Skip to Content

Gruppledaren för SD:s grupp ECR i EU-parlamentet, Syed Kamall från Storbritannien, kritiserade på en konferens invandringsmotståndare för att vara 'hycklare'. Foto: Kollage Wikipedia/David Ilif, Pixabay/ECR, SD

Gruppledare i SD:s EU-grupp kritiserade invandringsmotståndare

Digital utgåva

På en konferens den 9 januari anordnad av EU-gruppen Europeiska Konservativa och Reformister (ECR), kritiserade gruppledaren Syed Kamall tankar om att begränsa massinvandringen från tredje världen. Han menade också att EU-länderna ”hycklar”, när de vägrar att öppna gränsen till Afrika samtidigt som deras egna medborgare flyttar utomlands. Uttalandena har väckt stor uppmärksamhet, inte minst eftersom ECR-gruppen innehåller en lång rad högerpartier – däribland Sverigedemokraterna.

Publicerad: 17 januari, 2019, 21:16

 • Svenska

Läs även

– Vi måste lära oss att öppna våra hjärtan för verkliga asylsökare – människor som flyr från förföljelse, sade den brittiske konservative parlamentsledamot, tillika gruppledare för ECR-gruppen, Syed Kamall, vid Afrika-toppmötet i EU-parlamentet förra veckan.

I egenskap av ordförande inledde Kamall den ECR-anordnade konferensen, som framhållits som ett tillfälle att utbyta erfarenheter mellan EU och afrikanska länder, med att säga:

– Några [europeiska länder] har inte ens lyckats tydliggöra skillnaden mellan asyl och invandring.

– Problemet är att det finns ett stort hyckleri när det gäller invandring. Massor av länder är villiga att låta sina egna medborgare åka och leva och arbeta i andra delar av världen, men sluter sig när det gäller att välkomna invandrare, sade Kamall.

– Det här är inte nödvändigtvis rasistiskt, men det finns ett enormt hyckleri, och det måste lösas, tillade han enligt nättidningen Parliament Magazine.

Med tanke på att ECR till stor del består av nationalistiska och konservativa partier som starkt motsätter sig migration från MENA-regionen, däribland Sverigedemokraterna och det polska regeringspartiet Lag och Rättvisa, väcker uttalandet förvåning runt om i Europa.

Trots att Kamall är gruppledare för den starkt konservativa EU-gruppen, dök 2016 Kamalls namn upp i ett läckt dokument från Soros-sponsrade ”Open Society” med parlamentsledamöter som ansågs ”allierade” med organisationen, och han har ofta under sin politiska karriär propagerat för massinvandring från tredje världen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Oavsett Kamalls åsikt så bedriver Eu en vansinnig invandringspolitik.
  Om vi ska fortsätta driva vår ekonomi och samtidigt kunna skicka pengar till organisationer och fattiga världsdelar. Då måste vi vara restriktiva med migrationen, ta emot flyktingar men inte ekonomiska lycksökare. Jag tror inte att problemet är att politikerna är ”vita”, snarare är naiviteten det stora problemet.

  Med tanke på den nepotism och de klansamhällen som vi importerar flest från, så bör vi vara noga med att utse politiska företrädare. Framförallt ska de följa de lagar och regler som finns, snarare än att bedriva hjärtnupna projekt som enbart drabbar fattiga väljare som mestadels måste leva i de miljöer där invandringens problem är störst.

 • Varfor finns Kamall pa den positionen, han ar ju sponsrad av Soros.
  Han borde sparkas ut, det finns tydligen nagon/nagra som vill honom dar for att sondra/splittra.

  • Knutkalas

   det verkar vara infiltrering med stöd av SOROS

 • Sara Thorsson

  Ska vi förlita oss på SÄPO? Det är ju rent jävla löjligt! Att ha en massa ormar runt omkring oss och lita på den jävla skitunderättelsetjänsten?

 • Sara Thorsson

  Det är verkligen dags att vi inför svenskens rätt att bära vapen. Att bära vapen öppet. ”Open carry.” ”The right to carry. ” Nu när vi även får anhörighetsinvandring!

