Identitär! – Hur gör man revolution i informationseran?

Vi vet massor om vad som är fel med vårt samhälle. Inte minst vet vi att det pågår ett utbyte av Europas befolkning mot folk från andra kontinenter. Vi står inför ett existentiellt hot. Vi vet också att det finns naturliga och självklara politiska lösningar som skulle kunna rädda oss, ändå fortsätter folket att lita mer på gammelmedia och de gamla politiska partierna och ledarna. Hur väcker vi majoriteten till deras och vår överlevnadsfråga? Hur väcker vi intresse och sympati för vår sak? Martin Sellner ger svar i boken Identitär!.
Boken kan köpas här.

Identitär! har undertiteln ”ett uppbrotts historia”, och de första kapitlen handlar om ”rörelsens” första aktioner och bildandet av den identitära rörelsen i Österrike, Identitäre Bewegung Österreichs (IBÖ), men boken har också ett mycket bredare budskap.

Det handlar om några ungdomar som träffades regelbundet vid ett stambord på ett kafé i Wien för att utbyta ”farligt tänkande” (Nietzsche). De upptäckte att ”egalitarism” och ”universalism” var deras fiende och de upptäckte ”etnopluralism”. Ur boken:

Vi ville ha en planet med tusentals folk, kulturer och forum, med utrymme för många sanningar, identiteter och historier.
/…/
Vi är medvetna om vårt ansvar för vår identitet och vår historia. /…/ Det är vår övertygelse att vår historia inte får sluta redan nu, att den inte får vara över.

De läste Alain de Benoist, Guillaume Faye och Antonio Gramsci, och de läste Lenin, Gandhi och Gene Sharp, Spengler och Yukio Mishima. De hade ett minst sagt brett anslag. De kom ganska snart fram till att, vad de kallade ”den gamla högern”, hade kört fast i ett ofruktbart spår.

Nationalister och invandringsmotståndare hade hittills verkat utan någon egentlig strategi, de förstod inte maktens natur i dagens värld och de drog till sig element som drevs av hat mot staten och polisen och som visade tendenser till våld och militarism.

Martin Sellner och hans kamrater kom fram till att makten i den moderna staten vilade på ideologi och politiskt korrekt moral i mycket högre grad än på våldsmonopol, som i äldre tid. Dagens revolutionärer ska inte träna för ett väpnat makt­övertagande, de ska arbeta för att ta över problemformuleringen, mytbildningen och bli de som definierar den allmänt erkända moralen. Slagfältet är metapolitiskt.

Identitär reconquista

Målet är en erövring av den kulturella hegemonins maktmedel, vilket skapar de rådande idéerna och begreppen, alltså massmedierna, konsten, kulturen och det offentliga rummet.
Först på den grunden kan folkutbytet stoppas och ”Fästning Europa” byggas, skriver författaren.

Martin Sellner. Foto: Privat

Identitärerna i Österrike och Tyskland har med inspiration från bland annat Greenpeace, djurrättsrörelsen och Gandhis icke-våldsfilosofi utvecklat spektakulära aktionsformer vars syfte är att synas i media och tvinga systemmedia att sprida identitärernas paroller och symboler.

Det handlar till exempel om att dyka upp vid multikulturella evenemang och ta över scenen för en minut eller två. Det ska gärna vara humoristiskt, överdrivet och estetiskt tilltalande. Det viktiga är att fastna på bild.

Symbolisk ockupation

Den första impulsen till bildandet av en IBÖ var de intryck Martin Sellner och hans kamrater fick av de franska identitärerna som 2012 ockuperade en moské i Poitiers.

En av de första lyckade aktionerna som identitärerna i Österrike genomförde blev en ”ockupation av ockupationen”. Det var i februari 2013 som ett antal föregivna flyktingar hade slagit läger i kyrkorummet i Votivkyrkan i Wien. De var uppbackade av den katolska hjälporganisationen Caritas och tolererade av kyrkoledningen. Vänsteraktivister använde händelsen för att kräva ändrade asyllagar och stoppa deportationer.

De identitära aktivisterna uppträdde som pilgrimer, men vägrade att lämna kyrkan efter den gudstjänst de deltagit i. Istället reste de sig en efter en och deklarerade ”en ockupation av ockupationen”.

Säkerhetsvakter slog en skyddande järnring runt ”flyktingarna” och Caritas och polisen började förhandla med identitärerna. Polisens specialenhet Cobra anlände. Efter vädjande från biskopen valde IBÖ att avsluta ockupationen fredligt. De unga identitärerna hade med ett fräckt drag tagit över hela föreställningen, och fått ut budskapet i massmedias strålkastarljus.
Där trivdes vi så bra att vi sedan dess inte lämnat platsen.

