Skip to Content

TV 2-dokumentären ”De Vaccinerede Piger – Syge og Svigtede” (De vaccinerade flickorna – Sjuka och svikna) i dansk TV. Foto: TV2

Hundratals sjuka av vaccin

Hundratals danska flickor har fått sina liv förstörda efter vaccination med Gardasil. De fullt friska flickorna började uppvisa allvarliga symptom efter vaccinationen, men myndigheterna har inte reagerat. Nu kämpar flickorna för upprättelse. Det visar en ny dansk dokumentär som sändes i danska TV2. Samma vaccin ges även till svenska flickor.

Publicerad: 13 maj, 2015, 12:05

  • Svenska

Läs även

Gardasil tillverkas av Merck & Co., Inc. Till och med april 2014 har över 170 miljoner doser Gardasil använts världen över. Foto: Wiki

Gardasil tillverkas av Merck & Co., Inc. Till och med april 2014 har över 170 miljoner doser Gardasil använts världen över. Foto: Wiki

Alla har de samma bakgrund. De var friska unga flickor som fick allvarliga symtom en tid efter vaccineringen med Gardasil. Flickorna och deras familjer har fått kämpa mot myndigheterna som vägrat ge dem ett erkännande. Tre unga flickor ger sin berättelse i den nya dokumentären i danska TV2, som heter ”De vaccinerade flickorna” med tillägget ”sjuka och svikna”.

Totalt är det hundratals flickor som fått allvarliga symptom och sjukdomar en tid efter vaccineringen. Anmärkningsvärt är också hur många flickor som varit fysiskt högpresterande inom idrott innan vaccineringen som sedan fått stora svårigheter att överhuvudtaget klara sitt vardagliga liv. Flera som varit elitidrottande har fått sina karriärer förstörda.

Dokumentären vittnar också om hur den danska hälsovårdsmyndigheten påstår att de missat e-post som inkommit med varningar och orostecken. Myndigheten blev informerad om befarade kopplingar och uppmanades att inleda utredningar om allvarliga biverkningar, något man alltså inte gjorde. Myndigheten vägrade också att lämna ut kopior på den korrespondens som skett till myndigheten till danska TV2.

Gemensamt för alla flickorna är att de fått Gardasil, ett vaccin som är tänkt att skydda mot smitta med vissa varianter av humant papillomavirus (HPV) som bland annat orsakar livmoderhalscancer. Det är samma vaccin som introducerats i det svenska allmänna vaccinationsprogrammet.

Skyddet är inte hundraprocentigt. Eftersom HPV är sexuellt överförbart argumenterar många kritiker att en bättre sexualmoral skulle vara lika effektivt som vaccin.

I dokumentären ifrågasätter myndigheterna kopplingen mellan de sjukdomar flickorna utvecklat och vaccinet. På spel står kontrakt med läkemedelstillverkare värda miljontals kronor och stora skadeståndsprocesser. Om vaccinet bevisas orsaka dessa hälsoproblem innebär det inte bara att företagen kan gå miste om miljonförtjänster på storsäljaren Gardasil, det skulle även bli en stor knäck för hela industrin och uppfattningen om vacciners nytta.

År 2009 publicerades en medicinsk rapport om Gardasils biverkningar i Journal of the American Medical Association. Av 23 miljoner doser vaccin rapporterades 772 leda till svåra biverkningar, inklusive 32 dödsfall. I Spanien valde en åklagare förra året att åtala Gardasil-tillverkaren Merck och de spanska hälsomyndigheterna för den skada vaccinet orsakat.

Runt om i världen finns en växande skepsis mot vaccin, men de föräldrar som vägrar låta sina barn vaccineras möter ett samlat motstånd från myndigheter och industrin. I NyT v 17/2015 rapporterade vi om att Australiens regering har beslutat att barn till föräldrar som vägrar låta vaccinera sina barn kommer att gå miste om barnbidrag och skatteavdraget för barnfamiljer.

I Sverige liksom i flera andra länder tvingades myndigheterna till slut erkänna skandalen där över 150 barn och ungdomar fick livslånga sömnsjukdomar efter massvaccineringen mot svininfluensa med vaccinet Pandemrix.

Dokumentären visar att en ny skandal kan vara på väg att uppdagas i och med HPV-vaccinets införande.

