Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
MARIO BROSUS, 60, en av många som rånats av kriminella invandrare – eller ”ungdomsgäng” som de brukar kallas i media – vid Knutpunkten, Helsingborgs illa beryktade huvudstation. Han har fortfarande svåra skador efter att han slogs medvetslös av två arabiska män den 18 februari. I hallen hänger ett foto på Mario tillsammans med SD-ledaren Jimmie Åkesson från hans tid som partimedlem. Foto: Nya Tider
INRIKES

Helsingborg en av Sveriges mest otrygga städer

Helsingborg pekades i januari ut som en av de städer där flest människor är rädda för att gå ut. Den plats som uppges skapa mest otrygghet är Knutpunkten, Helsingborgs station där ”ungdomsgäng” regelbundet begår sextrakasserier, rån och misshandel, och ibland än värre saker. Nya Tider har träffat Mario Brosus, 60, som i februari blev ett av offren.

Publicerad: 29 april, 2017, 17:19

  • Svenska

Läs även

Den krossade handleden gjorde ont. Läkarna fick öppna upp ett långt snitt för att kunna lägga ihop benen och fixera dem med skruvar och plattor. Det har blivit ytterligare en operation sedan dess. Men skallskadorna gör ont på ett helt annat sätt.

– Jag har svårt att minnas saker, kan vara helt virrig. Det händer att jag går till köket fyra-fem gånger för att göra kaffe därför att jag glömmer vad jag skulle göra när jag kommer dit, berättar Mario när Nya Tider träffar honom i hans hem i Falkenberg.

”Jacket var så djupt att man såg skallbenet”

Mario är italienare men har bott i Sverige sedan 1965. Han har tidigare brottats med psykisk ohälsa men säger att han mådde bättre än någonsin vid tidpunkten för överfallet den 18 februari.
– Jag hade gått ner 33 kilo i vikt, börjat träna regelbundet, gick ut på helgerna och mådde så mycket bättre på alla sätt, berättar han för Nya Tider.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Perq Elest

    Vanliga Svsnskar måste antingen beväpna sig för direkt dödligt våld eller flytta från oroliga områden. (Invaderade områden).
    Om inte politikena snart gör sitt jobb, flytta till annat land där detta sorts slödder inte har tagit sig.

Striden om EU-avgiften blir allt tuffare

ANALYSI och med Brexit tappar EU netto cirka 90 miljarder kronor. Som Nya Tider tidigare rapporterat pågår ett intensivt arbete inom EU för att dels ta bort avgiftsrabatterna för nettobetalande länder, som Sverige, och dels för att höja avgiften för att kompensera minst halva bortfallet vid Brexit. Sveriges riksdag har, så här långt, varit tydlig med att inte acceptera en höjd EU-avgift. Men Socialdemokraterna börjar vackla och skickar fram debattörer som skall bädda för att Sverige kan vika ner sig.

Vad får vi för pengarna? – Nedläggningsvåg av kommunala äldreboenden

INRIKESMer eller mindre dagligen nås vi av rapporter om nedläggning av äldreboenden i en mängd olika kommuner. Samtidigt pekar all statistik på att behovet av särskilda äldreboenden av olika slag ökar kraftigt de närmaste åren. Vissa kommuner motiverar nedläggningarna med att det saknas pengar och att man måste göra stora besparingar. Få pratar om konsekvenserna för de boende på nedläggningshotade boenden och ännu tystare är det om migrationens effekter.

Rapport från Absurdistan

OPINION: KATERINA JANOUCHVad fan får jag för pengarna? Veckans debattör, Katerina Janouch, summerar situationen i Sverige, där politikerna och journalisterna jagar sanningssägare som företagsledaren Leif Östling för att han tagit bladet från munnen, samtidigt som glassplitter från sprängdåden smattrar ut över gatorna och skotten från gängskjutningar ekar mellan husen.

Finansministern vill öka statslånen för att betala kommuners invandringskostnader

INRIKESMånga kommuner går på knäna på grund av migrationen. Nu föreslår finansminister Magdalena Andersson (S) att Sverige ska öka statslånen för att finansiera det hela.

Rusta kryper till korset om korslösa kyrkor

INRIKESEfter att det uppmärksammats att lågpriskedjan Rusta inför julen säljer dekorationskyrkor utan kristna kors har stormen blåst rejält på sociala medier. Nu är detaljhandelsjätten dock djupt ångerfull och skyller det hela på klantighet och misstag. Till Nya Tider säger Rustas pressansvariga inte helt opassande att ”vi nu får krypa till korset och erkänna att vi gjort fel”.

SD stryker konservativa förslag – i hopp om att bilda konservativt block

INRIKESDet är ett parti med gott självförtroende som samlas för Landsdagar i Örebro den 21-24 november. Efter riksdagsvalet 2018, som beskrivits som något av en besvikelse, har partiet återigen tagit fart i opinionen och ligger klart över 20 procent i de flesta mätningar. Genom att ta bort konservativa förslag vill partiet göra det lättare för KD och M att börja samarbeta med partiet.

Gängkrigen får inte dränera annan polisverksamhet

INRIKES

Högerextrema bakom sprängningarna?

INRIKESI ett märkligt påstående utan bevis lägger kriminologen Leif GW Persson fram teorin att de många sprängningarna, nästan 200 än så länge i år, skulle kunna bero på ”högerextremister”. Att samtliga av de som gripits och misstänkts för sprängningarna har varit invandrare talar dock emot teorin som nu sprids av massmedierna. Samtidigt menare forskare på Försvarshögskolan att kopplingen snarare går till massinvandringen och islamister.

Gå till arkivet

Send this to a friend