Skip to Content

Ingrid Björkman, docent i litteraturvetenskap, var mellan 1993 och 2005 en av de främsta förkämparna för en restriktiv invandringspolitik, bland annat som företrädare för nätverket Folkviljan och mass­invandringen, medförfattare till flera böcker och offentlig debattör. Foto: Nya Tider
REPORTAGE

Ingrid Björkman: Pionjär för svenskt invandringsmotstånd

PappersupplaganNya Tider v. 39

”Vi har varit naiva”, säger politiker i dag när de vill tona ned sin egen roll i att skapa alla problem som massinvandringen fört med sig. Det har dock länge funnits de som varnat för utvecklingen och krävt att politikerna skulle lyssna. Nya Tider har intervjuat docent Ingrid Björkman som varit aktiv i debatten sedan 1990-talet och skrivit flera böcker i ämnet.

Publicerad: 27 september, 2019, 16:34

 • Svenska

Läs även

Ingrid är en påfallande pigg pensionär. När vi träffar henne går hon visserligen med kryckor, men det beror på en tillfällig skada i foten. Samma dag som vi intervjuar henne hinner hon även med att vakta en konstutställning i sin hemstad Båstad och att få en artikel publicerad på Karl-Olov Arnstbergs blogg ”Invandring och mörkläggning”. När hon pratar är det med många skratt och gester, och när hon berättar om saker som hänt gör hon det ofta genom att citera båda sidor i en konversation med stor inlevelse.

Ingrid berättar att de första fröna till hennes invandringskritiska hållning såddes när hon under 1980-talet jobbade på universitetet i Kenyas huvudstad Nairobi.

– Jag hade ett stort forskningsanslag från Styrelsen för u-landsforskning, SAREC. Bland annat för att studera relationen mellan kultur och politisk utveckling, vilket var jätteintressant. Mitt första arbete handlade om ett teaterprojekt i Kenya och kom ut i bokform så småningom. Det andra handlade om kvinnolitteratur och blev också en bok senare.

– Det jag upptäckte var att varje gång jag kom ner till Nairobi, där jag bodde i långa perioder, så var det någon eller några av mina kollegor där nere som hade försvunnit. ”Var är Waigwa?” kunde jag fråga. ”Ja, han är i Leeds”, kom svaret. ”Varför är han där?” undrade jag. ”Han fick ett stipendium.”

Fältarbete i Afrika, 1986. Ingrid Björkman menar att alla som engagerar sig för världens fattiga borde vara emot massinvandringen som inte bara förstör Sverige utan även bromsar tredje världens utveckling. Foto: Privat

 

Problemet var bara att Waigwa och många andra av Ingrids afrikanska kollegor som rest till Europa aldrig kom tillbaka till Afrika. Istället skaffade de sig flyktingstatus på falska grunder och stannade kvar.

– De var ju inga flyktingar! De hade fått statliga stipendier för att resa utomlands och studera, då är man inte förföljd! säger Ingrid med eftertryck.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Visst var politikerna naiva! De trodde i sin enfald att landet skulle översvämmas av det “kompetensregn” som drog in över vårt land? skall vi vara ärliga fanns det en uppsjö av svenskar som insåg vansinnet med den ohämmade invandringen och påtalade att i förlängningen kollapsar vårt samhälle?
  Nu förhöll det sig så, att det här var en medveten satsning av den globala oligarkin och O. Palme var väl insatt i den planen. Senare tillstötte även Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt till de som var invigda i planen att sänka välfärden och även förutsättningarna för länder där dessa invandrare kom ifrån? Oligarkerna slog s.a.s. två flugor i en smäll, haverera vårt land, men även “flyktingarnas”.
  Våra kommuner dinglar redan i repet och numer finns inga reserver som kan rädda dessa från konkurs och alla som kan flyttar utomlands och snart lider landet av stor kompetensbrist, som ytterligare spär på förfallet.
  Från att hylla “kompetensregnet” har naiva, eller rättare korkade politiker försatt den svenska ekonomin i ett strupgrepp som blir svårlöst?

