Skip to Content

Greta Thunberg på plats i Lausanne. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Greta Thunberg får journalister utkastade från möte

Digital utgåva

Under en vecka, möttes ungdomliga miljöaktivister inom ”Fridays for Future-rörelsen” i Lausanne, Schweiz. Det uppstod också några våldsamma gräl om den strategiska riktningen för gruppen. Greta Thunberg beskyllde medierna för den dåliga stämningen på kongressen och orsakade en skandal när hon lät kasta ut några journalister som närvarade vid mötet.

Publicerad: 12 augusti, 2019, 14:05

 • Svenska

Läs även

Toppmötet ”Smile for Future” inleddes på måndagen i staden Lausanne och sammanför ungdomsaktivister från hela Europa för workshops och diskussioner kring temat klimatförändringar.

Mer än 450 ungdomar från 38 länder – bland annat Thunberg, som anlände med tåg söndag kväll – deltog i det veckolånga toppmötet vid universitetet i Lausanne, som slutade i en ”strejk” på fredagseftermiddagen.

Redan på onsdag var atmosfären vid klimattoppmötet "Smile for Future" i Lausanne spänd. Under mötet resulterade diskussioner om den framtida inriktningen för rörelsen i skrikande och våldsamma gräl mellan aktivisterna.

I en debatt på fredagen meddelades det slutligen att initiativtagaren Greta Thunberg skulle tala. Hon anklagade pressen för den spända atmosfären bland de cirka 400 aktivisterna och fick journalister som närvarande att kastas ut ur rummet, enligt tidningen Blick.ch.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Violetta Àgnes Szász

  Dags att fröken Thunberg lämnar arenan…rena skammen med de här divaletter https://media1.giphy.com/media/11GB63PhOmwVhu/giphy.gif

 • RollingHand

  Så nu har diagnosbarnet blivit så stor i media så att man kan kosta på sig att enbart omge sig med ja-sägare..?
  Var ju iofs bara en tidsfråga…

 • Realisten

  Den “lilla flickan” är nog sjukare än man tror ?

 • Dacke

  Egentligen är Greta bara en bricka i spelet! Hon har säkert inte förstått det än, utan ser sig själv som en betydelsefull “upplysare”? Det ligger helt andra krafter bakom Greta, än vad gemene man förstår och denna maktelit har arbetat med en enda sak sedan de bildade FN.
  Helga Zepp-LaRouche tar i den här artikeln upp det egentliga syftet med “fenomenet” Greta och vem som driver det malthusianska synsätt som präglar dagens domedagsprofeter.
  Var så god och läs igenom Helgas redogörelse. http://www.larouche.se/node/4764

Oro inom etablissemanget när hög tysk militär går till AfD

UTRIKESGenerallöjtnanten i det tyska flygvapnet Joachim Wundrak gick i pension för ett år sedan och avtackades med ett så kallat “stort tapto”. Det har nu blivit offentligt att Wundrak ställer upp i valet till överborgmästare i storstaden Hannover för partiet Alternativ för Tyskland. Wundrak har efter sin pensionering trätt fram med kritik mot förhållandena inom det tyska försvaret.

Afghansk asylsökare ville mörda vita britter

UTRIKESAsylsökaren Samiulahaq Akbari kunde gripas efter att ha genomfört tre attacker beväpnad med en stor kökskniv i Storbritannien. Målet skall ha varit att döda vita britter och han frågade sina offer om de var ”engelsmän” innan han gick till angrepp. Nu har han dömts till 21 år i fängelse för knivdåden.

Viktor Orbán är Tjeckiens tredje mest populäre utländske politiker

UTRIKESEnligt det tjeckiska opinionsinstitutet STEM, är Ungerns premiärminister Viktor Orbán den tredje mest populäre utländske politikern i Tjeckien.

Tysklands utrikesminister läxar upp Polens folkvalda regering

UTRIKESDen i mars 2018 utnämnde tyske utrikesministern Heiko Maas, SPD, avlade den 1 augusti ett officiellt besök i Warszawa. Den formella anledningen var 75-årsminnet av det väpnade upproret mot de tyska ockupanterna som startade klockan 17 den 1 augusti 1944.

Skytten i El Paso ville skrämma bort invand­rarna från USA

USADen 3 augusti drabbades USA av en av de dödligaste masskjutningarna i modern tid då Patrick Crusius, 21, gick till attack mot ett köpcent­rum i staden El Paso i Texas. Tjugotvå människor sköts ihjäl och ytterligare 24 skadades. Skytten efterlämnade ett manifest där han förklarar att dådet motiverats av undanträngningen av vita människor från deras hemländer.

USA: Orange County drabbat av bostadslöshet

UTRIKESBostadslösheten tilltar kraftigt på olika håll i Kalifornien. Nu ger den sig till känna i Orange County. Det berättar den amerikanske libertarianen och systemkritikern Tyler Durden.

Data visar att det inte finns något ”vitt” masskjutningsproblem

UTRIKESEn lista över de personer som har gripits eller åtalats för de första 255 masskjutningarna som har registrerats hittills i år i USA visar att fenomenet inte är begränsat till vita gärningsmän.

Förre presidenten för Bundesamt für Verfassungsschutz, Hans-Georg Maassen, tar upp Tysklands problem

UTRIKESDen förre presidenten för Bundesamt für Verfassungsschutz, Hans-Georg Maassen, CDU, mötte sina åhörare på en liten ort i Sachsen. I sitt tal bekräftade han de moraliska värden som kännetecknar den vanliga tyska befolkningen och besvarade frågor rörande partiet Alternative für Deutschland (AfD).

Gå till arkivet

Send this to a friend