Skip to Content

TV 2-dokumentären ”De Vaccinerede Piger – Syge og Svigtede” (De vaccinerade flickorna – Sjuka och svikna) i dansk TV. Foto: TV2

Hundratals sjuka av vaccin

Hundratals danska flickor har fått sina liv förstörda efter vaccination med Gardasil. De fullt friska flickorna började uppvisa allvarliga symptom efter vaccinationen, men myndigheterna har inte reagerat. Nu kämpar flickorna för upprättelse. Det visar en ny dansk dokumentär som sändes i danska TV2. Samma vaccin ges även till svenska flickor.

Publicerad: 13 maj, 2015, 12:05

  • Svenska

Läs även

Gardasil tillverkas av Merck & Co., Inc. Till och med april 2014 har över 170 miljoner doser Gardasil använts världen över. Foto: Wiki

Gardasil tillverkas av Merck & Co., Inc. Till och med april 2014 har över 170 miljoner doser Gardasil använts världen över. Foto: Wiki

Alla har de samma bakgrund. De var friska unga flickor som fick allvarliga symtom en tid efter vaccineringen med Gardasil. Flickorna och deras familjer har fått kämpa mot myndigheterna som vägrat ge dem ett erkännande. Tre unga flickor ger sin berättelse i den nya dokumentären i danska TV2, som heter ”De vaccinerade flickorna” med tillägget ”sjuka och svikna”.

Totalt är det hundratals flickor som fått allvarliga symptom och sjukdomar en tid efter vaccineringen. Anmärkningsvärt är också hur många flickor som varit fysiskt högpresterande inom idrott innan vaccineringen som sedan fått stora svårigheter att överhuvudtaget klara sitt vardagliga liv. Flera som varit elitidrottande har fått sina karriärer förstörda.

Dokumentären vittnar också om hur den danska hälsovårdsmyndigheten påstår att de missat e-post som inkommit med varningar och orostecken. Myndigheten blev informerad om befarade kopplingar och uppmanades att inleda utredningar om allvarliga biverkningar, något man alltså inte gjorde. Myndigheten vägrade också att lämna ut kopior på den korrespondens som skett till myndigheten till danska TV2.

Gemensamt för alla flickorna är att de fått Gardasil, ett vaccin som är tänkt att skydda mot smitta med vissa varianter av humant papillomavirus (HPV) som bland annat orsakar livmoderhalscancer. Det är samma vaccin som introducerats i det svenska allmänna vaccinationsprogrammet.

Skyddet är inte hundraprocentigt. Eftersom HPV är sexuellt överförbart argumenterar många kritiker att en bättre sexualmoral skulle vara lika effektivt som vaccin.

I dokumentären ifrågasätter myndigheterna kopplingen mellan de sjukdomar flickorna utvecklat och vaccinet. På spel står kontrakt med läkemedelstillverkare värda miljontals kronor och stora skadeståndsprocesser. Om vaccinet bevisas orsaka dessa hälsoproblem innebär det inte bara att företagen kan gå miste om miljonförtjänster på storsäljaren Gardasil, det skulle även bli en stor knäck för hela industrin och uppfattningen om vacciners nytta.

År 2009 publicerades en medicinsk rapport om Gardasils biverkningar i Journal of the American Medical Association. Av 23 miljoner doser vaccin rapporterades 772 leda till svåra biverkningar, inklusive 32 dödsfall. I Spanien valde en åklagare förra året att åtala Gardasil-tillverkaren Merck och de spanska hälsomyndigheterna för den skada vaccinet orsakat.

Runt om i världen finns en växande skepsis mot vaccin, men de föräldrar som vägrar låta sina barn vaccineras möter ett samlat motstånd från myndigheter och industrin. I NyT v 17/2015 rapporterade vi om att Australiens regering har beslutat att barn till föräldrar som vägrar låta vaccinera sina barn kommer att gå miste om barnbidrag och skatteavdraget för barnfamiljer.

I Sverige liksom i flera andra länder tvingades myndigheterna till slut erkänna skandalen där över 150 barn och ungdomar fick livslånga sömnsjukdomar efter massvaccineringen mot svininfluensa med vaccinet Pandemrix.

Dokumentären visar att en ny skandal kan vara på väg att uppdagas i och med HPV-vaccinets införande.

