Skip to Content

I kväll är det VM-match i proffsboxning i Stockholm. Frida Wallberg från Sverige, 30 år och obesegrad som proffs. Hon har inte gått match sedan april 2012 och rankas därför inte av Boxrec. Likafullt är Frida innehavare av WBC-bältet i sin viktklass. (WBC = World Boxing Council) Foto: Nya Tider
Sport

I kväll smäller det!

I dag, fredagen den 14 juni, ska proffsboxaren Frida Wallberg försvara sitt WBC-bälte i superfjädervikt.

Publicerad: 13 juni, 2013, 21:44

 • Svenska
Frida väger in under torsdagen.

Frida väger in under torsdagen. Foto: Nya Tider

I dag, fredagen den 14 juni, ska proffsboxaren Frida Wallberg försvara sitt WBC-bälte i superfjädervikt. Motståndaren heter Diana Prazak, en sympatisk och vältalig kvinna från Australien. Titelmatchen går över tio ronder och blir en viktig värdemätare för Frida, som på grund av skada inte gått match på över ett år.

Nya Tider var på plats under torsdagens invägning. Galan äger rum på ett lyxhotell i centrala Stockholm och bjuder på ytterligare två proffsmatcher och två uppgörelser i MMA (mixed martial arts).

Nu håller vi tummarna för Frida!

Torsdagens presskonferens.

Torsdagens presskonferens. Foto: Nya Tider

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • YOTHI_TARZAN

  Kvinnliga boxare är sjukt
  En sport för reptilhjänor

  • valfisken

   Känns märkligt med kvinnliga boxare men att kalla dem för reptilhjärnor slår nog mer tillbaka på dig. Det är en frivillig sport och olyckor som denna får nog en och annan ungdom att tänka sig för innan de börjar tävla i boxning.
   Det är ingen slump att få germaner boxas.

 • valfisken

  I din värld skulle man förstås förbjuda ärthjärnor? Kanske abortera redan vid misstanke om risk för att åsikterna enligt din mening är ”dumma”.
  Har du svår att acceptera att andra människor har andra preferenser än du själv har. Boxning är frivillig och skadorna drabbar bara de som deltar. Men varför inte förbjuda andra sporter som också är farliga – såsom bergsklättring, ridning, ishockey, vissa motorsporter m.fl.?

 • Mikael Holmelind

  Hej ni i redaktionen! Jag tycker det osmakligt att ha kvar hejar-reportaget om Frida när hon blev allvarligt skadad, kunde slutat med döden!!! För hennes och släktingarnas skull RADERA reportaget. I annat fall uppfattar jag inte tidningen som seriös, utan samma PK-smörja som resten av dagstidningarna. Ha en god sommar, ni på redaktionen och skänk Frida en stilla tanke…..

  • AlternaMedia

   Tack för dina synpunkter.
   Vad är osmakligt? Att vi skrev att vi höll tummarna för
   Frida? Vi kunde rimligen inte förutse utgången av matchen och vad har det med saken att göra?
   Du är uppenbarligen inte prenumerant. I pappersupplagan har
   vi både lämnat en ringsiderapport och gjort en uppföljning. Dessutom har hela redaktionen önskat Frida en snabb återhämtning.
   Kan passa på att nämna att vi har raderat nedlåtande kommentarer om damboxning på vår hemsida. Och vet du: NyT var enda alternativa
   media som var på plats på Waterfront.
   Vi är journalister och vi bevakade invägningen inför en VM-match
   i boxning. Som alltid håller vi tummarna för Sverige.
   / Web. red.

Mängder extrabussar sätts in till världscup i skidor

I helgen 26 – 27 januari hålls världscupen i längdskidor i Ulricehamn i Västergötland. Bra väder med minusgrader leder också till en enorm publiktillströmning. Därför sätter det landstingsägda Västtrafik in många extra bussturer från Göteborg, Borås och Ulricehamn så att publiken kan åka till tävlingarna.

Nattruset – Smutsigt och blött terränglopp i mörker

Tjurruset är ett ”grymt” terränglopp, som går över leråkrar, kärr och diken, sammanlagt 10 kilometer. Den 6 oktober i år gick loppen på Svea Livgardes övningsområde vid Kungsängen, nordväst om Stockholm. Nya Tiders fotograf var där den 6 oktober vid Nattruset. Nattruset är visserligen kortare än Tjurruset, ”bara” 5 kilometer, men istället går det i den mörka höstkvällen. Trots ljusförhållandena och en liten primitiv kamera blev det faktiskt en del dramatiska bilder som vi gärna delar med oss av till Nya Tiders läsare.

En italiensk nationalidol: Francesco Damiani

IDROTTSHISTORIAI september förra året var det trettio år sedan italienaren Francesco Damiani slog svensken Anders ”Lillen” Eklund om EM-titeln i tungviktsboxning, en match som fick enorm uppmärksamhet i svensk press. Nya Tiders boxningsexpert skärskådar Damianis karriär.

Tidigare manlig tyngdlyftare går över till det kvinnliga landslaget för att vinna

IDROTTEn medlem av Nya Zeelands kvinnliga tyngdlyftarlag, som tidigare varit man, har inför Samväldesspelen orsakat kontrovers.

Alltid lite till – Fridas berättelse hugger i hjärtat

BOKRECENSIONDen före detta boxaren Frida Wallbergs nyutkomna självbiografi överraskar positivt. Nya Tiders Stefan Pettersson har bara lovord för en välskriven bok som han sträckläste.

Frida Wallbergs match utredd: Vad hände på Stockholm Waterfront?

Den 14 juni var det VM-match i proffsboxning i Stockholm. Frida Wallberg skulle försvara sin WBC-titel i superfjädervikt på Radisson Waterfront Hotel i centrala Stockholm. Det slutade med att Frida fick föras till sjukhus och opereras för en hjärnblödning. Nya Tider fanns vid ringside med fotograf och reporter, reportaget från galan kunde ni läsa i NyT v 25-13. Nu har Prokommissionen offentliggjort en rapport kring matchen.

Gå till arkivet

Send this to a friend