Skip to Content

Fantombilden på den misstänkte serievåldtäktsmannnen och området han verkar i. Bild: Polisen/Google Maps
INRIKES

Invandrad serievåldtäktsman härjar

Digital utgåva

Efter ett flertal fall av brutala överfall där kvinnor först slagits ner med kraftigt våld mot huvudet och sedan släpats in i skogar och våldtagits i södra Stockholm har polisen valt att gå ut med ett signalement på förövaren som härjat under hösten och vintern: Illaluktande, kraftigt byggd man som talar på bruten svenska.

Publicerad: 18 februari, 2020, 09:39

  • Svenska

Läs även

Under hösten och vintern har minst tre kvinnor våldtagits i södra Stockholm, senast i lördags morgon i Flemingsberg. En kvinna blev då slagen i huvudet och sedan våldtagen enligt källor till Expressen, och hittades senare medvetslös av förbipasserande. Två liknande våldtäkter har även skett under hösten och vintern vilket fått polisen att misstänka en serievåldtäktsman.

Vid halvfemtiden på eftermiddagen den 25 november förra året våldtogs en kvinna i en gångtunnel i Farsta. Hon blev överfallen, strypt och mannen dunkade hennes huvud mot marken innan han våldtog henne. Den 17 januari våldtogs en annan kvinna i ett skogsparti i Alby.

– Det går inte att utesluta att det handlar om samma gärningsman, men det kan också handla om olika gärningsmän. Vi kan se likheter mellan de här tre våldtäkterna. Det har bland annat förekommit överraskningsmoment, det vill säga att gärningsmannen kommit bakifrån. Ett par av de här våldtäkterna har skett mitt på dagen och vi ser att gärningsmannen har tagit stora risker, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen till Expressen.

Fantombild och signalement

Polisen har tagit fram en fantombild och ett signalement på den misstänkte förövaren och har nu valt att gå ut med dessa i jakten på mannen. I signalementet framgår att mannen ”luktar väldigt illa”, en lukt som kan härledas till ”gammal svett, alkohol och tobak”. Han är vuxen, ljushyad och har mörk skäggstubb. Mannen har en kraftig kroppsbyggnad men är inte tjock, har haft på sig en grön militärjacka i parkasmodell, svarta kängor och svart mössa. Mannen beskrivs också som skallig.

Våldtäkterna sker oftast under tystnad, men vid de få tillfällen han sagt något upplevs han prata svenska med brytning. Fantombilden tyder på att mannen skulle kunna vara av östeuropeiskt eller slaviskt ursprung.

De tre våldtäktsfallen har inletts med kraftigt våld mot kvinnornas huvud. De har därefter släpats in i en skog där mannen har fullbordat våldtäkten. Överfallen har skett på eftermiddagen eller tidigt på morgonen.

Känner du igen mannen på bilden? Ring polisen på 114 14.

Signalement

  • Ljus hy
  • Mörk skäggstubb som går ner på halsen
  • Upplevs ha kraftig kroppsbyggnad, men inte vara tjock
  • Svart mössa. Beskrivs vid ett tillfälle som skallig
  • Grön militärjacka i parkasmodell
  • Svarta kängor
  • Beskrivs lukta ”gammal svett, alkohol och tobak”
  • Utför oftast överfallen under tystnad, men vid de få tillfällen han pratar beskrivs det som svenska med brytning

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Polen vill bötfälla sociala mediejättar som censurerar befolkningen

UTRIKESI Sverige har ofta Polen stämplats som ett land som inte respekterar demokratins grundvalar. Men det är just Polen som nu går i bräschen för yttrandefriheten på sociala medier. Enligt ett lagförslag i Polen ska sociala medier som censurerar användare tvingas böta mångmiljonbelopp. Det rapporterar RT.

Endast 17 procent av äldre som dött ”med” Covid-19 dog ”av” Covid-19

COVID-19Av 228 avlidna äldre på Stockholms regions Särskilda boenden för äldre (SÄBO) avled endast 36 stycken, eller 17 procent, med Covid-19 som ”dominerande dödsorsak”. För 159 av fallen, 75 procent, anges Covid-19 vara ”bidragande dödsorsak”, tillsammans med skörhet och multisjuklighet. För 17 personer, motsvarande 8 procent av fallen, anges ”sannolikt annan dödsorsak”.

Mitt i coronakrisen – politikerna höjer sina egna löner

INRIKESIgår kom det väntade beslutet: Statsråden ser sina löner höjda mitt under pågående coronakris. Stefan Löfven kan se fram emot en ny lön på 180 000 kronor i månaden, en löneökning på 4 000 kronor i månaden sedan den förra löneökningen.

Dan Eliassons nya toppjobb ger fortsatt 162 500 kronor i lön

INRIKESDan Eliasson, som avgick som generaldirektör för MSB efter avslöjandet om hans resa till Gran Canaria för att gå på gayklubb, har nu fått en ny tjänst. Han får behålla både sin titel som generaldirektör och sin svulstiga lön på 162 500 kronor i månaden. Hans arbetsområde? Samordning av samhällets krisberedskap.

Håller du upp skylten blir det en allmän sammankomst – och det är förbjudet

VIDEOPå Odenplan i Stockholm demonstrerade den 16 januari ett antal personer mot pandemilagen, som de anser begränsar medborgarnas friheter på ett sätt som strider mot grundlagen. Polisens insatschef Johan Lundström berättar vad som gäller.

Privat skönhetsklinik erbjöd oskuldsoperationer – slutar med ingreppen efter kritik

INRIKESDen privata specialistmottagningen NabKliniken i Stockholm erbjöd fram till idag kvinnor att utföra ett kirurgiskt ingrepp som skulle kunna återställa den så kallade mödomshinnan. Detta övergrepp mot kvinnor avslöjades dock av tidningen Ottar, men idag kan Nya Tider komma med ännu ett för kvinnor glädjande avslöjande, nämligen att kliniken slutar med det kritiserade underlivsingreppet. I en kommentar till Nya Tider säger en receptionist på kliniken att man gör det för att slippa ”allt tjafs”.

Utvärderingen av regeringens näringspolitik sågas i en rapport från Riksrevisionen

ANALYSRegeringens politiska beslut skall bygga på saklig grund och ge så mycket nytta som möjligt för insatta resurser. I Riksrevisionens granskning av utvärderingen av effekten av regeringens näringspolitik, konstaterar man att den är helt undermålig. Bara 2 av 37 granskade utvärderingar får godkänt av Riksrevisionen . Risken för att en stor majoritet av näringspolitiken inte ger tillräcklig valuta för pengarna är uppenbar. Det är därmed högst oklart om de cirka 70 miljarder kronor som årligen satsas på näringspolitiken får önskad effekt.

Alternativ för Sverige polisanmäler polisen

INRIKESEfter att poliser gjort bedömningen att en banderoll med texten ”Återvandring nu!” skulle vara hets mot folkgrupp och anmält två medlemmar i partiet Alternativ för Sverige har partiledaren Gustav Kasselstrand beslutat sig för att göra en motanmälan om falsk tillvitelse mot polisen i Kalmar.

Gå till arkivet

Send this to a friend