Skip to Content

Massaker på sörjande. Döda bärs ut efter flygbombsmassakern den 8 oktober då saudiskt stridsflyg bombade en begravningshall packad med över tusen sörjande i huvudstaden Sana. Enligt ögonvittnen var det fyra bomber, först en som sprängde sönder delar av byggnaden, sedan en brandbomb som brände många människor till döds och efter en stund två bomber till mot de första civila och sjukvårdspersonal som skyndade till för att hjälpa de hundratals skadade. Skriken från panikslagna människor och barn som förtvivlat ropar på sina mammor kan höras i flera mycket otäcka videoklipp. Ett enda av de otaliga USA-stödda saudiska krigsbrotten i Jemen förvandlade denna gång en begravning till över 150 nya. Stillbild: RT
JEMEN

Grova krigsbrott i Jemen – begångna av Saudiarabien, understödda av Väst

En begravning med hundratals tätt samlade människor bombades av saudiskt stridsflyg. Det troligen värsta av otaliga krigsbrott begångna av Saudiarabien sedan den hårdföra diktaturen förra året inledde sin bombkampanj mot grannlandet Jemen. Det redan utarmade landet har bombats sönder och samman med amerikansktillverkade stridsflygplan och bomber. Tusentals civila har dödats och miljontals tvingats på flykt. I västmedia hörs knappt några protester eftersom den oljerika wahhabistiska dynastin är allierad med västmakterna. Inte heller den avgörande roll legosoldater fått i detta allt smutsigare krig rapporteras det om.

Publicerad: 20 oktober, 2016, 20:54

  • Svenska

Läs även

Eftermiddagen den 8 oktober avfyrade saudiskt stridsflyg attackrobotar rakt in i en stor samlingssal inne i Jemens huvudstad Sana. Byggnaden där en begravningsceremoni pågick var fullpackad med över tusen människor när attackrobotarna slog ner mitt bland de sörjande. De jemenitiska hälsovårdsmyndigheterna uppgav initialt att minst 140 människor dödats och över 500 skadats, varav många barn. Senare angavs ännu högre antal.

Liten nation angrips av hela ”världssamfundet”

FN uttryckte chock och bestörtning över flygattacken, vilken är den som enskilt skördat mest dödsoffer sedan Saudiarabien inledde sin bombkampanj mot arabvärldens fattigaste land den 26 mars 2015.

en-bild-sager-mer-an-tusen-ord_400x266-foto-wiki_tn

EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD. USA:s utrikesminister John Kerry skakar hand med Abd Rabu Mansur Hadi (t.h) i Saudiarabiens huvudstad Riyadh den 7 maj 2015. På väggen syns kung Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al Saud, som grundade kungadömet Saudiarabien och var dess regent mellan åren 1932 och 1953. Sunnitiska jemeniten Hadi är före detta presidenten som bad västal­lierade Saudiarabien att bomba sitt eget folk efter att tidigare i sin karriär egenmäktigt förlängt sin presidentperiod, avgått två gånger och sedan ångrat sig. Trots detta är han enligt västetablissemanget och dess media den legitime presidenten. Det tål att jämföras med samma etablissemangs i flera fall rent hatiska inställning gentemot Syriens folkvalde president Bashar Assad. Det syriska valet i juni 2014 övervakades av observatörer från mer än 30 länder. Foto: Wiki

Det skedde dagen efter att den sunnitiska före detta fältmarskalken och presidenten Abd Rabu Mansur Hadi, som avgått i januari samma år, flytt landet. Hans styrkor är de enda delvis jemenitiska som slåss vid sidan av den saudiskledda arabkoalitionens soldater, västerländska rådgivare och mängder av legosoldater från runtom i världen. Även islamistiska terrororganisationer som al-Qaida och Islamiska staten (IS) slåss i praktiken på samma sida som Saudiarabien och USA.

Situationen är inte helt olik den i Syren, där en shiaanknuten nation med Iran som allierad försöker stå emot en övermäktig fiende bestående av samtliga västmakter, alla dess sunniarabiska allierade och tillresta legosoldater och jihadister från hela världen.

Precis som i Syrien rapporterar västmedia bara det som ligger i linje med Washingtons geopolitiska linje och därmed i praktiken den wahhabistiska diktaturen Saudiarabiens, som sponsrar otaliga inte sällan terrorstämplade islamistiska salafister och wahhabiter som al-Qaida och IS i Syrien och annorstädes.