Möjliga biverkningar hos Gardasil

  • Huvudvärk, svimningsattacker, sömnsvårigheter, problem med minne och koncentration.
  • Flera rapporterar om ofrivilliga muskelsammandragningar i armar och ben.
  • Muskelsvaghet som gör det svårt att stå och gå.
  • Känslolöshet. Andnöd. Överkänslighet för starkt ljus.
  • Leder som låser sig och inte kan rubbas.
  • Magsmärtor och plötslig allergi mot en rad födoämnen.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Riksrevisionen starkt kritisk till att ingenting gjorts efter avslöjandet av PISA-fusket

INRIKESVid den stora internationella skolundersökningen PISA år 2018 undantog Sverige ett stort antal utlandsfödda elever för att bättra på landets skolresultat. Riksrevisionen riktar nu i en rapport stark kritik mot att varken regeringen eller Skolverket har utrett fusket sedan det avslöjades. Den 6 maj utfrågades utbildningsminister Anna Ekström (S) i utbildningsutskottet om fusket, men gav enligt oppositionen undermåliga svar.

Narkotikasmugglingen tio gånger större än vad man trott visar ny rapport

INRIKESTidigare studier pekade på att ungefär 15 ton narkotika konsumeras i Sverige varje år, men efter att fransk polis kunnat knäcka Encrochat, ett av den organiserade kriminalitetens främsta kommunikationsmedel, har svensk polis kunnat konstatera att man haft fullständigt fel. Siffrorna är många gånger större. Mellan 100 och 150 ton narkotika smugglas varje år in i Sverige av de kriminella gängen som samtidigt gör miljardvinster på den illegala verksamheten.

För frihet och sanning – första maj demonstration 2021

VIDEO

Politikerna självkritiska efter att ha ändrat gatunamn som kränkte araber

INRIKESStadsbyggnadsnämnden i Jönköping beslutade i februari att ändra namnet på en ny gata i Bankeryd, från Kottvägen till Kottevägen. Arabisktalande ansåg nämligen att ordet ”kott” var stötande, då det i en del arabiska dialekter är ett könsord. Nu säger två politiker i nämnden till Nya Tider att man med facit i hand skulle ha agerat annorlunda, och att det i framtiden är svensk kultur- och språkkontext som ska avgöra ifall ett gatunamn kan uppfattas som stötande eller inte.

Matbutik ville locka muslimska kunder – önskade glad ramadan med fläskkotlett

INRIKESMatvärlden i Veddesta, som profilerat sig som en mångkulturell butik, har hamnat i blåsväder. I ett försök att profilera sig som ett alternativ för muslimer, valde man att önska ”Glad ramadan!” i sitt reklamblad. Problemet var bara att reklamen pryddes av griskött i form av en svensk fläskkotlett från Lönneberga. ”Vi hoppas att de som tagit illa upp kan vara storsinta och förlåta”, skriver butiken.

Teskedsorden i konkurs

Stiftelsen Teskedsorden med kopplingar till den socialdemokratiska rörelsen och Bonnierssfären försattes i början av maj i konkurs på egen begäran, rapporterar sajten Altinget. Stiftelsen har sedan 2006 varit verksam med att sprida politiskt korrekt litteratur och film till ungdomar. Man har också delat ut priser till personer som anses ha ” gjort en insats för ett samhälle inom rasism, diskriminering, demokrati och rättigheter samt för mångfald”.

Vredgad Annie Lööf till attack mot lugn Jimmie Åkesson

INRIKESSöndag den 2 maj hölls årets första partiledardebatt i SVT Agenda, och det blev en tidvis infekterad debatt. Centerledaren Annie Lööf tappade i det närmaste fattningen när Jimmie Åkesson menade att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. ”Jag känner sånt förakt när jag hör ditt resonemang!”, utbrast Lööf. Dessutom blev sprickan mellan Annie Lööf och Nyamko Sabuni allt tydligare. De två liberala partierna har de senaste åren varit som ler och långhalm, och båda ingick januariöverenskommelsen med regeringen Löfven. I debatten frågade Lööf om Sabuni vill ”skicka ut” invandrare, varpå Sabuni syrligt frågade: ”Skall du ta hit hela världen?”.

Statliga myndigheters ”effektivisering” leder till ännu mer administration

ANALYSI en rapport från Riksrevisionen slås det fast att regeringens arbete med att effektivisera statens verksamhet istället lett till mer administration. Frigjorda resurser från olika effektiviseringsåtgärder går, enligt rapporten, i större utsträckning till ny administration än till dess egentliga kärnuppgifter. Man menar också att det satsas mer på att digitalisera verksamheten än de administrativa funktionerna. Gjorda satsningar går dessutom långsamt. Ökad andel chefer och kvalificerad administrativ personal tynger ner utvecklingen.

Gå till arkivet

Send this to a friend