Skip to Content

RASISM ÄVEN I MATBUTIKEN. Det är inte bara icke-vita som ska ges fördelar i lantbruket, som vi rapporterade om i förra veckans nummer (NyT v.13/2021), utan matbutiker har nu börjat märka produkter som tillverkas av företag ägda av svarta eller andra så kal­la­de minoritetsgrupper. Enligt matkedjan Giant så vill man med hyllmärkningen ”sätta varor från leverantörer som ägs av kvinnor, svarta, asiatiska, indiska, spansktalande, HBTQ-personer (sexuella minoriteter) och krigsveteraner i strålkastarljuset”. Innan årets slut har Giant Food lovat att alla också ska kunna göra rasmedvetna val vid onlineköp hos dem. Foto & Infällt: Twitter @stillgray
UTRIKES

Icke-vita tillverkare ska gynnas med ny hyllmärkning – Del av globalistisk agenda där World Economic Forum återigen figurerar i bakgrunden

PappersupplaganNya Tider v. 14

En stor livsmedelskedja i USA ansluter till Woke-rörelsen, som rullar över den falnande supermakten som en ostoppbar ångvält, och märker nu sina varor som ”svartägda”, ”latinoägda”, ”HBTQ-ägda” och så vidare. Man vill uppmuntra kunderna att köpa dessa på bekostnad av ”vitägda” företag. Nya Tider granskar hur det kommer sig att idéer med mycket lite stöd utanför en liten grupp högljudda miljardärer och vänsteraktivister kan ha sådan enorm framgång i det en gång så konservativa USA och västvärlden i övrigt. Vid granskningen finner vi ett globalistiskt nätverk av mäktiga storföretag, där World Economic Forum (WEF) är spindel i nätet, som ska leda omdaningen av hela den globala arbetsmarknaden och ”utrota rasismen” en gång för alla.

Publicerad: 9 april, 2021, 18:23

  • Svenska

Läs även

Den amerikanska matkedjan Giant Food lanserar en ny typ av hyllmärkning som enligt företaget ”gör det möjligt för kunder att identifiera produkter från minoritetsägda företag”. Giant Food har 164 matbutiker belägna i huvudstaden Washington DC och de kringliggande delstaterna Virginia, Maryland och Delaware. Planerna, som presenterades av kedjans vd Ira Kress i slutet på 2020, började genomföras med start i januari i år.

IRA KRESS tog över vd-rollen för Giant Foods i maj 2020 och är den ytterst ansvarige bakom den rasistiska märkningen av dagligvaror som hans kedja påbörjade i januari. Kress fungerar också som styrelseledamot i ett rådgivande organ vid det amerikanska forskningsuniversitet Johns Hopkins, som under den mer än årslånga pandemin utmärkt sig som pådrivande för nedstängningar – vilka främst drabbat små oberoende butiker och restauranger – och massinjektioner av de experimentella så kal­la­de vaccinen som sedan december påbörjats världen över. Foto: Giant Food

– Giant Food är stolta över att bättre lyfta fram våra olika leverantörer, sade Kress då, som menade att informationen var nödvändig för att kunder ska kunna identifiera viktiga ”produktattribut”.

– Vi har åtagit oss att göra det lättare för kunderna att identifiera produktattribut som är viktiga för dem genom att främja ett mångsidigt och inkluderande nätverk av leverantörer som återspeglar den unika bakgrunden och upplevelserna för vår Giant-familj, våra kunder och vårt samhälle, påstod Kress. På vilket sätt ägarens rastillhörighet hos en leverantör är av betydelse för val av produkt i matbutik förklarades inte i det som kritiker beskrev som ett ”floskelfyllt uttalande”.

En redaktör på den amerikanska nyhetssidan Sky News Press varnar för att ”det är den här typen av balkanisering som dödar USA och tvingar folk att börja döma och agera utifrån främst ras- eller identitetspolitik, istället för att folk ser sin nation som bara amerikansk”. Kommentarerna på sociala medier var inte heller nådiga och många undrade om syftet var att skapa hat och splittring bland amerikaner. And­ra drog historiska paralleller. På Twitter skrev @cxan att ”Som tysk att se detta, finner jag mycket skrämmande”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Är det antalet posthumanister i Jägarförbundet som räknas?

