Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
HUR KAN VI INTEGRERA alla nya invandrare så de blir en tillgång för landet? Har Ali Khalil och Saleh Karrani, som driver bemanningsföretaget Miljonbemanning, svaret? Här intervjuas de av konferensens moderator Leo Razzak (t.h.) från Fryshuset. Foto: Nya Tider
INRIKES

EU-projekt: Valet: Integrera eller dö

Hur klara ”utmaningen” att integrera unga män från främmande kulturer i det svenska samhället? Frågan diskuterades på Fryshuset med deltagare från Sverige och Nordeuropa. Samtidigt som det hävdades att invandringen är ”oundviklig” och mångkulturen kommit för att stanna, präglades diskussionen av ett stort mått av naivitet och önsketänkande. Nya Tider var på plats för att rapportera.

Publicerad: 13 november, 2016, 16:41

 • Svenska

Läs även

Invandringen från tredje världen är oundviklig, Europa kommer att förändras, det finns ingen väg tillbaka. Den öppna frågeställningen är hur man genom förbättrad integration kan få maximal nytta av folkvandringen.

Så kan man uttrycka den oomtvistade förutsättningen för den konferens som den 19 oktober hölls i Stockholm i Europahuset på Regeringsgatan i Stockholm, arrangerat av Fryshuset med stöd från EU-kommissionen. Man inser att det finns en så kallad ”utmaning”, det vill säga att om man misslyckas med att integrera, i synnerhet alla unga män, så kan man få allvarliga problem i form av våld och extremism och systemhotande opposition från såväl de invandrade som från de ursprungliga befolkningarna.

Konferensens titel var således ”Integration genom inklusion – hur man omvänder unga problempersoner till att bli problemlösare”. Deltagarna var socialarbetare, ungdomsledare, präster, lärare, kriminalvårdare med flera. De kom inte bara från Sverige utan också från andra nordiska och nordeuropeiska länder. En majoritet av deltagarna var av utseendet att döma av invandrarbakgrund, men så välintegrerade att de uppfattar sig själva som svenskar, finländare eller motsvarande.

Konferensens moderator var Leo Razzak från Fryshuset, en karismatisk person som kom med flera inspirerade, men klichéartade uttryck som väl sammanfattar vad allt handlade om:
– Utan passion händer ingenting, utan medlidande händer fel saker, utan ledarskap och utan medlidande blir det bara skit, identifiera folks verkliga problem, om du inte kan svara på det så blir det uppror.

Det går inte att ta fel på dessa människors engagemang, men till syvende och sist fanns det inte så mycket av ”nya grepp”. Det handlade mycket om att bekräfta framgångsrika exempel. Den franske EU-kommissionären Antony Savaray berömde de svenska deltagarna och det svenska systemet som mycket efterföljansvärt och en modell för andra EU-länder. Antony gav en definition för vad man från EU-håll menar med ”integrering”:
– Den som är integrerad är delaktig i utbildning, arbetsliv, samhällets demokratiska apparat, kulturen, idrottsföreningar med mera, samt delar samhällets mest fundamentala värden.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • DR

  En käftsmäll i ansiktet på de curlade vänsterbarnens föräldrar skulle göra susen. Om pappa feminist står upp och jiddrar åker han med i tofflorna

 • Kör ut dem.

 • Textarna

  Man antar att Tredje världen alltid och för evigt kommer att emigrera till Sverige?

  Är det då verkligen Sveriges ansvar att låta emigranter bevara sina livsstilsmönster från sina Kulturer i Sverige?

  Finns det istället inget ansvar mot Svenskarna att bevara det svenska samhälle som generationer av svenskar har byggt upp?

  Assimilering är ett tydligt budskap till de som önskar emigrera till Sverige, som gör det möjligt att välja ett annat land, om det svenska inte är önskvärt…

 • Falken

  Får väl hoppas att SD inte splittras bara.

Rapport från Absurdistan

OPINION: KATERINA JANOUCHVad fan får jag för pengarna? Veckans debattör, Katerina Janouch, summerar situationen i Sverige, där politikerna och journalisterna jagar sanningssägare som företagsledaren Leif Östling för att han tagit bladet från munnen, samtidigt som glassplitter från sprängdåden smattrar ut över gatorna och skotten från gängskjutningar ekar mellan husen.

SD stryker konservativa förslag – i hopp om att bilda konservativt block

INRIKESDet är ett parti med gott självförtroende som samlas för Landsdagar i Örebro den 21-24 november. Efter riksdagsvalet 2018, som beskrivits som något av en besvikelse, har partiet återigen tagit fart i opinionen och ligger klart över 20 procent i de flesta mätningar. Genom att ta bort konservativa förslag vill partiet göra det lättare för KD och M att börja samarbeta med partiet.

Gängkrigen får inte dränera annan polisverksamhet

INRIKES

Kritiserat lagförslag om vapenmagasin drivs vidare av regeringen

INRIKESRegeringen lade den 7 november fram ett förslag om reglering av vapenmagasin i det uppgivna syftet att ”komma åt gängvåldet”. Sakkunniga pekar på att förslaget tvärtom endast kommer att drabba laglydiga jägare och sportskyttar. Regeringen ger sig dock inte utan har lämnat vidare förslaget till lagrådet.

Anarkotyranniet allt mer öppet

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Hongkong: Väststödd våldsvåg förlamar finanscentrat – Patriotisk tvåbarnspappa bränd levande

HONGKONGDe inledningsvis tämligen folkliga protesterna i Hongkong, som ursprungligen handlade om en kontroversiell utlämningslag till Fastlandskina, har kapats av små väststödda extremistgrupper. Svartklädda och maskerade ligister ger sig på allt och alla som står i vägen för dem med inte sällan grovt våld. Hongkongbor misshandlas, polisen attackeras och politiker utsätts för rena mordförsök. Samtidigt försöker separatisterna åsamka maximal skada på det kinesiska finanscentrats ekonomi och infrastruktur.

O, vad det låter bra!

RECENSIONMånga organisationer, i synnerhet inom det offentliga, ägnar sig allt mer åt floskler, värdegrund och styrdokument kring till exempel jämställdhet och kulturell mångfald. Byråkrati och konsulter tar allt mer plats på bekostnad av kärnverksamheten. Professor Mats Alvesson kal­lar det funktionell dumhet, och menar att det påfallande är hur många smarta människor som ägnar sig åt detta.

Fick stanna genom gymnasielagen – våldtog 16-åring på Sveriges nationaldag

INRIKESZia Ahmedi fick stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som regeringen klubbade igenom förra året. Han har nu dömts för att ha våldtagit en 16-årig flicka som han lärt känna i Sverige. Våldtäkten skedde hemma hos flickan den 6 juni medan hennes mamma var borta.

Gå till arkivet

Send this to a friend