Högre presstöd!

Goda nyheter! Nya Tider växer så det knakar och fredagen den 23 januari bekräftade Tidningsstatistik att tidningen uppfyller kravet på minst 3 000 prenumeranter i genomsnitt under 2014, vilket berättigar till högre presstöd.

De många ansträngningar och uppoffringar som Ni, kära prenumeranter, gjort under hösten har burit frukt. Alla gåvoprenumerationer, utdelningar av tidningen till potentiella nya läsekretsar och värvade släktingar och bekanta har gjort att Nya Tider kunnat ta nästa viktiga steg i uppbyggnaden av alternativ media i Sverige.

Den 23 januari gjorde Tidningsstatistik, det företag som Presstödsnämnden förlitar sig på när det gäller mätningar, sin årliga kontroll av Nya Tider. Vi började året med cirka 2 700 prenumeranter, men nya läsare har strömmat till under året, så att genomsnittet till slut hamnade på 3 135 prenumeranter. En helt makalös utveckling och en fördubbling av antalet prenumeranter på bara två år!

Vi i redaktionen tycker naturligtvis att det är fantastiskt roligt att våra artiklar och reportage uppskattas. Vi är övertygade om att tillströmningen beror på att så många är intresserade av att få veta vad som verkligen händer – sanningen bakom politikens kulisser och gammelmedias tillrättalagda rapportering – och som söker sig till Nya Tider för att få del av den unika information vi förmedlar. Vi räds inte politiskt korrekta tabun, utan ger ärliga direktrapporter från både Sverige och utlandet. I en värld där media i första hand blivit ett propagandaverktyg är oförvanskade nyheter en efterlängtad strimma av ljus.

Om Presstödsnämnden på sitt möte i feb­ruari utifrån de nya mätningarna godkänner en högre presstödsnivå innebär det ytterligare nästan 700 000 kronor till fri media under 2015. Det innebär att skattemedel, som annars skulle ha använts till att gynna utländska kulturyttringar i Sverige, försörja nyanlända analfabeter eller betala praktikplatser åt hemvändande terrorister, nu kan gå till uppbyggnaden av frispråkig och obunden media som inte räds att granska makthavarna.

Det som gläder mest är dock att Nya Tider hela tiden vinner nya läsare, vilket tyder på att allt fler genomskådar gammelmedias lögner och halvsanningar, och nu kräver klar och oförvanskad information. Det bådar riktigt gott för framväxten av alternativ media på alla fronter och visar att Sveriges befolkning nu på allvar håller på att vakna upp.

Tack återigen alla ni som gjort detta möjligt!

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Bankernas rekordvinster och utdelningar skapar debatt

Bankernas rekordvinster och utdelningar skapar debatt

🟠 EKONOMI När 2023 nu summerats i bankernas bokslutskommunikéer inför årsredovisningarna, kan man konstatera att året blev en formidabel vinstkaskad – trots Sveriges allt mer trasiga ekonomi. De flesta stora affärsbankerna, med externa ägare, planerar att dela ut 40-60 procent av vinsten till aktieägarna. Att ägarna får utdelning när företagen går med vinst är inget problem, det är aktiebolagens uppgift att tjäna pengar till sina ägare. Problemet med storbankernas vinstutdelning ligger på ett annat plan, eftersom ägarnas risk har minimerats med hjälp av statens garantier. Men det finns banker som fungerar helt annorlunda.

Läs även:

Europas lantbrukares ihärdiga protester mot EU

Europas lantbrukares ihärdiga protester mot EU

🟠 KRÖNIKA Under december 2023 pågick intensiva sittningar i Europeiska parlamentet. Över 200 traktat skulle omförhandlas och många av dessa berörde medlemsländernas jordbruk. Resultaten blev kända när upprörda jordbrukare från Frankrike i väst till Litauen i öst körde ut på vägar och gator med sina traktorer prydda med protestskyltar.

Bokslut Greta

Bokslut Greta

🟠 KRÖNIKA Vad händer när liten blir stor och inte längre omhuldas av barnvänlig omsorg och speciella hänsyn? Det är något som klimataktivisten Greta Thunberg nu får erfara. Som myndig åtnjuter Greta Thunberg inte längre den upphöjda position hon tidigare hade och från olika håll börjar det nu komma kritik.

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.