Nämnden är en Censurenhet eller liknande som man kan förvänta sig i diktaturer. Borde inta vara så här.

 • Nisse i Hökarängen

  Själv kritiserar jag att Granskningsnämnden överhuvudtaget får uttala sig på det här sättet. Sverige och svenska folket skulle därför må mycket bättre i ett samhälle där inte massmedia har så stort inflytande som de har idag.

 • en åsikt

  1/4

 • RMG49

  Granskningsnämnden är ett politiskt verktyg och lyder under politiska order och riktlinjer. Rättvisa och objektivitet är inget man bryr sig om i den församlingen. Deras agerande ligger i klass med Nobelkommitens medlemmar som delar ut fredspris till krigsförbrytare. Det ser illa ut för landet Sverige som snart inte finns längre.

 • jäst

  Man baxnar!!

  Men så återigen.. Det är ju svensk TV. En genomrutten indoktrineringsorganisation i ledband med de som just nu leder Sverige rätt ner i källaren. Så det är förväntat där GN bara är en av alla marionetter.

Striden om EU-avgiften blir allt tuffare

ANALYSI och med Brexit tappar EU netto cirka 90 miljarder kronor. Som Nya Tider tidigare rapporterat pågår ett intensivt arbete inom EU för att dels ta bort avgiftsrabatterna för nettobetalande länder, som Sverige, och dels för att höja avgiften för att kompensera minst halva bortfallet vid Brexit. Sveriges riksdag har, så här långt, varit tydlig med att inte acceptera en höjd EU-avgift. Men Socialdemokraterna börjar vackla och skickar fram debattörer som skall bädda för att Sverige kan vika ner sig.

Vad får vi för pengarna? – Nedläggningsvåg av kommunala äldreboenden

INRIKESMer eller mindre dagligen nås vi av rapporter om nedläggning av äldreboenden i en mängd olika kommuner. Samtidigt pekar all statistik på att behovet av särskilda äldreboenden av olika slag ökar kraftigt de närmaste åren. Vissa kommuner motiverar nedläggningarna med att det saknas pengar och att man måste göra stora besparingar. Få pratar om konsekvenserna för de boende på nedläggningshotade boenden och ännu tystare är det om migrationens effekter.

Finansministern vill öka statslånen för att betala kommuners invandringskostnader

INRIKESMånga kommuner går på knäna på grund av migrationen. Nu föreslår finansminister Magdalena Andersson (S) att Sverige ska öka statslånen för att finansiera det hela.

Rusta kryper till korset om korslösa kyrkor

INRIKESEfter att det uppmärksammats att lågpriskedjan Rusta inför julen säljer dekorationskyrkor utan kristna kors har stormen blåst rejält på sociala medier. Nu är detaljhandelsjätten dock djupt ångerfull och skyller det hela på klantighet och misstag. Till Nya Tider säger Rustas pressansvariga inte helt opassande att ”vi nu får krypa till korset och erkänna att vi gjort fel”.

SD stryker konservativa förslag – i hopp om att bilda konservativt block

INRIKESDet är ett parti med gott självförtroende som samlas för Landsdagar i Örebro den 21-24 november. Efter riksdagsvalet 2018, som beskrivits som något av en besvikelse, har partiet återigen tagit fart i opinionen och ligger klart över 20 procent i de flesta mätningar. Genom att ta bort konservativa förslag vill partiet göra det lättare för KD och M att börja samarbeta med partiet.

Högerextrema bakom sprängningarna?

INRIKESI ett märkligt påstående utan bevis lägger kriminologen Leif GW Persson fram teorin att de många sprängningarna, nästan 200 än så länge i år, skulle kunna bero på ”högerextremister”. Att samtliga av de som gripits och misstänkts för sprängningarna har varit invandrare talar dock emot teorin som nu sprids av massmedierna. Samtidigt menare forskare på Försvarshögskolan att kopplingen snarare går till massinvandringen och islamister.

Kritiserat lagförslag om vapenmagasin drivs vidare av regeringen

INRIKESRegeringen lade den 7 november fram ett förslag om reglering av vapenmagasin i det uppgivna syftet att ”komma åt gängvåldet”. Sakkunniga pekar på att förslaget tvärtom endast kommer att drabba laglydiga jägare och sportskyttar. Regeringen ger sig dock inte utan har lämnat vidare förslaget till lagrådet.

”Våra bostäder är ingen gräddfil för nyanlända!”

INRIKESHur kommunerna i Stockholmsregionen väljer att göra när det kommer till att låta nyanlända migranter få bo kvar i kommunala hyresrätter, trots att de tillfälliga bostadskontrakten under den så kallade etableringsperioden löpt ut skiljer sig avsevärt. En del kommuner låter invandrarna bo kvar år efter år, medan andra kommuner inte gör det.

Gå till arkivet

Send this to a friend