Möjliga biverkningar hos Gardasil

  • Huvudvärk, svimningsattacker, sömnsvårigheter, problem med minne och koncentration.
  • Flera rapporterar om ofrivilliga muskelsammandragningar i armar och ben.
  • Muskelsvaghet som gör det svårt att stå och gå.
  • Känslolöshet. Andnöd. Överkänslighet för starkt ljus.
  • Leder som låser sig och inte kan rubbas.
  • Magsmärtor och plötslig allergi mot en rad födoämnen.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Sverige ska börja vaccinera barn – trots vaccinrisker för just barn

INRIKESUnder torsdagens extrainsatta pressträff bekräftade statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer godkänna vaccinering av barn från 12 år efter höstlovet. Samtidigt har en ny studie från USA visat att just pojkar mellan 12-15 år kan löpa sex gånger högre risk att drabbas av hjärtmuskelinflammation av coronavaccin, än risken de löper av att bli allvarligt sjuk i Covid-19. ”Det här gör vi för barnens skull”, sade Stefan Löfven.

Homopräst vägrar viga heterosexuella par

INRIKESDen homosexuella prästen Lars Gårdfeldt, i Carl Johans församling i Göteborg, har beslutat att vägra viga heterosexuella par.

SD i Region Skåne begär extradebatt om gäng- och klankriminalitet

INRIKESDen 15 september meddelade Sverigedemokraterna i Region Skåne att de nu lämnat in en begäran om extradebatt i Regionfullmäktige om den invandrarrelaterade gäng- och klankriminaliteten. Niclas Nilsson, SD:s gruppledare och regionråd i Region Skåne säger i en kommentar till Nya Tider att det bland annat är händelserna i Lund på senare tid som blev droppen.

Hanif Bali tillbakavisar anklagelserna om olämpliga sexuella kontakter med flicka

INRIKESHanif Bali, känd och kontroversiell politiker inom Moderaterna, står anklagad internt inom partiet för påstådda sexuella kontakter med en ung flicka, kontakter som ska ha börjat när flickan var 15 år gammal. I ett längre inlägg på Facebook klargör han att det rör sig om grundlösa anklagelser och kallar det hela för en komplott skapad av hans politiska motståndare.

Svensk man grep afghan som våldtagit barn på öppen gata

INRIKESDen svenske hjälten Håkan Johannesson var ute och provkörde sin nya bil med sina unga söner när han såg något som inte stod rätt till – det ledde till att han stoppade och grep en afghansk asylsökande pedofil.

Nya bevis för att Estonia sänktes

Den 10 september 2021 träffade den finske ingenjören Harri Ruotsalainen den estniska Estonia-gruppen vid Riigikogu, Estland parlament. Hösten 1994 arbetade Ruotsalainen vid den finska räddningstjänsten i Helsingfors och deltog i Estonias räddningsinsats. Han berättade om de omständigheter som av den svenska regeringen hade hemligstämplats för 25 år, senare 100 år.

Åkesson kovänder om Ungerns Viktor Orbán – hyllar i stället Johnson och Kurz

INRIKESSD-ledaren gör helt om när det gäller vilka politiker och länder utanför Norden som han på något sätt ser upp till. Nu är inte vare sig Ungern eller Polen politiskt korrekta för SD-ledaren, än mindre premiärminister Viktor Orbán. Nu beundrar Åkesson istället Boris Johnson och Sebastian Kurz; makthavare som har utövat en repressiv nedstängningspolitik mot sina länders medborgare.

Krav på att evakuera 15 tolkar slutade med att 1  100 flögs till Sverige – tolkarna blev kvar

REPORTAGEI augusti mobiliserade den svenska staten sina yttersta krafter för att flyga in människor från Afghanistan till Sverige. Det som i debatten började med att ett ”tjugotal” tolkar och deras familjer skulle flygas in, slutade med att över 1 100 personer hämtades till Sverige. Migrationsverket krävde blixtsnabba ändringar av invandringslagstiftningen för att kunna flyga afghanerna, vilket regeringen genast verkställde. Totalt flög flygplan från Försvarsmakten till Kabul 22 gånger. Av det totala antalet afghaner kommer 650 som kvotflyktingar, medan resterande 450 redan hade medborgarskap eller uppehållstillstånd i Sverige. Tolkarna, som var själva anledningen till att genomföra evakueringen, har fortfarande inte hämtats till Sverige.

Gå till arkivet

Send this to a friend