Skip to Content

DET LUFTBURNA ANFALLET planlades av general Suheil Hassan, befälhavare för Tigerstyrkan, i samråd med ryska rådgivare. Han syns här på eftermiddagen inför nattanfallet senare den 12 augusti. I bakgrunden några av de ryska Mi-52 Alligator (Natos rapporteringsnamn Hokum-B) attackhelikoptrar och Mi-17 (Natos rapporteringsnamn Hip) transporthelikoptrar som deltog. Attackhelikoptrarna överröste IS-terroristerna med nedhållande eld från automatkanoner, raketer och markmålsrobotar medan transporthelikoptrarna landsatte de syriska kommandosoldaterna. Filmbilder från nattanfallet som släppts av ryska försvarsdepartementet visar en veritabel eldstorm från helikoptrar och tungt artilleri, däribland raketartilleri. Foto: Shadi Halwi

Historisk luftlandsättningsoperation i Syrien

PappersupplaganNya Tider v. 34

För första gången har syriska armén genomfört en luftlandsättningsoperation mot Islamiska staten. Återigen är det elitförbandet Tigerstyrkan och dess ledare, den levande legenden general Suheil Hassan, som levererat en seger till regeringssidan. Det skedde med avgörande stöd från ryska rådgivare och luftstridskrafter. Efter att överraskat och nedgjort IS-terroristerna i målområdet anlände huvudstyrkan landvägen och befriade snabbt intilliggande områden efter att IS sambands- och försvarsförmåga kollapsat. Tigerstyrkan utnyttjar det vunna initiativet och rycker nu söderut för att skära av ett mycket stort IS-kontrollerat territorium i centrala Syrien, något som är början på slutet för IS som en territoriumhållande terrororganisation. Regeringsstyrkor befriar nu landområden runt om i Syrien i rekordfart efter att terrorsponsorer backat ur konflikten.

Publicerad: 24 augusti, 2017, 07:41

  • Svenska

Läs även

Lördagen den 12 augusti lyckades Syriska arabiska armén (SAA), en sekulär armé där både muslimer och kristna strider sida vid sida för sitt land, för första gången återta territorium från Islamiska staten (IS) genom en framgångsrik luftlandsättningsoperation i nära samarbete med ryska rådgivare och luftstridskrafter. De syriska soldaterna landsattes 21 kilometer bakom IS linjer vid den administrativa gränsen mellan provinserna Homs och Raqqa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Sångaren Steve Hofmeyr skall åtalas för ”hets mot folkgrupp” efter tweet till Zindzi Mandela

UTRIKESNär dottern till Nelson Mandela, tillika Sydafrikas ambassadör i Danmark, hade twittrat att hon hoppades att vita bönder i Sydafrika ”skakade av skräck” eftersom deras ägor snart skulle beslagtas av hennes parti, svarade den populära sångaren Steve Hofmeyr Zindzi Mandela och förklarade att hon arbetade för skattebetalarna precis som han. Nu har han åtalats för att ha uppvisat "vit överhöghet".

Sju nya invandringslagar planeras efter att tyska borgmästare talar i klartext

UTRIKESFlera olika, och av varandra oberoende, institutioner genomförde en stor undersökning där likadana frågor ställdes till 1 575 tyska borgmästare som inkommit med 14 000 svar. Frågorna berörde de till Tyskland efter 2015 inkomna flyktingarna och deras integration i de tyska städerna. Tre områden stod i fokus: arbete, boende och kriminalitet.

Viktor Orbán satsar på att stanna kvar i EPP

UTRIKESSpekulationerna om huruvida Ungerns premiärminister Viktor Orbán och regeringspartiet Fidesz skulle gå med i Matteo Salvinis nya nationalistiska och populistiska grupp ID i EU-parlamentet gick heta inför valet. Fidesz meddelade dock strax efter valet att de kommer att försöka stanna kvar i EPP. Olika krav ställs nu på Orbán och Fidesz om de ska få kvarstanna i EPP, men själva börjar de tveka.

Stämde Facebook och vann – fem gånger

UTRIKESFem gånger har tysk-ungraren Gábor Biro släpat Facebook till domstol när de har stängt av honom från det sociala nätverket. Och vunnit. Nu vill han att fler använder hans metod för att tvinga Facebook att sluta censurera. Problemet är att tyska myndigheter hotar med mycket högre kostnader för Facebook om censuren uteblir.

Varnade för folkutbyte – nu mister Sannfinländarnas ungdomsförbund statsbidraget

FINLANDFinsk ungdom mister sitt statsbidrag på över 115 000 euro och tvingas återbetala de 57 000 euro som organisationen redan tilldelats i år. Detta som en direkt följd av att ungdomsförbundet kritiserat folkutbytet i en tweet. Moderpartiet Sannfinländarna blev näst största parti i riksdagsvalet i april och är enligt opinionsmätningar nu Finlands största parti.

Polis gripen för att ha filmat en mamma när hon utförde oralsex på sin ettårige son

UTRIKESPolismannen Shaderick Jones, 33, står åtalad för att ha filmat våldtäkten på det unga barnet efter att ha förmått barnets mamma Iyehesa Todd, 26, att utföra oralsex på pojken för att han inte skulle gripa henne för ett trafikbrott.

Facebook planerar ny global valuta

UTRIKESLibra är namnet på den nya globala valutan som Facebook planerar att lansera redan nästa år. Den nya valutan är tänkt att vara en kryptovaluta, en helt elektronisk valuta, som är tänkt att nå en marknad på flera miljarder människor över hela världen. Målet är att kunna konkurrera med banker och nå de nästan två miljarder människor i framför allt utvecklingsländer som använder Facebook men inte använder banker.

Vit sydafrikansk kvinna våldtogs framför sitt barn

UTRIKESEn sydafrikansk mor tvingades genomlida ett rent helvete när en svart man bröt sig in på familjens gård. Efter att ha skjutit mamman försökte han tvinga hennes 15-åriga son att våldta henne innan den främmande mannen försökte våldta den 13-åriga dottern. Han övertalades av den skjutna modern till att istället våldta henne – vilket han gjorde flera gånger framför den skräckslagna dottern. Nu har familjen flytt till Australien och våldtäktsmannen fått sitt straff – flera livstiders fängelse.

Gå till arkivet

Send this to a friend