Skip to Content

Migranter på väg in i Europa. Stillbild: YouTube

Hoten mot Polen visar migrationens verkliga syften

Digital utgåva

EU-politiker ägnar hundratals timmar i förhandlingar, hotar annat medlemsland, drar det inför domstol, kräver sanktioner. Allt för att få Polen att acceptera ynka 2 000 företrädesvis muslimska män. Ynka i relation till att tre miljoner väntar på att ta sig in i Europa bara under nästa år. När dessa politiker kan ägna så mycket energi åt att en halv promille av denna gigantiska massa nödvändigt ska in i Polen, då blir det mer uppenbart än någonsin vad ”flyktinghjälpen” egentligen har för syfte.

Publicerad: 21 december, 2017, 15:47

 • Svenska

Läs även

Hur mycket avlastning innebär Polens ”kvot” på det stora hela? Om Libyen är en öppen kran från Afrika som fortsätter spruta ut tre miljoner migranter årligen, vad spelar 2 000 för roll i sammanhanget?

Alla vet att män från Afrika och Mellanöstern kommer att fortsätta pressa sig in i Europa. De kommer inte från krig. Det är inte en tillfällig katastrof som EU står inför, utan ett permanent tillstånd där män från fattiga länder kommer att söka bättre levnadsstandard i Europa. Ingen förnekar det faktum och ingen försöker låtsas som att detta är något annat än en börda för oss.

Ändå är lösningen bara att ”alla måste vara med och dela bördan”, inte att få slut på dess orsak. Det är inte så att exempelvis Tyskland eller Sverige förklarat att man inte klarar en enda ytterligare migrant. Nej, mottagandet ska fortsätta. Sverige flyger just nu hit tusentals migranter direkt från Grekland. Tyskland ska även i framtiden ta emot en halv miljon om året. Det här går alldeles utmärkt, förklarar politikerna, om bara Polen hjälper till med 2 000.

Ännu mer skrattretande är att lilla Åland ska ”vara med och dela ansvaret” genom att ta emot tio migrantfamiljer. Ytterligare 300 pytsas ut på Island.

Kan det bli tydligare? Ingen kan inbilla sig att detta är en så avgörande avlastning att det är värt hot, domstol, sanktioner och förstörda relationer. Varför bryr sig Stefan Löfven så fruktansvärt mycket om att Polen inte hjälper honom med 2 000 migranter, när han enkelt skulle kunna hjälpa sig själv genom att verkställa utvisning av i runda slängar 100 000 som befinner sig i Sverige utan asylskäl? Det hade inte krävt någon diplomatisk kris och hade avlastat 50 gånger mer.

Om du tillhör dem som brukar skumma genom krönikor lite hastigt för att läsa själva poängen, så läs styckena här under. För här är den.

Det är inte så att Europas ledare menar att miljontals liv står på spel, och att alla därför måste göra precis allt de kan för att rädda så många som möjligt. De säger själva att detta är ett permanent tillstånd där miljoner varje år kommer att försöka ta sig till Europa för att få del av den välfärd vi byggt upp. Därför måste det vara ”ordning och reda”, heter det. Europa ska ta emot ett bestämt antal, 160 000 är siffran som brukar nämnas, och de ska fördelas jämt över kontinenten.

Frågan är då, varför är just detta så otroligt viktigt för dem? Om 160 000 av tre miljoner asylsökare får komma till Europa så minskar antalet fattiga med fem procent. Bara det är ett dåligt utfall för den som vill minska fattigdomen. Men det är inte ens fem procent, eftersom det varje år föds fler barn i Afrika och Mellanöstern än alla de människor som kommer hit.

Trots utvandringen från dessa regioner ökar alltså bara deras befolkning, alldeles oavsett om EU så skulle tiodubbla sina kvoter. Så varför ens ha några? Varför är det denna fortsatta migration som uteslutande engagerar Europas ledare, istället för fattigdomen som sådan eller barnafödandet i fattiga länder?

Eller är det viktigaste inte egentligen hur stor andel som ”räddas”, utan att det till varje pris ska in muslimer i vartenda skrymsle i Europa? Att det inte ska få finnas ett enda etniskt homogent europeiskt land? Det rimmar i så fall ganska väl med hur invasionsförespråkarna resonerar i den inhemska debatten. ”Det ska inte längre vara möjligt att bo i en vit kommun”, skrev Jenny Manestam i Expressenden den 13 juni 2014. Ingenstans ska det få finnas något område som inte är mångkulturellt att jämföra med.

Kostnaden för att bråka med Polen om att ta emot 2 000 migranter har sedan länge överstigit kostnaden för att bygga ett samhälle i ett fattigt land med plats för betydligt fler än så. Sverige har skurit i hjälpen för att bekämpa världssvälten för att istället bekosta utflykter och telefoner till muslimska män som tagit sig till Sverige. Det är vad man kallar en ”humanitär stormakt”.

