Skip to Content

Joakim Lamotte är frilansjournalist som talar med vanligt folk om de problem som de upplever. Han har blivit ett hatobjekt hos systemmedias journalister och angrips bland annat för att han finansierar sin verksamhet med donationer. Stillbild: Youtube
OPINION: FREDRIK LARSON

Hatet mot Joakim Lamotte är också avskyn mot manligheten

PappersupplaganNya Tider v. 17

När journalisten Lamotte livesände från den invandrartäta stadsdelen Krono­gården i Trollhättan i slutet av februari iförd skyddsväst, blev han hånad och hatad av etablissemanget. Hans tittare älskar dock honom och det han gör, och han kan leva på donationer via swish. Veckans debattör, musikern Fredrik Larson, menar att etablissemanget inte bara avskyr Lamotte för att han till skillnad från dem gör riktig och angelägen journalistik, han blir även symbolen för den förhatlige ”vite mannen” – orädd, rättvis och ärlig.

Publicerad: 21 april, 2020, 16:46

 • Svenska

Läs även

Joakim Lamotte är ett fenomen. Han kal­lar sig både opinionsbildare och journalist. Han driver en Facebooksida som fått 216 000 följare. Han är ensam redaktör, skribent och filmare. Han gör ett jobb som många ”riktiga” journalister inte gör och rör sig på platser många knappt vågar besöka. Han lyfter utsatta människor, han belyser samhällets skuggsidor i enkla reportage.

Han påverkar sina följare och är en nagel i ögat på etablissemanget. Många har åsikter om honom. Många gånger mer om honom än om hans journalistik. En del hånar och ondgör sig. Kal­lar honom swishhora och tiggare. Andra känner att äntligen skildrar en journalist verkligheten. Utan ett filter av vänsterliberalt narrativ.

I SVT:s debattprogram ”Sverige möts” den 26 februari dök Joakim Lamotte upp halvvägs in i debatten iklädd skyddsväst. Detta fick de flesta att gå i taket. Dagen efter scrollade jag i mitt Facebookflöde och väldigt många hade en negativ åsikt om honom, något de också var tvungna att få på pränt. Hatet och ilskan var motbjudande.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Fredrik Larson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Fantastiskt bra skrivet !!

 • bellanote

  Lamote er en helt . Dom som er avskyelig er dom på venstresiden som hotar och kommer med trusler mot lamote och hans fam.
  Jag mår dårligt av den sjuka globallistiska venstre siden och media press som ljuger hela tiden och inte kommer med sanningen.
  Stå på Lamote du er ærlig g rederlig och en helt .

 • Swatch

  Bra diagnos på vårt sjuka samhälle.
  Feministiskt.
  Humanitärt
  Allaslikavärde
  Multikulturellt
  …med andra ord en förvriden kommunistisk dikatatur, där vissa jagas bara för den de är.

 • nalenihostacken

  Gulag vänstern får härja fritt för att så har den globalistiska klubben bestämt.

Svart magi

KRÖNIKAMellanskiktarnas eget bidrag till politiken är en sorts svart magi, nämligen föreställningen att man kan bli ”vad man vill”. Den här tanken är oerhört fascinerande och förförisk, men den är bara en fantasi. Och den har klara gränser. Verklighet och sanning, till exempel.

Regeringens inbördeskrig

KRÖNIKA

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

OPINION: DAN AHLMARKBlack Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Gå till arkivet

Send this to a friend