Skip to Content

DET LUFTBURNA ANFALLET planlades av general Suheil Hassan, befälhavare för Tigerstyrkan, i samråd med ryska rådgivare. Han syns här på eftermiddagen inför nattanfallet senare den 12 augusti. I bakgrunden några av de ryska Mi-52 Alligator (Natos rapporteringsnamn Hokum-B) attackhelikoptrar och Mi-17 (Natos rapporteringsnamn Hip) transporthelikoptrar som deltog. Attackhelikoptrarna överröste IS-terroristerna med nedhållande eld från automatkanoner, raketer och markmålsrobotar medan transporthelikoptrarna landsatte de syriska kommandosoldaterna. Filmbilder från nattanfallet som släppts av ryska försvarsdepartementet visar en veritabel eldstorm från helikoptrar och tungt artilleri, däribland raketartilleri. Foto: Shadi Halwi

Historisk luftlandsättningsoperation i Syrien

PappersupplaganNya Tider v. 34

För första gången har syriska armén genomfört en luftlandsättningsoperation mot Islamiska staten. Återigen är det elitförbandet Tigerstyrkan och dess ledare, den levande legenden general Suheil Hassan, som levererat en seger till regeringssidan. Det skedde med avgörande stöd från ryska rådgivare och luftstridskrafter. Efter att överraskat och nedgjort IS-terroristerna i målområdet anlände huvudstyrkan landvägen och befriade snabbt intilliggande områden efter att IS sambands- och försvarsförmåga kollapsat. Tigerstyrkan utnyttjar det vunna initiativet och rycker nu söderut för att skära av ett mycket stort IS-kontrollerat territorium i centrala Syrien, något som är början på slutet för IS som en territoriumhållande terrororganisation. Regeringsstyrkor befriar nu landområden runt om i Syrien i rekordfart efter att terrorsponsorer backat ur konflikten.

Publicerad: 24 augusti, 2017, 07:41

  • Svenska

Läs även

Lördagen den 12 augusti lyckades Syriska arabiska armén (SAA), en sekulär armé där både muslimer och kristna strider sida vid sida för sitt land, för första gången återta territorium från Islamiska staten (IS) genom en framgångsrik luftlandsättningsoperation i nära samarbete med ryska rådgivare och luftstridskrafter. De syriska soldaterna landsattes 21 kilometer bakom IS linjer vid den administrativa gränsen mellan provinserna Homs och Raqqa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Centralbankschef kräver ”riktigt hård” nedstängning – Trump vill lätta upp

USAFederal Reserves ledamot Neel Kashkari vill att USA inför ”en riktigt hård nedstängning” i fyra till sex veckor. Detta för att ”rädda ekonomin”. President Donald Trump gick redan följande dag ut med beskedet att en nedstängning ”gör mer skada än nytta”. Amerikanska företag och samhället har drabbats hårt med över 14 miljoner nya arbetslösa sedan epidemins utbrott.

Lukasjenko återvald till Vitrysslands president – vägval Bryssel eller Moskva väntar

UTRIKESDen 9 augusti hölls det presidentval i Vitryssland (Belarus). Enligt officiella siffror från landets valkommission har Aleksandr Lukasjenko återvalts med 81 procent av rösterna bakom sig. Så kallade människorättsorganisationer i väst samt oppositionen i Vitryssland betraktar dock valet som riggat.

Medias narrativ om George Floyds död imploderar efter att polisens film läckt

UTRIKESBilder av George Floyds gripande har läckt till en brittisk dagstidning och fick mer än 2 miljoner visningar på YouTube på bara en dag – och de flesta av kommentarerna fördömer mediernas lögner om det påstådda polisvåldet mot en svart man.

Svarta amerikaner vill att polisen upprätthåller en lokal närvaro

UTRIKESEn ny undersökning från det amerikanska opinionsinstitutet Gallup visar att på frågan om de vill att polisen skall spendera mer tid, samma tid eller mindre tid än de för närvarande gör i deras område, vill de flesta svarta amerikaner – 61 procent – att polisens närvaro förblir densamma. Detta kan jämföras med att 67 procent av alla myndiga amerikaner föredrar status quo, med 71 procent för vita amerikaner.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Autism sex gånger vanligare hos transsexuella

UTRIKESEnligt en omfattande studie från forskare i Storbritannien är autism sex gånger vanligare hos transsexuella individer än hos heterosexuella. Transsexuella har även oftare mentala sjukdomar än heterosexuella visar studien.

Halv delstat blir indianskt territorium

USAHögsta domstolen i USA beslutade den 9 juli att hälften av delstaten Oklahoma ska klassificeras som indianskt territorium med egen lagstiftning. Fallet rörde egentligen en överklagad våldtäktsdom, men får nu omfattande konsekvenser. Kritiker befarar att beslutet kan leda till ett administrativt kaos inom polis- och rättsväsende. Ytan som nu får status som indianskt territorium motsvarar ungefär Götaland i Sverige och bebos av 1,8 miljoner människor, varav endast 15 procent är indianer.

Apokalyps Beirut

UTRIKESDet enorma vita svampmolnet sträckte ut sig lågt och brett i hamnen i Beirut, och sedan kändes tryckvågen, som registrerades som en jordbävning med 3,3 i magnitud och som märktes så långt bort som Cypern. Det vita molnet lyfte sedan och avslöjade en mörk rostorangefärgad plym som steg långt upp i himlen strax efter klockan 18:00 den varma sommarkvällen den 4 augusti.

Gå till arkivet

Send this to a friend