En av de drivande i massinvasionen till Europa, finansmiljardären George Soros, har inte skänkt en krona till exempelvis flyktingläger i Syriens grannländer eller fattiga i Afrika. Han har liknats vid spindeln i nätet av globala makthavare och har byggt sin förmögenhet på att köra länder i ekonomisk kollaps genom valutaspekulation, där han medvetet kraschat valutor och tvingat familjer att lämna sina hem. Så mycket för hans moral. Men bekosta flytvästar för muslimska män så att fler av dem tar chansen med båtarna över Medelhavet, det går bra.

Nyligen läckte dokument ut från en ickestatlig organisation, på engelska NGO, styrd av denna finansmiljardär. Soros har ett nätverk av NGO:er över hela världen som inte är folkligt valda, men som genom lobbyism, mutor, utpressning och planterade inslag i media, är med och utformar politiken. George Soros har bekostat universitet och mediebyråer så att de ska sprida hans budskap och verka för hans politik. Och ja, det är lika dumt som att en konkurrent till ett företag får smyga runt under ett styrelsemöte och ha åsikter om vad företaget ska göra. Bland annat Ungern har därför lagar som begränsar makten hos NGO:er för att skydda landet från att styras av främmande intressen.

I de läckta dokumenten från George Soros NGO förekom bland annat en lista med ”pålitliga” EU-politiker. Flest ”pålitliga” politiker fanns i Sverige, kan ni tänka er. Dokumenten är utlagda på soros.dcleaks.com.

Med ”pålitlig” avsågs inte politiker som vill skapa fred i Mellanöstern. Inte sådana som engagerat sig för att skapa bättre tillvaro i migrantläger. Inte de som var aktiva för att utrota fattigdom. Definitivt inte de som ville stoppa bördan för Europa genom att hindra inflödet av muslimska män.

Med ”pålitlig” ansågs istället de politiker som vill lösa saken genom att ”fler tar ansvar” och att muslimska män därför klickas ut i Europas alla vrår. Att detta finansieras genom att ta pengar från u-landshjälp, flyktingläger och fredsarbete skapar visserligen ännu fler som vill lämna sina länder, men det löser man genom att fördela dem ännu bättre. Smart va?

Vad vi måste förstå är att detta inte är dumhet. Låt säga att ett skepp tar in vatten. Istället för att täta läckan tycker kaptenen att det viktigaste är att vattnet fördelades jämt över båtens samtliga däck. Om det krävs material för att göra detta tycker kaptenen att man ska bryta loss det från skrovet. Det kommer i och för sig få mer vatten att forsa in, men därför blir det ju ännu viktigare att fördela det jämnt över skeppet.

Vore det en dum kapten eller någon med medveten intention att sänka skeppet? En lojal och ”pålitlig” tjänare åt krafter som vill passagerarna ont? Kanske en NGO?

Mer viktigt, vad vore räddningen? Fler vädjande rapporter till kaptenen som egentligen bara bekräftar att hans onda ambitioner går enligt plan? Eller att besättning och passagerarna gemensamt tar itu med läckan, öser ut vattnet och kastar kaptenen över bord tillsammans med det?

Skeppet Europa behöver inte försök att tala förnuft med ansvariga. De vet vad de gör. Vi behöver ett myteri.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Tritonen

  Valet 2018 blir verkligen ett ödesval. Det spekuleras om det kan bli en ren M-regering, efersom Alliansens småpartier då kunde säga nej till Löfven som statsminister och samtidigt slippa alltför intim relation med det pestsmittade SD ( som ju haft rätt hela tiden!) Det blir då upp till bevis för M att göra skillnad i migrationspolitiken och med den sammanhängande problem.

 • Lunkentuss

  Så uppenbart vad det handlar om, så uppenbart.
  De “sociala konstruktionerna” spelar tydligen enorm roll för PK trots allt.

 • Dacke

  EU och WWF är oligarkernas verktyg för att hålla Afrika på stenåldersnivå och motsätter sig därför varje form av ekonomiska/teknologiska och industriella framsteg och som kom i dagen då Obama tydligt klargjorde att Afrika inte skall industrialiseras. Som “varnande” exempel pekade han på industriländernas “utsläpp”.
  Redan då Bilderberg skapades (1954) var målen utstakade, däribland att Afrika skall vara en enda stor djurpark (WWF) och där finns inte utrymme för ett modernt samhälle.
  En gång i tiden hade vi en kampanj vad gäller Afrikas u-länder som hette “hjälp till självhjäp” men som snabbt saboterades av Bilderbergarna (oligarker, WWF) så att projektet stannade av. Nu försöker man istället avfolka dessa u-länder på människor i produktiv ålder som dessutom har ett annat syfte genom att bryta ned EU-staterna både kulturellt och ekonomiskt. Att länderna tvingas ta emot folk ifrån Afrika har inget med att minska svälten där utan det är precis tvärtom, att öka den. Allt under termen att få bukt med “överbefolkningen” (se Romklubben)
  Hoppet för Europa är att fler länder mobiliserar sig för ett utträde ut ur EU och därmed behåller sin kulturella egenart.

