Skip to Content


Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Publicerad: 10 juli, 2020, 15:22

 • Svenska

Läs även

”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg har byggt upp ett omfattande angiverisystem där han finkammar sociala medier efter arga inlägg om den kriminalitet och det våld som mångkulturen lett till och polisanmäler dem. Han har redan anmält hundratals svenskar, oftast pensionärer som inte har så stor koll på vilka lagar som gäller för sociala medier. För detta har han i åratal fått bidrag av staten, som till största delen gått till honom själv i form av lön.

Tomas Åberg är en offentlig person och har bland annat intervjuats i SVT och Aftonbladet TV om sin verksamhet. Han har också varit föreslagen till Aftonbladets pris Årets hjälte, innan Nya Tider avslöjade att han var belagd med djurförbud på grund av vanvård av sina djur. Bland annat lät han flera av sina jakar svälta ihjäl. Efter avslöjandet strök Aftonbladet honom från kandidatlistan.

På grund av att Åberg gjorts till ”antirasistisk” hjälte av systemmedia har Kjell Böhlin ansett det relevant att ta en närmare titt på vem Åberg är och granska hans verksamhet. Böhlin menar att han endast publicerat dokument som visar att Näthatsgranskarens ordförande Tomas Åberg inte talar sanning, men har alltså själv blivit ett polisärende på grund av sitt journalistiska arbete.

Den 28 maj miste Näthatsgranskaren sitt bidrag från MUCF som uppgick till knappt 1,4 miljoner kronor årligen, något som Böhlin ser som en seger. Åtal mot Böhlin är ännu inte väckt.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • birgerr

  GÅR DET INTE SÄTTA DEEN DÄR NÄTGRANSKAREN I FÄNGELSE först ett regält skadestånd till dom drabbade

  • RL, Vallentuna

   När människor i nöd ringer polis har dom ingen att skicka….men nu fanns det t.o.m. TVÅ man för att tvinga sig på Kjell i hans hem.
   Säkerligen helt lagligt –men det är bra att jämföra med hur utlandsgängen får härja fritt , svenska barn som tvingas svälja utlänningars kiss i förnedringssyfte , både pojkar och flickor tvingas av s.k flyktingar till olika sexuella aktiviteter…..anmäler man så hemlighåller polisen allt under kod 291…tills det avskrivs.
   Mitt förtroende för polisen i Sverige är på fryspunkten.
   Med en polisutbildning är man mycket attraktiv på den privata marknaden—man väljer själv att plåga gamlingar och sanningsälskande med HMF anmälningar….–man har valt sida !!
   Asylmissbrukare och våldsmän—–eller Sveriges hederliga försvarslösa gamla och svaga.

 • belyst

  Visst är det skönt att veta att Sverige har godkänt häxjakt igen efter runt 400 år. Fast numera är det inte Kyrkan som går i spetsen utan av de som säger sig vara intellektuella, var de nu fått det ifrån. Bör man inte ha en viss nivå av intelligens för att i vilket fall kunna lura i folk att man är intellektuell.

 • RL, Vallentuna

  Det är ohyggligt hur vi svenskar förnedras !!! Att HMF ens finns är en ren provokation.
  Vidrigt hur Kjell hämtades . Jag skulle bli fullkomligt rasande !! Och aldrig någonsin förlåta.

 • begood

  Det blir säkert en mycket intressant prövning. Åberg grepar sista halmstrået, tyvärr hans snäva inställning
  till vad brott är blir hans fall…….

 • 001868

  JO har redan konstaterat för mer än 10 år sen och flera gånger senare att när det gäller brott där fängelse finns i straffskalan med max 6 månaders fängelse men där det är rimligt att det bara kommer att blir böter som påföljd är det inte lämpligt att DNA-topsa personer misstänkta för brott eftersom det inte ska sparas i DNA-registret.

  Detta visar inte bara att Åklagare tolkar lagen strängare avseende den för tillfället sittande regeringens önskemål (Hets mot folkgrupp) utan även att vissa offentliga privatpersoner som anses vara viktiga för staten ska ha prioritet på så sätt att kritiker ska lagföras för brott både snabbare och hårdare om det finns minsta misstanke om det samt även prövas för strängare straffpåföljd än enskilda individer.

