Skip to Content

Ali Jahani Asl (t.v.) förs in i rättssalen. Foto: Nya Tider
BROTT OCH STRAFF

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

Digital utgåva

Under en hel natt, i nio skräckfyllda timmar, misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård i Solna. I tingsrätten dömdes Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, till fängelsestraff för den bestialiska tortyren av de svenska pojkarna som fruktade för sina liv. Tingsrättens dom överklagades och nu har domen i Svea Hovrätt kommit: Medan Mohameds straff på nio års fängelse kvarstår får Ali ett sänkt straff från fem och ett halvt år till fem års fängelse.

Publicerad: 30 mars, 2021, 19:27

  • Svenska

Läs även

Det var den 22 augusti förra året som en förbipasserande slog larm till SOS då denne vid sin morgonpromenad runt niotiden på morgonen stötte på två grovt misshandlade pojkar vid Solna kyrka och ringde polisen. De svenska pojkarna, 15 och 16 år gamla, hade varit på väg hem från en fest och då hade två invandrarmän tagit kontakt med dem och försökt sälja droger till dem. När pojkarna tackade nej blev de knivhotade och tvingades följa med in på kyrkogården där pojkarna utsattes för upprepade och allt mer sadistiska brott vilket kom att få stor uppmärksamhet av allmänheten och som Nya Tider rapporterat om.

Medan massmedierna försökte tysta ner att det rörde sig om ett svenskfientligt brott begått av invandrare riktat mot etniska svenskar, likt så många andra förnedringsrån, kunde Nya Tider snabbt avslöja att gärningsmännen var de flerfaldigt brottsdömda Ali Jahani Asl, 21 och Mohamed-Amin El Hani, 18.

Mohamed-Amin El Hani ville inte vara med på bild. Foto: Nya Tider

I Solna tingsrätt fick de båda gärningsmännen, med svenska mått mätt, relativt hårda straff. Ali dömdes till nio års fängelse och Ali till fem och ett halvt års fängelse. Domen överklagades dock och hovrätten tog upp målet. Medan hovrätten i stort höll med om tingsrättens dom valde man att ändra en punkt och sänkte straffet för Ali med ett halvår. Motiveringen är att ett annat rån, som genomfördes med pistol, har ett något lägre straffvärde än vad tingsrätten bedömde det som.

Tortyrnatt fylld av sadism

Polisutredningen från fallet visade att de svenska pojkarna hade tvingats in på kyrkogården vid kyrkan under knivhot av Ali och Mohamed. De blev därefter knivhuggna i benen för att förhindra att de skulle kunna fly, kläddes av, bands och förnedrades, brändes med tändare och en av dem våldtogs av invandrarmännen samt blev urinerad på under den nio timmar långa skräcknatten. Vid ett tillfälle under natten skall de två pojkarna ha motats ner i varsin grop och börjat begravas levande och fruktade att de skulle mördas av de bestialiska invandrarmännen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Överraskande vändning av Näthatsgranskaren

BROTT OCH STRAFFI ett tvistemål mot Ramona Fransson som den 29 april togs upp av Hovrätten för Västra Sverige kom Thomas Åberg med det överraskande beskedet att han inte betraktade sig som en offentlig person och yrkade på att man inte går in på huruvida det som sägs i den artikel av Joakim Lamotte som tvisten gäller är sant. Resultatet blev att Hovrätten kommer att ge en mellandom den 20 maj som i praktiken kommer att avgöra målet.

Pedofilen våldtog sitt offer över 800 gånger – ingen stoppade det

BROTT OCH STRAFFEn manipulativ pedofil, Peter Jangefur, 42, kunde under fyra års tid genomföra mer än 800 orala, vaginala och anala våldtäkter på en ung flicka som bara var elva år när övergreppen började. Nu har pedofilen dömts till ett, med svenska mått mätt, långt fängelsestraff på tolv år.

Somalier dömd till kort fängelsestraff för våldtäktsförsök mot äldre svensk kvinna

BROTT OCH STRAFFEn kvinna i övre 70-årsåldern från Sölvesborg utsattes julen 2019 för ett brutalt våldtäktsförsök av en ung somalier som sa att han skulle ”knulla henne” och dessutom hotade att kasta henne i vattnet ifall hon inte slutade skrika. Strax innan påsk föll domen, vilket resulterade i ett år och åtta månaders fängelse. Däremot slipper somaliern utvisning eftersom han förutom sitt somaliska medborgarskap också är svensk medborgare, säger ansvarig åklagare till Nya Tider.

Seriekriminell barnvåldtäktsman slipper utvisning

BROTT OCH STRAFFDen 21-årige ”flyktingen” Dlovan Jamal har dömts av Lunds tingsrätt till två års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka på en bänk i centrala Lund. Men tack vare att Migrationsverket ännu inte utrett en anmälan om att han ljugit vid sin asylansökan – trots att de haft ett helt år på sig – slipper han dock undan den utvisning som åklagaren yrkade på.

Kända skådespelaren dömd till långt fängelsestraff

BROTT OCH STRAFFDen kända skådespelaren som varit med i TV-serier och arbetat på Dramaten, Joaquin Rustan Nabi Olsson, 46, har nu dömts till fängelse i 15 år och åtta månader för att ha groomat och övertygat en minderårig flicka att ha sex med honom i USA. Svenska medier döljer fortfarande identiteten på pedofilen – trots att han erkänt sina brott.

Vad hände med filmregissören Ulf Malmros?

BROTT OCH STRAFFEfter en dom i Svea hovrätt den 24 mars har filmregissören Ulf Malmros nu fått upprättelse, efter att ha blivit förtalad på nätet. Hans liv ligger dock i spillror. Nya Tider var på plats i hovrätten.

Karl Hedin frias från alla misstankar

BROTTSkogsägaren Karl Hedin friades vid Västmanlands tingsrätt i dag från misstankarna om jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. Även de tre medåtalade frias helt.

FBI-efterlyste Björn Sundin dömd till fängelse – i Sverige

Björn Sundin har varit efterlyst av amerikanska FBI sedan 2010 för grova databedrägerier som gett intäkter på 1,4 miljarder kronor. Enligt en dom från Helsingborgs tingsrätt har den internationellt efterspanade svensken nu dömts till sex månaders fängelse efter att ha beställt 1 500 narkotikaklassade tabletter från utlandet och haft ytterligare tusentals tabletter i hemmet.

Gå till arkivet

Send this to a friend