Hur många dör ”med” vaccin?

Även i systemmedia får vi allt oftare läsa om friska medelålders människor som dör efter att ha tagit vaccin, ofta i hemska plågor. EU har en officiell databas där misstänkta biverkningar rapporteras, och enligt den har hittills (26 juni) 16 535 européer avlidit ”med” vaccin, medan hundratusentals fått svåra komplikationer.

Det är viktigt med definitioner. Till exempel är det relevant att känna till att medias rapportering om ”sjukdomsfall” när det gäller Covid-19 avser positiva PCR-test. Detta bekräftar Hälsomyndigheten på en direkt fråga från Nya Tider. En person anges som ”sjuk” utifrån ett laboratorietest, inte symptom, och kan i själva verket känna sig hur frisk och kry som helst.

På liknande sätt förhåller det sig med dödssiffrorna. Det är svårt att veta vad en person faktiskt dött av, och därför skriver man i systemmedia att någon dött ”med” Covid-19. Den som testat positivt för Covid-19 inom en viss tid innan dödsfallet räknas ha dött ”med” Covid-19, oavsett dödsorsak. Nya Tider skrev till exempel om fall i USA där personer som avlidit i trafikolyckor eller skjutits ihjäl registrerades som döda med Covid-19, eftersom de tidigare testat positivt (se NyT v.1-2/2021).

Region Stockholm gjorde en djupstudie om dödsfallen på äldreboenden under våren 2020 och kom fram till att endast 17 procent av dem som testat positivt för Covid-19 och sedan avlidit hade sjukdomen som direkt dödsorsak (se NyT v.4/2020). I 75 procent av fallen anges Covid-19 vara bidragande dödsorsak.

Flera andra analyser runtom i landet har gett liknande siffror. I Region Kronoberg bedömdes Covid-19 vara den dominerande dödsorsaken i 35 procent av fallen, bidragande i 50 procent och hade inte bidragit till dödsfallet i 15 procent av fallen.

Nu till vaccinerna. EU har en offentlig databas kal­lad EudraVigilance som startades år 2012 av Europeiska läkemedelsmyndigheten och hit rapporterar ländernas hälsomyndigheter misstänkta biverkningar av läkemedel.

Fram till den 3 juli hade totalt 17 503 personer i EU avlidit ”med” något av de olika covid-vaccinerna. Enligt myndigheterna överväger nyttan fortfarande riskerna, då 738  958 personer i EU rapporterats ha avlidit ”med” Covid-19 till den 30 juni. Som jämförelse rapporteras cirka 33 miljoner personer ha burit på sjukdomen i EU, medan cirka 232 miljoner fått minst en dos vaccin.

Vidare har 1 687 527 fall av misstänkta biverkningar rapporterats till och med den 3 juli. Cirka hälften av dessa klassas som allvarliga, vilket definieras som att de är livshotande, kräver inläggning på sjukhus, ger långvarigt eller avsevärt handikapp eller oförmåga, eller något annat betydelsefullt medicinskt tillstånd.

Vi noterar att EudraVigilance skriver på sin hemsida att databasen är till för allmänheten och att de är måna om att allt är tydligt och transparent, men man har numera gömt undan dödssiffrorna så att de är mycket svårare att hitta än tidigare.

Så kal­la­de ”faktagranskare” påpekar snabbt att EudraVigilance bara innehåller misstänkta biverkningar, vilket betyder att dödsorsaken faktiskt kan vara en annan, samt att man får ta hänsyn till individuella omständigheter. Och det stämmer ju förstås – precis som för döda ”med” Covid-19.

Den 24 juni publicerade den vetenskapliga tidskriften Vaccines en referensgranskad artikel om Covid-19 och vaccin, i vilken forskare just räknat på riskerna och den förväntade nyttan. Deras slutsats var nedslående: ”För tre dödsfall som förhindras av vaccinering måste vi acceptera två dödsfall som orsakas av vaccinering.” Mer information om rapporten finns på sidan 8.

