Skip to Content

Indiska soldater korsar en flod och möter kinesiska trupper – därefter utbröt ett dödligt slagsmål. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Indien förstärker gränsen mot Kina – 200 000 soldater redo för krig

Digital utgåva

Situationen mellan Indien och Kina ser ut att förvärras. I ett försök att möta kinesisk aggression och militärteknologiskt försprång väljer Indien att kraftigt utöka mängden soldater, samt träna dem för höghöjdsterrängen i Himalaya i en ny doktrin man kallar för ”offensivt försvar”. Utvecklingen kommer som en följd av flera dödliga sammandrabbningar mellan kinesiska och indiska soldater.

Publicerad: 4 juli, 2021, 21:55

  • Svenska

Läs även

Efter flera dödliga sammandrabbningar längs gränsen mellan Kina och Indien har båda sidorna valt att utöka sin militära närvaro, men med olika inriktning. Medan Kina bygger baser och bunkrar samt för in högteknologisk stridsutrustning väljer Indien att kraftigt öka antalet soldater längs gränsen med ytterligare 50 000 man, till totalt 200 000. Eskaleringen kommer efter upprepade konflikter längs den långa gränsen i Himalaya-bergskedjan. Den värsta av dessa, med fler än 20 bekräftade döda, skedde nu i juni vilket ledde till att Indien förlorade kontrollen över 300 kvadratkilometer territorium – trots att inga skjutvapen användes.

Båda sidorna förbereder sig nu för en möjlig väpnad konflikt i en av världens mest svårtillgängliga miljöer högt uppe i bergen i Himalaya. Gränsen är samtidigt av monumental strategisk vikt vid ett potentiellt framtida krig mellan de två nationerna, för kontrollen över bergen avgör vem som kan invadera vem.

Konfliktområdena som båda länderna anser tillhör dem markerade i rött, med de vanligast förekommande striderna i Ladakh provinsen utmarkerat. Grafik: Nya Tider/Google Earth

Redo för ”offensivt försvar”

Efter att den indiska militärledningen kunnat konstatera att Kina inlett en omfattande förflyttning av trupper och militär utrustning under de senaste månaderna, samt satsat omfattande resurser på att snabbt bygga upp den militära infrastrukturen kring militära anläggningar i Xinjiang-provinsen, vilka kan användas mot Indien, har man sett sig tvungna att kontra med egna åtgärder.

Medan Kina bygger bunkrar för hela flygdivisioner, vägar och nya flygfält har Indien istället valt att förstärka med flera lätta brigader och elitsoldater med stridserfarenhet från konfliktzonerna i Kashmir, totalt en utökning med 50 000 man, vilket innebär att Indiens truppantal nu uppgår till 200 000, redo att kontra och möta Kina. Allt enligt en ny militärdoktrin man kallar för ”offensivt försvar”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ecuador drar tillbaka Julian Assanges medborgarskap

YTTRANDEFRIHETEcuador har dragit tillbaka Wikileaksgrundaren Julian Assanges medborgarskap, som han fick år 2018. Assanges advokat Carlos Poveda, själv från Ecuador, är besviken och menar att beslutet fattats på ett felaktigt sätt och att Assange själv inte fick komma till tals.

Nederländernas parlament: Premiärminister Mark Rutte ertappas med grov lögn… inför rullande kamera

NEDERLÄNDERNAUnder en frågestund ställs Nederländernas statschef, som tvingat befolkningen till hårda covid-restriktioner, mot väggen av den nationalistiske parlamentarikern Gideon van Meijeren (FvD). Den amerikanska konservativa nyhetssidan Breitbart beskriver i en opinionstext honom som en ”hjältepolitiker” som ”skoningslöst förgör” den nederländske premiärministern. Therry Baudet, partiledaren för FvD, presenterade videon från händelsen med orden ”TITTA! Gideon van Meijeren avslöjar LÖGNAREN Rutte”. Premiärministern, som går under öknamnet ”Teflon-Mark”, förnekar under utfrågningen att han har någon kännedom om globalist­handboken COVID-19: The Great Reset. Detta trots att han är en flitig besökare i globalistsammanhang. Rutte skänker också miljarder av folkets skatte­pengar till den nu mest aktuella delen av globalist­agendan, att få hela världens befolkning injicerad.

Vancouvers flygplats, Rachel Marsden. Foto: Skytrax, privat

Inresande till Kanada tvingas i karantänläger – även om de är immuna

Den som kommer till Kanada ovaccinerad tvingas till en karantänanläggning på egen bekostnad. Detta även om man tidigare varit sjuk i Covid-19 och kan uppvisa att man är immun. Detta hände kolumnisten Rachel Marsden, som tvingades ta första flyget till Europa igen.

Snöplig sorti för biologisk man i kvinnlig OS-tävling

UTRIKESDet blev ett totalt misslyckande för Laurel Hubbard, en manlig tyngdlyftare som tilläts tävla i kvinnlig tyngdlyftning i OS. Men tre misslyckade lyftförsök fick honom dock utslagen ur tävlingen i +87-kiloklassen i tyngdlyftning för kvinnor. Inget hindrar heller andra män från att tävla mot kvinnor – det är upp till de enskilda länderna att bestämma vem man skickar till OS meddelar den internationella olympiska kommittén, IOK.

Islam i Ryssland: Tusen omväxlande år med blodig terror och fredlig renässans

UTRIKESI Europa oroar sig många för islamisering. Vårt grannland Ryssland har en lång historia med olika riktningar inom islam, en historia som paradoxalt nog både varit blodigare och lugnare än den europeiska historien med muslimer. Kan vi lära något av ryssarnas erfarenheter?

Gates Foundations-anställda vill byta jobb

UTRIKESMelinda French Gates talade onsdagen den 28 juli med de anställda på Bill & Melinda Gates Foundation för första gången sedan hon och Bill Gates meddelade sin skilsmässa, eftersom den filantropiska organisationen med 65 miljarder dollar i kassan alltmer ställs inför interna frågor om sin framtid och uppdrag. Parets separation efter 27 års äktenskap och pressrubriker med anklagelser om oegentligheter från Bill Gates sida har orsakat uppenbar oro i organisationens led, enligt tre nuvarande anställda, som talat med nyhetssiten Business Insider på villkor av anonymitet.

”Välkomna, nykomlingar!”

UTRIKESProfessor Alexander Dugin, filosof och geopolitisk expert från Ryssland, ser världen förändras: den gamla liberalismen ersätts av en ny, aggressiv, globalistisk mutation.

Drakoniska regler och lagar drabbar Frankrikes befolkning

UTRIKESDet befästes i det franska parlamentet, l’Assemblée Nationale, under natten till den 26 juli. Med röstsiffrorna 156 för, 60 emot och 14 som avstod inleds nu en ny ordning i den femte franska republiken. I kampen mot Covid-19 antogs nya åtgärder gentemot Frankrikes befolkning. Stora protester betraktas av regeringen som ett oansvarigt beteende från en störande minoritet.

Gå till arkivet

Send this to a friend