 • O.T.
  Jonas Sjöstedt: ”Vi tänker sänka del efter del av overenskommelsen” i Expressen idag.
  Det har kan bli mycket skojigt!
  https://www.expressen.se/tv/nyheter/jonas-sjostedt-vi-tanker-sanka-del-efter-del-av-overenskommelsen/

 • I varje nation ser problemen olika ut. Ibland måste några personer som säger sanningen fly och få andrum. Där har han rätt, men den verklig humanitära stormakten är en del av den långsiktigt korrekta lösningen som gör att folk slipper fly.

  Lösningen är sällan att fly orsakerna till problemen. I LIbyen är problemet västs olagliga invasion och olagliga stöd av terroristernas proxy-arméer. Även Vänsterpartiet stödde och stödjer det fortsatta massmordet i Libyen såväl som i Syrien mot dessa suveräna stater, i strid med FN stadgan. De stödjer tortyren genom signalpolitiken.

 • ab

  ju fler u-landsmänniskor som finns i EU desto fler u-landsmänniskor flyttar till EU.
  med tiden blir denna grupp så stor att dom påverkar politiken.
  då eskalerar invandringen. EU börjar mer och mer likna de länder invandrarna kommer ifrån.
  till slut så når man en punkt då varken ekonomi eller demokrati går att upprätthålla.
  och är det inte detta vi ser just nu i sverige och i EU?

 • latmask

  Det kanske är lämpligt att ta sig en titt på EPP. Där finns bl a Fidesz med.

“Då ska vi avsätta Stefan Löfven!” – direkt från Åkessons sommartal

SölvesborgNya Tider är på plats och rapporterar live från Sverigedemokraternas årliga sommarfestival.

Bilderbergmötet inleds idag

Årets möte med den hemlighetsfulla Bilderberggruppen inleds idag i Montreux, Schweiz. Omkring 130 medlemmar av den internationella finansiella och politiska eliten kommer att deltaga, som vanligt under sträng sekretess. Från Sverige deltar bland andra Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Nytt parti vill se SD:s ledning halshuggas

EU-VALETDet nya partiet Solens Frihetsparti ställer upp i EU-valet 2019, med två personer på valsedeln. Förstanamnet Aldo Colliander har haft kontakt med psykvården sedan tio år och andranamnet Filip Zetterlund ska oprovocerat ha rusat fram till en person och slagit så hårt att trumhinnan sprack. Partiets valmaterial består bland annat av en bild där flera i ledande SD-positioner blivit halshuggna.

Gula västarna demonstrerade i Göteborg

PROTESTERSöndagen den 24 februari hade ett hundratal tappra gula västar, som dock inte bars av alla, samlats vid Gustav Adolfs torg i Göteborg med plakat och svenska flaggor. Talade gjorde bland andra den välkända dissidenten Ingrid Carlqvist, Granskning Sveriges tidigare Fabian Fjälling och blott 15-åriga stjärnskottet Izabella Nilsson Jarvandi.

Ungern kräver officiell ursäkt för Strandhälls påhopp – läs hela brevet

Ungerns Familje- och ungdomsminister Katalin Novák reagerar skarpt på den svenska Socialförsäkringsminister Annika Strandhälls (S) tweet om att det är ”alarmerande” att ”nu vill Orbán att fler ’äkta’ ungerska barn föds”. Här är hela Nováks brev till Sverige.

Ukraina drog sig ur Global Compact

Det ukrainska utrikesdepartementet meddelade att Ukraina drar sig ur avtalet, samma dag som det skulle skrivas under.

Irakier attackerade AfS-möte – nu misstänkt för mordbrandserie

Alternativ för Sveriges återvandringsturné mellan 11 augusti och 7 september i år förlöpte huvudsakligen utan incidenter. På ett fåtal av turnéstoppen skedde dock oroligheter, där uteslutande unga invandrarkillar, påhejade av svenska vänsteraktivister, attackerade och störde mötena. Nya Tider kan nu avslöja att den invandrare som attackerade AfS partiledare Gustav Kasselstrand, genom att spotta mot honom under partiets sista vanliga torgmöte den 6 september i Nyköping, har ett digert brottsregister och tidigare suttit i fängelse. Nu är han anklagad för en våg av uppmärksammade mordbränder i Södermanland under sensommaren.

”Populism i Europa” högst upp på årets Bilderberg-agenda

UTRIKESÅrets Bilderbergmöte äger rum under helgen 7-10 juni i Turin, Italien. Om man går efter årets diskussionsämnen är det framgångar för antietablissemangspartierna som bekymrar den ljusskygga organisationen mest.

Gå till arkivet

Send this to a friend