Skip to Content

Vem ligger bakom ökningen av brott mot äldre? Foto: Pixabay/pasja1000
KRÖNIKA

Hot och våld mot gamla

Digital utgåva

En tsunami av attacker mot gamla drar över vårt land, från Ystad till Kiruna, rapporterar polisen och media. ”Två män som misstänks ha lurat 137 äldre personer, i åldrarna 81-100 år, runt om i Sverige.” ”Tre personer döms till fängelse efter att ha lurat äldre personer på pengar. Trion har utgett sig för att ringa från en bank eller ett kortföretag. Totalt har de lurat till sig 1,5 miljoner kronor.” ”Tre års fängelse för 28 fall av bedrägeri.” ”Falska poliser fortsätter lura äldre på både pengar och smycken. På fyra veckor har minst 117 personer i Sydsverige drabbats.”

Publicerad: 17 juli, 2020, 14:50

 • Svenska

Läs även

En våg av hot, bedrägeri, stölder och misshandel mot gamla sköljer över landet. Även mord! Hur skall vi förstå att det finns människor som på detta brutala, hänsynslösa sätt ger sig på gamla, godtrogna och försvarslösa människor? Har de ingen moral? Hur kan det ha blivit så i vårt land? Vi måste fråga oss vad som hänt här de senaste 10-20 åren, för att kanske få en förklaring.

Kanske finns inget straff hårt nog för att hindra dessa banditer. Men ändå bör regeringen även här (liksom vad gäller våldtäkt) utreda och skärpa straffen för dessa hänsynslösa, vidriga brott mot äldre.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Alf Ronnby

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Redan för många, många år sedan utsattes åldringar för stölder i hemmen. Det började ofta med att förövarna ringde på och ville sälja ” äkta mattor” eller virkade dukar.
  Vi vet alla vilka det var.
  Men regimen ville inte ens låta polisen ha ett register över förövarna eftersom dessa råkade till höra en viss grupp.
  Förstörelse-Media drevade och regimen vek sig direkt.
  Det är för jäkligt att vi tvingas ha det så här.
  Jag hoppas att det blir en snabb förändring…vem trodde att DDR skulle ramla ihop ?? Så det kan gå !!

 • Dacke

  Och som vanligt tiger svensken i rädsla av att bli anmäld för “hatbrott”? Polisen går inte heller ut med några
  signalement då vissa “folkslag” kan känna sig utpekade? Om de mot förmodan skulle göra det så blir det, att “han talade perfekt svenska och var ljushyad” m.a.o. att brottslingen var etnisk svensk? Varför visas ingen statistik om rån/våldsbrott mot åldringar från 50 till i början av 60 talet? Jo, av den enkla anledning att det förekom inga brott emot gamla då det var det simplaste en människa kunde göra. Därför går det inte att hitta någon statistik att jämföra med dagens åldringsbrott? Vi kan även fråga oss varför definieras inte alla grupp/våldtäkter mot svenskar som hatbrott? Är ganska säker att det skulle stämplas som sådan om en svensk våldförde sig på en afrikansk kvinna?

När verkligheten knackar på

KRÖNIKA

Lögnernas imperium

KRÖNIKASocialdemokraterna har under de senaste decennier övergett, eller helt slopat sina traditionella väljare, vilka man förr i tiden kunde hitta bland svenskfödda medelklassinvånare, vanligtvis bland LO medlemmar, för att idag bestå av bidragstagande invandrare från Afrika och Mellanöstern eller för den delen, även högavlönade, vanligtvis slöjbeklädda, byråkrater på invandrarverket.

Nedbrytningen av vår kultur är i full gång

KRÖNIKA

Därför är svensken fri från skuld

KRÖNIKAKulturmarxismen är en ideologi, som förespråkar alla former av kollektivism, och som därför är särskilt fientlig mot västländerna. Individuell frihet angrips på bred front. Kulturmarxismen använder ett antal väl beprövade metoder som politisk korrekthet och identitetspolitik, vilka alla angriper goda relationer mellan medborgare och grunderna för ett anständigt samhälle.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Gå till arkivet

Send this to a friend