Skip to Content

Fantombilden på den misstänkte serievåldtäktsmannnen och området han verkar i. Bild: Polisen/Google Maps
INRIKES

Invandrad serievåldtäktsman härjar

Digital utgåva

Efter ett flertal fall av brutala överfall där kvinnor först slagits ner med kraftigt våld mot huvudet och sedan släpats in i skogar och våldtagits i södra Stockholm har polisen valt att gå ut med ett signalement på förövaren som härjat under hösten och vintern: Illaluktande, kraftigt byggd man som talar på bruten svenska.

Publicerad: 18 februari, 2020, 09:39

  • Svenska

Läs även

Under hösten och vintern har minst tre kvinnor våldtagits i södra Stockholm, senast i lördags morgon i Flemingsberg. En kvinna blev då slagen i huvudet och sedan våldtagen enligt källor till Expressen, och hittades senare medvetslös av förbipasserande. Två liknande våldtäkter har även skett under hösten och vintern vilket fått polisen att misstänka en serievåldtäktsman.

Vid halvfemtiden på eftermiddagen den 25 november förra året våldtogs en kvinna i en gångtunnel i Farsta. Hon blev överfallen, strypt och mannen dunkade hennes huvud mot marken innan han våldtog henne. Den 17 januari våldtogs en annan kvinna i ett skogsparti i Alby.

– Det går inte att utesluta att det handlar om samma gärningsman, men det kan också handla om olika gärningsmän. Vi kan se likheter mellan de här tre våldtäkterna. Det har bland annat förekommit överraskningsmoment, det vill säga att gärningsmannen kommit bakifrån. Ett par av de här våldtäkterna har skett mitt på dagen och vi ser att gärningsmannen har tagit stora risker, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen till Expressen.

Fantombild och signalement

Polisen har tagit fram en fantombild och ett signalement på den misstänkte förövaren och har nu valt att gå ut med dessa i jakten på mannen. I signalementet framgår att mannen ”luktar väldigt illa”, en lukt som kan härledas till ”gammal svett, alkohol och tobak”. Han är vuxen, ljushyad och har mörk skäggstubb. Mannen har en kraftig kroppsbyggnad men är inte tjock, har haft på sig en grön militärjacka i parkasmodell, svarta kängor och svart mössa. Mannen beskrivs också som skallig.

Våldtäkterna sker oftast under tystnad, men vid de få tillfällen han sagt något upplevs han prata svenska med brytning. Fantombilden tyder på att mannen skulle kunna vara av östeuropeiskt eller slaviskt ursprung.

De tre våldtäktsfallen har inletts med kraftigt våld mot kvinnornas huvud. De har därefter släpats in i en skog där mannen har fullbordat våldtäkten. Överfallen har skett på eftermiddagen eller tidigt på morgonen.

Känner du igen mannen på bilden? Ring polisen på 114 14.

Signalement

  • Ljus hy
  • Mörk skäggstubb som går ner på halsen
  • Upplevs ha kraftig kroppsbyggnad, men inte vara tjock
  • Svart mössa. Beskrivs vid ett tillfälle som skallig
  • Grön militärjacka i parkasmodell
  • Svarta kängor
  • Beskrivs lukta ”gammal svett, alkohol och tobak”
  • Utför oftast överfallen under tystnad, men vid de få tillfällen han pratar beskrivs det som svenska med brytning

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend