Skip to Content

Piotr Roman Marciniak, som upprepade gånger har vandaliserat Ebbas grav, är nu gripen. Det krävdes att Polen utfärdade en internationell arresteringsorder. Foto: Collage Nya Tider
INRIKES

Gravskändaren gripen

Digital utgåva

Den polske medborgaren Piotr Roman Marciniak, 59, har gripits av svensk polis. Men polisen grep inte honom för att han gång på gång skändat terroroffret Ebba Åkerlunds grav eller för andra brott han kontinuerligt misstänkts för. Han greps för att Polen utfärdat en internationell arresteringsorder.

Publicerad: 10 april, 2019, 23:02

  • Svenska

Läs även

Piotr Roman Marciniak, 59, en kriminell invandrare som dömts för ett flertal brott och som under lång tid och uppåt ett 50-tal gånger vandaliserat gravar har nu gripits av polis.

Ebbas pappa har upprepade gånger konfronterat Marciniak, som uppträder hotfullt och våldsamt. Foto: Polisen

Det är sedan 2017 som han aktivt riktat in sig på terroroffret Ebba Åkerlunds och en annan flickas gravar. Efter flera turer väcktes slutligen ett åtal för gravskändning och hot. En rättegång planerades mot Piotr till den 8 mars men ställdes in. Anledningen var att polisen inte lyckats delge kallelsen till rättegången. Man hittade inte Piotr, trots dennes vana att återkomma till samma kyrkogård gång på gång, i genomsnitt tre gånger i veckan – för att vandalisera gravar. Kallelseförsöken skall ha pågått i fyra månader, under en tid där Ebbas pappa själv sett gravskändaren fem gånger. Om en av dessa gånger skriver han på sin Facebook:

”Vilken jävla inkompetens, jag har personligen stött på honom vid 5 tillfällen så sent som för 2 veckor sedan står han lutad över Ebbas grav. Senaste polisanmälan 11 december när han spottar ner mina kläder och polisen har inte tid att komma, klart som F A N att de då inte lyckas delge honom med den inställningen.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Per Värs

    Tror minsann att det var honom som jag såg på Pendeln mot Tungelsta i Fredags.

  • busquador

    det kan vara en utväg att låta respektive hemländer ta hem sitt bus. Betala för en internationell arresteringsorder blir billigare än att göda svenska advokater och trojanska domare.

Aktuell debatt om försvaret hettade till

INRIKESSverigedemokraterna begärde en debatt i riksdagen angående Försvarsberedningens rapport. Under debatten måndag den 10 juni var tonläget högt, anklagelser slungades särskilt mellan Allianspartierna och Sverigedemokraterna. Roger Richtoff (SD) var märkbart irriterad över att de fyra Allianspartierna lämnat Försvarsberedningen och därmed inte längre förbinder sig att efterleva de satsningar som man tillsammans arbetat fram.

Nyamko Sabuni pudlar om mångkultur och feminism

UTRIKESMånga inom den politiskt korrekt sfären blev chockade när Liberalernas partiledarkandidat Nyamko Sabuni i en intervju med Expressen valde att bryta med Liberalernas invandringsvänliga linje. Hon menade även att mångkultur var något dåligt. Det dröjde dock inte många dagar innan Sabuni backade från sina påståenden efter att ha fått kritik i systemmedia.

Miljöforskare till Nya Tider: Hundratals växtarter dör medan ensidig klimatalarmism härjar fritt

INRIKESDen 10 juni presenterades en ny studie från bland annat Stockholms universitet som visar på att närmare 600 växtarter har utrotats under modern tid, alltså under de senaste 250 åren. Nya Tider fick en exklusiv intervju med en av rapportförfattarna vid Stockholms universitet, Aelys Humphries, som menar att ett ensidigt klimatfokus på reducering av koldioxid i atmosfären sker på bekostnad av mer akuta miljöåtgärder för att rädda jordens artrikedom av träd och växter. Rapporten slår fast att en viktig åtgärd för att rädda vårt ekosystem för framtiden är att barn och ungdomar får lära sig mer om träd och växter redan i koltåldern, något som är viktigare än skolstrejker, vilket Aelys Humphries understryker för Nya Tider.

NMR-aktivist dömd för hets mot folkgrupp med omvänd bevisbörda

INRIKESEn 32-årig aktivist i Nordiska motståndsrörelsen dömdes i slutet av maj för ringa hets mot folkgrupp, trots att han nekade till att alls ha något med de aktuella inläggen att göra. I den märkliga domen hävdar Luleå tingsrätt att aktivisten överbevisats med att äga ett konto på VK främst genom att kontot innehåller en ”selfie” som liknar honom.

Skar halsen av 17-årige Daniel Wretström – nu dömd för misshandel i sitt jobb som ”trygghetsvärd” åt SL

INRIKESÅr 2000 mördades den 17-årige pojken Daniel Wretström i Salem av ett invandrargäng i en utdragen misshandel som avslutades med att han fick halsen avskuren. Nya Tider kan avslöja att mannen som höll i kniven idag är anställd som trygghetsvärd av SL via Lugna gatan – och nyligen dömdes för att ha misshandlat en resenär.

Elbrist driver företag ut ur Sverige – regeringen blundar

ANALYSKonsekvenserna av den svenska skatte- och energipolitiken börjar nu visa sig på allvar. Flera viktiga företag har börjat erfara att man inte kan garanteras tillgång till tillförlitlig el i den utsträckning som krävs för att driva företaget framåt. I ett sådant läge fattar företagen rationella beslut och investerar någon annanstans. De ekonomiska effekterna av en sådan utveckling är långsiktigt katastrofala för Sverige.

Trollhättan: Etniskt svenska skolelever kan tvångsbussas till invandrartäta skolor för att minska så kallad ”segregation”

INRIKESI Trollhättan kan det komma drastiska åtgärder för att minska vad den rödgröna majoriteten i Trollhättans kommunstyre kallar för ”skolsegregation”. I socialdemokraters, vänsterpartisters och miljöpartisters drömscenario kan det mycket väl landa i att etniskt svenska skolelever kan tvångsbussas till skolor i utsatta kommunområden, dominerade av främst muslimska invandrargrupper från MENA-länder.

Karlskrona uppmärksammar muslimska högtiden Eid men inte nationaldagen

INRIKESMånga upprörda Karlskronabor konstaterade att deras kommunledning valt att uppmärksamma den muslimska högtiden Eid, men inte nationaldagen på kommunens officiella Facebook-sida.

Gå till arkivet

Send this to a friend