Båtmigranter på Medelhavet. Foto: arkivbild

Inte bara bra att det blir bättre

Att ta sig till Nordeuropa från Mellanöstern och Afrika har blivit svårt och kommer förmodligen bli svårare. Det är kanske en tillfällig räddning för Sverige. Men frågan är om det är en sådan vi egentligen behöver. Jag hade föredragit insikt.

På toppnivå förhandlar EU med Turkiet och jag tror att man kommer att se till att landet fortsätter att vara uppsamlingsplats för bidragsmigranter, och se till att de stannar där. Liknande avtal finns med Libyen.

Grekland och Italien är trötta på att vara transitländer, vilket valet i Italien nyligen markerade. Sedan har vi ansvarsfulla Ungern, Polen, Tjeckien. Även Österrike och Schweiz stärker sina gränser. Faktum är att det gör alla EU-länder, mer eller mindre.

Att resa från Mellanöstern och Afrika till Sverige och öppna portarna här genom att säga ”asyl” kommer att bli svårare, särskilt som det vankas val. Det är bra. Men jag kan inte låta bli att tänka på den klassiska scenen när två grabbar hamnar i gräl på krogen. Det är lite knuffar och ”kom igen då”. Ända tills kompisarna går mellan. Då exploderar det och båda sprattlar för att bli fria och kunna ge sig på varandra. De vill slåss när de vet att andra hindrar dem från att göra det.

Mitt intryck av vänstern är sådant. De vill bli stoppade. De vill kräva fri invandring, rösträtt för spädbarn, inga poliser, allt åt alla. Överträffa varandra i proggighet. Men de vill ha ”borgarna” som stoppar det. Det är skönt att känna sig som ”de goda” och skylla på andra för att deras vision inte blir verklighet, en vision som de innerst inne vet inte skulle fungera och som de egentligen inte vill ha.

De vill leva i ett etniskt homogent och tryggt land där de riskfritt kan ropa ”fascist” åt de som ser till att bevara landet sådant.

Problemet är bara att människor som inte får ta konsekvensen av sina egna krav aldrig får anledning att ompröva och mogna. Ett barn kan skrika om godis till frukost, middag, kvällsmat. Och kommer förmodligen fortsätta tro att det är definitionen av lycka så länge det finns en mamma som bara tillåter en påse på fredagar. Det är först när barnet blir gammalt nog att äta godis när han vill som insikten kommer om att det nog räcker en gång i veckan.

Låt oss titta på hur mycket svensken mognat på bara två år när Sverige faktiskt fick vad vi ropade efter. Jag tror Viktor Orbán visste precis vad han gjorde när han släppte igenom de hundratusentals migranter som Ungern fram tills dess hindrat att ta sig vidare medan Europa skrek att Ungern var elaka.

Orbán gav efter och lät Europa få vad Europa ville ha, och kanske behövde. Fram tills dess skrek folket, media och politiker att släppa genom ”flyktingarna”. Är det någon som skriker i dag, trots att Ungern gör likadant nu? Nej, istället betalar samma Europa pengar till Turkiet och Libyen för att garantera att migranterna inte ens tar sig till Ungern.

Då, 2015, fylldes tågstationerna av tanter som bjöd männen på bullar, tjejer som delade ut nallar och vattenflaskor. Företag bjöd på mobiltelefoner. Bygdeföreningar uppvaktade migranterna med välkomstsånger, gamla kvinnor stickade och samlade in kläder åt dem.

Europa ville ha dem, och vi fick dem. Och nu har vi lärt oss att vi inte ville ha dem.

Plötsligt har det blivit okej att gripa illegala. Man kallar de till och med för illegala istället för papperslösa. Det ålderstestas, och framförallt diskuteras det. Ska verkligen illegala ha gratis sjukvård? Varför är det bara muslimska män som kommer? Är asylrätten verkligen helig? Är det verkligen ett rimligt system att så fort en konflikt blossar upp, ska männen i landet kunna välja valfri plats på jorden att bosätta sig i permanent?

Vänstern som brukade samla tusentals på sina demonstrationer samlar i dag ett tiotal. Invandringsvurmande partier rasar och invandringskritiska rusar.

Fortfarande frodas visserligen egohumanismen. De där som älskar att signalera sin egen godhet. Men de har blivit färre och mindre entusiastiska efter att i två år fått ta konsekvenserna av sina egna krav. Svensken har mognat, likt ett barn som inte längre räddas av mamma utan tvingats leva sina egna val.

Därför är jag inte överlycklig över att Sverige kanske räddas av ett yttre EU-skydd. Jag hade hellre sett att insikten fått fortsätta smälta in. Med den hade vi istället kunnat rädda oss själva.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

EU-ledarna enades om en migrationskompromiss: vill upprätta uppsamlingsläger – i Europa

EU-ledarna enades om en migrationskompromiss: vill upprätta uppsamlingsläger – i Europa

🟠 EU:s stats- och regeringschefer möttes i Bryssel under torsdagen och fredagen för att komma överens om en ny gemensam migrationspolitik inom unionen. Efter svåra förhandlingar och stor oenighet kom man överens om en kompromiss, som innebär att man inom EU:s gränser upprättar uppsamlingsläger där asylsökare som tagit sig till Europa måste befinna sig under bedömningen av deras asylansökningar. I vilka länder sådana uppsamlingsläger skall upprättas är fortfarande oklart.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Torsdagen den 21 oktober sköts 19-årige gangsterrapparen Nils Einar Grönberg, bättre känd under sitt artistnamn Einár, ihjäl på öppen gata i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Enligt uppgift dödades han med ett flertal skott i bröstet och huvudet – en ren avrättning av den sort som blir allt vanligare i kriminella miljöer.

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.