I västmedia kallas inte sällan denna globala och oheliga al­lians för ”världssamfundet”, en definition av ordet som inte används utanför västvärlden.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Det importerade avfallet och Miljöpartiets hyckleri

INSÄNDAREJag säger då det! Föga förvånande så kommer nu rapporter om att de miljöskadliga utsläppen ökar i stället för att minska. Enligt SVT:s kartläggning av utsläppen har dessa ökat med drygt nio procent på några år, men orsakerna till detta är man försiktiga med att berätta om. Någon måste dock ikläda sig rollen som syndabockar, således ger man sig på sjöfarten som nu ställs i skottgluggen som den största miljöboven, och visst, den kritiken äger ju sitt berättigande.

Sångaren Steve Hofmeyr skall åtalas för ”hets mot folkgrupp” efter tweet till Zindzi Mandela

UTRIKESNär dottern till Nelson Mandela, tillika Sydafrikas ambassadör i Danmark, hade twittrat att hon hoppades att vita bönder i Sydafrika ”skakade av skräck” eftersom deras ägor snart skulle beslagtas av hennes parti, svarade den populära sångaren Steve Hofmeyr Zindzi Mandela och förklarade att hon arbetade för skattebetalarna precis som han. Nu har han åtalats för att ha uppvisat "vit överhöghet".

Sju nya invandringslagar planeras efter att tyska borgmästare talar i klartext

UTRIKESFlera olika, och av varandra oberoende, institutioner genomförde en stor undersökning där likadana frågor ställdes till 1 575 tyska borgmästare som inkommit med 14 000 svar. Frågorna berörde de till Tyskland efter 2015 inkomna flyktingarna och deras integration i de tyska städerna. Tre områden stod i fokus: arbete, boende och kriminalitet.

Viktor Orbán satsar på att stanna kvar i EPP

UTRIKESSpekulationerna om huruvida Ungerns premiärminister Viktor Orbán och regeringspartiet Fidesz skulle gå med i Matteo Salvinis nya nationalistiska och populistiska grupp ID i EU-parlamentet gick heta inför valet. Fidesz meddelade dock strax efter valet att de kommer att försöka stanna kvar i EPP. Olika krav ställs nu på Orbán och Fidesz om de ska få kvarstanna i EPP, men själva börjar de tveka.

Stämde Facebook och vann – fem gånger

UTRIKESFem gånger har tysk-ungraren Gábor Biro släpat Facebook till domstol när de har stängt av honom från det sociala nätverket. Och vunnit. Nu vill han att fler använder hans metod för att tvinga Facebook att sluta censurera. Problemet är att tyska myndigheter hotar med mycket högre kostnader för Facebook om censuren uteblir.

Varnade för folkutbyte – nu mister Sannfinländarnas ungdomsförbund statsbidraget

FINLANDFinsk ungdom mister sitt statsbidrag på över 115 000 euro och tvingas återbetala de 57 000 euro som organisationen redan tilldelats i år. Detta som en direkt följd av att ungdomsförbundet kritiserat folkutbytet i en tweet. Moderpartiet Sannfinländarna blev näst största parti i riksdagsvalet i april och är enligt opinionsmätningar nu Finlands största parti.

Polis gripen för att ha filmat en mamma när hon utförde oralsex på sin ettårige son

UTRIKESPolismannen Shaderick Jones, 33, står åtalad för att ha filmat våldtäkten på det unga barnet efter att ha förmått barnets mamma Iyehesa Todd, 26, att utföra oralsex på pojken för att han inte skulle gripa henne för ett trafikbrott.

Österrikisk regeringskoalition föll efter skandalvideo med misstänkta Mossadkopplingar

UTRIKESDen österrikiska regeringskoalitionen mellan nationalkonservativa FPÖ och kristdemokratiska ÖVP har upplösts efter svallvågorna av en skandal. En hemlig videoinspelning avslöjade hur den nu avgångne vicekanslern och partiledaren HC Strache förhandlat med en rysk kvinna som påstods ha oligarkkopplingar. Landet leds nu av en övergångsregering i och med att förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) avsatts genom en misstroendeförklararing – med stöd från FPÖ. Nu spekuleras det i om ”skandalvideon” egentligen var en välplanerad operation utförd av israeliska Mossad.

Gå till arkivet

Send this to a friend