Skip to Content

Fantombilden på den misstänkte serievåldtäktsmannnen och området han verkar i. Bild: Polisen/Google Maps
INRIKES

Invandrad serievåldtäktsman härjar

Digital utgåva

Efter ett flertal fall av brutala överfall där kvinnor först slagits ner med kraftigt våld mot huvudet och sedan släpats in i skogar och våldtagits i södra Stockholm har polisen valt att gå ut med ett signalement på förövaren som härjat under hösten och vintern: Illaluktande, kraftigt byggd man som talar på bruten svenska.

Publicerad: 18 februari, 2020, 09:39

  • Svenska

Läs även

Under hösten och vintern har minst tre kvinnor våldtagits i södra Stockholm, senast i lördags morgon i Flemingsberg. En kvinna blev då slagen i huvudet och sedan våldtagen enligt källor till Expressen, och hittades senare medvetslös av förbipasserande. Två liknande våldtäkter har även skett under hösten och vintern vilket fått polisen att misstänka en serievåldtäktsman.

Vid halvfemtiden på eftermiddagen den 25 november förra året våldtogs en kvinna i en gångtunnel i Farsta. Hon blev överfallen, strypt och mannen dunkade hennes huvud mot marken innan han våldtog henne. Den 17 januari våldtogs en annan kvinna i ett skogsparti i Alby.

– Det går inte att utesluta att det handlar om samma gärningsman, men det kan också handla om olika gärningsmän. Vi kan se likheter mellan de här tre våldtäkterna. Det har bland annat förekommit överraskningsmoment, det vill säga att gärningsmannen kommit bakifrån. Ett par av de här våldtäkterna har skett mitt på dagen och vi ser att gärningsmannen har tagit stora risker, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen till Expressen.

Fantombild och signalement

Polisen har tagit fram en fantombild och ett signalement på den misstänkte förövaren och har nu valt att gå ut med dessa i jakten på mannen. I signalementet framgår att mannen ”luktar väldigt illa”, en lukt som kan härledas till ”gammal svett, alkohol och tobak”. Han är vuxen, ljushyad och har mörk skäggstubb. Mannen har en kraftig kroppsbyggnad men är inte tjock, har haft på sig en grön militärjacka i parkasmodell, svarta kängor och svart mössa. Mannen beskrivs också som skallig.

Våldtäkterna sker oftast under tystnad, men vid de få tillfällen han sagt något upplevs han prata svenska med brytning. Fantombilden tyder på att mannen skulle kunna vara av östeuropeiskt eller slaviskt ursprung.

De tre våldtäktsfallen har inletts med kraftigt våld mot kvinnornas huvud. De har därefter släpats in i en skog där mannen har fullbordat våldtäkten. Överfallen har skett på eftermiddagen eller tidigt på morgonen.

Känner du igen mannen på bilden? Ring polisen på 114 14.

Signalement

  • Ljus hy
  • Mörk skäggstubb som går ner på halsen
  • Upplevs ha kraftig kroppsbyggnad, men inte vara tjock
  • Svart mössa. Beskrivs vid ett tillfälle som skallig
  • Grön militärjacka i parkasmodell
  • Svarta kängor
  • Beskrivs lukta ”gammal svett, alkohol och tobak”
  • Utför oftast överfallen under tystnad, men vid de få tillfällen han pratar beskrivs det som svenska med brytning

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Fritidsledare fick sparken – hade röstat på Sverigedemokraterna

INRIKESStefan Cronlund sparkades från jobbet som fritidsledare vid en ungdomsgård i Ockelbo. Anledningen är att han i en intervju för Expressen berättade att han röstat på Sverigedemokraterna, något som inte uppskattades av socialdemokratiska ABF som driver ungdomsgården. ”Det här är åsiktsförföljelse”, säger Stefan till Nya Tider.

Fem kvinnomord – Jämställdhets­myndigheten ointresserad av förövarnas härkomst

INRIKESDen senaste tidens händelser, då fem kvinnor mördats av sin partner, har lett till en stor debatt i Sverige. Endast en av de fem männen är etnisk svensk, något som förtigs av systemmedia. Jämställdhetsmyndigheten säger att de inte för någon statistik över kvinnomördarnas ursprung och heller inte är intresserade av det. ”Mäns våld mot kvinnor är den yttersta konsekvensen av ett ojämställt samhälle och det är utifrån den utgångspunkten vi arbetar och genomför våra uppdrag”, skriver utredaren Katarina Björkgren till Nya Tider.

Vattenfalls presschef uttryckte SD-hat på Twitter – företaget ser inga problem med agerandet

INRIKESTisdagen den 4 maj skrev det statliga energibolaget Vattenfalls presschef Natalie Sial en hatisk tweet riktad mot Sverigedemokraterna. Anledningen till inlägget skall ha varit en debatt i SR:s program P1-morgon angående den migrationspolitiska uppgörelse som nåddes mellan M, KD, L plus SD under Valborgshelgen. När Nya Tider når Natalie Sial själv försvarar hon utan omsvep sitt politiska agerande på Twitter, och företagets presstjänst ser inga som helst problem med att deras egen chef uttrycker sig politiskt på sociala medier.

”Rasistiska organisationer” ska inte förbjudas – däremot deltagande i sådana

INRIKESÅr 2019 tillsatte regeringen en kommitté med syftet att utreda huruvida man skulle kunna förbjuda ”rasistiska organisationer”, ett begrepp som inte definierades på ett tydligt sätt. En minoritet i riksdagen, däribland Socialdemokraterna, ville se ett förbud mot sådana organisationer, medan en majoritet kunde enas om att endast förbjuda personer att delta i dem, vilket också blev det besked som kommittén gav vid sin slutpresentation den 30 april.

Skulle dokumentera demonstration: Då greps Jesper Johansson för våldsamt motstånd

VIDEOReportern Jesper Johansson var på plats den 1 maj i centrala Stockholm för att dokumentera Frihetsdemonstrationen mot regeringens coronapolitik och restriktioner. När han filmade hur polisen förde bort demonstranter blev han själv angripen av polisen, medbrottad på marken och sedan delgiven misstanke om våldsamt motstånd.

Omfattande fusk med utländska examensbevis – syrierna värst

INRIKESUnder de senaste åren har antalet polisanmälningar rörande falska utländska examensbevis ökat kraftigt, rapporterar SVT. Enligt vad den statliga TV-jätten uppger konstateras det att så mycket som 60 procent av de förfalskade dokumenten härrör från Syrien.

Rapportering från 1 maj-demonstration i Stockholm

DEMONSTRATIONNya Tider är på plats för att bevaka 1 maj-demonstationen i Stockholm, som går under parollen "För frihet och sanning".

Mörkt år för restaurangbranschen – försäljningen rasade 20 procent

EKONOMIStatistiska centralbyrån (SCB) har presenterat detaljerade siffror för restaurangbranschen år 2020. Nedgången kom långt innan restriktionerna, då bland annat hemarbete gjorde att färre åt lunch ute.

Gå till arkivet

Send this to a friend