Skip to Content

Omfattande protester och upplopp kunde väntas från vänstern och invandrargäng vid en valseger för Le Pen. Stillbild: YouTube
FRANKRIKE

Hemlig krisplan inför en valseger för Marine Le Pen

Digital utgåva

Den franska veckotidningen Le Nouvel Observateur (L’Obs) kan avslöja att landets socialistiska regering skapade en särskild handlingsplan ”för att skydda republiken” vid ett scenario där Marine Le Pen vann presidentvalet den 7 maj.

Publicerad: 23 maj, 2017, 19:41

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • lasse1

  Det kanske också behövs en hemlig krisplan även i Sverige, om SD skulle hämna på uppemot 25%…
  Saftiga gatudemonstrationer från vänsterhåll, är väl inte det mest troliga.

  Inte för att SD skulle rubba 7- klöverns totala maktposition, men de kan säkert ställa till ett å annat bekymmer med en framtida regeringskonstellation….En 7- klöverregering?…. Vilka partier skall få ingå?…Kommer sossarna, som förmodligen blir det största partiet – att acceptera moderater på toppositioner i regeringen?
  Skall Vp ingå, och iså fall på vilka poster?… Kommer liberalerna att svälja Vp:s ev. medverkan i regeringen?
  Ja, mycket snack blir det.

  • Snövit

   De har hemliga krisplaner för olika scenarier, men inte för att SD blir ännu större. SD utgör inget hot mot maktstrukturerna, utan är numera en del av dem, till skillnad från deras position på 1990-talet. Populärt anses Sverige kunna bli räddat endast när Jimmie Åkesson blir statsminister, men det kommer han inte att bli, för det är inte folket som röstar fram statsministern, det är riksdagen. Bonniers har som plan A att tillsätta Annie Lööf som statsminister, vilket syns i alla deras propagandaartiklar om hur “stort stöd” hon har av väljare och folket, mycket större stöd än vad hennes parti har. Valet av Lööf som statsminister blir den “kompromiss” mellan Alliansens partier som riksdagen kommer att beordras att välja. Naturligtvis har eller formar Bonniers och andra i den verkliga maktsfären även en plan B som alternativ till Lööf, om utvecklingen fram mot valet tar en idag osynlig riktning. Men Åkesson behöver inte bli statsminister, för han hade inte räddat någonting. Oavsett vilken statsminister det blir, blir det samma politik, för politikens bestäms inte av statsministrarna eller av riksdagen, utan av de odemokratiska utskotten och av lobbyisterna för olika politiska intressen, där Bonniers är den mest kända. Eftersom de till och med kunde besluta åt Palme att Sverige skulle utropas till mångkulturell stat, kan de bestämma allt möjligt annat också.

Medieföretag förbjuder spridning av artikel negativ för Joe Biden

UTRIKESDen 14 oktober blockerade de sociala medieplattformarna Facebook och Twitter möjligheten att sprida en artikel från dagstidningen New York Post om hur sonen till presidentkandidaten Joe Biden använt faderns ställning vid affärer i Ukraina. Förbudet fick dock motsatt verkan, då antalet läsare av artikeln fördubblades när de båda företagen införde blockeringen.

Spanien inför rikstäckande utegångsförbud från 23:00 till 06:00 i nytt nationellt nödläge

UTRIKESDet nya nationella nödläget möjliggör begränsning av sociala sammankomster till sex personer och regionala myndigheter kommer att kunna begränsa resor mellan regioner, provinser eller mindre områden.

Erdoğan ifrågasätter Macrons ”mentala hälsa” och anklagar honom för islamofobi

UTRIKESDen turkiske presidenten fördömde den franske presidentens inställning till muslimer i Frankrike och uttalade sig kritiskt om de åtgärder som vidtagits efter halshuggningen av läraren Samuel Paty.

Vad ligger bakom Vlaams Belangs framgångar i Belgien?

UTRIKESMätning efter mätning ligger Vlaams Belang, det flamländska invandringskritiska partiet, fortfarande högst upp i opinionsmätningarna i Flandern. Hur förklarar man framgången för Tom Van Griekens parti? Att ”Belgarna inte känner sig hemma längre”, kan vara en delförklaring.

Sydafrika slår ned på ”hatiskt språk”

SYDAFRIKAVita sydafrikaner får i allt högre grad böter eller döms till fängelse för anklagelser om ”rasism” eller för ”användande av rasistiskt språk”. Den 28 februari undkom en sydafrikan av grekisk härkomst, Adam Catzavelos, 41, med nöd och näppe fängelse när han fick en villkorlig dom på två år för att ha använt det så kal­la­de K-ordet (kaffir) om svarta. ”Brottet” begicks när han befann sig på en strand i Grekland tillsammans med sin familj.

Marine Le Pen till attack mot ”Europas självmordspakt”

FRANKRIKEVid en presskonferens gick franska Nationell samlings partiledare Marine Le Pen till skarp attack mot den migrationspakt som EU-kommissionen presenterade den 23 september. Hon menar att förslaget är ett sätt att bjuda in miljoner migranter till Europas nationer, vilket kommer att bli dödsstöten för hela vår civilisation.

Anonym kanadensisk visselblåsare varnar för radikala förändringar

KANADAEn visselblåsare som påstår sig tillhöra Kanadas regeringsparti och medlem i flera parlamentariska kommittéer, menar att pandemin används som svepskäl till omfattande drastiska förändringar av samhället. Han redogör för ett tidsschema som börjar med omfattande nedstängningar av samhället redan i november, för att övergå i en polisstat när Covid-21 slår till. Målet är en fullständig omdaning av det ekonomiska systemet.

Muslimsk man vägrade skaka hand med kvinna – får inte tyskt medborgarskap

UTRIKESEn muslimsk man från Libanon får inget tyskt medborgarskap, detta efter att han vägrade att skaka hand med den kvinnliga statstjänstemannen som skulle överlämna hans medborgarbevis. En administrativ domstol i Stuttgart meddelar nu att handskakning är en viktig del av den tyska kulturen, varför det alltså inte blir något tyskt medborgarskap för den muslimske araben.

Gå till arkivet

Send this to a friend