OPINION: MAGNUS STENLUNDÅtalet och den segdragna processen mot skogsägaren Karl Hedin är bara toppen på ett isberg. Det menar veckans debattör, författaren och programledaren Magnus Stenlund, som ger exempel på flera absurda insatser mot just jägare. Det han finner mest motbjudande är dock att politisk korrekthet nästlat sig in i ledning på själva den organisation som ska företräda Sveriges jägare, som tycks agera i någon form av feg förhoppning att de ska kunna blidka sina mobbare.

Henrik Paetau: Läsar- responsen inspirerade till bok

KULTURPaetau är känd för Nya Tiders läsare som en återkommande krönikör som sätter olika aspekter av det svenska samhället i blixtbelysning. Med bakgrund i Finland och med stora erfarenheter från and­ra länder kan han peka på företeelser i Sverige som sticker ut och skärskåda dem. Många läsare har reagerat på hans iakttagelser, något som inspirerat honom till att skriva en bok.

AfD-medlemmar ej välkomna i polisfacket

UTRIKESNågra dagar före de tre delstatsvalen i Tyskland som hölls den 14 mars publicerade styrelsen för det största av de tre olika fackförbunden för olika kategorier av poliser i Tyskland ett skarpt uttalande. Det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) kritiserades. Fackets styrelse menar att medlemskap i partiet är oförenligt med medlemskap i polisfacket. De övriga två polisfacken har veterligen inte uttalat sig. Inte heller har någon AfD-medlem hittills uteslutits.

Covid-vaccinen skärskådas vid stor hälsokonferens i USA – Läkaren Christiane Northrup: Injektionerna är inte vaccin

COVID-19Vid en tongivande konferens i USA i mitten av april framträdde flera kända namn och kritiker mot coronarestriktioner och de inskränkningar i vår frihet dessa lett till. Där togs även hälsoaspekten upp och då inte minst de kontroversiella covid-vaccinen. Talen innehöll inte sällan mycket viktig information som undertryckts av etablissemanget. Bland annat att vaccinen inte skyddar mot smitta. Nya Tider återger här den kända kvinnoläkaren Christiane Northrups tal. Vi kan genom det avslöja det dolda skälet till varför globalisterna så fanatiskt stoppat väl fungerande behandlingsmetoder mot Covid-19.

Alternativmedia knappar in på etablissemanget

LEDAREEnligt en rapport från Reuters har Sverige den största alternativmedian i Europa. Och den förklarar också systemmedias växande oro - flera av alternativ­medierna har redan vuxit om etablissemangets systemtrogna medier. Nya Tiders nätutgåva når hela 6 procent av befolkningen per vecka, trots att vi främst är en papperstidning.

Över 2 000 illegala migranter anländer till Lampedusa inom några timmar

UTRIKESÖver 2 000 illegala migranter har anlänt till den italienska Medelhavsön Lampedusa på bara några timmar. På måndagsmorgonen registrerade myndigheterna 20 båtar som landat på ön, som tillhör regionen Sicilien, det senaste dygnet, rapporterar italienska medier. Mottagningscentret är redan helt överfullt. Några hundra migranter kommer nu att föras till Sicilien.

I Ungern finns det mer vaccin än människor som vill ha dem

UTRIKESI slutet av april meddelade Ungerns premiärminister Viktor Orban att det nu finns fler vaccin tillgängliga landet än vad som efterfrågas. Ungern är det enda landet i Europa i den situationen.

”Inbördeskriget hotar i Frankrike och det vet ni”: Fransk militär avfyrar ännu en salva mot Macron med nytt öppet brev

UTRIKESEn grupp aktiva franska militärer har publicerat ett nytt öppet brev till landets president Emmanuel Macron och varnat honom för ett ”inbördeskrig” i landet efter alla ”eftergifter” han gjort till islamismen.

Gå till arkivet

Send this to a friend