Skip to Content

Massaker på sörjande. Döda bärs ut efter flygbombsmassakern den 8 oktober då saudiskt stridsflyg bombade en begravningshall packad med över tusen sörjande i huvudstaden Sana. Enligt ögonvittnen var det fyra bomber, först en som sprängde sönder delar av byggnaden, sedan en brandbomb som brände många människor till döds och efter en stund två bomber till mot de första civila och sjukvårdspersonal som skyndade till för att hjälpa de hundratals skadade. Skriken från panikslagna människor och barn som förtvivlat ropar på sina mammor kan höras i flera mycket otäcka videoklipp. Ett enda av de otaliga USA-stödda saudiska krigsbrotten i Jemen förvandlade denna gång en begravning till över 150 nya. Stillbild: RT
JEMEN

Grova krigsbrott i Jemen – begångna av Saudiarabien, understödda av Väst

En begravning med hundratals tätt samlade människor bombades av saudiskt stridsflyg. Det troligen värsta av otaliga krigsbrott begångna av Saudiarabien sedan den hårdföra diktaturen förra året inledde sin bombkampanj mot grannlandet Jemen. Det redan utarmade landet har bombats sönder och samman med amerikansktillverkade stridsflygplan och bomber. Tusentals civila har dödats och miljontals tvingats på flykt. I västmedia hörs knappt några protester eftersom den oljerika wahhabistiska dynastin är allierad med västmakterna. Inte heller den avgörande roll legosoldater fått i detta allt smutsigare krig rapporteras det om.

Publicerad: 20 oktober, 2016, 20:54

  • Svenska

Läs även

Eftermiddagen den 8 oktober avfyrade saudiskt stridsflyg attackrobotar rakt in i en stor samlingssal inne i Jemens huvudstad Sana. Byggnaden där en begravningsceremoni pågick var fullpackad med över tusen människor när attackrobotarna slog ner mitt bland de sörjande. De jemenitiska hälsovårdsmyndigheterna uppgav initialt att minst 140 människor dödats och över 500 skadats, varav många barn. Senare angavs ännu högre antal.

Liten nation angrips av hela ”världssamfundet”

FN uttryckte chock och bestörtning över flygattacken, vilken är den som enskilt skördat mest dödsoffer sedan Saudiarabien inledde sin bombkampanj mot arabvärldens fattigaste land den 26 mars 2015.

en-bild-sager-mer-an-tusen-ord_400x266-foto-wiki_tn

EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD. USA:s utrikesminister John Kerry skakar hand med Abd Rabu Mansur Hadi (t.h) i Saudiarabiens huvudstad Riyadh den 7 maj 2015. På väggen syns kung Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al Saud, som grundade kungadömet Saudiarabien och var dess regent mellan åren 1932 och 1953. Sunnitiska jemeniten Hadi är före detta presidenten som bad västal­lierade Saudiarabien att bomba sitt eget folk efter att tidigare i sin karriär egenmäktigt förlängt sin presidentperiod, avgått två gånger och sedan ångrat sig. Trots detta är han enligt västetablissemanget och dess media den legitime presidenten. Det tål att jämföras med samma etablissemangs i flera fall rent hatiska inställning gentemot Syriens folkvalde president Bashar Assad. Det syriska valet i juni 2014 övervakades av observatörer från mer än 30 länder. Foto: Wiki

Det skedde dagen efter att den sunnitiska före detta fältmarskalken och presidenten Abd Rabu Mansur Hadi, som avgått i januari samma år, flytt landet. Hans styrkor är de enda delvis jemenitiska som slåss vid sidan av den saudiskledda arabkoalitionens soldater, västerländska rådgivare och mängder av legosoldater från runtom i världen. Även islamistiska terrororganisationer som al-Qaida och Islamiska staten (IS) slåss i praktiken på samma sida som Saudiarabien och USA.

Situationen är inte helt olik den i Syren, där en shiaanknuten nation med Iran som allierad försöker stå emot en övermäktig fiende bestående av samtliga västmakter, alla dess sunniarabiska allierade och tillresta legosoldater och jihadister från hela världen.

Precis som i Syrien rapporterar västmedia bara det som ligger i linje med Washingtons geopolitiska linje och därmed i praktiken den wahhabistiska diktaturen Saudiarabiens, som sponsrar otaliga inte sällan terrorstämplade islamistiska salafister och wahhabiter som al-Qaida och IS i Syrien och annorstädes.

I västmedia kallas inte sällan denna globala och oheliga al­lians för ”världssamfundet”, en definition av ordet som inte används utanför västvärlden.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend