Skip to Content

OPINION

Hedersvåld hör inte hemma i Sverige

PappersupplaganNya Tider v. 45

Publicerad: 7 november, 2018, 13:44

  • Svenska

Läs även

Jag ser en farlig utveckling i Sverige där socialtjänst, skola, sjukvård och rättsväsendet sedan länge inte kraftfullt har reagerat – och agerat. Tydliga riktlinjer och lagrum har helt enkelt saknats. När ska landet vakna och på allvar ta itu med hedersvåldet?

FN uppskattar att det i världen begås mellan 5 000 och 25 000 hedersmord varje år. I Sverige kartlägger länsstyrelsen i Östergötland hedersrelaterad brottslighet. Av de 105 mord som begicks 2016 var tio hedersmord. Man medger att det kan finnas ett mörkertal.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Nilsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Raoul Duke

    Självklart mörkas sånt här, och mörkekrtalet kan vara enormt, Hur många kvinnor har inte “fallit” från sin balkong på 7de våningen, och snutarna bryr sig inte ens om en förundersökning. Inget fel med polisen, de gör vad de kan, men de är är undberermannade och överarbetade, tack vare fläsknacken Dan Eliasson och massinvällningen. Tur för polisväsendet (och oss alla) att han avgick / blev avskedad. Otur (för oss alla) att han nu istället är chef vid MSB. Nu sitter den jävla karriärs-byråkraten, utan meriter i något som är relevant, på plats för att sabotera ännu en myndightet. Ok, Raoul Duke

  • Headown

    Det är självklart att hedersmord inte hör hemma i vår kultur. Det är tragiskt att det ens ska behöva påpekas. ):

Brott och straff: Fråga juristen del 1

FRÅGA JURISTEN DEL 1Vi får många frågor om brott och straff från våra läsare. Vi har vidarebefordrat några av dessa till Rolf Hillegren, före detta åklagare som i flera år skrivit uppskattade krönikor i Nya Tider. Här kommer första delen, där Rolf svarar på era frågor.

Samma lag – olika påföljder

KRÖNIKA

Domen mot Arnault håller inte rättsligt

OPINION: ALF RONNBY

Vill bryta mot reglerna för att neka Nya Tider presstöd

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEn ordstrid har blossat upp om presstödet till Nya Tider. På ena sidan står gammelvänstern som vill följa reglerna, inte minst för att man är rädd om det egna presstödet, på andra sidan liberal nyvänster som anser att ändamålet helgar medlen.

Det går inte att ha olika bevisvärdering beroende på brottstyp!

OPINION

Trygghet består inte av belysning och väktare

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUppsala vill också ta upp kampen för trygghet och ska nu anställa fler väktare och ta bort utrymmen där det är dålig insyn. Men trygghet har fler dimensioner än bara den direkta faran för brott. Trygghet hör till stor del samman med trivsel, och de åtgärder som kommunen överväger är allt annat än trivsamma.

Med kluven tunga

Ett uttryck som av de nordamerikanska urinnevånarna indianerna användes som anklagelse emot den vite mannen, hans brutna löften och notoriska lögner, skulle mycket väl kunna användas för att beteckna den politiska och mediala PK-elitens språk i dagens Sverige. Hur länge skall vanligt folk i Sverige köpa den officiella nyhetsförmedlingens bortförklaringar av uppenbara risker och problem?

Vegotrenden av idag: Klimathyckleri som stämplar vita män men ger muslimer fribrev till halalkött

KRÖNIKAJulen är över och undertecknad kan inte undgå att se att den urbane, hippe matskribenten Jonas Kramby på den vänsterliberala tidningen Metro försöker spå vad som skall bli nästa års mattrend. Eftersom Metro som sagt är en vänsterliberal tidning som gärna flirtar med den trendkänsliga storstadsmänniskan förutspår denne Kramby naturligtvis att den så kallade vegotrenden kommer att förstärkas, det vill säga att köttkonsumtionen skall minska och att det blir alltmer av konstgjort kött vi kommer att stoppa i oss.

Gå till arkivet