Skip to Content

Hannes Westberg fastnade på film när han kastade gatsten mot polisen under Göteborgskravallerna 2001. Han blev skjuten i magen och dömdes senare för våldsamt upplopp. SVT ställde sig på Westbergs sida och när förundersökningen mot polisen lades ner sände man ett program som sade emot polisens och åklagarens beskrivning av händelserna. Foto: skärmavbilder SVT
INRIKES

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

PappersupplaganNya Tider v. 14

I september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Publicerad: 2 april, 2020, 15:13

 • Svenska

Läs även

Polisen hade bedrivit spaning mot de båda männen under en längre tid och slog till kort efter att de träffats utanför Hannes Westbergs, 38, lägenhet på Pennygången i Göteborg.

Hannes Westberg överlämnade där en svart laptopväska till sin kumpan Theofilos Van Der Zee, 42.

Van Der Zee skuggades till Landalagångens parkerings­garage där polisen slog till, samtidigt som en annan patrull grep Westberg på Kungsportsavenyn. Hannes Westberg var påverkad av kokain samt mindre mängder cannabis och ecstacy då han greps.

När polisen öppnade väskan hittade man två fjärrstyrda bomber och nästan ett kilo amfetamin. Ett stort område spärrades av och bombtekniker kal­la­des in.

Hannes Westberg överlämnade en svart laptopväska till Theofilos Van Der Zee. Vid tillslaget mot Theofilos bil en stund senare innehöll väskan ett kilo amfetamin och två fjärrstyrda bomber. Westberg ansågs inte kunna knytas till bomberna, utan tingsrätten menar att Theofilos kan ha stoppat ner dem i väskan senare. Han döms däremot för grova narkotikabrott till sammanlagt 6,5 års fängelse, medan Theofilos får 3 år och 9 månader. Foto och grafik: Polisen

 

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Botkyrka Stockholm

  Terrorister! vad annars?

 • Lunkentuss

  Blågult kriminellt avskum tillhörande de barbarer och terrorister som röjde av Göteborgs centrum 2001.

  • RL, Vallentuna

   Kommer du ihåg Lennart Persson SVT som i olika inslag och program hela tiden kallade västervåldsmannen för ” Hannes” ???
   Givetvis i syfte att skapa ett slags intimitet.
   Tror du NÅGON journalist skulle kalla Vera Oredsson bara för Vera…?? Utan tillmälen som ”nazikärringen ”
   eller att detta forums redaktör skulle kallas vid förnamn utan tillmälen som ” högerextreme ” osv ??
   Nix….någon rättvisa finns inte här !!
   Vi utsätts dygnet runt för förtryck och terror.

   • Lunkentuss

    Jodå, jag minns det såväl.
    Unge Westberg var ju ett så oskyldigt litet lamm och helt harmlös.
    Det märks.

 • RL, Vallentuna

  Har vi hört något i MSM om detta ?? Har Baas i Exp RASAT ?? Anders Lindberg i AB ?? Vad säger Jonna Sima på AB ?? SVT ?? Tv4 Nyheterna ??
  Den mordlystne terroristen kallades alltid för ” Hannes ” i dessa otaliga TV inslag när han fick ett skott i benet efter att ha slungar stora stenar.
  Freddy Nerman som fick sitt hus i Blekinge nerbränt nyligen , av just expo ;-iter kallas alltid ” nazisten ” i MSM lokalt. Allas lika värde ?? ha-ha-ha Inte göra skillnad ?? Ho-ho-ho
  När Freddys vänner startade en insamling för Freddy stängde Sparbanken Syd ner Freddys konto. Kan ni tänka er att något liknande skulle hänt en vänsterterrorist som ” Hannes ” eller ” Showan ” ??

  • Lunkentuss

   Det hade aldrig hänt, garanterat inte.
   Sen var det, enligt vad jag hört, en lokalblaska som rapporterade och hängde ut den killen och hans husköp och två dagar senare tänder någon eller några fyr på kåken.

  • Legio

   OT Verkar som SN har plockat bort kommentarsfunktionen. Skyller på tekniska problem men mycket tveksamt.

   • Edde

    Tekniska problem i flera dagar? Disqus fungerar ju här så det verkar konstigt. Skulle inte förvåna mig ett dugg om SN fått order att stänga av under krisen. Nationell samling under S tolererar kanske inte kritik.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Ett besök i den gamla snapphane-gården Sporrakulla

HISTORIAHär får vi följa med Alf Ronnby på en härlig utflyktstur en dag i maj. Färden går till Kullaskogen, som ligger i nordöstra Skåne. Djupt inne i Kullaskogen ligger en gammal snapphanegård som har klarat sig undan svenskarnas härjningar.

Gå till arkivet

Send this to a friend