Rapporten fick så mycket kritik att den drogs tillbaka. Vi noterar att en av de starkaste kritikerna var en forskare som varit med och utvecklat AstraZenecas vaccin, som svenskar säkert känner igen på grund av uppmärksamheten kring dess kraftiga biverkningar.
Kritiken gick ut på att dödsfallen inte nödvändigtvis var kopplade till vaccinen, och att personen ”bara” avlidit en viss tid efter att ha tagit vaccinet. Alltså ”död med vaccin”.

Man kan till att börja med lägga märke till hur media behandlar dessa två för allmänheten mycket relevanta fakta. Döda med Covid-19 skapar krigsrubriker och används för att stänga in folk i deras hem, stoppa parlamentariska val och påtvinga medicinska ingrepp. Antalet döda med vaccin nämns inte ens.

Det går dock inte att dölja längre att folk dör av vaccinen. Ofta sker det på ett horribelt sätt, som till exempel Christina som Aftonbladet skrev om i april. Den i övrigt friska 61-åringen hade tagit AstraZenecas vaccin, började må dåligt dagen efter och var död en vecka senare. Hon var så illa åtgången med kraftiga inre blödningar att anhöriga inte ens fick se kroppen förrän läkarna hunnit ”snygga till henne”. Hon konstaterades senare ha fått massiv hjärnblödning, hjärtinfarkt, proppar i vänster lunga, blödning i och runt binjuren, kraftig blödning i tarmsystemet, proppar i vensystemet. Och hon är inte ensam.

Är det bara jakten på sensation som driver medierna? Att presentera något skrämmande för att bättra på läsarsiffrorna? Men då hade man väl precis lika gärna kunnat ha nattsvarta rubriker om hur många som varje vecka dött med vaccinet?

I USA finns också ett system för rapportering av misstänkta biverkningar, det heter VAERS. Det är dock inte lika fullständigt då inte alla sjukhus och läkare är anslutna till det. Enligt en del uppskattningar och även forskningsrapporter innehåller VAERS bara 1-10 procent av det faktiska antalet svåra biverkningar.

Redan den 6 maj rapporterade Fox News kommentator Tucker Carlson om VAERS och konstaterade då att 3 722 misstänkta dödsfall rapporterats kopplade till vaccinen. Siffran är idag, till och med 2 juli, 9 048 döda och 41 015 svåra skador. Återigen är ”faktagranskare” framme och försöker tona ner siffrorna. De kontrar med att 153 miljo­ner av totalt 331 miljoner amerikaner tagit vaccinet fram till den 10 maj (i dag är siffran 158 miljoner), och att det är normalt att någon av dessa dör inom en viss tid efter vaccineringen.

Carlson ger sig inte. Han konstaterar att cirka 160 miljoner amerikaner varje år låter sig injiceras med vaccin mot säsongsinfluensan. År 2019 rapporterades 203 misstänkta dödsfall kopplat till detta, året innan 119 och år 2017 var det 85 dödsfall. Inte i närheten av dödsfallen efter de nya sprutorna.

Carlson jämför också med vaccinen mot svininfluensan. År 1976 gav man detta vaccin till 45 miljoner amerikaner. 53 misstänkta dödsfall rapporterades, vilket ledde till att vaccinationerna omedelbart stoppades. Man ansåg att riskerna var för stora. Varför gör man inte samma bedömning nu, när riskerna uppenbarligen är mångdubbelt större?

Precis som med massinvandringen och andra stora frågor finns det här en tydlig agenda. Varför ska befolkningen fållas in som om vi var inkapabla att fatta egna beslut?

Människor har rätt att veta och vi har rätt att själva bestämma över våra kroppar!

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

🟠 KRÖNIKA Europeiska kommissionens gigantiska byggnad i Bryssel frontar med en lika gigantisk bild föreställande en ung kvinna på språng. Texten lyder Next generation EU. Det är den nya, plausibelt nog gröna generationen som ska ta över. Politiska debatter och demonstrationer avlöser varandra och ministerrockader äger förvånansvärt rum samtidigt.

Nyhetsdygnet

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

🟠 Begreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.