<strong>Fritt debattklimat.</strong> I Sverige upphandlar Migrationsverket hotell och konferensanläggningar för att inkvartera alla asylsökande som söker sig hit, men i Danmark vill Dansk Folkeparti använda biståndspengar till att driva asylförläggningar i Afrika i stället. Det blir både billigare och skapar arbetstillfällen i Tredje världen, menar de. I Sverige skulle ett sådant förslag fördömas som ”rasistiskt” av de självutnämnda åsiktspoliserna som styr debatten, medan man i Danmark faktiskt har en politisk debatt om dess för- och nackdelar. Vilket av länderna är mest tolerant, egentligen?

I Danmark tillåts politisk debatt

Ledare av Vávra Suk, vecka 42.

Svenska vänsterjournalister hatar Danmark. De anser att landet är rasistiskt, inskränkt och fördomsfullt. Ungefär vad de anser om vanliga arbetande svenskar alltså, men de förfasar sig över att de åsikter som i Sverige endast vanliga arbetande människor skulle våga yppa, och då mellan skål och vägg, anses okontroversiella i Danmark. Åsikter som får den svenska journalistkåren att gorma om näthat och ropa på förbud är helt enkelt inget som upprör danskarna, och de svenska journalisterna blir djupt upprörda över denna brist på moralisk indignation hos sina danska motsvarigheter och landets politiker.

I Sverige väntas rekordinvandring i år – uppemot 200 000 människor väntas söka uppehållstillstånd, varav 80 000 kommer som asylsökande. De allra flesta av asylansökningarna kommer att beviljas, det har man redan gjort klart.

I Sverige reagerade dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt på denna enorma invandringsflod genom att till slut erkänna att kostnaderna för invandringen inte skulle lämna något utrymme för satsningar på vård, skola eller omsorg. Att strama åt invandringen var ju inte att tänka på i det svenska samhällsklimatet – så han bad istället svenskarna att ”öppna sina hjärtan” (för att inte tala om sina plånböcker).

Journalistkåren applåderade unisont.

I Danmark är prognosen för asylsökande för i år 20 000. Även det är rekord – år 2011 hade Danmark exempelvis bara 3 800 asylsökande.

I Danmark oroar denna enorma tillströmning av asylanter såväl vänsterregeringen som högeroppositionen. Den som kommer med förslag till konkreta lösningar på problemet (istället för innehållslöst svammel och politiskt korrekta floskler) blir alltså inte mobbad och utstött av alla rättänkande medlemmar i samhällseliten. Istället inträffar något som svenska journalister anser oerhört skrämmande: De andra politikerna lyssnar, funderar och debatterar om förslaget faktiskt är bra eller dåligt. Tidningar publicerar förslaget utan fördömanden och rop på lagstiftning mot sådana förslag.

Den 8 oktober berättade BT, en av Danmarks största tidningar, om ett nytt förslag från Dansk Folkeparti: Man ska skicka asylsökarna till Afrika. Ett avtal ska slutas med ett afrikanskt land, exempelvis Kenya, dit man sedan skickar personer som söker asyl i Danmark.

”Som motprestation ska Danmark istället använda biståndspengar för att upprätta och driva asylläger i landet. Målet är att Danmark inte alls ska ha några utlänningar med asylstatus på dansk mark. Endast kvotflyktingar skall inte skickas iväg, menar partiet.”

Hur beskrev BT då Dansk Folkeparti? Som främlingsfientliga rasister som hatar allt som är annorlunda? Nej, man beskrev dem som ”Dansk Folkeparti”.

Hur rasade BT på ledarplats mot förslaget? Inte alls.

Hur lång tid tog det innan de andra partierna unisont fördömde DF som ett ondsint rasistparti som vill förfölja människor på grund av deras hudfärg? Det lär nog dröja länge än – så länge inte svenska akademiker eller journalister lyckas infiltrera Danmark och störta det i fördärvet, förstås. Inger Støjberg, politisk ordförande för Venstre – ett borgerligt mittenparti som i övrigt snarast motsvarar Folkpartiet i Sverige – sade så här om förslaget:

– I Venstre har vi i många år ansett att vi borde hjälpa fler flyktingar i deras närområden, och därför är det här naturligtvis ett intressant förslag. Min undran är om vi kan få något land att ta på sig uppgiften, men det får vi titta på.

Egentligen är detta förstås fullkomligt självklart. Hur skulle det kunna vara rasistiskt att hjälpa flyktingar bara för att man gör det i ett annat land, som dessutom kan förväntas tjäna på det? Hur skulle det kunna anses vettigt och sunt att fördöma förslaget utan att ens ta det i beaktande? Är det så debatter ska gå till i ett demokratiskt land?

Nej, så är det givetvis inte. Endast i landet där människor döms till fängelse för att de tillverkat konstverk som anses ”kränka” endera folkgruppen, där man censurerar barnböcker i jakten på ”rasism”, där man tystar ned fakta om våldtäkter och åldringsrån för att inte invandrare ska känna sig utpekade – endast i det landet (vi kan kalla det Absurdistan) skulle man ens komma på en så befängd tanke som att utmåla ett förslag för att hjälpa människor utan att det samtidigt drabbar det egna folket, som ”rasistiskt”.

Det svenska samhälls- och debattklimatet är skrämmande och liknas i Danmark inte sällan vid diktaturers. Samtidigt slår sig svenska journalister för bröstet över hur ”tolerant” vårt land, med dess åsiktsförtryck, självcensur och rädsla för verklig debatt, är i jämförelse med Danmark.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Svenskt. IKEA betraktas som något av det svenskaste som finns, men finns det något särskilt svenskt sätt att bete sig på i IKEA:s matservering? Ja, menar veckans debattör, och kopplar ohyfsat beteende i det lilla till kriminalitet och gängbildning i det stora. Foto: Nya Tider

Tre unga araber på IKEA

🟠 DEBATT I Sverige frodas allt mer en inställning till att man kan och ska få igenom sin vilja genom hot och våld. Endast den egna gruppens värderingar gäller, inget annat respekteras. Det är ett beteende främmande för det svenska, men som är vanliga i totalitära samhällen utanför Europa. Vi känner nog alla igen detta uppförande i det lilla, som i hur man beter sig på en servering på IKEA. Veckans debattör, folksångaren Karl Mikael Larson, menar att fröet till de gängkriminellas värld finns i vilka rättesnören de får med sig hem­ifrån och vilken kultur de unga växer upp med.

Läs även:

Svenskt. IKEA betraktas som något av det svenskaste som finns, men finns det något särskilt svenskt sätt att bete sig på i IKEA:s matservering? Ja, menar veckans debattör, och kopplar ohyfsat beteende i det lilla till kriminalitet och gängbildning i det stora. Foto: Nya Tider

Tre unga araber på IKEA

🟠 DEBATT I Sverige frodas allt mer en inställning till att man kan och ska få igenom sin vilja genom hot och våld. Endast den egna gruppens värderingar gäller, inget annat respekteras. Det är ett beteende främmande för det svenska, men som är vanliga i totalitära samhällen utanför Europa. Vi känner nog alla igen detta uppförande i det lilla, som i hur man beter sig på en servering på IKEA. Veckans debattör, folksångaren Karl Mikael Larson, menar att fröet till de gängkriminellas värld finns i vilka rättesnören de får med sig hem­ifrån och vilken kultur de unga växer upp med.

Foto: Pixabay

Nya Tider blir ett magasin!

🟠 Nu gör vi slag i saken och förbättrar Nya Tider på det sätt som många läsare efterfrågat. Med detaljrik fotokvalitet och papper som inte gulnar lämnar Nya Tider tabloidformatet för att istället bli ett magasin i A4-format. På nätet fortsätter vi samtidigt med samma höga utgivningstakt av dagsaktuella nyheter.

De europeiska folken minskar i antal för varje generation, medan många andra folkslags folkmängd exploderar. Foto: Pixabay

Utan barn inget folk

🟠 LEDARE I veckans nummer berättar vi om att barnafödandet i Sverige störtdyker. De politiskt korrekta vill åtgärda det med ännu mer invandring, vilket avslöjar deras cyniska synsätt på människor som simpla producenter/ konsumenter. Folket räddas ju inte av annat än fler egna barn.

Nyhetsdygnet

Överlevnadsguide med framåtanda

🟠 ”Vi är fiskar”, hävdar den här boken en bit in i texten. Detta gör mig häpen, jag har aldrig tänkt på det så förut! Det äkta paret Heather Heying och Bret Weinstein som skrivit den borde veta, de är ju ändå professorer i evolutionsbiologi, verksamma på en rad amerikanska universitet. Jägar- samlar-guiden till det tjugoförsta århundradet går igenom hur vi med våra urtidskroppar, ganska lika fiskars, och långsamt föränderliga psyken ska klara oss i den moderna världen. Boken är full inte bara med fakta utan också mycket åsikter, bland annat totalsågas PK-idéer som social justice warriors och postmodernism.

Stora visioner om en bättre värld

🟠 Världen är inte så hemsk som vi tror, den är mycket värre. Mot detta faktum använder vi alla förträngning, en psykologisk metod för att skydda oss mot rädsla, ångest, och förtvivlan. Men några människor vägrar förtränga och ger sig i kast med världens ondska och idioti, med total idealism och utopiska visioner om en bättre värld. Mikael Nordfors var en sådan person, som tyvärr dog en alldeles för tidig död vid 64 års ålder i augusti i år. Så denna recension av hans bok Demosokrati Spartacus 2.0, som utkom 2020, är både en recension och en hyllning till en äkta idealist som vågade drömma riktigt stort.

Andlighet, holistisk hälsa och öppna sinnen på Harmoni Expo

🟠 ANDLIGHET Harmoni Expo, eller ”Alternativa hälsomässan” som den ofta kal­las för av besökare, är Sveriges största mässa för kropp och själ. När den gick av stapeln fösta gången år 1996 hade den enbart 50 utställare, men har numera vuxit till att hysa hela 350 utställare, över 100 föredrag och workshops, samt tillhörande scenprogram. Dessutom hålls mässan numera två gånger per år, en helg per gång, traditionsenligt i Solnahallen i Stockholm.

Riksdagen kastar ut Medeltids­museet – Nu växer protesterna

🟠 INRIKES Medeltidsmuseet är uppbyggt kring stadsmuren från Gustav Vasas tid, Helgeandshusets kyrkogård från 1300-talet och andra fasta fornlämningar som inte går att flytta. Historiker beskriver det som ”platsen där Sverige som nation föds”. Nu har museet stängt. Istället vill Riksdagen bygga en extra plenisal att ha som backup för den ordinarie, samt ett besökscentrum. ”Det är helt befängt”, säger den auktoriserade Stockholmsguiden Henrik Scheutz till Nya Tider. Nu engagerar han sig i den växande proteströrelsen: ”Det finns fortfarande möjlighet att rädda museet!”

Den tjuvmjölkande haren

🟠 HISTORIA Inget djur var någonsin helt vanligt inom den svenska folktron och haren var inget undantag. Det finns sägner om en hare som är känd under namnen mjölkhare, trollhare, bjära, bara, bära och puke. Denna hare troddes trollkunniga använda som tjuvmjölkare. Bjäran kunde även se ut som ett nystan eller en katt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online
Klicka här för att utforska vad ett casino utan svensk licens kan erbjuda!

Senaste numret

NyT48web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.