Skip to Content

Stefan Löfven tvingas erkänna allt fler problem i Sverige när verkligheten knackar på. Senast kommenterade åklagare Björn Rosenlöf (t.h.) klanernas omfattande ekobrottslighet. När så många tar bladet från munnen kan inte den offentliga lögnen upprätthållas länge till. Stillbilder: SVT
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Håller proppen på att gå ur?

PappersupplaganNya Tider v. 41

Den senaste tiden har vi sett flera inom polisen och rättsväsendet ta bladet från munnen och säga några sanningens ord om den mångkulturella kriminaliteten. Statsministern verkade tagen på sängen. Kan det vara så att åsiktskorridoren äntligen håller på att rämna? Som den frispråkige åklagaren Björn Rosenlöf sade till Nya Tider: ”Tiden är mogen”.

Publicerad: 7 oktober, 2020, 17:07

  • Svenska

Läs även

För bara några veckor sedan, i Nya Tider v.38/2020, rapporterade vi om biträdande rikspolischefen Mats Löfving som talade ut om de kriminella klanerna som kommit till Sverige i syfte att parasitera på sina medmänniskor. Detta har förstås varit känt under lång tid, inte bara för de styrande, utan även för de medborgare som följer alternativ­media.

De olika etniska släktnätverken har kusiner och farbröder inom rättsväsendet, i stadshusen och riksdagen. En del av släkten bedriver restaurang- och frisörsverksamhet, andra utpressar konkurrenterna och åter andra släktingar bestämmer kommunens regler eller gör kommunupphandlingar. Det är förstås alltid lika underhållande att se de förvånade uttrycken hos politiker som låtsas vara oförstående och bekymrat säger att ”de kriminella nätverken infiltrerat rättsväsendet och politiken”.

Stefan Löfven spelade precis lika ovetande när han konfronterades med Löfvings uppgifter. Han till och med gick tvärt emot biträdande rikspolischefen och sade att vi inte vet hur många dessa kriminella klaner är, precis som om han hade bättre koll än polisen. Han vägrade att koppla kriminalitet till invandringen – för att bara två dagar senare i SVT säga att kopplingen är ”glasklar”:

– Med en stor migration där vi inte klarar av integrationen, då följer vi också större risk för de problem som vi ser. Det är glasklart, sade statsministern i intervjun.

Just detta är väldigt intressant. Löfven är inte ensam om att vända på en femöring, utan det gäller hela den politiskt korrekta teatern. Jag tror att de som läst Orwells 1984 känner igen sig. Det finns en officiell sanning, som alla bekänner sig till. Det spelar ingen roll att den officiella sanningen i ett slag kan ändras 180 grader, då är det den som gäller och har alltid gällt. För att vara politiskt korrekt måste man vara väldigt lyhörd och känna efter vad som är sant just i dag.

Alla vet att den officiella verklighets­beskrivningen och värdegrunden är en stor bluff. Inte minst de som torgför den och gynnas av den. Att invandring inte påverkar brottsligheten, att ett mångkulturellt samhälle är ett starkt samhälle, att män kan menstruera, att barn är mogna att bestämma över sin undervisning, att alla folkgrupper har samma förmåga i alla avseenden – sådana påståenden strider helt enkelt mot fysikens lagar och sunt förnuft. Därför krävs det en stor lögnapparat för att upprätthålla denna skenverklighet.

Det är uppenbart att varje rättframt uttalande som skakar om dessa kulisser orsakar oro i de politiska leden. Vad är sant i dag? Hur ska jag göra för att tryggt ligga kvar i åsiktskorridorens mitt och fortsätta att få kulturbidrag, journalistpriser och utmärkelser för civilkurage?

I det läget kommer nästa ”bomb”. Björn Rosenlöf, åklagare på Ekobrottsmyndigheten, berättar i Expressen den 28 september att ”Klanernas ekobrott hotar grunden för vår välfärd”. När Nya Tider ringer upp honom och frågar varför han går ut med dessa uppgifter just nu förklarar han först hur farligt det är att säga sanningen:

– Du vet lika väl som jag vilket politiskt klimat vi har i Sverige. Vi har åsiktskorridorer, och politisk korrekthet, och det slår ju igenom också bland tjänstemän. Vissa låter hellre bli att yttra sig av rädsla för repressalier.

Sedan säger han det som jag tycker är så viktigt:

– Vill man uttrycka det enkelt kan man väl säga att tiden är mogen.

Jag tror att han pekar på precis det som många känner i dag. Lögnerna håller på att rämna. Skillnaden mellan det som politiker och systemmedia säger, och det människor upplever i sin vardag, är helt enkelt så avgrundsdjup att man måste vara extremt politiskt korrekt för att fortsätta att låtsas som det regnar.

Jag kan bara jämföra med Märsta där jag själv bor. Igår den 2 oktober sköts en 25-åring ihjäl medan han stod och väntade på bussen. En gärningsman åkte fram till honom på elsparkcykel och sköt honom i huvudet.

I höstas sköt en person flera skott mot en krogkö i Märsta, enligt uppgifter ska han ha varit arg för att ha blivit utkastad. Han skadade två personer allvarligt, människor som inte hade med saken att göra. Han dömdes i tingsrätten till elva års fängelse, men när fallet togs upp i hovrätten var det ingen som mindes något. Ingen vågade peka ut honom. Han friades och fick 300 000 kronor i skadestånd för den tid han suttit i häkte.

