Skip to Content

Tyska miljöpartiet hade stora framgångar i valen i Hamburg. Bild: INSA
UTRIKES

Islamistbråk splittrar tyska Miljöpartiet i Hamburg

Digital utgåva

Efter vår sammanfattning av det tyska Miljöpartiets (Bündnis 90 / die Grünen) framgångar i bland annat Hamburgs kommunala Bezirksval den 26 maj kom en stor nyhet den 15 juni – die Grünen splittras i Bezirk Hamburg Mitte.

Publicerad: 18 juni, 2019, 23:42

  • Svenska

Läs även

Den nyvalda fullmäktigegruppen splittras efter att tunga anklagelser avfyrats från partiledningen mot att två ledamöter (Bezirksabgeordnete) skulle vara islamister. Det lär dessutom genast fått till följd att sex av sexton ledamöter hoppade av partiets fullmäktigegrupp. Orsaken var att partiledningen i staden anklagat två nya förtroendevalda politiker för att vara extrema islamister. En av de båda skall på Facebook ha lyft fram en islamistisk organisation som står under uppsikt av säkerhetspolisen (Verfassungsschutz). Den andre skall på vissa evenemang ha uttryckt sig så radikalt att det därmed kan betvivlas om han som politiker alltid kommer att agera i överensstämmelse med tysk grundlag och författning. Enligt partiföreträdare solidariserade sig flera andra av die Grünens ledamöter i Hamburg Mitte med de båda islamisterna och hoppade av partigruppens första sammanträde i fredags.

Ytterligare en mätning bekräftar die Grünen som största parti just nu. Bild: INSA

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Daniel Rondslätt

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend