Skip to Content

General Martinez ger en intervju om det uppmärksammade brevet. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Intervju med general Martinez i Paris

Digital utgåva

Den franske generalen Antoine Martinez har skapat uppståndelse i Frankrike genom det öppna brev till landets ledning som han och andra höga militärer har författat i maj. Han föddes i Oran i Algeriet 1948 och har gjort sin karriär inom det franska flygvapnet. Han var expert inom underrättelseområdet, även på internationell nivå, med samarbete inom FN och Nato och har bland annat varit försvarsattaché vid Frankrikes ambassad i Danmark mellan 1996 och 1999. Han är nu ordförande för Volontaires Pour la France (VPF), en opolitisk organisation som arbetar för att försvara den nationella identiteten och som arbetar mot islamiseringen av Frankrike.

Publicerad: 16 juni, 2021, 19:14

  • Svenska

Läs även

NyT: General, har ni utlyst en statskupp?

M: Medierna har gjort en ”appell” av vårt öppna brev till presidenten, regeringen och parlamentsledamöterna, det vill säga de som ansvarar för lagstiftning och regeringskontroll.

I verkligheten är brevet en dyster beskrivning av Frankrikes situation. Ansvaret för detta ligger hos landets politiska klass sedan mer än fyra decennier, vare sig vi talar om borgerlig höger eller vänster. Problemet är invandringen, som började i slutet av 60-talet och sedan intensifierades genom familjeåterföreningar.

Till en början trodde alla att migrantarbetarna skulle återvända till sitt hemland efter några år i Europa och Frankrike. Men sedan kom lagen om familjeåterförening [under den borgerlige presidenten Giscard d'Estaing och den borgerlige premiärministern Jacques Chirac genom dekretet av den 29 april 1976]...

Våra politiker saknade inte bara framsynthet, fast detta faktiskt är politikens kärna, utan också ansvarskänsla för statens och nationens gemensamma bästa och välbefinnande, det första skälet till att vara en stat. Först var det bara släpphänthet, sedan brist på klarsynthet och senare, när vissa insåg allvaret i situationen, brist på mod.

Samtidigt har vi också vägrat att se verkligheten som den är. I dag förvärrar vissa politiker aktivt situationen genom sitt beteende. Jag kallar det kollaboration. Inte bara i stora städer, men också i mindre, är den minsta incident tillräcklig för att utlösa upplopp i vissa stadsdelar under flera nätter. De radikaliserade individerna säger rakt ut att de vill döda poliser och gendarmer.

Detta är vad vi vill uppmärksamma genom vårt öppna brev: Om våra politiker inte ändrar på något är det uppenbart att vi är på väg mot väpnade konflikter, om inte inbördeskrig.

Fransmännen har hittills tagit emot alla invandrare. I dag lider de dock av en situation som inte längre är acceptabel för dem. Vi måste vara glada över att fransmännen ännu inte har motsatt sig detta med våld. Jag är dock rädd att detta inte kommer att förbli fallet om makthavarna fortsätter att inte göra någonting. Efter mer än ett år som inrikesminister – inrikesministern är den mest välinformerade personen gällande situationen i landet – sade socialisten Gérard Collomb för några år sedan, när han avgick, att situationen var mycket svår, att vi fortfarande levde sida vid sida för tillfället, men att vi snart skulle bli fientliga mot varandra.

I vårt öppna brev citerade vi just detta uttalande. Inget mer. Vissa kretsar har dock instrumentaliserat vårt brev. De har gjort det till en ”uppmaning från generalerna”, även om det är uppenbart att soldater av alla grader står bakom det, soldater som har tjänat sitt land i uniform i många år. Jag har själv tjänat staten och nationen i över 40 år och i dag, liksom de andra undertecknarna, kan jag inte längre tiga inför situationen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Första röret i Nord Stream 2 klart – SVT rapporterar som amerikanska UD vill

UTRIKESRedan den 4 juni meddelade Nord Stream 2 att det första röret färdigställts och började fyllas med gas. Tyska rubriker löd ”USA besegrats” eller ”häver sanktionerna”. I svensk systemmedia försökte man den 21 juli hjälpa USA genom att hävda att USA och Tysklands överenskommelse om ledningen nu medger att man återupptar byggandet, trots att ledningen redan börjat användas.

Storvuxen man tävlar mot kvinnor i tyngdlyftnings-OS

AUSTRALIENGavin Hubbard är en 117 kg tung man som genomgått könsbyte och numera kal­lar sig Laurel. Han blir nu den förste transsexuelle idrottsmannen att tävla mot kvinnor i OS i tyngdlyftning.

FPÖ:s nye partiledare kritiserar regeringens coronarestriktioner

ÖSTERRIKEDen 19 juni valde Österrikiska frihetspartiet den tidigare inrikesministern Herbert Kickl till ny partiledare. Den tyska tidskriften Zuerst! har talat med FPÖ:s nye starke man och hur han vill lyfta upp sitt parti igen. Översatt av Nya Tider.

Ungern, Polen och Frankrike i förändringarnas tid

UTRIKESEndast under den senaste veckan inträffade händelser som tolkats olika i den svenska mediesfären. I vanlig ordning görs Ungerns premiärministern Viktor Orbán till den mest skyldige, tätt åtföljd av sina polska kolleger. Däremot tuktas den protesterande befolkningen till lydnad och hörsamhet i Europas kulturland Frankrike.

EU-domstolen: Arbetsgivare kan förbjuda muslimsk huvudduk

UTRIKESDen 15 juli kom ett principiellt viktigt beslut i EU-domstolen. Arbetsgivare har nu nämligen rätt att neka anställda att bära exempelvis muslimsk huvudduk, som hijab och burka, förutsatt att arbetsgivaren kan påvisa att det skulle uppstå sociala konflikter eller om neutraliteten gentemot kunder kan riskeras. Beslutet väntas återverkningar även i Sverige

Mediemoguler och CIA-chefer samlades på möte i Bilderberg-stil

USADen årliga Allen & Company-konferensen i Sun Valley, Idaho, drog i år på sig mer uppmärksamhet än vanligt. Mötet har hållits sedan 1983 och gästerna var som vanligt ett antal av världens största mediemoguler, samt företrädare för USA:s underrättelsetjänster och regering. Här fattas beslut bland annat om hur vissa nyheter ska rapporteras och om global övervakning, utan insyn från allmänheten.

På Cypern krävs vaccinationspass – för att få köpa mat

UTRIKESÖnationen Cypern blir det första europeiska land att införa drakoniska repressiva lagar mot sin egen befolkning för att tvinga dem att vaccinera sig. Det mest uppseendeväckande av dessa är kravet att man måste ha ett vaccinationspass, negativa PCR-test nyare än 72 timmar eller bevis på genomgången covidinfektion under de senaste sex månaderna för att få lov att handla mat i matvarubutiker. Omfattande protester har inletts mot beslutet och en systemtrogen TV-station angreps i en våldsam demonstration mot de nya reglerna.

14 juli 2021 – Frankrike visar sitt militära kulturarv

UTRIKESOm årets militärparad kan bara sägas: Magnifique! Trots ett molnigt och stundtals regnigt väder blev årets uppvisning av franska militära traditioner en stolt upplevelse för hela nationen. Undertecknad kommer från en släkt där alla män var militärer, antingen i aktiv tjänst eller officerare i reserven. Den franska militärskolan och officersheder har alltid varit ett föredöme.

Gå till arkivet

Send this to a friend