<strong>Fritt debattklimat.</strong> I Sverige upphandlar Migrationsverket hotell och konferensanläggningar för att inkvartera alla asylsökande som söker sig hit, men i Danmark vill Dansk Folkeparti använda biståndspengar till att driva asylförläggningar i Afrika i stället. Det blir både billigare och skapar arbetstillfällen i Tredje världen, menar de. I Sverige skulle ett sådant förslag fördömas som ”rasistiskt” av de självutnämnda åsiktspoliserna som styr debatten, medan man i Danmark faktiskt har en politisk debatt om dess för- och nackdelar. Vilket av länderna är mest tolerant, egentligen?

I Danmark tillåts politisk debatt

Ledare av Vávra Suk, vecka 42.

Svenska vänsterjournalister hatar Danmark. De anser att landet är rasistiskt, inskränkt och fördomsfullt. Ungefär vad de anser om vanliga arbetande svenskar alltså, men de förfasar sig över att de åsikter som i Sverige endast vanliga arbetande människor skulle våga yppa, och då mellan skål och vägg, anses okontroversiella i Danmark. Åsikter som får den svenska journalistkåren att gorma om näthat och ropa på förbud är helt enkelt inget som upprör danskarna, och de svenska journalisterna blir djupt upprörda över denna brist på moralisk indignation hos sina danska motsvarigheter och landets politiker.

I Sverige väntas rekordinvandring i år – uppemot 200 000 människor väntas söka uppehållstillstånd, varav 80 000 kommer som asylsökande. De allra flesta av asylansökningarna kommer att beviljas, det har man redan gjort klart.

I Sverige reagerade dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt på denna enorma invandringsflod genom att till slut erkänna att kostnaderna för invandringen inte skulle lämna något utrymme för satsningar på vård, skola eller omsorg. Att strama åt invandringen var ju inte att tänka på i det svenska samhällsklimatet – så han bad istället svenskarna att ”öppna sina hjärtan” (för att inte tala om sina plånböcker).

Journalistkåren applåderade unisont.

I Danmark är prognosen för asylsökande för i år 20 000. Även det är rekord – år 2011 hade Danmark exempelvis bara 3 800 asylsökande.

I Danmark oroar denna enorma tillströmning av asylanter såväl vänsterregeringen som högeroppositionen. Den som kommer med förslag till konkreta lösningar på problemet (istället för innehållslöst svammel och politiskt korrekta floskler) blir alltså inte mobbad och utstött av alla rättänkande medlemmar i samhällseliten. Istället inträffar något som svenska journalister anser oerhört skrämmande: De andra politikerna lyssnar, funderar och debatterar om förslaget faktiskt är bra eller dåligt. Tidningar publicerar förslaget utan fördömanden och rop på lagstiftning mot sådana förslag.

Den 8 oktober berättade BT, en av Danmarks största tidningar, om ett nytt förslag från Dansk Folkeparti: Man ska skicka asylsökarna till Afrika. Ett avtal ska slutas med ett afrikanskt land, exempelvis Kenya, dit man sedan skickar personer som söker asyl i Danmark.

”Som motprestation ska Danmark istället använda biståndspengar för att upprätta och driva asylläger i landet. Målet är att Danmark inte alls ska ha några utlänningar med asylstatus på dansk mark. Endast kvotflyktingar skall inte skickas iväg, menar partiet.”

Hur beskrev BT då Dansk Folkeparti? Som främlingsfientliga rasister som hatar allt som är annorlunda? Nej, man beskrev dem som ”Dansk Folkeparti”.

Hur rasade BT på ledarplats mot förslaget? Inte alls.

Hur lång tid tog det innan de andra partierna unisont fördömde DF som ett ondsint rasistparti som vill förfölja människor på grund av deras hudfärg? Det lär nog dröja länge än – så länge inte svenska akademiker eller journalister lyckas infiltrera Danmark och störta det i fördärvet, förstås. Inger Støjberg, politisk ordförande för Venstre – ett borgerligt mittenparti som i övrigt snarast motsvarar Folkpartiet i Sverige – sade så här om förslaget:

– I Venstre har vi i många år ansett att vi borde hjälpa fler flyktingar i deras närområden, och därför är det här naturligtvis ett intressant förslag. Min undran är om vi kan få något land att ta på sig uppgiften, men det får vi titta på.

Egentligen är detta förstås fullkomligt självklart. Hur skulle det kunna vara rasistiskt att hjälpa flyktingar bara för att man gör det i ett annat land, som dessutom kan förväntas tjäna på det? Hur skulle det kunna anses vettigt och sunt att fördöma förslaget utan att ens ta det i beaktande? Är det så debatter ska gå till i ett demokratiskt land?

Nej, så är det givetvis inte. Endast i landet där människor döms till fängelse för att de tillverkat konstverk som anses ”kränka” endera folkgruppen, där man censurerar barnböcker i jakten på ”rasism”, där man tystar ned fakta om våldtäkter och åldringsrån för att inte invandrare ska känna sig utpekade – endast i det landet (vi kan kalla det Absurdistan) skulle man ens komma på en så befängd tanke som att utmåla ett förslag för att hjälpa människor utan att det samtidigt drabbar det egna folket, som ”rasistiskt”.

Det svenska samhälls- och debattklimatet är skrämmande och liknas i Danmark inte sällan vid diktaturers. Samtidigt slår sig svenska journalister för bröstet över hur ”tolerant” vårt land, med dess åsiktsförtryck, självcensur och rädsla för verklig debatt, är i jämförelse med Danmark.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Läs även:

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

🟠 DEBATT. I FN:s Agenda 2030, som Sveriges regering aktivt arbetar för att uppfylla, uppställs mål som gäller ett stort antal samhällsområden. Man har beträffande dessa formulerat 17 mål av typen: ingen fattigdom, ingen hunger, god utbildning för alla, hållbar energi för alla, fredliga och inkluderande samhällen och liknande. Men med tanke på de enorma ökningarna av välfärden som världens länder uppnått sedan andra världskriget på basis av sina liberala ekonomiska system, kunde man i FN:s arbete vänta sig en fortsatt utveckling på de grunderna. Istället är det uttalade syftet att ”tänka om angående kapitalismen” och införa ”en intressentkapitalism”, vilket i praktiken är socialism som aspirerar på världsherravälde. Det skriver veckans debattör, Dan Ahlmark.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.