 • Snövit

  Jag blir alltmer imponerad av Björkmans insikter ju mer jag hör och läser om henne.

 • Robert Wallén

  “Vi motståndsmänniskor behöver samarbeta mer och understödja
  varandra, även om vi tycker olika om vissa saker.”

  Vi har ett bensinupprop och de e bra. Vi behöver också ett kraftigt upprop för Sverige och
  det svenska folket, för ett maktutbyte, massåtervandring och ett extraval nästa år, anser jag.

  “Det bästa vi kan göra för oss själva och för tredje världen är att skicka hem många av dem som redan finns här…”

Politisk vendetta

OPINION

Har du koll på de nya lagarna? Här är de viktigaste ändringarna

INRIKESVid årsskiftet började ett antal nya lagar att gälla. En ny brottsrubricering införs, värnskatten avskaffas och flera myndigheter får ökade möjligheter att bedriva kameraövervakning. Nya Tider går igenom de viktigaste lagändringarna.

BRÅ – Våldtäkterna ökar

INRIKESBRÅ har släppt sin preliminära statistik för 2019 och läsningen är olyckligtvis som förväntat negativ. De grova brotten så som våldtäkter och personrån ökar. Den enda ljusningen är att samtidigt minskar mängden anmälda mindre grova brott såsom fickstölder och trafikbrott.

Vart tar ekonomin vägen 2020?

ANALYSFöretagen ser fortsatt dystert på utvecklingen i sina respektive branscher, vilket även bekräftas av en ökande arbetslöshet – i dag den femte högsta i EU. Vi kan därför räkna med skattehöjningar under 2020, något som 61 kommuner redan aviserat. Det växande skuldberget är fortsatt ett orosmoln, vilket kan bromsa ekonomin nu när bankerna håller på att höja sina utlåningsräntor. Finansmarknaden är smått euforisk efter storvinster förra året, men även här spås en nedgång under 2020.

”Fördriv inte ert eget folk!” – Västeråsfamilj talar ut om gängvåldet som drabbade barnen

FOLKHEMMET SOM FÖRSVANNHampus följde med lillasystern Bella till affären för att köpa en chokladkaka när de råkade ut för gänget. De blev trakasserade och fick höra att Bella skulle våldtas och de båda dödas. Nu talar familjen ut om gängen, våldet och den ökande otryggheten. Mamman menar att samhället är för undfallande och riktar udden mot politikerna: ”Fördriv inte ert eget folk!”

En Ketchup-effekt?

OPINION: JAN TULLBERGI TV-programmet Agenda den 17 november 2019 intervjuades Stefan Löfven av Anders Holmberg om gängbrottslighet och utanförskapet. Statsministern hävdar då i den förinspelade intervjun att segregationen inte har med invandringen att göra, samt att om fattiga svenskar bosatt sig i dessa förorter så hade de också bildat samma typ av våldsamma gäng. Löfvens insats blev i efterhand hårt kritiserad, inte minst i de egna leden. Veckans debattskribent, Jan Tullberg som är docent i företagsekonomi, menar att intervjun blottlägger den offentliga lögnen.

Oskarshamn ger särskilt stöd till körkort för nyanlända

INRIKESGenom projektet ”Nu kör vi” ska tolv kvinnor från Mellanöstern få stöd att ta körkort genom bland annat teorilektioner på arabiska. För detta projekt tilldelas Oskarshamns kommun 378 000 kronor från Länsstyrelsen. Sverigedemokraternas ordförande Michael Erlandsson berättar för Nya Tider att partiet vill rikta kritik mot att kommunledningen sysslar med särbehandling utifrån etnicitet.

Antalet dödsskjutningar nästan lika många som rekordåret 2018

INRIKESAntalet dödsskjutningar i Sverige blev 41 stycken under 2019. Det är en minskning med fyra stycken jämfört med rekordåret 2018 då 45 personer sköts ihjäl. Det totala antalet skottlossningar ökar, från 306 stycken år 2018 till 320 stycken.

Gå till arkivet

Send this to a friend