Skip to Content

DET LUFTBURNA ANFALLET planlades av general Suheil Hassan, befälhavare för Tigerstyrkan, i samråd med ryska rådgivare. Han syns här på eftermiddagen inför nattanfallet senare den 12 augusti. I bakgrunden några av de ryska Mi-52 Alligator (Natos rapporteringsnamn Hokum-B) attackhelikoptrar och Mi-17 (Natos rapporteringsnamn Hip) transporthelikoptrar som deltog. Attackhelikoptrarna överröste IS-terroristerna med nedhållande eld från automatkanoner, raketer och markmålsrobotar medan transporthelikoptrarna landsatte de syriska kommandosoldaterna. Filmbilder från nattanfallet som släppts av ryska försvarsdepartementet visar en veritabel eldstorm från helikoptrar och tungt artilleri, däribland raketartilleri. Foto: Shadi Halwi

Historisk luftlandsättningsoperation i Syrien

PappersupplaganNya Tider v. 34

För första gången har syriska armén genomfört en luftlandsättningsoperation mot Islamiska staten. Återigen är det elitförbandet Tigerstyrkan och dess ledare, den levande legenden general Suheil Hassan, som levererat en seger till regeringssidan. Det skedde med avgörande stöd från ryska rådgivare och luftstridskrafter. Efter att överraskat och nedgjort IS-terroristerna i målområdet anlände huvudstyrkan landvägen och befriade snabbt intilliggande områden efter att IS sambands- och försvarsförmåga kollapsat. Tigerstyrkan utnyttjar det vunna initiativet och rycker nu söderut för att skära av ett mycket stort IS-kontrollerat territorium i centrala Syrien, något som är början på slutet för IS som en territoriumhållande terrororganisation. Regeringsstyrkor befriar nu landområden runt om i Syrien i rekordfart efter att terrorsponsorer backat ur konflikten.

Publicerad: 24 augusti, 2017, 07:41

  • Svenska

Läs även

Lördagen den 12 augusti lyckades Syriska arabiska armén (SAA), en sekulär armé där både muslimer och kristna strider sida vid sida för sitt land, för första gången återta territorium från Islamiska staten (IS) genom en framgångsrik luftlandsättningsoperation i nära samarbete med ryska rådgivare och luftstridskrafter. De syriska soldaterna landsattes 21 kilometer bakom IS linjer vid den administrativa gränsen mellan provinserna Homs och Raqqa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend