Skip to Content

KOMMUNICERAR MEDICINSK DATA MED LJUS. Den inre sensorn sänder ut ett fluorescerande ljus som den yttre batteridrivna enheten registrerar optiskt innan den reläar informationen vidare till en mobiltelefon, laptop eller internet och alla där tänkbara mottagare. Den yttre enheten fästs utanpå huden, över den inre sensorn. Så här skriver tillverkaren på sin hemsida: ”Profusas unika bioteknikmetod övervinner det största hindret för långvarig användning av biosensorer i kroppen: en främmandekroppsreaktion [som innebär att kroppen stöter bort främmande material]. Varje liten biosensor är en mjuk flexibel fiber, ungefär 5 mm lång och 500 mikrometer i diameter, som är utformad för att vara biologiskt kompatibel med kroppens vävnader och därmed möjliggöra kontinuerlig övervakning, samtidigt som man övervinner effekterna av lokal inflammation eller avstötning. Infällt finger visas för storleksjämförelse. Illustrationer: Profusa
ANALYS

Injicerbar nanoteknik upptäcker Covid-19, sänder hälsodata till internet – Finansieras av amerikanska försvarsdepartementets DARPA… Gates hävdar att tekniken inte finns

PappersupplaganNya Tider v. 40

Amerikanska livsmedelsmyndigheten FDA är på väg att godkänna injicerbara bioimplantat som med avancerad nanoteknik bland annat ska kunna upptäcka Covid-19 – innan symptom uppstår. Implantatet, som växer ihop med mänsklig vävnad och därmed har potential att förbli i kroppen permanent, kommer sedan i realtid inifrån personen att kunna sända medicinsk data via internet till en eller flera mottagare. Projektet sponsras av bland annat det mytomspunna militärforskningsinstitutet DARPA. Denna typ av nanoteknik kan efter FDA-godkännande injiceras samtidigt med befintliga eller nyutvecklade vaccin.

Publicerad: 3 oktober, 2020, 18:45

 • Svenska

Läs även

Amerikanska försvarsdepartementet har sponsrat teknikföretaget Profusa i Silicon Valley för att utveckla en teknik som ska kunna övervaka medicinska värden i människokroppen och sända dem till internet i realtid. Det som kan verka vara ren science fiction testas på bland annat soldater medan dessa rader skrivs.
Det handlar om ett injicerbart implantat tillverkat av ett avancerat material som kal­las hydrogel. Fackmagasinet BioOptics World beskriver det som ”Injicerbara biosensorer som blir ett med kroppens vävnad”. På nätet kallar vissa det för ”mikrochip”, men tillverkaren själv kallar det för ”ett smart gelé”.

Med hjälp av sensorn ska människor kopplas upp mot internet och övervakas dygnet runt. En re­klamfilm för tekniken visar en äldre man som sover hemma medan han övervakas på distans av sin läkare, samt en soldat som får instruktioner från kommandocentralen beroende utifrån uppmätt syrehalt och mjölksyra i kroppen.

Det mjuka flexibla millimeterstora implantatet placeras 2-4 mm under huden och kräver en yttre enhet, bara några centimeter stor, som fästs på huden precis över sensorn. Enligt Profusas beskrivning kommunicerar de två enheterna med varandra med hjälp av ljussignaler. Mottagaren i sin tur kan kopplas upp mot en mobiltelefon eller med WiFi mot internet och kontinuerligt sända information om förändringar i kroppskemin och and­ra värden.

Profusa hävdar att tekniken inte bara kan användas för att upptäcka Covid-19 hos allmänheten, utan även kan göra det innan symtom uppstår. Säljargumentet är därför att alla världens människor bör få detta implantat injicerat i folkhälsans namn, då sensorn kan upptäcka begynnande infektion innan personen blir smittsam, och speciellt då Covid-19, enligt tillverkaren. Förebyggande åtgärder för folkhälsan är precis också det miljardären och finansiären Bill Gates är en av världens främsta förespråkare av gällande inte minst vacciner – som biosensorn också kan injiceras tillsammans med.

ÖVERVAKAS I REALTID. Tekniken lanseras med bilder på hur anhöriga kan följa släktingars hälsotillstånd på distans från det egna hemmet eller från jobbet, men hälsodatan kan också skickas till många and­ra mottagare. Stillbilder: Profusa

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Snövit

  Med tanke på myndigheternas och deras systemmediers drev mot folket om vikten av att ta det kommande vaccinet, är det så att detta redan ingår i det? Flera stater i USA har ju aviserat att det ska bli obligatoriskt och i Victoria är de ekonomiska incitamentent att ta det extremt “övertalande”. Jag tycker att detta pekar på vikten av att absolut vägra ta kommande vacciner. Är jag nojig?

  • belyst

   Nej det är du inte. Har själv redan bestämt att neka vaccinering.

 • Dacke

  En klok människa låter sig inte vaccineras! I synnerhet inte efter Covid-19! Det här öppnar oanade möjliheter för makthavare att ta kontrollen över varje enskild person – som låtit/låter sig vaccineras mot alla “virus” som vi “måste” vaccineras mot i framtiden? Gör man inte det så får man räkna med att få alla sina konton nedstängda och tar man vaccinet blir man också avstängd för – “lagtrots”!

Vad ligger bakom Vlaams Belangs framgångar i Belgien?

UTRIKESMätning efter mätning ligger Vlaams Belang, det flamländska invandringskritiska partiet, fortfarande högst upp i opinionsmätningarna i Flandern. Hur förklarar man framgången för Tom Van Griekens parti? Att ”Belgarna inte känner sig hemma längre”, kan vara en delförklaring.

Sydafrika slår ned på ”hatiskt språk”

SYDAFRIKAVita sydafrikaner får i allt högre grad böter eller döms till fängelse för anklagelser om ”rasism” eller för ”användande av rasistiskt språk”. Den 28 februari undkom en sydafrikan av grekisk härkomst, Adam Catzavelos, 41, med nöd och näppe fängelse när han fick en villkorlig dom på två år för att ha använt det så kal­la­de K-ordet (kaffir) om svarta. ”Brottet” begicks när han befann sig på en strand i Grekland tillsammans med sin familj.

Marine Le Pen till attack mot ”Europas självmordspakt”

FRANKRIKEVid en presskonferens gick franska Nationell samlings partiledare Marine Le Pen till skarp attack mot den migrationspakt som EU-kommissionen presenterade den 23 september. Hon menar att förslaget är ett sätt att bjuda in miljoner migranter till Europas nationer, vilket kommer att bli dödsstöten för hela vår civilisation.

Anonym kanadensisk visselblåsare varnar för radikala förändringar

KANADAEn visselblåsare som påstår sig tillhöra Kanadas regeringsparti och medlem i flera parlamentariska kommittéer, menar att pandemin används som svepskäl till omfattande drastiska förändringar av samhället. Han redogör för ett tidsschema som börjar med omfattande nedstängningar av samhället redan i november, för att övergå i en polisstat när Covid-21 slår till. Målet är en fullständig omdaning av det ekonomiska systemet.

Muslimsk man vägrade skaka hand med kvinna – får inte tyskt medborgarskap

UTRIKESEn muslimsk man från Libanon får inget tyskt medborgarskap, detta efter att han vägrade att skaka hand med den kvinnliga statstjänstemannen som skulle överlämna hans medborgarbevis. En administrativ domstol i Stuttgart meddelar nu att handskakning är en viktig del av den tyska kulturen, varför det alltså inte blir något tyskt medborgarskap för den muslimske araben.

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

KANADAI Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

FBI:s hemliga dokument: Hillary bluffade om Trumps ryss-kopplingar

USATidigare hemliga uppgifter från FBI visar att Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton i valrörelsen 2016 godkände en plan för att svärta ned rivalen Donald Trump genom att beskylla honom för kontakt med ryska myndigheter. Dåvarande president Barack Obama ska ha känt till denna desinformationskampanj.

Nationell minneshögtid i Frankrike till minnet av den mördade läraren

UTRIKESUnder onsdagen hålls en högtidlig minnesceremoni för att hedra den mördade läraren. Samtidigt citeras den franske undervisningsministern Jean-Michel Blanquer, som klargör att den franska yttrandefriheten ger rätt att utan inskränkningar presentera fakta, inklusive karikatyrbilder på företrädare för olika religioner. Denna frihet garanteras i konstitutionen.

Gå till arkivet

Send this to a friend