Skip to Content

Är regeringen handlingsförlamad eller är det myndigheter som styr landet? Foto: Wikipedia/Frankie Fouganthin
KRÖNIKA

Handlingsförlamning som ledstjärna

Digital utgåva

Så har vi då för femtioelfte gången mottagit en present från det kommunistiska paradiset Kina! Vi visste lång tid i förväg att den skulle komma till oss, med intill visshet gränsande sannolikhet skulle vi drabbas även nu. Vi hade således god tid på oss att förbereda oss inför eländet.

Publicerad: 8 maj, 2020, 10:18

  • Svenska

Läs även

Hur får vi hit sjukdomar från Kina regelbundet varje år? Svar – tusentals svenskar reser varje år till Kina fram och tillbaka. Vad gör de där? Svar – de är utsända av svenska företag som för kortsiktiga vinsters skull har lämnat ut produktionen av mängder av produkter till Kina.

Läkemedel, produkter till bilindustrin och en mängd andra produkter som ingår i svenska företags tillverkning och som skulle kunna tillverkas här hemma i stället har av ren och skär girighet lämnats ut till Kina, Bangladesh och andra låglöneländer.

Denna girighet har nu bundit ris till egen rygg och konsekvenserna för detta ansvarslösa agerande får nu svenska folket betala för. I snabb takt har Sverige lagt ner massor av livsviktig verksamhet med resultat att vi saknar i princip all beredskap på många områden.

Precis som vid migrationskrisen 2015 har vår regering tonat ner krisen. Med Socialdemokraterna i spetsen har den rödgröna regeringen återigen framstått som helt handlingsförlamad. Vår regering skyller sin vägran på att ta tag i kriser innan läget är extraordinärt på att vi inte, som andra länder, har ministerstyre. Det vill säga att regeringen måste vänta med att agera tills berörda myndigheter har sagt sitt.

Man kan också tolka det som att politikerna givit sig själva frisedel då deras politiska beslut skapar kaos. Myndigheterna tillåts styra i stället.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tommy Ulmnäs

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Fortsätter det så här kommer vi ha brist på allt, inte bara livsmedel, drivmedel utan även brist på utbildad arbetskraft, då dem som utbildas får jobb utomlands? Varför kan man fråga sig? Jo, helt enkelt i globaliseringens tidevarv, så är svenska företag antingen uppköpta av utländska intressen, eller utflyttade av ”giriga” sådana? En gång i tiden, alltså före det ”globala” tänkandet levde samhället och företaget i symbios. När företaget växte gjorde samhället det också? Företagschefen satt oftast i kommunstyrelsen, kyrkofullmäktige, skolnämnden, eller i idrottsföreningen i kommunen? Hade någon ”ekonom” föreslagit direktören/disponenten att flytta företaget till ett låglöneland för att på så sätt öka profiten, hade denne fått en oförstående blick, för att sedan bli hänvisad till ytterdörren? Idag har girighetens apostlar förvridit synen på vad ett samhälle är till för? Det som var bra för arbetaren, gynnade även företaget på sikt. Idag
    finns inte många svenska storföretag kvar, men frågan är hur många nya sådana, bildas i dagens
    Sverige?

Dags att sluta smutskasta kolloidalt silver

KRÖNIKA

Public service ska vara till för folket

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNu är SVT och Sveriges Radio helt skattefinansierade, så nu om inte förr är det dags att journalisterna faktiskt börjar tjäna befolkningen och inte ser som sitt uppdrag att uppfostra och mästra sin publik.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

Hur tar sig världen ur lockdown?

LEDAREI Sverige kan det vara svårt att föreställa sig hur det ser ut i resten av världen, men i princip alla andra länder har infört omfattande restriktioner. Hur hade de då tänkt sig komma ur dessa? Det verkar det inte finnas någon bra plan för.

Sverige – världens gossen Ruda

KRÖNIKA

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

OPINION: RUNAR SøGAARDTiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Solkraften räcker till en brödrost

KRÖNIKAMichael Moore sågar i sin nya film ”Planet of the Humans” klimatpolitiken jäms med fotknölarna och visar i filmen hur klimatsekten bedrar folk. Det börjar med en uthängning av Al Gore och hans avgörande roll för denna globala hjärntvätt. Det visar sig att Gore sålde sitt tv-bolag till Al Jazeera, som tjänar miljarder på att sälja fossilt bränsle över hela världen. Han lever lyxliv med eget jetplan och en jättevilla som drar mer el än 20 vanliga hushåll.

Åtgärderna farligare än Wuhanviruset – Sverige gör i det stora hela rätt

UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tiders kritik mot Anders Tegnell var lika befogad som han var olämplig i rollen. Sveriges agerande att inte korrekt informera eller varna befolkningen och inte heller adekvat skydda de sjuka och sårbara var också under all kritik och har troligen kostat hundratals svenskar livet helt i onödan. Däremot tog Folkhälsomyndigheten rätt beslut i stort då de valde att inte stänga ner Sverige, som stora delar av omvärlden valt att göra med förödande konsekvenser som vi troligen bara sett början på.

Gå till arkivet

Send this to a friend