Skip to Content

DET LUFTBURNA ANFALLET planlades av general Suheil Hassan, befälhavare för Tigerstyrkan, i samråd med ryska rådgivare. Han syns här på eftermiddagen inför nattanfallet senare den 12 augusti. I bakgrunden några av de ryska Mi-52 Alligator (Natos rapporteringsnamn Hokum-B) attackhelikoptrar och Mi-17 (Natos rapporteringsnamn Hip) transporthelikoptrar som deltog. Attackhelikoptrarna överröste IS-terroristerna med nedhållande eld från automatkanoner, raketer och markmålsrobotar medan transporthelikoptrarna landsatte de syriska kommandosoldaterna. Filmbilder från nattanfallet som släppts av ryska försvarsdepartementet visar en veritabel eldstorm från helikoptrar och tungt artilleri, däribland raketartilleri. Foto: Shadi Halwi

Historisk luftlandsättningsoperation i Syrien

PappersupplaganNya Tider v. 34

För första gången har syriska armén genomfört en luftlandsättningsoperation mot Islamiska staten. Återigen är det elitförbandet Tigerstyrkan och dess ledare, den levande legenden general Suheil Hassan, som levererat en seger till regeringssidan. Det skedde med avgörande stöd från ryska rådgivare och luftstridskrafter. Efter att överraskat och nedgjort IS-terroristerna i målområdet anlände huvudstyrkan landvägen och befriade snabbt intilliggande områden efter att IS sambands- och försvarsförmåga kollapsat. Tigerstyrkan utnyttjar det vunna initiativet och rycker nu söderut för att skära av ett mycket stort IS-kontrollerat territorium i centrala Syrien, något som är början på slutet för IS som en territoriumhållande terrororganisation. Regeringsstyrkor befriar nu landområden runt om i Syrien i rekordfart efter att terrorsponsorer backat ur konflikten.

Publicerad: 24 augusti, 2017, 07:41

  • Svenska

Läs även

Lördagen den 12 augusti lyckades Syriska arabiska armén (SAA), en sekulär armé där både muslimer och kristna strider sida vid sida för sitt land, för första gången återta territorium från Islamiska staten (IS) genom en framgångsrik luftlandsättningsoperation i nära samarbete med ryska rådgivare och luftstridskrafter. De syriska soldaterna landsattes 21 kilometer bakom IS linjer vid den administrativa gränsen mellan provinserna Homs och Raqqa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Gravid mamma mördad på sin semester

UTRIKESDen unga mamman var gravid med sitt andra barn när hon och hennes make överfölls av knivbeväpnade män i sin hyrda bungalow vid stranden på en semesterort i Sydafrika. Mannen överlevde med livshotande skador medan den unga kvinnan avled tillsammans med fostret på grund av de många knivhuggen mot hennes mage.

Eugenik i Nigeria

UTRIKESEugenik är något som i västerländer är politiskt inkorrekt och ses som avskyvärt och otänkbart. Något oväntat är Nigeria den nation som går längst med eugenik för den egna befolkningen sett internationellt. Statliga initiativ för ökad medvetenhet och till och med lagar som skall stoppa giftermål mellan partners som anses genetiskt inkompatibla är metoder som används i eugenikens tjänst.

Salvini vill genomföra folkomröstning för att stoppa öppnande av hamnar

Inför 80 000-100 000 anhängare krävde senator Matteo Salvini, partiledare för nationalistiska Lega, att en folkomröstning ska hållas i Italien för att stoppa den nya regeringens planer på att öppna landets hamnar för organisationer som transporterar migranter. Nya Tider var på plats under dagen.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Gå till arkivet

Send this to a friend