I det här stadiet gäller det att fungera som en politisk brandkårsstyrka, menar Sellner. Det gäller att reagera snabbt på händelser som ändå inträffat och få till en snygg aktion innan medias intresse svalnat eller initiativet övergått till vänstern.

På längre sikt måste man driva målinriktade kampanjer, som i sig själva utgör den mediala händelsen.

Icke-våld

Det långsiktiga målet är att förändra den allmänna moralen, att förflytta ”Overtonfönstret”, som Stigermark talar om. Europeiskt självförakt, ”vit skuld” och defaitism skall bytas mot etniskt europeiskt självförtroende och livsvilja. Familjen, kulturarvet, historien, traditionerna och framför allt en levande nyskapande tysk och europeisk kultur är vad den identitära högern kämpar för.

Resultat och delmål kommer att vara att folkutbytet bromsas och slutligen stoppas. Främlingar som inte vill assimileras i majoritetskulturen ska uppmuntras att återvandra. ”Mångkulturen” kommer att bli en historisk parentes.

Vägen dit är att vinna respekt och förtroende genom ett värdigt uppträdande. Aktivisterna får inte nedlåta sig till förakt eller hatiskt uppträdande mot främlingar eller polisen. Man ska vara helt öppen med sin identitet och stå för sina åsikter. Det gäller att inte låta sig provoceras av ”Antifa”.

De längtar efter att vi skall begå våldshandlingar för då kan myndigheterna förbjuda oss, varnar Martin Sellner:

Press och myndigheter har sedan månader längtat efter en ”tysk Breivik”. Berättelserna är redan skrivna. /…/ i panik kommer [de ”intellektuella orosstiftarna” som ”röjt väg”] att distansera sig och fly tillbaka till mainstreamlägret.

Ett stilistiskt mästerverk

Boken Identitär! har ett viktigt budskap, men den är också ett stilistiskt mästerverk. Man hittar fantastiska meningar överallt som lockar till citat. Lyssna på det här från kapitlet Motkultur i Halle:

Vilken är alla marginaliserade gruppers och subkulturers hemliga, rebelliska längtan, från Home Garden och Punk via Street Art och Skins till Gothare? Det är äventyret!

De vet det oftast inte, men det som driver dem är en avsmak för historiens slut och den sista människan, mot globaliseringen och dess gör-alla-lika, vilket drivit dem ut i periferin. Deras hemliga önskan är störtandet av ”den tomma mitten”.

Deras längtan lystrar till äkthet och identitet och estetiken signalerar exklusivitet och oförsonlighet. Bara de mest ärliga bland dem, såväl till vänster som till höger, blir politiska. För de har märkt att i ett system som städat bort alla äventyr, är det sista av de äventyr som för oss återstår, avslöjandet av systemet självt.

”Systemet” – det är inte staten eller dess författning. Det är nihilismen och självuppgivelsens anda, som också bor i oss själva och som först och främst måste bekämpas där. Subkulturen är hedonistisk, individualistisk och godtycklig. Motkulturen är politisk, samverkande och målorienterad.

Inte illa! En helt fantastisk bok. Insiktsfull, välskriven, kompakt, mättad med innehåll och stilistiskt utsökt. Översättarna U Wilhelm och K-O Arnstberg har gjort ett fantastiskt jobb för att Sellners stil och energi fritt ska kunna flöda in i det svenska samhället.

Boken måste läsas, i synnerhet av alla som känner att de har ett ledarkall. Läs den gärna i kombination med Anton Stigermarks bok Memetisk krigföring, så har ni ett komplett recept för att driva fram den andliga revolutionen.

Boken kan köpas här.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Facebooks hemliga lista över farliga individer och organisationer läckt – flera svenskar utpekade

Facebooks hemliga lista över farliga individer och organisationer läckt – flera svenskar utpekade

🟠 UTRIKES Tidskriften The Intercept har kommit över Facebooks lista över det som bolaget klassar som farliga individer och organisationer. Listan, som varit hemlig tills nu, är uppdelad i olika segment som terror, brott och hat. Många sedan länge avlidna dyker upp, som till exempel Adolf Hitler och Benito Mussolini. Flera svenskar, företrädesvis musiker, finns där också, framförallt på grund av deras ”hat” – men inga aktuella Sverigebaserade kriminella gäng eller klaner återfinns.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

🟠 Begreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Personlig analys av ett Sverige i kris

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.