Skip to Content

HBTQI-certifikat. Bild: RFSL
INRIKES

HBTQI-certifiering – metod att blåsa verksamheter på stora summor

Digital utgåva

Enligt RFSL minskar intresset för de dyra och meningslösa HBTQI-certifieringarna man erbjuder till företag och organisationer. Färre verksamheter köper in ”certifikaten” och en tredjedel väljer att inte förnya sina certifikat i år.

Publicerad: 24 augusti, 2020, 22:50

  • Svenska

Läs även

I nuläget är nästan 500 verksamheter, både offentliga och privata, i Sverige ”certifierade” av RFSL. HBTQI-certifikatet är i princip en meningslös stämpel som kan användas för att signalera att man har rätt ”värdegrund”. Men det är ”certifikat” som kostar betydande summor pengar, varav en stor del går till att finansiera ett migrationspolitiskt engagemang som RFSL har. Nu märker RFSL dessutom av att intresset för deras kurser och utbildningar sjunker kraftigt.

– Utbildningssektorn upplever problem i pandemin och det gör även vi, säger Pär Viktorsson Harrby, verksamhetschef på RFSL till SVT.

– Vi är oroliga för att färre kommer att prioritera att ta in HBTQI -certifiering. Vi har sett en nedgång bland dem som anlitar oss i år jämfört med tidigare.

Dyrt och meningslöst

HBTQI-certifiering är en utbildning som hålls i RFSL:s regi, och enligt dem själva bedrivs den från normkritiska perspektiv och genomförs under cirka fem månader med fyra halvdagars utbildningar och två workshops med speciellt utvalda ”HBTQI -grupper” av verksamhetens personal.

Målet är att de anställda som genomgår utbildningen skall lära sig mer om sexuellt avvikande grupper och hur de agerar, vad de säger och hur de behandlar dessa. När verksamheten har genomgått utbildningen och lärt sina anställda att vara politiskt korrekta samt ifrågasätta normer förväntas den ”ha personal med grundläggande kunskap om kön, sexualitet och normer, HBTQI-personers livsvillkor, diskriminering samt HBTQI-kompetent bemötande. Utöver det ska verksamheten även bedriva ett planmässigt utvecklingsarbete med konkreta insatser för att förbättra arbetsmiljö och bemötande, utifrån ett HBTQI-perspektiv."

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Ja, man kan undra hur arbetsplatserna kunde fungera förr i tiden t.ex. på 50-60 talet? Kan det tänkas att det inte var några problem med “sexuella avvikelser” eller var då så att det inte fanns något behov av att för fram dessa i rampljuset? Problemen på arbetsplatserna verkar vara det heterosexuella levernet som numer ter sig som avvikande från det sexuella beteendet? För varje år tillkommer en bokstav i HBTQ och nu har ett I tillkommit, så en tid framöver gäller det att skriva HBTQI-rörelsen? Om några år är hela alfabetet representerat, eftersom det hela tiden dyker upp nya sexuella avvikelser? Det där sista torde snart straffas som “Hets mot folkgrupp” då det inte faller inom den lagskyddande yttrandefriheten?

    • Conjak

      Jag ser fram emot att Islam och alla moskeer HBTQI certifieras… för alla måste väl ha rätt värdegrund?

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: ”Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet”

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Gå till arkivet

Send this to a friend