Skip to Content

Ungdomarna har nu dömts, utom två som frikändes. Foto: Polisen
BROTT OCH STRAFF

Invandrade förnedringsrånare dömda

Digital utgåva

De två afrikanska invandrare som låg bakom det uppmärksammade förnedringsrånet av en svensk tonåring där gärningsmännen misshandlade, tvingade offret att klä av sig och urinerade på honom under förnedrande utrop om att han var en ”svennejävel” har nu dömts. Straffet blev ungdomsvård.

Publicerad: 20 februari, 2020, 15:00

  • Svenska

Läs även

Idag föll domen i Södertörns tingsrätt mot en grupp av åtta invandrare som rånat svenska ungdomar i Stockholmsområdet, ofta under förnedrande former och med grovt våld. Bland de dömda invandrarna återfinns två 16-åriga afrikaner som stått bakom ett mycket uppmärksammat och brutalt förnedringsrån mot en etnisk svensk 18-åring.

Överfölls och rånades

Det var sent på kvällen till den 1 januari som en 18-åring svensk man var på väg hem från sitt jobb. Han klev av tvärbanan i Björkhagen och när han gick mot sin bostad blev han attackerad av de två afrikanska rånarna. De tvingade honom att lämna ifrån sig sin telefon och sade att de var beväpnade med pistol och kniv. I samband med det första rånet misshandlades det svenska offret med ett flertal knytnävsslag.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • David Ström

    Intressant att gärningsmännens ansikten är pixlade. Är det synd om dem? Eller anser allmänheten att de har rätt att råna misshandla och förnedra svenskar? Folkrätten och rätten att skydda sig mot ondskan gäller faktiskt även infödda etniska svenskar. Se därför till att ni har möjlighet att försvara ert liv och er hälsa om ni möter sådana här gärningsmän. Vilken kaliber på påken avgör ni själva. Men som jag tolkar nödvärnsrätten så har man rätt till dödligt våld om man blir angripen av flera förövare. Man är nämligen chanslös om man inte bär och är beredd att använda vapen. Hemsk utveckling eller hur? Mer vapen betyder mer grovt och dödligt våld. Men den här utvecklingen är våra egna politiker ansvariga för. Vi har varit naiva svarar sossen samtidigt som de fortsätter att förneka utvecklingen i samhället. Jag ser en utveckling där svensken kommer att försvara sig och även ta straffet för det. Så Uffe som försvarade sin dotter Martina och tog 16 år i fängelse för mord är bara början. Jag beklagar utvecklingen och hoppas verkligen att regeringen kan få slut på förnedringsvåldet. Men sannolikt så bryter det mot värdegrunden så det blir tillslut upp till svensken att försvara sin plats på jorden.

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Manchesterbombarens bror skyldig till 22 mord

BROTT OCH STRAFFHashem Abedi, 22, brodern till självmordsbombaren Salman Abedi som sprängde sig själv i Manchester Arena 2017 och dödade 22 människor samt skadade 264, har funnits medskyldig för delaktighet i den blodiga islamistiska terrorattacken.

Nya Tider på plats i Attunda tingsrätt: Lärarinna begick övergrepp mot tioårig pojke

BROTT OCH STRAFFEn kvinnlig lärare på en skola norr om Stockholm har dömts för sexuellt ofredande mot en pojke i mellanstadiet. Övergreppen pågick under en lång tid.

69-årig kvinna döms för kommentar om somalier

BROTT OCH STRAFFSvea hovrätt dömer en kvinnlig pensionär att betala 12 000 kronor i böter för att hon skrivit att somalier hatar kvinnor. Åsiktsbrottet begicks i samband med en artikel om en somalier som dömts för våldtäkt och inte blev utvisad.

Våldtog barn på HVB-boende – slipper fängelse

BROTT OCH STRAFFDen 19-åriga Omar, med medborgarskap i Syrien och Sverige, dömdes av Göteborgs tingsrätt för att ha våldtagit en 14-årig flicka på HVB-boendet de båda var inskrivna på. Eftersom han redan hade dömts till ungdomsvård och behandling på HVB-hemmet för andra brott menar tingsrätten att han skall slippa fängelse. I praktiken innebär det att han slipper straff för våldtäkten av flickan.

Tunisier dömd till fängelse och utvisning för våldtäkt

BROTT OCH STRAFFDen 41-årige mannen skulle hjälpa en kvinnlig kollega med sovplats över natten efter att hon besökt en födelsedagsfest och firat. Men istället för att ta hand om den kraftigt berusade kvinnan passade han istället på att våldta henne analt och filma sitt brott. Nu har mannen, som är tunisisk medborgare, dömts av Göteborgs Tingsrätt till två års fängelse och utvisning. Men efter tio år är våldtäktsmannen välkommen tillbaka till Sverige.

Våldtog styvdottern – slipper utvisning

BROTT OCH STRAFFStyvpappan upptäckte att styvdottern träffade en pojke och genomförde då en ”oskuldskontroll” på flickan. Därefter gav han henne valet att gå med på att ha sex med honom eller riskera att tvingas lämna familjen. Efter hotet våldtog han styvdottern två gånger. Nu har han dömts till tre års fängelse – men åklagaren yrkade aldrig på utvisning trots att styvpappan inte är svensk medborgare.

Invandrad tvåbarnspappa våldtog 5-åring – blir inte utvisad

BROTT OCH STRAFFDen 39-åriga tvåbarnspappan lurade in en femårig grannflicka i ett sovrum och förgrep sig på henne flera gånger. Efter att polisen kunnat säkra omfattande bevis, inklusive DNA i flickans trosor, dömdes han till två och ett halvt års fängelse av Malmö Tingsrätt. Men trots att mannen är medborgare i Vietnam yrkade den kvinnliga åklagaren aldrig på utvisning för pedofilen.

Gå till arkivet

Send this to a friend