Skip to Content

Ali Jahani Asl (t.v.) förs in i rättssalen. Foto: Nya Tider
BROTT OCH STRAFF

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

Digital utgåva

Under en hel natt, i nio skräckfyllda timmar, misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård i Solna. I tingsrätten dömdes Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, till fängelsestraff för den bestialiska tortyren av de svenska pojkarna som fruktade för sina liv. Tingsrättens dom överklagades och nu har domen i Svea Hovrätt kommit: Medan Mohameds straff på nio års fängelse kvarstår får Ali ett sänkt straff från fem och ett halvt år till fem års fängelse.

Publicerad: 30 mars, 2021, 19:27

  • Svenska

Läs även

Det var den 22 augusti förra året som en förbipasserande slog larm till SOS då denne vid sin morgonpromenad runt niotiden på morgonen stötte på två grovt misshandlade pojkar vid Solna kyrka och ringde polisen. De svenska pojkarna, 15 och 16 år gamla, hade varit på väg hem från en fest och då hade två invandrarmän tagit kontakt med dem och försökt sälja droger till dem. När pojkarna tackade nej blev de knivhotade och tvingades följa med in på kyrkogården där pojkarna utsattes för upprepade och allt mer sadistiska brott vilket kom att få stor uppmärksamhet av allmänheten och som Nya Tider rapporterat om.

Medan massmedierna försökte tysta ner att det rörde sig om ett svenskfientligt brott begått av invandrare riktat mot etniska svenskar, likt så många andra förnedringsrån, kunde Nya Tider snabbt avslöja att gärningsmännen var de flerfaldigt brottsdömda Ali Jahani Asl, 21 och Mohamed-Amin El Hani, 18.

Mohamed-Amin El Hani ville inte vara med på bild. Foto: Nya Tider

I Solna tingsrätt fick de båda gärningsmännen, med svenska mått mätt, relativt hårda straff. Ali dömdes till nio års fängelse och Ali till fem och ett halvt års fängelse. Domen överklagades dock och hovrätten tog upp målet. Medan hovrätten i stort höll med om tingsrättens dom valde man att ändra en punkt och sänkte straffet för Ali med ett halvår. Motiveringen är att ett annat rån, som genomfördes med pistol, har ett något lägre straffvärde än vad tingsrätten bedömde det som.

Tortyrnatt fylld av sadism

Polisutredningen från fallet visade att de svenska pojkarna hade tvingats in på kyrkogården vid kyrkan under knivhot av Ali och Mohamed. De blev därefter knivhuggna i benen för att förhindra att de skulle kunna fly, kläddes av, bands och förnedrades, brändes med tändare och en av dem våldtogs av invandrarmännen samt blev urinerad på under den nio timmar långa skräcknatten. Vid ett tillfälle under natten skall de två pojkarna ha motats ner i varsin grop och börjat begravas levande och fruktade att de skulle mördas av de bestialiska invandrarmännen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Coronatestbedrägeri leder till fängelse för läkare

BROTT OCH STRAFFLäkaren Farshid Sistani, 35, bakom Husdr.se, tjänade pengar på att lura svenskar genom att erbjuda dyra tjänster med PCR-tester och utfärdade reseintyg – utan att analysera testerna. Nu döms han till fängelse för det omfattande bedrägeriet men får strafflindring för att han antas förlora sin läkarlegitimation.

Serievåldtäktsman dömd till fängelse – våldtog förståndshandikappade kvinnor

BROTT OCH STRAFFChristian Edström, 29, dömdes av Linköpings tingsrätt till åtta års fängelse efter att ha satt i system att lura och våldta ett flertal förståndshandikappade kvinnor, vilka med hot och utpressning skrämdes till att utföra sexuella handlingar med män som de trodde var plastikopererade till att likna våldtäktsmannen, men som var samma person.

Livstids fängelse och utvisning för attacken i Vetlanda

BROTT OCH STRAFFDen påstått 22-årige asylsökande afghanen som fått stanna i Sverige tack vare gymnasieamnestin, Tamim Sultani, har nu dömts för vansinnesdådet i Vetlanda där han försökte knivmörda sju män, varav sex svenskar och en arab. Domen blev livstids fängelse och utvisning på livstid.

SR-hyllade rappare dömda i gänghärva – totalt 27 dömda

BROTT OCH STRAFFDomarna i en omfattande rättegång mot det så kallade ”Vårbynätverket” kom idag. Totalt stod 31 personer åtalade för ett flertal brott, från mord, mordförsök, narkotikabrott, kidnappning och mängder med vapenbrott. Bland de dömda återfinns de SR-hyllade rapparna Yasin och Haval och den före detta landslagsspelaren i fotboll, Ilija Jurkovic.

Elin Krantz mördare arrangerade hotfull Black Lives Matter-demonstration i fängelset

När personalen på Salbergaanstalten skulle låsa in internerna den 8 juni började en grupp fångar i dagrummet uppträda störande och ”skrika i provocerande syfte”. Snart eskalerade det hela till en hotfull situation där internerna skrek det kända Black Lives Matter-slagordet ”I can’t breathe”. Ledaren för uppträdet var Ephrem Tadele Yohannes, som våldtog och mördade Elin Krantz för elva år sedan – och som kommer att släppas fri i november.

Tio års fängelse för en av Sveriges värsta pedofiler

BROTT OCH STRAFFDen 67-åriga pedofilen Jörgen Strandberg har dömts till tio års fängelse efter att ha våldtagit och utnyttjat ett flertal unga pojkar. Det yngsta av offren var bara ett år gammal när Strandberg våldtog barnet analt och filmade brottet. Trots ett stort antal offer, och en av Sveriges genom tiderna största samling med barnporr, med miljontals bilder och filmer, kom Strandberg undan med ett lägre straff än det maximala.

Afrikan åtalas för tågvåldtäkt: ”Emot min religion att kvinnor visar hud”

BROTT OCH STRAFFEn 52-årig man från Etiopien åtalas vid Stockholms tingsrätt för att ha våldtagit en kvinna på ett SJ-tåg mot Stockholm. Övergreppet avbröts då en värnpliktig yngling sade till honom att gå därifrån. Trots vittnesmål nekar mannen till brott. Han påstår att han bara velat prata med kvinnan om att hennes kläder visade för mycket hud, vilket är emot hans religion.

Polis skjuten till döds i Göteborg i natt

På onsdagskvällen klockan 22:34 fick polisen in larm om skottlossning i Biskopsgården i Göteborg. Det är fortfarande oklart vad som har hänt, men minst en polis blev svårt skottskadad och avled senare. Minst en annan person har till förts till sjukhus. Vid ettiden på natten pågick fortfarande en stor polisinsats.

Gå till arkivet

Send this to a friend