Skip to Content


Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Publicerad: 10 juli, 2020, 15:22

 • Svenska

Läs även

”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg har byggt upp ett omfattande angiverisystem där han finkammar sociala medier efter arga inlägg om den kriminalitet och det våld som mångkulturen lett till och polisanmäler dem. Han har redan anmält hundratals svenskar, oftast pensionärer som inte har så stor koll på vilka lagar som gäller för sociala medier. För detta har han i åratal fått bidrag av staten, som till största delen gått till honom själv i form av lön.

Tomas Åberg är en offentlig person och har bland annat intervjuats i SVT och Aftonbladet TV om sin verksamhet. Han har också varit föreslagen till Aftonbladets pris Årets hjälte, innan Nya Tider avslöjade att han var belagd med djurförbud på grund av vanvård av sina djur. Bland annat lät han flera av sina jakar svälta ihjäl. Efter avslöjandet strök Aftonbladet honom från kandidatlistan.

På grund av att Åberg gjorts till ”antirasistisk” hjälte av systemmedia har Kjell Böhlin ansett det relevant att ta en närmare titt på vem Åberg är och granska hans verksamhet. Böhlin menar att han endast publicerat dokument som visar att Näthatsgranskarens ordförande Tomas Åberg inte talar sanning, men har alltså själv blivit ett polisärende på grund av sitt journalistiska arbete.

Den 28 maj miste Näthatsgranskaren sitt bidrag från MUCF som uppgick till knappt 1,4 miljoner kronor årligen, något som Böhlin ser som en seger. Åtal mot Böhlin är ännu inte väckt.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • birgerr

  GÅR DET INTE SÄTTA DEEN DÄR NÄTGRANSKAREN I FÄNGELSE först ett regält skadestånd till dom drabbade

  • RL, Vallentuna

   När människor i nöd ringer polis har dom ingen att skicka….men nu fanns det t.o.m. TVÅ man för att tvinga sig på Kjell i hans hem.
   Säkerligen helt lagligt –men det är bra att jämföra med hur utlandsgängen får härja fritt , svenska barn som tvingas svälja utlänningars kiss i förnedringssyfte , både pojkar och flickor tvingas av s.k flyktingar till olika sexuella aktiviteter…..anmäler man så hemlighåller polisen allt under kod 291…tills det avskrivs.
   Mitt förtroende för polisen i Sverige är på fryspunkten.
   Med en polisutbildning är man mycket attraktiv på den privata marknaden—man väljer själv att plåga gamlingar och sanningsälskande med HMF anmälningar….–man har valt sida !!
   Asylmissbrukare och våldsmän—–eller Sveriges hederliga försvarslösa gamla och svaga.

 • belyst

  Visst är det skönt att veta att Sverige har godkänt häxjakt igen efter runt 400 år. Fast numera är det inte Kyrkan som går i spetsen utan av de som säger sig vara intellektuella, var de nu fått det ifrån. Bör man inte ha en viss nivå av intelligens för att i vilket fall kunna lura i folk att man är intellektuell.

 • RL, Vallentuna

  Det är ohyggligt hur vi svenskar förnedras !!! Att HMF ens finns är en ren provokation.
  Vidrigt hur Kjell hämtades . Jag skulle bli fullkomligt rasande !! Och aldrig någonsin förlåta.

 • begood

  Det blir säkert en mycket intressant prövning. Åberg grepar sista halmstrået, tyvärr hans snäva inställning
  till vad brott är blir hans fall…….

 • 001868

  JO har redan konstaterat för mer än 10 år sen och flera gånger senare att när det gäller brott där fängelse finns i straffskalan med max 6 månaders fängelse men där det är rimligt att det bara kommer att blir böter som påföljd är det inte lämpligt att DNA-topsa personer misstänkta för brott eftersom det inte ska sparas i DNA-registret.

  Detta visar inte bara att Åklagare tolkar lagen strängare avseende den för tillfället sittande regeringens önskemål (Hets mot folkgrupp) utan även att vissa offentliga privatpersoner som anses vara viktiga för staten ska ha prioritet på så sätt att kritiker ska lagföras för brott både snabbare och hårdare om det finns minsta misstanke om det samt även prövas för strängare straffpåföljd än enskilda individer.

  Jag uppmanar alla unga att läsa och studera historia och samhällskunskap för ni är dem som i framtiden ska leva i detta samhälle som fortsätter att bli mer och mer totalitärt. Att hämta någon för förhör personligen är inte rimligt eftersom personen ska vara misstänkt för ett brott som har fängelse i straffskalan, men också antingen ska misstänkas försöka försvinna eller på annat sätt försvåra utredningen, alternativt att Polisen efter flera försök inte har fått tag i personen.

  Att direkt hämta in någon personligen och DNA-topsa dem för något så simpelt som ärekränkning, förtal, eller liknande är rena DDR-metoder och bara något som brukar ske i kommunistiska diktaturer.

 • Erik Marlandson

  Jag tänker bara vilken sanslös fräckhet våra makthavare, deras medlöpare och deras polismakt visar. Den nya härliga värdegrunden ska försvaras till varje pris och alla vi som inte gillar läget ska piskas in i fållan.

 • sysoped

  ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg ar ett SVIN och att svenska staten gar in som karande ar SKANDALALOST.

 • RL, Vallentuna

  Folk som är rädda för att Islam skall ta över blir ofta dömda för HMF . Jag undrar om dom vet hur det gick till 1493 när turkarna intog det kristna Konstantinopel , numera Istanbul .?
  Den som har starka nerver kan läsa en skildring av hur det gick till på : detgodasamhallet.se .

 • Swatch

  STASI har uppstått… Kommunismen har uppstått….fattas bara att Lenin ska också uppstå.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Hemkonservering – en värdefull kunskap som borde återerövras

HEM & HUSHÅLLI vårt moderna tidevarv har vi ofta föraktat och skrattat åt gamla tiders metoder och utrustning. När de moderna spisarna kom, försvann vedspisarna från köken. När kylskåp och frys gjorde sitt inträde i hemmen glömdes de gamla metoderna med bland annat kokkonservering bort. Det var ju så gammaldags och omodernt. Men faktum är att den gamla kunskapen när det gällde att förvara sin mat under en väldigt lång tid slår våra frysmetoder med hästlängder.

Nybyggda lägenheter skall gå till bidragstagare – svenskar skall betala

INRIKESKommunstyrelsen i Malmö har beslutat om att var femte nybyggd hyresrätt i staden skall öronmärkas för personer med försörjningsstöd eller gå direkt till bostadssociala insatser. Resultatet väntas bli mer invandrare i nybyggda områden vilket antas främja integrationen.

Gå till arkivet

Send this to a friend