Skip to Content

Bebisen smittades i livmodern. Barnet på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Pixabay/Sanjasy
HÄLSA

Gravid kvinna smittade spädbarn med corona

Digital utgåva

En gravid kvinna har smittat sitt ofödda barn med coronaviruset. Upptäckten gjordes i Frankrike. Barnet utvecklade en inflammation i hjärnan bara dagar efter att han föddes och fick skrämmande muskelspasmer.

Publicerad: 15 juli, 2020, 13:58

  • Svenska

Läs även

Det var den 24 mars som den 23-åriga höggravida kvinnan lades in på sjukhus med svår feber och hosta. Hon testades och konstaterades smittad med coronaviruset SARS-CoV-2 rapporterar tidningen The Guardian. Tre dagar efter att kvinnan blev inlagd såg man oroande tecken från bebisen och bedömde att ett akut kejsarsnitt var nödvändigt. Bebisen isolerades sedan på en neonatal intensivvårdsavdelning och intuberades. Efter en kort tid började barnet utveckla oroväckande symptom, inklusive skrämmande och till synes oförklarliga muskelspasmer. I samband med att man testade barnets blod och lungvätska visade det sig att han var smittad av Covid-19.

Fick viruset genom moderkakan

Efter att ännu fler tester kunde man till slut konstatera att viruset spridit sig från moderns blod genom moderkakan, där det skapade en ny inflammation som spreds vidare till bebisen.

– Tyvärr finns det ingen tvekan om när smittspridningen skedde i det här fallet. Läkare måste vara medvetna om att det här kan hända. Det är inte vanligt, men det kan hända och måste finnas med i det kliniska arbetet, sade Daniele De Luca, barnläkare och medicinsk chef vid neonatalvården på Antoine Béclère-sjukhuset i Paris, till The Guardian.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Snövit

    Låter mest som fake news. Låt mig åtminstone förhålla mig skeptisk till denna nyhet. Situationen kan nog ha uppkommit på grund av andra saker de inte lika gärna vill hitta.

  • Kentaru

    Effektivaste sättet för en kvinna att bli av med skräp i sin kropp(detox) är att bli gravid. Fostret suger åt sig det mesta av skräpet.

Centralbankschef kräver ”riktigt hård” nedstängning – Trump vill lätta upp

USAFederal Reserves ledamot Neel Kashkari vill att USA inför ”en riktigt hård nedstängning” i fyra till sex veckor. Detta för att ”rädda ekonomin”. President Donald Trump gick redan följande dag ut med beskedet att en nedstängning ”gör mer skada än nytta”. Amerikanska företag och samhället har drabbats hårt med över 14 miljoner nya arbetslösa sedan epidemins utbrott.

Lukasjenko återvald till Vitrysslands president – vägval Bryssel eller Moskva väntar

UTRIKESDen 9 augusti hölls det presidentval i Vitryssland (Belarus). Enligt officiella siffror från landets valkommission har Aleksandr Lukasjenko återvalts med 81 procent av rösterna bakom sig. Så kallade människorättsorganisationer i väst samt oppositionen i Vitryssland betraktar dock valet som riggat.

Medias narrativ om George Floyds död imploderar efter att polisens film läckt

UTRIKESBilder av George Floyds gripande har läckt till en brittisk dagstidning och fick mer än 2 miljoner visningar på YouTube på bara en dag – och de flesta av kommentarerna fördömer mediernas lögner om det påstådda polisvåldet mot en svart man.

Svarta amerikaner vill att polisen upprätthåller en lokal närvaro

UTRIKESEn ny undersökning från det amerikanska opinionsinstitutet Gallup visar att på frågan om de vill att polisen skall spendera mer tid, samma tid eller mindre tid än de för närvarande gör i deras område, vill de flesta svarta amerikaner – 61 procent – att polisens närvaro förblir densamma. Detta kan jämföras med att 67 procent av alla myndiga amerikaner föredrar status quo, med 71 procent för vita amerikaner.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Autism sex gånger vanligare hos transsexuella

UTRIKESEnligt en omfattande studie från forskare i Storbritannien är autism sex gånger vanligare hos transsexuella individer än hos heterosexuella. Transsexuella har även oftare mentala sjukdomar än heterosexuella visar studien.

Halv delstat blir indianskt territorium

USAHögsta domstolen i USA beslutade den 9 juli att hälften av delstaten Oklahoma ska klassificeras som indianskt territorium med egen lagstiftning. Fallet rörde egentligen en överklagad våldtäktsdom, men får nu omfattande konsekvenser. Kritiker befarar att beslutet kan leda till ett administrativt kaos inom polis- och rättsväsende. Ytan som nu får status som indianskt territorium motsvarar ungefär Götaland i Sverige och bebos av 1,8 miljoner människor, varav endast 15 procent är indianer.

Apokalyps Beirut

UTRIKESDet enorma vita svampmolnet sträckte ut sig lågt och brett i hamnen i Beirut, och sedan kändes tryckvågen, som registrerades som en jordbävning med 3,3 i magnitud och som märktes så långt bort som Cypern. Det vita molnet lyfte sedan och avslöjade en mörk rostorangefärgad plym som steg långt upp i himlen strax efter klockan 18:00 den varma sommarkvällen den 4 augusti.

Gå till arkivet

Send this to a friend