  Jag uppmanar alla unga att läsa och studera historia och samhällskunskap för ni är dem som i framtiden ska leva i detta samhälle som fortsätter att bli mer och mer totalitärt. Att hämta någon för förhör personligen är inte rimligt eftersom personen ska vara misstänkt för ett brott som har fängelse i straffskalan, men också antingen ska misstänkas försöka försvinna eller på annat sätt försvåra utredningen, alternativt att Polisen efter flera försök inte har fått tag i personen.

  Att direkt hämta in någon personligen och DNA-topsa dem för något så simpelt som ärekränkning, förtal, eller liknande är rena DDR-metoder och bara något som brukar ske i kommunistiska diktaturer.

 • Erik Marlandson

  Jag tänker bara vilken sanslös fräckhet våra makthavare, deras medlöpare och deras polismakt visar. Den nya härliga värdegrunden ska försvaras till varje pris och alla vi som inte gillar läget ska piskas in i fållan.

 • sysoped

  ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg ar ett SVIN och att svenska staten gar in som karande ar SKANDALALOST.

 • RL, Vallentuna

  Folk som är rädda för att Islam skall ta över blir ofta dömda för HMF . Jag undrar om dom vet hur det gick till 1493 när turkarna intog det kristna Konstantinopel , numera Istanbul .?
  Den som har starka nerver kan läsa en skildring av hur det gick till på : detgodasamhallet.se .

 • Swatch

  STASI har uppstått… Kommunismen har uppstått….fattas bara att Lenin ska också uppstå.

Kommunpolis kallar 12-åriga Adrianas mördare för ”offer”

”Jag ville väcka känslor”, menar lokalpolisen Martin Lazar, när Nya Tider frågar honom om debattartikeln där han skrev att de som skjuter också är offer. Det var efter dödsskjutningen av 12-åriga Adriana från Norsborg som kommunpolisen skrev en debattartikel i Expressen, där han menar att det gäng som besköt ett annat kriminellt gäng ”ville dämpa sin ångest genom våld och maktspel”.

Bibliska gräshoppssvärmar hotar nu jordbruksnationen Brasilien – Ödelägger redan skördar på fyra kontinenter

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNINGDe gigantiska gräshoppssvärmarna som ödelagt jordbruk i Paraguay och Argentina befaras nu komma att ta sig över gränsen till Brasilien, en av väldens största jordbruksnationer, och vintergrödorna där. Det skulle skapa än mer tryck på den redan svårt ansatta globala matproduktionen som drabbats hårt av virusnedstängningar, ovanligt kyligt väder på många platser och stora översvämningar i länder som Kina. Samtidigt rapporteras gräshoppor redan ha dykt upp i Centralamerika. Experter befarar att Mexiko och kanske även USA står på tur. Gigantiska svärmar har redan ödelagt vidsträckta områden i Östafrika, Mellanöstern, Pakistan, Indien och har nu också dykt upp i södra Europa och västra Kina. Det är den värsta invasionen på minst 70 år och miljontals människor hotas nu av svält.

”Koranen skall brinna i Rosengård!”

INRIKESRasmus Paludan, partiledare för det danska invandringskritiska partiet Stram kurs, har meddelat att han tillsammans med den kontroversiella svenska konstnären Dan Park kommer hålla ett torgmöte i invandrarghettot Rosengård framför en moské och där bränna koranen.

Ny minnesplats på Fårö för baltiska flyktingar

INRIKESDen 22 juli invigdes en ny minnesplats på Fårö utanför Gotland för att hedra de baltiska flyktingar som kom till Fårö under andra världskrigets slut, eller snarare alla de som aldrig kom fram utan drunknade i Östersjön under de strapatsrika resorna.

Taxidådet i Borlänge en hämnd för anmälan om sextrakasserier

INRIKESEn somalisk taxichaufför sitter häktad efter en vansinneskörning i Borlänge, där han medvetet körde på fem personer. Brottsrubriceringen är ett försök till mord samt fyra fall av grov misshandel. Somaliern är sedan tidigare dömd för våld mot tjänsteman på ett socialkontor, då han inte fick igenom sin vilja angående bidrag.

Mördare fritagen under permission från ungdomsvård

INRIKESDen 8 januari 2018 sköt den då 16-årige somaliern Abdirizak Abdimalek Osman ihjäl en 24-årig afrikansk man på en pizzeria i Rinkeby. Han dömdes till tre års sluten ungdomsvård, men fritogs den 21 juli i år under en permission. Den ansvariga myndighetens presschef medger i ett samtal med Nya Tider att en felbedömning uppenbarligen gjordes då man beviljade permission.

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

Gå till arkivet

Send this to a friend