Skip to Content

Island har tagit emot 584 migranter sedan 1956

Antalet flyktingar som hamnar på Island är inte många. Sedan landets flyktingmottagande klubbades igenom i Alltinget 1956 fram till den senaste vågen av syriska migranter till Europa har den gamla vikingaön tagit emot summa summarum 584 personer. Hittills i år har Island tagit emot sex familjer från Syrien. Ytterligare fyra är på ingång.

Publicerad: 4 maj, 2016, 17:59

  • Svenska

Det största enskilda antalet asylsökande kom till Island 1999. Det var 75 personer, av vilka alla var från Kosovo. Den minsta gruppen att få söka asyl på Island anlände 2014. Det var fem personer från Zimbabwe, Kamerun, Uganda och Syrien. Förra året kom det 13 från Syrien till Island. Jämfört med de övriga nordiska länderna är det förstås bara en droppe i Atlanten. Om man antar att alla 584 flyktingar som tagit sig till Island genom historien fortfarande bor kvar i landet utgör de endast 0,18 procent av den totala befolkningen på 320 000 personer.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend