Skip to Content

Greta Thunberg på plats i Lausanne. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Greta Thunberg får journalister utkastade från möte

Digital utgåva

Under en vecka, möttes ungdomliga miljöaktivister inom ”Fridays for Future-rörelsen” i Lausanne, Schweiz. Det uppstod också några våldsamma gräl om den strategiska riktningen för gruppen. Greta Thunberg beskyllde medierna för den dåliga stämningen på kongressen och orsakade en skandal när hon lät kasta ut några journalister som närvarade vid mötet.

Publicerad: 12 augusti, 2019, 14:05

 • Svenska

Läs även

Toppmötet ”Smile for Future” inleddes på måndagen i staden Lausanne och sammanför ungdomsaktivister från hela Europa för workshops och diskussioner kring temat klimatförändringar.

Mer än 450 ungdomar från 38 länder – bland annat Thunberg, som anlände med tåg söndag kväll – deltog i det veckolånga toppmötet vid universitetet i Lausanne, som slutade i en ”strejk” på fredagseftermiddagen.

Redan på onsdag var atmosfären vid klimattoppmötet "Smile for Future" i Lausanne spänd. Under mötet resulterade diskussioner om den framtida inriktningen för rörelsen i skrikande och våldsamma gräl mellan aktivisterna.

I en debatt på fredagen meddelades det slutligen att initiativtagaren Greta Thunberg skulle tala. Hon anklagade pressen för den spända atmosfären bland de cirka 400 aktivisterna och fick journalister som närvarande att kastas ut ur rummet, enligt tidningen Blick.ch.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Violetta Àgnes Szász

  Dags att fröken Thunberg lämnar arenan…rena skammen med de här divaletter https://media1.giphy.com/media/11GB63PhOmwVhu/giphy.gif

 • RollingHand

  Så nu har diagnosbarnet blivit så stor i media så att man kan kosta på sig att enbart omge sig med ja-sägare..?
  Var ju iofs bara en tidsfråga…

 • Realisten

  Den “lilla flickan” är nog sjukare än man tror ?

 • Dacke

  Egentligen är Greta bara en bricka i spelet! Hon har säkert inte förstått det än, utan ser sig själv som en betydelsefull “upplysare”? Det ligger helt andra krafter bakom Greta, än vad gemene man förstår och denna maktelit har arbetat med en enda sak sedan de bildade FN.
  Helga Zepp-LaRouche tar i den här artikeln upp det egentliga syftet med “fenomenet” Greta och vem som driver det malthusianska synsätt som präglar dagens domedagsprofeter.
  Var så god och läs igenom Helgas redogörelse. http://www.larouche.se/node/4764

Storbritanniens värste pedofil mördad

BROTT OCH STRAFFRichard Huckle, 33, hittades den 13 oktober död i sin fängelsecell, knivhuggen till döds av en annan fånge. Så slutade livet för den man som kallats för Storbritanniens värste pedofil.

Betalda klimataktivister finansieras av Soros

Den snabbt växande vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion har genom interna dokument avslöjats att betala sina ledande aktivister med stora summor pengar. Pengar som doneras till dem bland annat av välbärgade personer. Nya Tider har kommit över dokument som visar att en av dessa är finansmannen George Soros.

Polen visar vägen

UTRIKESSöndagen den 13 oktobers val till det polska parlamentet (Sejm) och Senaten ledde till en seger för de polskvänliga, det vill säga äkta europeiska värderingar. Enligt beräkningar i skrivande stund fick partiet PiS drygt 43 procent av polackernas röster. Det innebär en komfortabel övervikt i landets parlament.

Regeringsfientliga oroligheter i Irak: Kanske på anstiftan av USA

UTRIKESOroligheter pågår i Irak och de upproriska kräver presidentens avgång. Källor utanför systemmedierna hävdar att USA är anstiftare till oron och att skälet är amerikanskt missnöje med en president som för en i tilltagande grad självständig och USA:s intressen motsatt politik. En brittisk veteranpolitiker gör en egen analys: Oroligheterna håller på att få tyngdpunkt bland shiiterna.

Saudiska markstyrkor tillintetgjorda

UTRIKESHouthi-rörelsen, som sedan 2015 kämpar mot den saudiskledda militära interventionen av Jemen, har genomfört ett storskaligt bakhåll på gränsen till södra Saudiarabien som resulterat i massiva förluster för Riyadh och dess allierade. Tusentals saudiskledda koalitionssoldater dödades, skadades och tillfångatogs. Det skedde mindre än två veckor efter houthiernas förödande luftattack den 14 september mot två mycket viktiga oljeanläggningar i Saudi­arabien, vilket i ett slag halverade oljediktaturens export. Västmedia har valt att ignorera eller tona ned den historiska nyheten.

Finska journalister ville byta namn på Negerön – staten stoppar namnbytet

UTRIKESI Finland har Norra Karelens journalistförening länge varit obekväma med namnet på journalisternas egen rekreationsö – Negerön. I februari beslutade journalisterna på sitt årsmöte att namnet är kränkande och därför ska bytas. Men nu meddelar Lantmäteriet i Finland att något namnbyte inte kommer att beviljas. Beslutet går stick i stäv med den bedömning som Lantmäteriet i Sverige gör, som nyligen tog bort det sista ortsnamnet med ordet ”neger”.

Frankrikes sista hälsning till de mördade poliserna

UTRIKESTisdagen den 8 oktober, i ett regnigt Paris, samlades representanter för de olika polisavdelningarna, regeringsmedlemmar samt vänner och anhöriga till de fyra stupade poliserna. Stupade, därför att de dödades på sin arbetsplats. Ceremonin hade en oerhört känsloladdad karaktär. Från BFM TV:s studio hördes snyftningar, någon av kommentatorerna hade svårt att hålla tillbaka sina känslor. Fegt och konformistiskt väljer svensk media att dölja denna händelse i ett flöde av medialt brus.

Invandrardominerad kriminalitet tvingar Danmark till gränskontroller mot Sverige

UTRIKESDanskarna har nu beslutat att införa gränskontroller för personer som reser från Sverige. Anledningen är att den invandrardominerade tunga kriminaliteten nu börjat få allvarliga konsekvenser även på andra sidan av Öresund.

Gå till arkivet

Send this to a friend