Medan det skjuts på öppen gata tar politikerna ”krafttag” genom att införa en fullständigt idiotisk skatt på plastpåsar, vilket man menar ska rädda planeten men i praktiken bara skapar problem för dem som ska hantera sopor. För att återigen jämföra med 1984; i den dystopiska värld som beskrivs uppstår med jämna mellanrum oförklarlig brist på olika varor, till exempel rakhyvlar. I Sverige år 2020 har plastpåsar blivit hårdvaluta. Det hade nog inte ens Orwell kunnat drömma om.

Nu kanske någon tycker att jag målar upp en mörk bild av Sverige, man vill inte höra mer negativa nyheter. Men det kanske är denna katastrofala situation som gjort att man äntligen vågar tala om problemen.

Många talar i dag om att flytta utomlands, hundratusentals har redan gjort det. Jag är inte förvånad. Jag kom till Sverige som sju­åring från dåvarande Tjeckoslovakien, och har sedan 1989 haft möjlighet att besöka landet under kortare och längre perioder. Jag gjorde många jämförelser, och en var hur det kändes att åka nattbuss. Alla vet att nattbussar i Sverige förknippas med stökiga invandrargäng, våldtäkter och misshandel. I Prag var det aldrig några problem över huvud taget, inte ens någon som var otrevlig. Jag har förståelse för att flyttlassen i dag går åt motsatt håll, från väst till öst, speciellt om man har familj.

I dag känns det dock som att det finns hopp för Sverige. Polisen själv börjar erkänna det vi som varnat för situationen sagt i 20-30 år. Att det håller på att rasa märks också på att lögnerna blir allt mer desperata. I veckans nummer skriver vi om hur kammaråklagare Stina Sjöqvist ljög om den mördade Tommie Lindh. Systemmedia stack genast fram sitt fula svenskfientliga tryne och brölade att alternativmedia ljuger. Men det är i dag bevisat att Tommies kamrater talade sanning; han försökte stoppa en våldtäkt och blev därför knivhuggen till döds av en afrikansk invandrare.

Det var uppenbart att lögnen skulle avslöjas, men ändå valde Stina Sjöqvist att föra svenska folket bakom ljuset i syfte att ännu en stund skydda den offentliga verklighetsbeskrivningen. Men varje lögn som avslöjas gör att fler genomskådar bluffen. Och ju mer desperata lögnerna blir, desto fler väcker de. De nya avslöjandena om M/S Estonia berör en annan stor lögn som nu håller på att dras fram i ljuset.

Sverige behöver i dag alla som kan bidra till att välta den politiskt korrekta lögnen över ända, den lutar redan betänkligt.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Ja, vem törs ta en promenad genom stadsparken efter en kväll på krogen? Tror många drar sig att ens gå igenom den på dagen? Kan hålla med åklagare Björn Rosenlöf som säger att “tiden är mogen”. Det är numer en majoritet av Sveriges folk som håller med honom om det. Tror t.o.m. Stefan Löfven inser att “bäst före datum” har passerat och det var nog ingen tillfällighet att han kom överens med Mp om att öka invandringen, som är en uppmaning att inte rösta på honom 2022? Ingen invänder, om någon påstår att vårt land befinner sig i ett fritt fall?

    • RL, Vallentuna

      Man känner obehag när man ser flockar av “killar” på jakt efter offer….man ser deras ögon som hela tiden söker av omgivningen redo att slå till …ögon som längtar efter att se sina offers blod och att höra ben som krossas av hårda sparkar , njutningfullt se sina offer dra sitt sista andetag med munnen full av insparkade tänder…..

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Presstitutes – Så påverkar säkerhetstjänsterna opinionen

OPINION: PIA HELLERTZDen tyske journalisten Udo Ulfkottes bok om köpta journalister som skriver på beställning åt olika säkerhetstjänster blev snabbt en bestseller i Tyskland. Han kal­lar fenomenet ”presstitutes”, prostituerad press, och han erkänner att han själv hörde till denna skara. Veckans debattör, doktor Pia Hellertz, djupdyker i denna viktiga fråga.

Milstolpe med alternativ bokmässa

LEDAREDen alternativa bokmässan som nyligen arrangerades var den första i sitt slag, med inte bara en rad författare och kulturpersonligheter på plats, utan även flera alternativmedier. Tillsammans bildar vi en allt starkare front mot det offentliga maktmissbruket och förljugenheten.

Hur tänker de som säger Belarus?

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

KRÖNIKARolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Presstitutes – om köpta journalister

OPINION: PIA HELLERTZÄr den västerländska pressen fri, oberoende och objektiv? Ett antal visselblåsare inom media skriker Nej! De vittnar om hur stora dagstidningar skriver artiklar på beställning åt säkerhetstjänster i politiska syften eller låter sig köpas av storföretagen. Veckans debattör, filosofie doktor Pia Hellertz, berättar bland annat om den tyske journalisten Udo Ulfkottes självbekännelse i boken Köpta journalister.

Gå till arkivet

Send this to a friend