 • Anna Catherine af Trampe

  Det jag har svårt att förstå är varför Polens regering inte hänvisar till det faktum att Polen redan har “tagit sitt ansvar” genom att låta minst 2,5 miljon ukrainare att bosätta sig i landet.

  • Lunkentuss

   Det hjälper inte förstår du eftersom gänget i EU vill och önskar se ett Polen uppfyllt av folk från Mellanöstern och Afrika.
   Ukrainare är vita och kristna, alltså inget som värdesätts i Bryssel.
   Det är ingen konspirationsteori detta.

  • Henrik Paetau

   Hej Anna Catherine !
   Detta argument har anförts av polens regering i ett års tid, MEN det låtsas man ju inte om, eftersom EU tydligen vill byta ut europeer mot afrikaner och Mena-migranter.

  • KrugalSvylse

   Ukrainare är vita. Det räknas inte.

 • white_eagle

  Merkel med sitt uttalande: “Willkommen alles migranten” visades på allla TV kanaler från Afganistan till Nigeria, hon bröt ensidigt mot Schengenavtalet, har hon tillfrågat andra länder? Nej, det resulterade i att det kom 1.5 miljoner till Tyskland

 • Henrik Paetau

  Skriver under din analys i alla hänseenden och hoppas att den når så många läsare som möjligt.
  Inte bara Sverige, utan hela Europa är utsatt för alla tiders sabotage och lurendrejeri.
  Få se när tillnyktringen och baksmällan ska slå till.

 • latmask

  Polen skulle alltså hjälpa till med 2000 migranter liksom Ungern med 1300? Minns ni 1938 när Hitler bara skulle ha Sudet från Tjeckoslovakien? Det höll inte i ett halvår.
  Hur många ska Ungern och Polen ta emot nästa år, Soros?

 • pllay

  Afrika är jordens rikaste kontinent då det gäller naturtillgångar och möjligheter att producera livsmedel.
  Rhodesia var ensamt kapabelt att försörja hela Afrika med livsmedel tills det bytte namn till Zimbabwe, nu råder hungersnöd i landet.
  Utan den av väst uppumpade oljan skulle även den Islamska delen av Mellanöstern leva kvar i fattigdom och nöd, ingenstans har den Islamska kulturen förmått föda sin egen befolkning, kulturen lever på handel, röveri och stöld, inte produktion.
  Då väst genom migration drunknat i Mena-kultur kommer vi också dö hungriga i klankrig.

 • Snövit

  Det finns de som gör myteri. Gyllene Gryning, Der dritte Weg, Traditionalist Worker Party. I Norden har vi Partiet De Fria och Nordiska motståndsrörelsen. Men De Fria får behålla sina bankkonton trots att det internationella banksystemet är den kapten de försöker göra myteri mot. Motståndsrörelsen verkar dock anses utgöra ett reellt hot om myteri: Stängda bankkonton, vägran att öppna nya (även enligt uppgift som privatpersoner), en poliskår som beordrats att misshandla och trakassera deras medlemmar, politiska domar, inklusive fängelse, för påhittade förseelser och svepskäl med nyligen stiftade lagar som juridiskt stöd.. Lagar som ska skrivas om för att stoppa deras rörelse, med mera. Myteriet är tydligen ett faktum. Ska vi hjälpa dem, eller motarbeta dem?

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Löfven vet inte vad han skrev under

KRÖNIKANär Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Tidigare milda vintrar

KRÖNIKADe som varnar om hotande global uppvärmning tar den gångna svenska vintern som exempel. Den var förvisso ganska mild söderöver. Men de nämner inget om all snö som föll i Norrland och på sina håll låg kvar långt in i juli.

Pinsamt medialt försök att avleda uppmärksamheten

KRÖNIKAUnder en vecka som bjöd på både muslimska upplopp och ett synnerligen grovt övergrepp på en kyrkogård, fastnade medier och politiker för en rapport från Försvarshögskolan. Dess innehåll var varken nytt eller särskilt uppseendeväckande, men blev uppenbarligen det halmstrå som etablissemanget behövde när det mångkulturella experimentets avigsidor blev särskilt tydliga.

Är Dan Park Sveriges svar på van der Lubbe?

OPINION: MAGNUS STENLUNDDen danske politikern Rasmus Paludans tänkta koranbränning i Rosengård diskuteras flitigt. Den som ansökte om demonstrationstillstånd är den svenske gatukonstnären Dan Park, som verkar helt oberörd för den fara han utsätter sig för. Var det rätt att bränna en koran för att visa att muslimer sätter gränsen för yttrandefriheten i Sverige? Veckans debattör, författaren Magnus Stenlund, tror att det kan få motsatt effekt och skapa sympati för muslimer.

Gå till arkivet

Send this to a friend