Skip to Content

Greta Thunberg på plats i Lausanne. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Greta Thunberg får journalister utkastade från möte

Digital utgåva

Under en vecka, möttes ungdomliga miljöaktivister inom ”Fridays for Future-rörelsen” i Lausanne, Schweiz. Det uppstod också några våldsamma gräl om den strategiska riktningen för gruppen. Greta Thunberg beskyllde medierna för den dåliga stämningen på kongressen och orsakade en skandal när hon lät kasta ut några journalister som närvarade vid mötet.

Publicerad: 12 augusti, 2019, 14:05

 • Svenska

Läs även

Toppmötet ”Smile for Future” inleddes på måndagen i staden Lausanne och sammanför ungdomsaktivister från hela Europa för workshops och diskussioner kring temat klimatförändringar.

Mer än 450 ungdomar från 38 länder – bland annat Thunberg, som anlände med tåg söndag kväll – deltog i det veckolånga toppmötet vid universitetet i Lausanne, som slutade i en ”strejk” på fredagseftermiddagen.

Redan på onsdag var atmosfären vid klimattoppmötet "Smile for Future" i Lausanne spänd. Under mötet resulterade diskussioner om den framtida inriktningen för rörelsen i skrikande och våldsamma gräl mellan aktivisterna.

I en debatt på fredagen meddelades det slutligen att initiativtagaren Greta Thunberg skulle tala. Hon anklagade pressen för den spända atmosfären bland de cirka 400 aktivisterna och fick journalister som närvarande att kastas ut ur rummet, enligt tidningen Blick.ch.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Violetta Àgnes Szász

  Dags att fröken Thunberg lämnar arenan…rena skammen med de här divaletter https://media1.giphy.com/media/11GB63PhOmwVhu/giphy.gif

 • RollingHand

  Så nu har diagnosbarnet blivit så stor i media så att man kan kosta på sig att enbart omge sig med ja-sägare..?
  Var ju iofs bara en tidsfråga…

 • Realisten

  Den “lilla flickan” är nog sjukare än man tror ?

 • Dacke

  Egentligen är Greta bara en bricka i spelet! Hon har säkert inte förstått det än, utan ser sig själv som en betydelsefull “upplysare”? Det ligger helt andra krafter bakom Greta, än vad gemene man förstår och denna maktelit har arbetat med en enda sak sedan de bildade FN.
  Helga Zepp-LaRouche tar i den här artikeln upp det egentliga syftet med “fenomenet” Greta och vem som driver det malthusianska synsätt som präglar dagens domedagsprofeter.
  Var så god och läs igenom Helgas redogörelse. http://www.larouche.se/node/4764

Islamistiskt terrorbrott avvärjt i Danmark genom massiv polisinsats

UTRIKESEtt 20-tal personer sitter nu frihetsberövade och väntas bli häktade, misstänkta för förberedelse till terroristbrott efter en massiv polisinsats i Danmark under onsdagen den 11 december. Enligt Köpenhamnspolisen tyder allt på att ett terrorbrott med islamistiska motiv var nära förestående, och en ledande terrorexpert utesluter inte att det under utredningens gång kan avslöjas kopplingar även till Sverige.

Nato behöver en miljard dollar för att hålla AWACS i luften

UTRIKESDet var Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg själv som uppgav att en miljard dollar skulle behövas för att förlänga den operativa livslängden för AWACS. AWACS är förkortningen för Airborne Warning And Control System, ett luftburet larm-och ledningssystem.

Milda domar för ”ungdomar” som försökte bränna poliser

UTRIKESTretton unga myndiga män – alla med invandrarbakgrund – närvarade i domstolen i det franska departementet Essonne, men fick endast milda domar för sina avskyvärda gärningar.

Anti-dopningsmyndigheten WADA utesluter Ryssland från internationella tävlingar

UTRIKESWorld Anti-Doping Agency (WADA) informerade den ryska antidopningsbyrån (RUSADA) att Ryssland kommer att uteslutas från stora sportevenemang i fyra år.

Nästan hälften av våldtäkterna i Italien begås av migranter

UTRIKESDet italienska inrikesdepartementet har publicerat uppgifter som visar att 42 av 100 våldtäkter i Italien begås av migranter och dessutom fortsätter siffrorna att stiga.

Rapport från Norge: Ökning av invandrares brottslighet

UTRIKESEn våg av oprovocerat våld har skakat om Oslos invånare. Publiceringen av en kontroversiell undersökning som visar på korrelationen mellan brott och brottslingens ursprungsland väcker ett antal frågor.

Disneys fd vice ordförande dömd för pedofili – media tiger

Nya Tider kan avslöja, att den 73-årige Michael Laney, tidigare vice styrelseordförande för den populära mediejätten Walt Disney Company, har blivit dömd till 81 månaders fängelse efter att ha våldtagit en sjuårig flicka. Amerikansk och svensk gammelmedia tiger.

Fransk armé i sorg – en nationell hyllning med en militär ceremoni i Paris

UTRIKESMåndagen den 2 december tog hela Frankrike farväl av sina hjältesoldater som frivilligt tjänstgjorde i Mali. Sedan januari 2013 pågår Opération Serval med endast franska trupper stationerade i Mali. Målet för aktiviteterna i Sahel-området var att förhindra en spridning av salafister och jihadister mot de norra delarna av Afrika. Sedan den 1 augusti 2014 pågår Opération Barkhane tillsammans med brittiska och estniska soldater. Det är framför allt längs gränsen till Burkina Faso som striderna oftast äger rum.

Gå till arkivet

Send this to a friend