Skip to Content

Fantombilden på den misstänkte serievåldtäktsmannnen och området han verkar i. Bild: Polisen/Google Maps
INRIKES

Invandrad serievåldtäktsman härjar

Digital utgåva

Efter ett flertal fall av brutala överfall där kvinnor först slagits ner med kraftigt våld mot huvudet och sedan släpats in i skogar och våldtagits i södra Stockholm har polisen valt att gå ut med ett signalement på förövaren som härjat under hösten och vintern: Illaluktande, kraftigt byggd man som talar på bruten svenska.

Publicerad: 18 februari, 2020, 09:39

  • Svenska

Läs även

Under hösten och vintern har minst tre kvinnor våldtagits i södra Stockholm, senast i lördags morgon i Flemingsberg. En kvinna blev då slagen i huvudet och sedan våldtagen enligt källor till Expressen, och hittades senare medvetslös av förbipasserande. Två liknande våldtäkter har även skett under hösten och vintern vilket fått polisen att misstänka en serievåldtäktsman.

Vid halvfemtiden på eftermiddagen den 25 november förra året våldtogs en kvinna i en gångtunnel i Farsta. Hon blev överfallen, strypt och mannen dunkade hennes huvud mot marken innan han våldtog henne. Den 17 januari våldtogs en annan kvinna i ett skogsparti i Alby.

– Det går inte att utesluta att det handlar om samma gärningsman, men det kan också handla om olika gärningsmän. Vi kan se likheter mellan de här tre våldtäkterna. Det har bland annat förekommit överraskningsmoment, det vill säga att gärningsmannen kommit bakifrån. Ett par av de här våldtäkterna har skett mitt på dagen och vi ser att gärningsmannen har tagit stora risker, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen till Expressen.

Fantombild och signalement

Polisen har tagit fram en fantombild och ett signalement på den misstänkte förövaren och har nu valt att gå ut med dessa i jakten på mannen. I signalementet framgår att mannen ”luktar väldigt illa”, en lukt som kan härledas till ”gammal svett, alkohol och tobak”. Han är vuxen, ljushyad och har mörk skäggstubb. Mannen har en kraftig kroppsbyggnad men är inte tjock, har haft på sig en grön militärjacka i parkasmodell, svarta kängor och svart mössa. Mannen beskrivs också som skallig.

Våldtäkterna sker oftast under tystnad, men vid de få tillfällen han sagt något upplevs han prata svenska med brytning. Fantombilden tyder på att mannen skulle kunna vara av östeuropeiskt eller slaviskt ursprung.

De tre våldtäktsfallen har inletts med kraftigt våld mot kvinnornas huvud. De har därefter släpats in i en skog där mannen har fullbordat våldtäkten. Överfallen har skett på eftermiddagen eller tidigt på morgonen.

Känner du igen mannen på bilden? Ring polisen på 114 14.

Signalement

  • Ljus hy
  • Mörk skäggstubb som går ner på halsen
  • Upplevs ha kraftig kroppsbyggnad, men inte vara tjock
  • Svart mössa. Beskrivs vid ett tillfälle som skallig
  • Grön militärjacka i parkasmodell
  • Svarta kängor
  • Beskrivs lukta ”gammal svett, alkohol och tobak”
  • Utför oftast överfallen under tystnad, men vid de få tillfällen han pratar beskrivs det som svenska med brytning

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion ska kriminaliseras, samlades ett femtiotal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Nationell Samlings partiledare Marine Le Pen.

”Ingrid och Maria” frikänns från hets mot folkgrupp

INRIKESDen 23 november friades de båda samhällskritiska journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander från hets mot folkgrupp. Åtalet gällde en debattartikel om risken med muslimer som arbetar på apotek, publicerad på deras hemsida i juli förra året. Till Nya Tider säger Carlqvist att hon egentligen inte befarade en fällande dom, men att frikännandet är oerhört viktigt för den svenska yttrandefriheten.

HBTQ-späckad propagandaserie i SVT

INRIKESSveriges Television satsar åter på ett dyrt epokdrama, denna gång om ”förbjuden kärlek i 30-, 40- och 50-talsmiljöer”. En HBTQP-propagandistisk TV-serie är vad folk kan förvänta sig. Framgångarna från TV-serien ”Vår tid är nu” ligger bakom idén hos statstelevisionen om en ny global tantsnusksexport. Redan till jul i år visas i SVT en kort uppföljare av Vår tid är nu, men nästa jul blir det andra bullar av när serien om Haijbyaffären visas, ett spännande drama för hela familjen, om man får tro producenterna. Andra vänsterideologiskt färgade storproduktioner är Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som får biopremiär till julen 2021.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

11 miljarder till Göteborgs ”särskilt utsatta områden”

INRIKESDen kommunala bostadskoncernen Framtiden ska satsa 11 miljarder kronor på sex etniska enklaver i Göteborg som klassificerats som ”särskilt utsatta”. Målet är att Biskopsgården, Tynnered, Hjällbo, Bergsjön, Hammarkullen och Lövgärdet genom olika åtgärder ska komma bort från listan med Sveriges särskilt utsatta områden inom fem år. Som förebild har man området Gårdsten, som efter 22 år av insatser gick från ”särskilt utsatt” till ”riskområde”.

Vaccinet Sverige skall få är undermåligt – 62 procent effektivt

INRIKESSverige har tecknat ett avtal med Astra Zeneca om att köpa in sex miljoner doser av deras vaccin, förutsatt att det är säkert. Under måndagsmorgonen kom nyheten om att vaccinets effektivitetsgrad nu är fastställt och att resultatet beskrivs som en besvikelse. Vaccinet rapporteras bara vara 62 procent effektivt.

Gå till arkivet

Send this to a friend